HABERLER>EGE
12 Ekim 2011 Çarşamba - 09:43

Cezaevinden bile eşini tehdit ediyor

Muğla’da eşi Sıdıka Platin’i dövüp işkence eden Faruk Platin, aileyi ölümle tehdit etti. Sıdıka Platin’in kardeşi Özer, “Hepinizi öldüreceğim diyor. Polis bana 'Gelirse 155'i ara' dedi. Çıktığında bana veya aileme bir şey yapmasından korkuyorum" dedi

Cezaevinden bile eşini tehdit ediyor

MUĞLA - Muğla'da ablasını yüzünden bıçaklayıp, kulağını kesen ve vücuduna ütü basan eniştesinin cezaevinden kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini ileri süren Mehmet Nuri Özer (26), polise başvurdu. Daha önce de ölümle tehdit ettiği için şikayet üzerine tutuklanan eniştesi Faruk Platin'in cezaevinden haber gönderdiğini belirten Özer, "Cezaevinde 8 aydır tutuklu ama sürekli 'hakkımda gazetecilere bilgi verirsen ebediyyen susarsın' diye tehditler yağdırıyor. Ablam devlet konumasında ama ben korku içindeyim" dedi.
 
İŞKENCE YAPTI
Henüz 20 yaşındayken ailesi tarafından Faruk Platin ile evlendirilen Sıdıka Platin (31), 11 yılda 4 çocuk dünyaya getirdi. Bodrum'da inşaatlarda çalışan Faruk Platin 10 yıl boyunca eşine işkence yaptı. Bu şiddetin en ağırlarından birisi 12 Aralık 2009'da yaşandı. Genç kadın kocası tarafından öldüresiye dövüldü, yüzünden bıçaklandı ve kulağı kesilerek, devlet hastanesi önüne atıldı. Sıdıka Platin, günlerce hastanede yattı, çıkınca kadın sığınma evine teslim edildi. Hakkında dava açılan Faruk Platin hakkında 5 yıl hapis cezası istendi. Mahkeme, "iyi hali" göz önüne alarak 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi, onu da erteleyerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Eşini tehdit ederek şikayet dilekçesini geri aldıran Faruk Platin, daha sonra ikna edip sığınma evinden çıkarıp evine getirdi. Ancak şiddet durmadı. "Bir daha eşini dövme" denilerek serbest bırakılan Faruk Platin, eşini bu kez komaya sokuncaya kadar işkence yaptı. 15 Temmuz 2010'da vücudunda ütü gezdirilen ve elektrik verilen genç kadın hastane önüne bırakıldı. Aylarca tedavi gören genç kadın devlet korumasına alınırken, olaydan sonra kaçan Faruk Platin 6 ay sonra genç kadının ailesini tehdit etmek için Bodrum'dan ankesörlü telefonla aradı. Buradaki numaradan yeri tespit edilerek yakalanan Faruk Platin tutuklandı.
 
POLİSE BAŞVURDU
Tehditlerine 8 aydır cezaevinden devam ettiği öne sürülen Faruk Platin, Sıdıka Platin'in kardeşi Mehmet Nuri Özer'e tehdit mesajları gönderdi. Cezaevinden çıkan arkadaşları bulunduğunu ve korktuğunu kaydeden Mehmet Nuri Özer, "Konuyu emniyete ve basına bildirdiğim için özellikle beni tehdit etti. Hatta 'Mehmet'i öldüreceğim. Evinizi yakacağım. Yakalansam bile bunu yerde koymam' dedi. 8 ay önce emniyete başvurup can güvenliğim olmadığını, koruma ve silah taşıma ruhsatı istediğimi belirttim. Bodrum'daki polis memurları bana, 'Seni tehdit eden enişten yanına gelirse 155'i ara' diyerek beni gönderdi. Eniştem bir gün çıkacak. Bana veya aileme bir şey olmasından korkuyorum" dedi.
 
Devlet yaptırımları artırmalı
Devletin kadına şiddetin önlenmesi kapsamında yaptırımları artırması gerektiğini anlatan Mehmet Nuri Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her gün gazetelerde onlarca kadın işkenceye maruz kalıyor ya da öldürülüyor. Bu konuda yaptırımlar artırılmalı. Bunu yapanlar insan olamaz. Gerekirse idam cezası verilmeli. Kadına şiddet sadece doğuda yok. İstanbul, İzmir gibi batının gözbebeği illerde de var. Yani bu doğu batı ya da töreyle alakalı değil."(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 12 Ekim 2011 Çarşamba 11:35

Bu İnsanlıktan Nasibini Almamış Hayvan Kılıklı Aşşağılık Yaratık,Hapisten Çıkar.Bu Kadıncağızı Katleder ve Hiç Kimsede Bu Kadıncağızı Koruyamaz.

Yorumu oyla      14      6  
ŞİRİNYERLİ 12 Ekim 2011 Çarşamba 10:49

Çokünlü Psikolog "LOMBROSO" İnsanların tipine göre ŞUÇİŞLEME konularını detaylı incelemiş,fotodaki tipi tarif ederken"K...L" tipliyi tarif etmiş,ISLAH PROGRAMI olmalı ve bunlar eğitimden geçirilmeli kanaatındeyim.Sevgiler.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmara Adası’nda 6 evi su bastı, 14 inek telef oldu
Balıkesir'in Marmara İlçesi'nde dün gece yarısı sağanak yağışın neden ...
Kaçak sigara çetesinden akıl almaz yöntem
Denizli'nin de aralarında bulunduğu 5 ilde polisin düzenlediği operasyonda, ...
Denizli’de tarlalar balık doldu
Denizli’de şiddetli yağışın ardından bazı köylerdeki tarlalar, derelerden ...
 
Kuşadası'nda korkutan kundaklamalar
Aydın'ın Kuşadası İlçesi Güzelçamlı Beldesi'nde, kimliği belirlenemeyen ...
Denizli'de 'Öpüşen melekler' heykeli bulundu
Denizli'nin antik Hierapolis kentinde kazı sezonu sona ererken, kazının ...
'Simav dünyada görülmemiş bir deprem'
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü Yer Bilimleri ...
 
Görme engelli ama o trafiğe çıkıyor!
Bisikletle trafiğe çıkan görme engelli vatandaş kendisini görenleri şaşırttı.
Toprak evin çatısı çöktü: 2 ölü 4 yaralı
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, yaptığı açıklamada, Gördes'in Kayacık ...
Balıkesir'i hortum vurdu: 1 ölü 10 yaralı
Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı 85 haneli Hondular Köyü'nde, sağanak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva