HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2016 Perşembe - 12:25

CHP'den alternatif kutlama: Hedef 1 milyon İzmirli!

CHP İzmir alternatif 23 Nisan kutlamaları için basın açıklaması yaptı. Yüksel, bayramları en güçlü şekilde kutlayacaklarını söyleyerek, 1 milyon İzmirli'nin Kordon’da olacağını ifade etti.

CHP den alternatif kutlama: Hedef 1 milyon İzmirli!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel alternatif 23 Nisan kutlamaları için basın açıklaması yaptı.

Bayramları en güçlü şekilde kutlamaya devam edeceklerini söyleyen Yüksel, 1 Mayıs’ta da alanlarda olacaklarını belirtti.

Yerel yönetimlerin ve 30 ilçe başkanlığının yapacağı etkinlikleri sayan Yüksel, 1 milyon İzmirlinin Kordon’da olacağını söyledi.

Basın açıklamasına Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, İl kadın ve gençlik kolları başkanları, il yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı.

DERHAL YENİ DAVA AÇILMALIDIR
Dün ve bugün sonuçlanan Ensar Vakfı ve Ergenekon Kumpas davalarına değinen CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, davalara ilişkin tepkilerini ortaya koydu. Yüksel, “Karaman’da Ensar Vakfı öğretmenlerinden sapık Muharrem Büyüktürk’ün tek celselik davasından 508 yıl ceza verildi. Bu ceza alan sapık, Ensar ve KAİMDER’in tek sorumlusu olduğunu ifade etmişti. Buna rağmen mahkeme niyeyse sorgulama gereği duymadı. Avukatların infaz yasasından yararlanma gibi görüşleri var. Ülkenin vicdanını kanatan bu tecavüzler ülke geneline yayılmış durumda. İlköğretimde sadece Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açma yetkisinde olan bu yurtlar her yerde açılmış durumda. Mahkemenin bununla ilgili bir şey yapmaması vicdanları bir kez daha kanatmıştır. Daha önce Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yoksul halk çocuklarının eğitimine ilişkin kurulmuş ve kendini bu konuya adamış Türkan Saylan hocamızın evi gece yarısı basılarak Ergenekon Davası kapsamında içeri alınmıştı. Belki de hocamızın yaşamını yitirmesini hızlandıran bu acı tabloyu izlemiştik. İkinci olarak Ergenekon Davası sonuçlandı. Daha önce birkaç kez bozulmuştu. Bu kez esastan bozuldu. Davanın delillerinin uydurulmuş deliller olduğu ortaya çıktı. Avukatlar alçak bir terör örgütünden bahsediyorlardı. Sanıklar aklandı ama o sırada aileler ve çocukları, işlerini kaybettiler, yoksullaştılar… Hatta o davada ölümler oldu. Bu davaların sorumluları nasıl sorulacak? Kumpası kuranlar kimlerdir? Avukatların elinde belgeler hazırdır. Derhal yeni bir dava açılmıştır. Delilleri uyduranlar bugün bağımsız yargı önüne çıkartılmalıdır” dedi.

96 YILDIR KUTLANIYOR
23 Nisan alternatif kutlamaları ile ilgili konuşan Yüksel, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız TBMM’nin kurulduğu günden bu yana atamızın çocuklara armağan ettiği bayram olarak 96 yıldır kutlanıyor. TBMM’nin kuruluşu nedeniyle yapılan bir kutlama olmasına rağmen resepsiyon TBMM tarafından kaldırılmıştır. Neden olarak ise şehitlerimiz olarak gösterilmiştir. Bugün yine AKP politikaları nedeniyle her gün 8-10 şehit verir olduk. Türkiye büyük acılar yaşıyor. 23 Nisan ilk kutlandığı yıllarda Himaye-yi Etfal Cemiyeti tarafından şehit olan ailelerin çocuklarına sahiplenmek, armağanlar vermek, acılarını azaltmaya yönelik çalışmalar yapmak göreviydi. Giderek kampanya haline dönüşmüştü. Daha sonra Çocuk Esirgeme Kurumu oldu” dedi.

EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KUTLAYACAĞIZ
Cumhurbaşkanı’na tepki gösteren Yüksel, ülkeyi rejim değişikliğine zorlamaya çalıştığını söyledi. Yüksel, “Demokratik parlamenter sistemi rafa kaldırdığını ilan etmiştir. Fiili başkanlık sistemini uygulamaya sokmuştur. Hükümetin başı ve üyeleri de sessizce itaat etmektedirler. Oysa anayasamızda hala geçerli olan parlamenter sistemdir. Anayasayı çiğneyen bir yönetim anlayışı hakimdir.  Kaymakam ve muhtarlarla toplantılar yaparak ‘yasalara uymayın’ talimatı vermektedir. Biz 23 Nisan’ın en güçlü şekilde kutlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ne zaman cumhuriyet değerleriyle ilgili bir sıkıntı yaşansa hemen gözler CHP’ye çevrilir. ‘CHP neredesiniz, niye muhalefet etmiyorsunuz’ diye sitem ederler. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bayramların yaratıcısıdır. Biz yüklenen bu sorumlulukla cumhuriyet değerlerini, bayramlarımızı, barışı, demokrasiyi, özgürlükleri, koruma misyonumuzun bilincindeyiz. Bayramlarımızı anayasa tanımaz, cumhuriyet karşıtı, kutlamaya engel olan kararlara karşı CHP olarak en güçlü şekilde kutlayacağız. İzmir’de ve ülkenin genelinde en güçlü şekilde kutlanacak. Biz yerel yönetimler ve ilçe başkanlıklarımız olarak 30 ilçemizde kutlamalar yapacağız. Gündoğdu Meydanı’nda 1 milyon İzmirli Kordon’u rengarenk kıyafetleriyle dolduracak. İçi boşaltılmaya çalışılan bu bayramlarda çelen koyma törenleri kaldırılması sonrası biz yine alternatif olarak tüm örgütle beraber çelenk koyma töreni yapacağız. Daha sonra bir çocuğumuz benim koltuğuma oturacak. Oradan da Gündoğdu Meydanı’na geçeceğiz. 1 Mayıs’ta da yine emek ve işçi bayramını kutlamak için tüm örgüt olarak alanda işçilerimizin emekçilerimizin yanında olacağız” diye konuştu.

 
Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon kararı yorumu
 
Bakan Ağbal'dan ‘memur zammı’ açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sedat avcı 21 Nisan 2016 Perşembe 19:42

ilçe başkanlarının kaçı izmirli.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon kararı yorumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yargıtay'ın Ergenekon kararı hakkında ...
CHP'li Yiğit'ten köy enstitüleri önergesi
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in hazırladığı, bütün dünyada özgün bir ...
Davutoğlu ile Gencebay'ın Özdemiroğlu' diyaloğu
Toplantıda söz alan Gencebay, "Şu anda sanatçılarımızın çok büyük çoğunluğu ...
 
CHP’li gençlerden o sözlere protesto: Ofise çelenge polis seti!
CHP İl Gençlik Kolları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun CHP Lideri Kemal ...
Hotar öğrencilere ‘kariyer planlamayı’ anlattı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
AK Parti’den yerel bölge zirvesi
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı ilk bölge toplantısını Denizli’de ...
 
Çalışkan’dan çöp çıkışı: Kocaoğlu ile AK Parti anlaştı!
Yamanlar’a yapılması planlanan çöp tesisine karşı duruşu ve ses getiren ...
Gül ilk kez anlattı: Alnıma silah dayadılar!
11. Cumhurbaşkanı Gül, MTTB kuruluşunun 100. yılı nedeniyle hazırlanan ...
MHP’den ‘Hanedana maaş bağlansın’ önerisi!
TBMM’ye Osmanlı Hanedanı mensuplarına maaş bağlanması, çocuklarına ise ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva