HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2011 Pazartesi - 17:01

AK Parti'de sürprizlerle dolu Konak İlçe Kongresi!

Toplam 400 delegenin 244'ü oy kullandı. 77 oy boş çıktı. Genel Merkezin adayı Ötnü 164 oyla seçildi. Bayraklı'da kaybeden Sarı, delege yapıldı. Temayül şampiyonu Bilal Doğan liste dışı bırakıldı.

AK Parti de sürprizlerle dolu Konak İlçe Kongresi!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- AK Parti’de kongre süreci devam ederken birbirinden ilginç gelişmeler yaşanıyor. Delege seçimlerine sıkıntılı giren kongreleri bol adaylı yapılan AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda süreç tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Foça ve Dikili kongreleri gerçekleştirilen AK Parti’de dün Konak ve Aliağa ilçelerinde delegeler sandığa giderek ilçe başkanlarını belirledi.

"AK Parti Konak'taki yangın"

KONAK'TA SÜRPİZ LİSTELER
İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olan Konak’ta yapılan seçimlerde Yaşar Ötnü’nün başkanlığında oluşturulan yönetime ve delege listesine ağır toplar girdi. Ancak Ötnü'nün seçildiği kongrede genel merkezin tek aday dayatmasının sancıları göze çarptı. 400 delegenin 244'ü sandığa giderken, 77 soyun boş çıkması hem Ötnü'ye hem de genel merkeze tepki olarak algılandı. 164 oyla başkan seçilen Ötnü'nün delege listesinde ise temayül şampiyonu Eski İl Başkan Yardımcısı Bilal Doğan yer almazken genel merkezin desteklediği Bayraklı'nın kaybeden ilçe başkanı İsmail Sarı il delegesi olarak yazıldı.
Olduça zor şartlarda ve parti dengelerinin arasında hazırlanan listede AK Parti’nin tanınmış isimleri girdi. Başta İl Başkanı Ömer Cihat Akay olmak üzere birçok tanıdık ismin yer aldığı listede ağır toplar kendisine kısıtlı listede uzun uğraşlar sonucu yer bulabildi. Listenin en dikkat çekici ismi ise Bayraklı eski İlçe Başkanı İsmail Sarı oldu. Bayraklı’da kongreyi Erdal Seyitler’e karşı kaybeden ve ilçe başkanlığı yarışında devre dışı kalan Sarı, umduğunu Konak’ta buldu. Bayraklı’da başkan olamayan Sarı, Konak’ta delege olmayı başardı.
 
İL YÖNETİMİ TAM KADRO LİSTEDE
İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a yönelik muhalefeti ile bilinen ve zaman zaman yaptığı eleştiriler ile gündeme gelen İzmir eski Milletvekili İsmail Katmerci bu kez delege listesinde Akay ile bir arada yer aldı. Katmerci ile birlikte listeye geçen dönem milletvekili olan İbrahim Hasgür de eklendi. Delege listesinde Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Refik Uzun, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özer Ataç, Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Habib Sünbül, İl Sekreteri Kemal Erim, İl Yönetim Kurulu Üyesi Gerçek Tekin, İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Özçeri, İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Yenen, İl Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Erciyes, İTO Fotoğrafçılık, Yayımcılık, Medya ve Sinema Grubu Meslek Komitesi Başkanı Abdülhakim Bingöl, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Akif Yenel, Rasim Kahraman, Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Avukat Kerem Ali Sürekli de yer buldu.
 
GİREMEYENLER DE OLDU
Konak’ta bu zamana kadar görev yapan ilçe başkanlarının büyük bölümünün delege yazıldığı listede Fatih Yıldırım, Ali Gönen, Fevzi Bayram ve Kanal 35 Genel Müdürü Nurettin Memur yer aldı. Yine Konak ve Urla eski İlçe Başkanlarından Milletvekili aday adayı Latif Özkan ise kendisine yer Urla’da yer bulmuştu. Yenişehir Roman Derneği Başkanı ve Yenişehir Mahalle Muhtarı Ali Yangir ilçe yönetimine girerken Romanların milletvekili adayı Cemal Bekle de il delegesi olmayı başardı. Yönetim listesinde eski Belediye Meclis Üyesi Avukat Mehmet Ali Çavuş da bulunurken Meclis Üyeleri Ayşe Neşe Edebali ve Sevim Tozan da delege listesinde kendisine yer buldu. Belediye eski Meclis Üyesi Rıza Evcim de il delege listesine alındı. Öte yandan Konak eski Belediye Meclis Üyesi Fevzi Aydın ve kardeşi Zeki Aydın İl delegesi olurken yeğenleri Tevfik Erdoğan da yönetimde yer aldı. Öte yandan il delegesi olması beklenen İl Yönetim İl eski Başkan Yardımcısı Bilal Doğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özkan listeye giremedi.
 
İLÇE BAŞKANI YEDEK LİSTEDE
Aynı gün kongrenin yapıldığı Aliağa’da ise önce adaylıktan çekildiğini açıklayan daha sonra da tekrar parti tarafından aday gösterilen mevcut İlçe Başkanı Kazım Ulaş da yola devam etti. Ulaş’ın listesinde uzlaşı odayı olarak ortaya çıkan Nurettin Müjdat Bıçakcı yer alırken Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, İl Genel Meclisi eski Grup Başkan Vekili Uğur Türkan, Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz da yer aldı. Öte yandan Foça’da İlçe Başkanlığı yarışında rakibi Abdullah Kaçan’a fark atarak ilçe başkanlığı koltuğuna tekrar oturan Kadir Özgirgin’in kendisini il delegesi yedek listesine yazması dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Aralık 2011 Salı 20:45

ak parti konak ta değil ki yerel yünetimi seçimlerde aldığı oyları koruyamaz yünetim değil zenginler külübü oldu maşalah allah başbakanımızı başımızdan eksik etmesin onun sayesinde bu oyları alıyoruz konakta ki gerçek ak partililere yazık oldu

Yorumu oyla      12      6  
20 Aralık 2011 Salı 12:16

LATİF ÖZKAN HEM URLA HEM KONAKTAN NASIL DELEGE OLUYOR ACABA

Yorumu oyla      13      6  
Emre 20 Aralık 2011 Salı 10:46

Karşıyaka'da yapılamayan Konak'ta yapıldı. Konak teşkilatlarına duyurulur aranızdan hiç kimse belediye meclisi için heveslenmesin o listeninde ipoteği konulmuştur bu kongre ile

Yorumu oyla      14      6  
TOPUNUZU SİNEMAYA 20 Aralık 2011 Salı 09:12

İTHALAT YAPMAKTAN ,ÖZÜMÜZ ARKA PLANA İTTİLMİŞTİR.YAZIK OLMUŞTUR

Yorumu oyla      14      6  
tabana bağırıyorum 19 Aralık 2011 Pazartesi 23:41

değerli mahalle başkanları bizler kullanılan taşoronlarız gel geliriz insan getir getiririz afiş as asarız ne ararsan bizlerde çalışmayan her medya reklamında görünen başkasının sırtından inmeyen hazıcılara sesleniyorum.ilçelerde kaçtane mahalle başkanı il delegesi medyada bir açıklarmısınız neden korkuyorsunuz başbakan sevdalılarından bu değerli kardeşlerim yine var ama siz aday gösterimeyin kesinlikle uğramassınız partiye yerelde bu yapılanlar size mal edilecek gelin çalışın da göreyim

Yorumu oyla      16      6  
İMDAT 19 Aralık 2011 Pazartesi 18:43

Genel merkeze "İMDAT "Diye bağırıp sesini duyuracak partili aranıyor.SESİ sn.GENEL BAŞKAN duymasa faydası yoktur.

Yorumu oyla      17      6  
mega1971 19 Aralık 2011 Pazartesi 18:22

kusura bakmayın bu kadarda olmaz sayın il baskanımız neden korkuyor.bıraksın artık bu işleri bu yaptıgı mudahaleler hıç hoş degıl aydın senguldenmı cekınıyo aydın baskanın adamlarını her yere yerleştırdı ayıp artık bu kadarda olmaz

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak esnafa ‘bedelli’yi anlatacak
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve İlçe Örgütü, ilçe esnafını gezerek ...
Demirsoy Karabağlar Belediyesi'ne transfer oldu
CHP Gaziemir eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, Karabağlar Belediyesi’nin ...
AKP ‘internet andıç’ına müdahil olacak
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ''İrtica ile Mücadele Eylem ...
 
2011'in son seçim anketi: Hangi parti kan kaybediyor?
Sonar Araştırma Şirketi'nin 3 bin kişiyle yaptığı anketten, şimdi seçim ...
Kılıçdaroğlu: Birileri Köşk'ü kafasına koymuş!
Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresine ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ...
Türeli’den cari açık uyarısı: 2012-2014 dönemi çok kritik
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, ...
 
AK Parti Konak'ta Ötnü yeniden başkan
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, atama ile geldiği koltuğa bu kez ...
Memura yılbaşında hediye yasağı geldi
Kamu Görevlileri Etik Kurulu, yaklaşan yılbaşı öncesinde memurları uyardı. ...
Atalay: Habur süreci devam edecek
Atalay: ''Şu an, PKK ve terör unsurları için hiç bir yer güvenli alan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva