HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2023 Çarşamba - 19:37

CHP İzmir'de Aytekin Tunus'tan adaylık ilanı: Bir kalkışma yapacağız ve değiştireceğiz!

CHP İzmir İl Örgütü’nün il kongresi öncesinde il başkanlığı için yarışacak adaylar, adaylıklarını ilan etmeye devam ediyor. Mevcut başkan Şenol Aslanoğlu ve Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ardından Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus da adaylığını partinin il merkezi önünde yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Tunus, açıklamasında, “Bir seçim atlattık. Kazanmadık. Üzüldük sıkıldık günlerce uyuyamadık. Son yıllarda kazanamama konusu bir alışkanlık haline geldi. Bundan sonraki süreçlerde yeniden bir kalkışma yapacağız ve bunu değiştireceğiz” dedi.

CHP İzmir de Aytekin Tunus tan adaylık ilanı: Bir kalkışma yapacağız ve değiştireceğiz!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir İl Örgütü’nün ilçe başkanlarının belirlenmesinin ardından il başkanlığı için sandıklar kurulacak.

İl başkanlığı için mevcut başkan Şenol Aslanoğlu ve Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak adaylıklarını duyurmuştu. Bir diğer aday olan Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus kongrede yarışacak diğer isim olarak adaylığını il merkezinin önünde açıkladı. Açıklamaya diğer aday Başak da katıldı.

‘YENİDEN BİR KALKIŞMA YAPACAĞIZ’
Tunus açıklamasında, genel seçimler sonrasında yaşanan sürece dair atıflarda bulunurken partide kazanamamanın alışkanlık haline geldiğini belirtti. Bu durumu değiştirmek için ‘kalkışma’ yapacaklarını vurgulayan Tunus, “Bugün burada bir aday tanıtım toplantısı değil halk hareketini, devrimci duruşun ışığını yaktık. Zor ve mücadeleci bir süreci yaşıyoruz. Bir seçim atlattık. Kazanmadık. Üzüldük sıkıldık günlerce uyuyamadık. Çok zor bir dönemdi kazanmaya çok yakındık. Son yıllarda kazanamama konusu bir alışkanlık haline geldi. Bundan sonraki süreçlerde yeniden bir kalkışma yapacağız ve bunu değiştireceğiz. Ülkenin daha gerici bir yapılanmaya bölünmesini bekleyecek halimiz yok. Biz CHP’yiz bu ülkenin kendisiyiz. Özeleştiri yapacağız, herkes buna dair bedelini ödemeli. Biz CHP’yiz koca çınarız. Biz parti olmanın dışında cumhuriyetin kendisiyiz. Bizim yılmak, kızmak gibi bir hakkımız yok” dedi.

‘YEREL SEÇİM YENİDEN UMUT OLMA SÜRECİ’
Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçime değinen Tunus, “Önümüzde bir yerel seçim süreci var. Bu CHP’nin yeniden umut olma süreci. Bunun için de yerel seçim süreçlerinde özeleştirimizi, hatalarımızı yapmamız gerekir. Önümüzdeki sürece önemli hazırlanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

‘İL BAŞKANI OLURSAM…’
Kendisinin il başkanı olması durumunda inanç üzerinden değil gerçekten karşılığı olan insanların geleceğini belirten Tunus,  “İl başkanı olursam insanları kucaklayan, örf mezhep ve inanç üzerinden değil gerçekten karşılığı olan insanların gelmesi için gövdemi ortaya koyacağım. İl başkanı olursam dar bir yapının değil herkesi kucaklayan bir il başkanı olacağım. Sadece CHP’lileri değil herkese umut olacağız. Parti olmak dışında cumhuriyetin kendisiyiz, ortadan kaldırılmasına asla izin veremeyiz” açıklamalarında bulundu.

‘BU ÖRGÜT OTEL LOBİLERİNDE, HOLDİNG OFİSLERİNDE DİZAYN EDİLEMEZ’
Açıklamasında yanında bulunan Başak’a teşekkür eden Tunus, ayrıca partinin otel lobilerinde ve holding ofislerinde dizayn edilemeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

CHP’nin gerçek ve öz evlatları, koşulsuz CHP’liler burada. Biz Atatürk’ün evlatlarıyız. Bizim delegemiz ve üyemiz bağımsız olacak. Bunun koşullarını yakalayacağız, üyenin üzerinden tahakkümü kaldıracağız. Bu örgüt beş yıldızlı otel lobilerinden, holding ofislerinden dizayn edilemez. Bu yürüyüşü İzmir’den başlatacağız, yeni bir umut yaratacağız. Başak dostumla zaman zaman yarıştık, bazen ayrıştık bir ortak özelliğimiz var CHP geleneğinden geliyoruz. Kendisinin gelmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

 
İki aile arasında su kavgası: 1 ölü, 2 tutuklu!
 
Putin'in generaline suikast girişimi: Telefonu patladı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İyi Parti Gümbür Gümbür Geliyor 7 Eylül 2023 Perşembe 13:05

Vah vah bu parti İzmir'de kimlerin eline kaldı... Yazık yazık...

Yorumu oyla      8      3  
İl delegesi 7 Eylül 2023 Perşembe 09:17

Aytekin başkan ve şakir başkan Parti''nin emekcilerinden ve birleşmeleri gerekir. Düzgün insanlar adam gibi adamlar hayırlısı olsun seninleyiz.

Yorumu oyla      2      10  
kemal 7 Eylül 2023 Perşembe 08:49

Sayın TUNUS ilçe başkanlığınızda gerçekten hiç kimseye faydanız olmadı.Farkında değilsiniz fakat sizin biraz egonuz yüksek.

Yorumu oyla      8      3  
Kahraman 6 Eylül 2023 Çarşamba 23:48

Sizi tebrik etmek bizlere düşüyor genel merkez adayını altı ay önce belirledi,galiptir mağlup bu yolda gerçek başkan siz...

Yorumu oyla      2      3  
Metincan ateş 6 Eylül 2023 Çarşamba 20:21

Başarılar diliyorum

Yorumu oyla      5      6  
Doğrular 6 Eylül 2023 Çarşamba 20:17

Aytekin bey size başarılar ama bu parti İzmir'de kooperatifçi şenol ile ilkokul mezunu bile olmayan şakir'e kaldıysa herkes şapkasını önüne alsın ve düşünsün... Zaten iyi partide aday çıkarıyor.. Büyükşehir ve ilçe belediyelerin çoğu bu tıpış tıpış dayatma oy vereceksiniz mantığı ile çoğu yer kayıp...

Yorumu oyla      16      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener ve İnce arasında zirve!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüştü
Erdoğan OVP hedefini açıkladı
Orta Vadeli Program toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Bakan Fidan'dan YPG çıkışı: Son bulmalı!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'de Arap aşiretlerinin YPG işgaline ...
 
Vekil Arslan, Ankara zirvesini yorumladı: Tarihe not düştük!
CHP Parti Meclisi Üyesi, İzmir Milletvekili Ednan Arslan; Deniz Yücel ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Yalanlarına devam ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65'e yükseldi!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Programa ilişkin açıklamalarda ...
 
Ankara zirvesinde 'uzlaşı' vurgusu... ‘İzmir’de sorun yok, birliktelik var!’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ankara’da CHP Genel Başkanı ...
İYİ Parti İzmir'den sloganlı start!
İYİ Parti lideri Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday ...
Kongreye günler kala kritik zirve... İl başkan adayları masada!
16 Eylül’de gerçekleşecek CHP İzmir İl Kongresi öncesi Genel Başkan Kemal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva