HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2012 Salı - 14:22

'Başbakan 46 dakikanın 45'inde CHP'yi konuşuyor'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ülkenin sorunları yerine CHP'yle uğraştığını söyledi.

 Başbakan 46 dakikanın 45 inde CHP yi konuşuyor

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşma yapıyor.
 
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
ULUDERE OLAYI
Başbakan’a defalarca sorduk sen bu istihbaratı nereden aldın diye. Bir türlü cevap gelmedi. ABD’den mi aldın, İsrail’den mi aldın. Şimdi daha açık soruyorum: Sen bu istihbaratı CIA’den mi aldın, MOSSAD’dan mı aldın. Çık söyle bunu. Söylemiyor. Unutturmaya çalışıyor.
 
80 yıl öncesine gidiyor da 2012’de yaptığının hesabını veremiyor. Yabancı ülkelerin oyuncağı oldun. Bu ortaya çıksın istemiyorsun.
 
Sen daha 40 gün önceki olaylarla hesaplaşamıyorsun, dünyanın en basit sorusuna cevap veremiyorsun. Sen ABD’nin korkuluğu musun, İsrail’in korkuluğu musun?
 
12 yaşındaki çocukları bombalayarak öldüreceksiniz sonra çıkıp ahkam keseceksiniz. Bu işin kilit noktası istihbaratın kimden alındığı ile ortaya çıkacaktır.
 
Uludere’de oğlunu kaybeden Semire Encü Başbakan’a bir insanlık dersi vermiş. Şöyle demiş Semire Hanım, “Recep Tayyip Erdoğan, para göndereceğim demişsin ben para istemiyorum ben oğlumun katillerinin bulunmasını istiyorum. Devlet bana 1 trilyon verse oğlumun bir tırnağı etmez.”
 
“46 DAKİKANIN 45 DAKİKASI CHP’DEN BAHSETTİ”
Geçen hafta Başbakan parti grubunda 46 dakika konuşmuş. 45 dakikası CHP ve Kılıçdaroğlu hakkında konuşmuş. Recep Tayyip Erdoğan 34 defa CHP, 12 defa da Kılıçdaroğlu demiş. Hani CHP’nin durumu bu kadar kötüydü niye bu kadar bahsediyorsun. Korkacaksın Recep Tayyip Erdoğan. Frenleri tutmuyor kırk yıl önceki İnönü’ye gidiyor. Trikopis bile İnönü’yle bu kadar uğraşmadı.
 
Bunlar postmodern diktatördür.
 
İnönü bu ülkede emperyalizm ve yedi düvele karşı mücadele eden Mustafa Kemal’in arkadaşıdır ve bizim de başımızın tacıdır. Onu bütün dünya saygıyla karşılıyor.
 
ERDOĞAN BÖLÜCÜ
Recep Tayyip Erdoğan bir bölücüdür. Toplumu böler. Toplumun fay hatlarını tetiklemek deprem yaratmak istiyor.
 
Recep Tayyip Erdoğan’ı dindar olarak görmek bütün dindarlara yapılmış en büyük hakarettir. Recep Tayyip Erdoğan dindar görünümlü bir din tüccarıdır. Irak’ta 1 buçuk milyon Müslüman katledilirken, Müslüman kadınlara tecavüz edilirken sesi çıkmadı. Şimdi çıkmış dindarlık taslıyor. O dindar değil din tüccarıdır.
 
Deniz Feneri olayını biliyorsunuz. Ne için yaptılar bunları dindarlık adına yaptılar. Ama yapılanlar vicdansızlıktı. Deniz Feneri'nde bağışlar nasıl din tüccarlığı ile toplandıysa Recep Tayyip Erdoğan da aynı şekilde oy toplamaya çalışıyor.
 
19 MAYIS'I YASAKLADILAR
Bunlar din ticaretinden başka bir yola da sapıyorlar. 29 Ekim’i yasakladılar deprem olduğu için sonra koşa koşa düğüne gittiler utanmadan. Sonra 19 Mayıs kutlamalarını yasakladılar. Ardından andımızdan rahatsız oldular. Son olarak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne rahatsız oldular. Recep Tayyip Erdoğan çık hangi cümleden rahatsız olduğunu milletin önünde söyle.
 
Saldırılar bu milletin ulusal kurtuluş savaşı sonrası elde ettiği değerlere yapılıyor. Çok bilinçli saldırılar bunlar. Batının taşeronluğuna soyundular. Koyun güden gençlik olarak yetiştirmek istiyorlar. O gençlik bu ülkenin çimentosudur.
 
Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana elde ettiğimiz kazanınlar tek tek elimizden alınmak isteniyor. Onun için diyoruz bunlar post modern diktatörlerdir diye.
 
DİKTATÖRLÜK VAR
Vatandaşa sesleniyorum kendinize iki soru sorun, “Ben Recep Tayyip Erdoğan hakkında kötü bir şey yazarsam başıma bir şey gelir mi?”, iki “Benim telefonlarım dinleniyor mu?”. Bu iki soruya hemen hayır diyemezsiniz bilin ki o ülkede diktatörlük vardır.
 
Aslında soru sormaya bile gerek yok. Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta ne dedi, “Kılıçdaroğlu artık mercek altındasın.” Şu densizliğe, şu ahlaksızlığa bakar mısınız. Sende ahlak kırıntısı var mı çık söyle.
 
Wikileaks belgelerinde ortaya çıktı. Dönemin ABD Büyükelçisinin gönderdiği kriptoda Başbakan ile Ergenekon savcılarının düzenli olarak görüştüğünü yazıyor.
 
PAUL AUSTER CEVABI
Paul Auster insan hakları ihlali yapılan ülkelere gitmeyeceğini açıkladı. Bu ülkeler arasında Türkiye’de var. Kendi tercihidir, kişisel prensibidir. Ama Recep Tayyip Erdoğan bundan rahatsız oldu. Auster Irak’ta 1,5 milyon katledilirken Bush ve Cheney’i suçluyor. Büyük ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan bundan rahatsız oldu.
 
Yoksa Auster’ın şu sözlerinden mi rahatsız oldu: “Atatürk olağanüstü bir lider, Türkiye’yi yeniden yaratan eşsiz biri. 20. yy’ın en önemli tarihi kişiliklerinden biri” diyor Paul Auster.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Şubat 2012 Salı 14:55

yau sen bırak şu paul auster i de ülkene kanalize ol oldun kukla başbakan sesni elinde oynatıyor sen daha takıldın oralarda cık biraz halka katıl sokaklarda siyaset yap halkın nazbını yokla ya bence sen yapamıyacaksın o koltukta sayın kılıçdaroglu en iyisimi bırak yoksa senin siyasetin beni verem yapıcak

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poligon seçimine disiplin yolu!
Karabağlar Poligon Mahallesi’nde yapılan ve olaylı geçen seçimlere disiplin ...
Bahçeli: Yüzde 50 oy bölünelim diye mi verildi?
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Gençliğe Hitabe ...
Erdoğan: O yazarla İsrail'e gidip piknik yap
CHP'li Kılıçdaroğlu'nun ABD'li yazar Auster'ı davet etmesiyle ilgili konuşan ...
 
Başkan Sındır: Böyle giderse Bornova'yı kaybederiz!
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, hiçbir listeyle ilgisinin ...
Akay teşkilata “ev ödevi” verdi
30 ilçe iki belde kongresini tamamlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer ...
CHP'den Hükümet’e Suriye teklifi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Hükümet’e Suriye ilgili bir çağrıda bulundu.
 
CHP'li Tekin: İlker Başbuğ idam edilmeli
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den çarpıcı açıklamalar...
CHP'den hükümete 'dinci devlet' suçlaması
Başbakan Erdoğan'ın 'dindar bir nesil' ile Hüseyin Çelik'in 'gençliğe ...
CHP Bayraklı'daki iptal tartışmaları alevlendirdi
Bayraklı’da hiçbir sorun yokken iptal edilen Tepekule Mahallesi’ndeki ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva