HABERLER>POLİTİKA
12 Haziran 2023 Pazartesi - 08:38

CHP’de Yarımada kulisleri… Hangi ilçede/kim aday?

Kurultay kararının alındığı CHP’de ilçelerde kongre hareketliliği başlamış durumda… Yarımada’da bulunan Seferihisar, Karaburun, Çeşme ve Urla’da ilçe başkanlığı için adaylar netleşmeye başladı.

CHP’de Yarımada kulisleri… Hangi ilçede/kim aday?

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre sürecinin başlamasının ardından gözler mahalle delege ve ilçe kongre seçimlerine çevrilmiş durumda…

CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de ise yerel seçimler öncesi mevcut başkanların yola ne şekilde devam edecekleri ve rekabetin olup olmayacağı ile ilgili tablo ise netleşiyor.

Yarımada’da bulunan Seferihisar, Urla, Çeşme ve Karaburun’da yeni seçilecek ilçe başkanları için birçok isim nabız tutmaya başladı.

SEFERİHİSAR

CHP’nin güçlü ilçe teşkilatlarından birisine sahip olan Seferihisar’da ise parti içinde üç farklı kanadın oluştuğu aktarıldı. Mevcut başkan Senem Gürer Solak’ın yeniden kongreye adaylık için harekete geçmesi beklenirken diğer iki kanadın Başkan Solak ile bir uzlaşı sağlayıp sağlamayacağı önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Diğer yandan geçtiğimiz seçimlerde delegasyon çalışması yapmasına karşın aday olarak kantara çıkmayan, yerel yönetimlerden sorumlu eski il başkan yardımcısı Köksal Yıldırım’ın başkan adaylığı için nabız yokladığı aktarıldı.

URLA

Genel seçimlerin hemen öncesinde “yetersiz performans” Hakan Özbodur’un ilçe başkanlığı görevinden alınması ve yerine Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde olan Pelin Karasakal’ın atanması sonrası parti içinde tartışmalar alevlenmişti. Tartışmaların ve istifaların yaşandığı süreç içinde örgütü seçime hazırlayan Kabasakal, yaşanan olumsuzluklara rağmen genç ekibi ile birlikte partinin Urla’da başarılı olmasında aktör olarak ön plana çıkmıştı.

Seçimin ardından kurultay sürecinin netleşmesi ile birlikte delegasyon içinde önemli bir güce sahip olan görevden alınan Özbadur ile eski ilçe başkanı Bahri Yalaz’ın seçim süreci ile ilgili olarak birlikte hareket etmeye başladığı aktarıldı. Yalaz’ın belediye başkan adayı olmak istediği belirtilirken ilçe örgütünü yeniden şekillendirmek için Özbadur ile birlikte çalışarak iki ismin de uzlaşacağı bir aday üzerinde çalışma yaptıkları belirtildi.

Diğer yandan seçim avantajını elinde tutan Başkan Karasakal’ın yeni dönem için hazırlıklara başladığı ve adaylık için kararlı olduğu vurgulandı.

KARABURUN

2019 yılında düzenlenen ilçe kongresinde başkanlık koltuğuna oturan ve belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile uyumlu bir çalışma yürüten Erdal Subaşı’nın yeni dönemde adaylığa devam edip etmeme noktasında henüz bir karar vermediği öğrenildi.

Diğer yandan Karaburun siyasetinde önemli iki figür olan eski belediye başkanı Hamza Serdar Yasa ile eski ilçe başkanı Bülent Çumçum’un süreci yakinen izlediği ve gönüllerinden belediye başkan adaylığının oldu aktarıldı. İki ismin belediye başkan adaylığı için alacağı net karara bağlı olarak ilçe kongre sürecine dahil olup olmayacaklarının netleşeceği belirtildi. Karaburun’da adaylıklar konusunun önümüzdeki günlerde netliğin sağlanacağı belirtildi.

ÇEŞME

Çeşme’de Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın en yakın arkadaşı olarak bilinen CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, her ne kadar delege seçimleri sonrası karar vereceğini söylese de kongre sürecinde mutlaka aday olacağı konuşuluyor. Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın başka bir ismi desteklemesinin söz konusu olmayacağı da ifade ediliyor.

Önceki dönem Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve arkadaşlarının ise Sait Kavasoğulları’na karşı mutlaka bir aday çıkaracağı, bu konuda uzun süredir çalışma yürüttükleri öğrenildi. Çeşme’de muhalif kanadın ilçe başkan adayının adı sır gibi saklanırken, delege seçimleri sırasında ilçe başkan adaylarının netleşmesi bekleniyor.

 
Okan Bayülgen'in yeni saç stili görenleri şaşkına uğrattı
 
İzmirli cam fabrikasına sendikal ihlal kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır yol haritasını paylaştı: İlla isterim demem ama görevden de kaçmam!
Cumhuriyet Halk Partisi 25-26-27’nci dönem İzmir milletvekili yaptıktan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Gitmek mi zor, kalmak mı zor?
Mehmet KARABEL yazdı... Gitmek mi zor, kalmak mı zor?
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'kırsal kesim' tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da katıldığı Necip Fazıl'ı ...
 
Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonraki ilk yurt dışı ziyaretlerini ...
TBMM Başkanlık Divanı ve komisyon üyeleri belirlenecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), bu hafta Meclis başkan vekilleri, ...
CHP’de Bakırçay kulisleri… Hangi ilçede/kim aday?
Kurultay kararının alındığı CHP’de ilçelerde kongre hareketliliği başlamış ...
 
CHP’li Sındır’dan seçim değerlendirmesi: Sonuç alınmadıysa başarı yoktur!
Cumhuriyet Halk Partisi 25-26-27’nci dönem İzmir milletvekili Kamil Oktay ...
Erdoğan BAE Devlet Başkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ...
AK Partili İnan’dan Örnekköy için yeni atak: Raporu yayınladı, odalara çağrı yaptı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Halk Konut Projesi kapsamında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva