HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2012 Çarşamba - 08:50

CHP İzmir’de iptal üstüne iptal kararı!

Delege seçimlerine yönelik itirazları görüşmek üzere olağanüstü toplanan CHP İzmir İl Yönetimi 5 ilçedeki ‘iptal’ itirazları ile ilgili kararı verdi. İl yönetimi Poligon’daki seçimlerde, ‘tutanakta sahtecilik’ yapıldığını tespit etti.

CHP İzmir’de iptal üstüne iptal kararı!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Yönetimi, delege seçimlerine yönelik itirazları görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Karabağlar’da kavgalı geçen Poligon Mahallesi seçimleri ile Buca Yenigün Mahallesi delege seçimlerine gelen itirazlar masaya yatırıldı. Poligon’da, seçimi kazanan listenin, İlçe Başkanı Birol Ağırbaş’a yakın olan beyaz liste olduğu belirtilmiş ve 3 farkla galip geldiği tutanakla kayıt altına alınmıştı. İl yönetiminin yaptığı incelemeler sonunda tutanakta sahtecilik yapıldığı ve aslında mavi listenin kazandığı ortaya çıktı. İl yönetimi, konu ile ilgili incelemesini derinleştirerek, tutanakta imzası bulunan 3 parti sorumlusunu da disipline gönderdi. Seçim sırasında, eski Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahinur Yener’in kızının kavga çıkardığı ve eski yöneticilerden Cem Aksan’ın ağabeyi Doğan Aksan’a tokat attığı da öne sürülmüş, seçimler karakolda bitmişti.

Poligon seçimine disiplin yolu!
 
POLİGON’DA MAVİ LİSTE KAZANDI
İl yönetiminden bir iptal kararı da Buca Yenigün Mahallesi için geldi. İl yöneticileri, Yenigün’de sandık zamanının kısıtlı tutulduğu ve birçok partilinin oy kullanamadığı gerekçesi ile seçimleri iptal etti. Yenigün’de Mehmet Bavank’ın listesi, Lokman Fazla’nın listesine karşı kazanmıştı. Karşı listede İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Ali Çalışkan., Öner Osmanoğulları da vardı. CHP Konak’ta ise Anadolu Mahallesi seçimleri iptal edildi. CHP Konak İlçe yönetiminin önceki gün aldığı iptal kararları da onaylandı. Konak’ta ayrıca, Mithatpaşa ve Trakya Mahallelerinde de tutanakların incelenmesine karar verildi. Dikili’de ise Gazipaşa Mahallesi seçimlerinde tutanakların yanlış tutulduğu tespit edilerek, kaybeden listenin galibiyeti ilan edildi. Bayraklı’da ise ilçe yönetimi tarafından Tepekule Mahallesi delege seçimleri sonuçlarına yönelik aldığı iptal kararı, il yönetimince reddedildi. Meclis üyesi Hamza Işık’ın listesinin kazandığı mahallede, ilçeye yakın liste 46 oy fark yemiş, meclis üyeleri Fahrettin Orandı ve Asiye Yıldırım da delege olamamıştı.

DAYANIŞMA YEMEĞİ YAPILACAK!
CHP İl Yönetimi ayrıca 23 Mart’ta, il genelinde bir dayanışma, birlik ve beraberlik yemeği yapılması yönünde prensip kararı aldı. İl başkanlığına gelir sağlamak adına da yapılması uygun görülen yemeğe il ve ilçe yöneticileri ile belediye örgütleri ve çok sayıda partilinin katılabileceği belirtildi. Yer konusu ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Şubat 2012 Perşembe 17:54

eleştirdiğin konuyu kendindende uyguluyorsan bir aferini daha hakettin sen sahte chp'li

Yorumu oyla      13      6  
9 Şubat 2012 Perşembe 08:06

Yazım "korkusuz"a değil, "Sadece CHP'li" yazan kişiye idi...

Yorumu oyla      14      6  
Gerçek CHP'li 9 Şubat 2012 Perşembe 08:05

"Korkusuz" arkadaşım. Git onu çarşaf çarşaf imza toplmaya çalışan, hergün basına boy boy fotoğraf çektirerek Parti yöneticilerine ahkam kesen Belediye Başkanı'na da söyle "adamsın" diyeyim, alnından öpeyim. Ha, onu söyleyemiyorsan "sus" da daha fazla rezil olma.

Yorumu oyla      14      20  
yenigün mah 8 Şubat 2012 Çarşamba 23:36

arkadaşlar yenigün mah seçimlerde saat konusuyla ilgili hiçbir sıkıntı yoktur ilden ve ilçeden gelen resmi oy kullanma saati 15 ila 17 arasıdır bu saat resmi bir saattir biz zamanı nasıl kısalta biliriz orada ilin ve ilçenin görevlileri vardır bunlar bilmiyorlarmı oy kullanma saatini bunlar ilin vede buca ilçenin tamamen ayak oyunlarıdır seçimi kaybeden turuncu listenin emek düşmanı yenilgiyi haz medememesidir burdan degerli partililerimide bilgilendireyim istedim

Yorumu oyla      12      6  
basınsiteli 8 Şubat 2012 Çarşamba 21:15

Sayın Mehmet Çakar bey Bu hafta sonu yapılacak Basın sitesi seçimlerdede sandığı kaçıracakmısınız?

Yorumu oyla      14      25  
korkusuz 8 Şubat 2012 Çarşamba 19:26

doğru mahinur hanım yaşasın gerçek chp liler senin ne zaman partili olduğun ve kimler tarafından yönetildiğini herkes biliyor sen önce parti ve partilinin ne demek olduğunu öğren haaaaaaa bu arda kavgayı ben başlatmadım diyorsun ya yarından itibaren medyada kızının ilk tokatı nasıl attığını göreceksin sizin partliliğin bu kadar sen siyaset yapma en iyisi sen git sokak dövüştürücü yetiştir ancak bunuda yüzüne bulaştırırsın

Yorumu oyla      32      7  
SADECE CHP'Lİ 8 Şubat 2012 Çarşamba 16:51

GERÇEK PARTİLİ OLMAK DEMEK BASIN YOLUYLA İLÇE BAŞKANLARINI BELEDİYE BAŞKANLARINI BURADAN ELEŞTİREBİLMEK İSE SİZİ GERÇEKTEN KUTLUYORUM, ÖRGÜTÜ TANIMAK AYRI AMA İLKELERİNİ BİLMEK VE UYGULAMAK ÇOK AYRI İŞTE SİZİN GİBİLER YÜZÜNDEN BU PARTİNİN İKTİDAR OLMASI ZORLAŞIYOR. ELEŞTİRİLERİNİZİ BURADAN YAPACAĞINIZA GİDİN İL VE İLÇE BİNALARINIZDA MUHATAPLARINIZA YAPIN.

Yorumu oyla      37      8  
8 Şubat 2012 Çarşamba 13:44

bu chp siyaset yapamıyor erdoğanın kuyruna takılmış gidiyorlar işleri güçleri laf ebeliği proje yok ortada atatürk bu ülkeyi kurdu ve işinin en iyisiydi yazık partisini ne hallere düşürdünüz biri çıkıyor dersimi atatürk yaptı diyor partiden çıt yok ayıptır beyler bu parti sizin gibilerini hak etmedi gerçek chp liler çıkın artık ortaya nerdesin baykal genel başkan kılıçdaroğlu bdp le aynı kulvarda şuanda topladı bütün bdp lileri partiye ülkeyi kim savuncak insan hakları komisyonuna bir bakın

Yorumu oyla      15      11  
Gerçek CHP'li 8 Şubat 2012 Çarşamba 12:34

Partide 3-5 gündür bulunan birisi değil, Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nden bugüne kadar yaşadığı tüm süreçleri bilen, Kadın Kolları'ndan Gençlik Kolları'na kadar tüm örgütünü çok iyi tanıyan ve partinin iliklerini bilen birisiyim. Belediye Başkanı'nı da çok iyi tanıyorum. Evet, Gerçek CHP'liyim. Zira Ağırbaş gibi iki günde partiye üye olup İl Yönetimine girip İlçe Başkanlığı'na devşirilmedim. Böyle bir adamın örgütün hakkını gasp etmesini içine sindiriyorsan, sen de partili değilsin

Yorumu oyla      22      19  
HASAN TUFAN 8 Şubat 2012 Çarşamba 11:51

BENİM DELEGE OLUP OLMAMAM ÇOK ÖNEMLİ DEĞİLDİR.ÖNEMLİ OLAN CHP NİN YERELDE VE GENELDE İKTİDAR OLMASIDIR.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Cumhurbaşkanı Sezer yıllar sonra ortaya çıktı
10. Cumhurbaşkanı Sezer, Kılıçdaroğlu ile beraber sergi açılışına katıldı.
CHP'li Güven: AKP köylüyü ihmal etti
CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven ile Alaattin Yüksel, Bergama ...
Kılıçdaroğlu’nun daveti Auster’in fikrini değiştirdi
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Türkiye’ye davet ettiği yazar Paul Auster ...
 
Koçer’den şeffaf sandık garantisi!
CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, şeffaf bir delege seçimi yapacaklarını ...
'Başbakan 46 dakikanın 45'inde CHP'yi konuşuyor'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ülkenin sorunları yerine ...
Poligon seçimine disiplin yolu!
Karabağlar Poligon Mahallesi’nde yapılan ve olaylı geçen seçimlere disiplin ...
 
Bahçeli: Yüzde 50 oy bölünelim diye mi verildi?
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Gençliğe Hitabe ...
Erdoğan: O yazarla İsrail'e gidip piknik yap
CHP'li Kılıçdaroğlu'nun ABD'li yazar Auster'ı davet etmesiyle ilgili konuşan ...
Başkan Sındır: Böyle giderse Bornova'yı kaybederiz!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, hiçbir listeyle ilgisinin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva