HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2016 Perşembe - 08:00

Gül ilk kez anlattı: Alnıma silah dayadılar!

11. Cumhurbaşkanı Gül, MTTB kuruluşunun 100. yılı nedeniyle hazırlanan belgeselde geçmiş yıllarda yaşadığı öğrenci kavgalarını anlattı. TRT Belgesel'de bugün başlayacak “Büyük Doğu’nun Atlıları” belgeselinde Gül, üniversitede okurken kantinde sıkıştırılıp alnına silah dayandığını söyledi.

Gül ilk kez anlattı: Alnıma silah dayadılar!

Yapımcılığını ve metin yazarlığını gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk’un yaptığı belgeselde, aralarında Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski Milli eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, tiyatro sanatçısı Metin Akpınar, gazeteci-yazar Fehmi Koru’nun da bulunduğu siyasetçi, akademisyen ve yazarlar Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) dönemini anlattı.

‘Kayıp yıllar’
Belgeselde öğrenci olaylarının yaşandığı dönemleri anlatan Abdullah Gül, “Bütün bu kavgadan dolayı neticede maalesef 5 bine yakın üniversite gencinin kayıp edildiği bir ortam… Bu doğrusu bu çok acı. Her zaman ben Cumhurbaşkanı olarak geçmişe baktığımda bu yılları çok acıyla hissederim. Çünkü en çok yaptığımız iş derse gitmekten çok arkadaşlarımızın cenazelerinin kaldırmaktı. Biz kaldırırken diğer grupta aynı şekilde cenazelerini kaldırıyordu. Böyle bir Türkiye idi. Maalesef, kayıp ve üzüntülü yıllar olarak görürüm” diye konuştu.

Üniversitede okurken kantinde sıkıştırılıp alnına silah dayandığını belirten Gül, şunları kaydetti: “Türkiye’nin en acılı yılları dediğim gibi üniversiteler işgal ediliyor. Üniversiteye giremiyorsunuz. Alnınıza silahların dayandığı dönemler bütün bu dönemler bu hepimize olmuştur. Benim de kantinde kıstırılıp alnıma silahların dayandığı dönemler arkadaşlarımızın halk mahkemeleri adı altında tırnaklarının söküldüğü dönemler… Bütün bunları acıyla doğrusu hissettiğimiz Türkiye’nin kayıp yılları olarak görüyorum. Bunun acısı bunu yapanlarda bunu yurtseverlik adına yapıyorlardı. Onlar şahsi çıkarları içerisinde değillerdi. Böyle bir gençlik vardı o zaman. Buna tabi ki her zaman dua ederiz o gün hayatını kaybeden arkadaşlarımızdan birisi çok rahat olabilirdik. Kaderimiz bizim böyle çizilmiş.” Öğrenciyken kendisine dava adamı olmayı hedef seçtiğini belirten Gül’ün anlatımları şöyle devam ediyor:

“O zamanki dönemlere bakarsanız, özellikle 1960’dan sonra Türkiye’de çok yoğun bir sol propaganda başlamıştı... Sol akım gelişiyordu. Bu akımlar öyle bir hale geldi ki diğer bütün düşünceleri adeta bastırıp onları hem düşüncelerini empoze hem de kendileri gibi düşünmeyenleri dışlayan ve fiili güç kullanan bir hale gelmişti. Şimdi böyle bir ortamda Milli Türk Talebe Birliği gerçekten büyük bir sığınak ve ocak oldu. Demin söylediği gibi milliyetçi mukaddesatçı olarak tarif edilen daha geniş anlamıyla vatansever, dini inançları güçlü, muhafazakâr, kendi geleneklerine, kendi tarih şuuru bilinci içerisinde olan, kendi değerlerine her zaman önem veren bir üniversite gençliğinin bir araya geldiği bir topluluktu... Hepimizin kendimize biçtiği şey, dava adamı olmaktı. Davamızda ülkemizi mutlu, güçlü ve özgür kendi düşüncelerimizin en güzel şekilde yaşayabilir bir ortam.”

MTTB’de İcra Kurulu üyeliği, Tiyatro ve sinema Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Abdullah Gül öğrenci lideri olarak Çanakkale Yürüyüşleri de tertip etti. (Milliyet)

 
MHP’den ‘Hanedana maaş bağlansın’ önerisi!
 
Çalışkan’dan çöp çıkışı: Kocaoğlu ile AK Parti anlaştı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 21 Nisan 2016 Perşembe 08:19

KEŞKE A. GÜL okusa bu yazdığımı. 80 Lİ YIllarda lisedeyken SOlcu öğrenciler boykot yapardı. zorla bizi dışarı çıkarmak isterlerdi. Ailem Demokrat partili idi geçmişten, bende Demirel'e sempati duyardım. Tercüman gazetesi ile okula gelirdim çokta okuduğumdan değil hani. Bir ara sığınacak bir yer gibi MHP yi kendime yakın bulmaya başladım O dönem nurcu arkadaşlarım MHP li arkadaşlarım vardı. bir gün Lise binasının arkasında EL İŞİ Bİnası nın orada solcu öğrenciler beni sıkıştırdı. Silah gösterdiler. Aileme Okula gelmesin diye haber gönderdiler. Babam Karnemi yırttı, göndermedi okula zaten derslerimde pek iyi değildi. Şimdi geldiğim durumda Ülkemizin ÖZAL ve BU AKP İKTİDARI SOnrası solcu öğrenciler haklıymış kanısı uyandı neden mi ? okumaya öğrenmeye başladıkça Ülkemin Ankara dan yönetilmediğine İSyanımdı bu benim . Ülkem Emperyalizmin Taşeronu olduğu kanısı her geçen gün bende bu sağ ve sığ iktidarlarla daha da pekişti. Sorgulamayan insan tipi bende Sağ partilere karşı bir tahammülsüzlük yarattı. yazıyı uzatmaya gerek yok. İnsan Psikolojisi işte. Şimdi yıllarca neden Demirel e oy verdim ÖZAL ve AKP nin İktidar olmasında Fetullah Gülen in bir güç olmasında Acaba Demirel'in payı yokmuydu. sorguluyorum düşünüyorum. Şimdi Asla Sağ bir partiye oy vermiyorum.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’den ‘Hanedana maaş bağlansın’ önerisi!
TBMM’ye Osmanlı Hanedanı mensuplarına maaş bağlanması, çocuklarına ise ...
Davutoğlu’ndan ‘yeni anayasa’ yorumu: Biraz demlensin!
Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa çalışmalarını “Biraz da demlenmeye ...
İzmir’de sürpriz CHP zirvesi: Bir şey yapmalı!
CHP’de sürpriz şekilde organize edilen ‘Bir şey yapmalı’ toplantısı Tepekule ...
 
MHP'den çarpıcı teklif: Hadım edilsin!
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, cinsel saldırıda bulunan kişilerin ...
Demirtaş HDP İzmir kongresine geliyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ...
CHP’li Bakan’dan 3 maddelik ‘Üçkuyular’ açıklaması!
CHP İzmir Milletvekili, 3 maddelik açıklamasında “Mustafa Kemal Turan ...
 
İzmir’e ‘Yıldırım’ ziyaret
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cumartesi ...
Akşener'den Bahçeli'ye 'başparalel' yanıtı
MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik "başparalel" sözünden dolayı hakkında ...
Bilgi’den Batur’a TOKİ Yanıtı
AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi geçtiğimiz günlerde katıldığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva