HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2012 Salı - 13:46

Cantimur: Kimse teşkilatı 'harem' gibi görmesin

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı İzmir Koordinatörü Abdullah Erdem Cantimur partililerden herkesi kucaklamalarını istedi.

Cantimur: Kimse teşkilatı  harem  gibi görmesin

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ-  İzmir’e gelerek Karşıyaka ile Bornova’da partililerle buluşan ve teşkilata moral veren AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı İzmir Koordinatörü Abdullah Erdem Cantimur düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. İlçe başkanları toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cantimur, “Hiç kimse teşkilatı harem gibi görmemeli” dedi.

Cantimur'dan ilçe başkanlarına sert mesajlar...haberi için tıklayınız
 
AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile birlikte çalışan isimlerin başında gelen Teşkilat Başkan Yardımcısı İzmir Koordinatörü Abdullah Erdem Cantimur, ilçe kongreleri sona eren İzmir İl Teşkilatı’na önemli mesajlar verdi. Cantimur, “Hiç kimse teşkilatı harem gibi görmemeli. Kapıyı herkese açmalı herkes teşkilata gelebilmeli ve üye olabilmeli. Bizde ‘partiye gittim ama üye kaydım yapılmadı’ diyen kimse yoktur.Türkiye'de iki çeşit insan var, ak partiye üye olanlar ve ak partiye üye olmaya namzet olanlar var. Herkes kalbinin sesini dinlese AK Parti’ye gelir. Çünkü biz doğru işler yapıyoruz” diye konuştu.

Cantimur: İzmir'i almak çok kolay.....haberi için tıklayın
 
İL BAŞKANLIĞI İÇİN ÇALIŞMAMIZ YOK
İl kongreleri ile ilgili taslak programı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını söyleyen Cantimur, programın henüz netleşmediğini doğal olarak İzmir il kongresinin da zamanının belli olmadığını ifade etti. Sürecin şu anda tarih belirleme döneminde olduğunu Türkiye’nin genelinde olduğu gibi İzmir’de de çıkan adaylarla ilgili bir değerlendirme yapmadıklarını belirtti. Cantimur, İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve rakipleri ile ilgili soruya “İl başkanlığı ile ilgili herhangi bir çalışmamız yok. İlçelerimizde uzlaşma kültürü ile kongreleri bitirdik. Bazı arkadaşlarımız görevlerinden feragat ederken bazıları da şansını denemek istedi. İl kongresi için de böyle bir sistemi işletebiliriz. Genel merkezde yapılan görüşmelerden sonra son durum ortaya çıkabilir. Bu konuda bir çalışmamız yok. İl başkanlığı için beni arayanlar oluyor. Teşkilat içinde yaşanan didişme ve mücadele partiye zarar verir. Demokrasi ‘kavga etmek’ demek değildir” ifadelerini kullandı.
 
ÜSTÜ KAPALI DESTEK
Cantimur, AK Parti İl Teşkilatı’nın geçirdiği ilçe kongre sürecini ve seçim çalışmalarını da değerlendirdi. İl Başkanı Akay ve yönetiminin göreve geleli 14 ay gibi bir süre olduğunu belirten Cantimur, “ İl teşkilatı genel seçimler, referandum ve kongrelerde olması gereken çalışmayı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Teşkilatın ve yönetimin büyük gayretleri oldu. Seçimler ve çalışmalar da zaten ardı ardına geldi. Dinlenmeye, oturmaya bile zaman bulamadılar. Tabiri caizse neredeyse ‘at üstünde’ dinlendiler. Gündemleri çok hareketli geçti” diye konuştu.
 
TEŞKİLATI DENETLEYECEĞİM
AK Parti olarak İzmir başta olmak üzere il ve ilçelerde seçmen hedefli bir çalışma sistemi gerçekleştireceklerini söyleyen Cantimur, partililerin dışarı çıkıp halkla kucaklaşacağını, onların elini sıkacağını ve birebir temas kuracağını ifade etti. Televizyonlara çıkıp mesaj vermek yerine alan çalışması yapacaklarını dile getiren Cantimur, “ İzmir’i sürekli takip edeceğim. Konak’a gelip bir mahalleye giderek kapıyı çalacağım. Orada bulunanlara ‘AK Parti’den size gelen oldu mu?’ diye soracağım. Ankara’dan telefonla rast gele seçtiğim bir numarayı arayıp partililerin kendilerine gidip gitmediğini denetleyeceğim. Aradıklarım bana ‘böyle şey olmadı, gelmediler’ derlerse o zaman benim için ilçe başkanı ve yönetimi görevini eksik yapıyor demektir. Sandık yapılanmasına çok önem veriyoruz. Her ilçenin yönetimi, mahalle ekibi ve sandık görevlileri olacak. İl Başkanı talimatı verdiğinde yarım saatte tüm İzmir’deki evlere girebilecek bir yapıyı oluşturacağız. Bizim üye sayımız buna müsait” dedi.
 
SEVİLEN KİŞİ ADAY OLACAK
Yerel seçimlerde İzmir’de büyük başarı elde edeceklerini söyleyen Cantimur, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin “Büyükşehir’i kazanmanın yolu Karşıyaka’dan geçer” sözlerine katıldığını söyledi. Sadece seçim döneminde çalışan değil adeta ‘seçim varmış’ gibi çalışan yönetimleri oluşturacaklarını ifade eden Cantimur, “ Genel merkezimiz tarafından oluşturulan AKBİS sistemi ile partililerin ne yaptığını görüyoruz” dedi. Cantimur, yerel seçimlerde aday belirlemede çeşitli kıstaslar koyacaklarını da ifade etti. Cantimur, “O yörenin insanı seçilecek. Halk kimi istiyorsa, şaibesi olmayan, dürüst isimler olacak” diye konuştu.
 
CHP’YE HİZMET ELEŞTİRİSİ
CHP gibi kavgalı bir parti olmadıklarını söyleyen Cantimur, kendilerinde uzlaşı kültürünün hakim olduğunu ifade etti. CHP’nin yaptığı ilçe ve il kongrelerinde yaşananların altını çizen Cantimur, “Orada yaka paça kavga oluyor. Kurultayda bile nasıl manzara oluştuğunu gördük. Bizde ise öyle şeyler yok. Bana tek bir ilçeden bile şikayet gelmedi. Toplam 957 ilçede, 250 beldede birlik ve beraberlik içinde örnek bir kongre süreci yaşadık. Siyasette yapılan kavga ve tartışmalar güzel şeyler adına olmalıdır. İzmir’de CHP iktidar ve belediyelerde hakim ama hizmet eksikliği var. Yeterince halka hizmet ulaştırılamıyor. Narlıdere’den Konak’a gelirken bile sakin zamanda trafik karmaşası yaşanıyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esen 1 Mart 2012 Perşembe 16:37

Cantimur çok doğru bir tesbitte bulunmuş bunun en belirgin örneği Seferihisar da yaşanıyor.Bugün partimizin tabanı ile en rahat uyumu sağlayabilecek ve ilaveten en az 3000-3500 seçmeni partiye kazandırabilecek bir aday sadece ilçe örgütündeki bir kesim yöneticilerin kişisel çıkarları ile örtüşmemesine kurban edilmemeli.Cantimur'un ve partöizin diğer yetkili organlarının seferihisar'ı iyi analiz etmesini bekliyoruz.Hamity nişancı ak partinin adayı olmasını istiyoruz. Başka çare yok.

Yorumu oyla      15      7  
seferihisar 1 Mart 2012 Perşembe 13:36

sayın cantimur seferihisarda eski başkan Hamit Nışancının AKP ye üye olmak istediğini ama tüm kapıların Hamite kapalı olduğunu bilmeyen yok. Hal böyle iken ve seferihisarda tüm gençliği,tatlı dili , tüm sevecenliği ve centilmenliği ile halen daha arkasında taşımayı bilen ve ilçede seçime en az 3 yıl var iken kendisinin Belediye Başkanı adayı olduğunu açıklayan genç dinamik sempatik bir lider niçin AKP ye kabul edilmiyor düşünmek lazım. İnsan düşünüyor 2009daki gibi CHP ile dirsek teması yapıp aman Hamit olmasında kim olursa olsun düşüncelerimi var diye. Ama Seferihisarın AKP ye ve AK gençliğine ihtiyacı var.Bu ilçeyi AKP ya KAZANACAK yada KAZANACAK başka şartı yok. Bu gençlik Hamat derken başka birinin seçim kazanması olası değil. Hamit AKP ye üye olacak göreceksinizki üye sayınız 2ye katlanacak. Başarılar HAMİT NİŞANCI ve sayın CANTİMUR

Yorumu oyla      15      7  
sığacıklı 29 Şubat 2012 Çarşamba 16:53

AK PARTİ SEFERİHİSARDA YEREL YÖNETİMİ KAZANMAK İSTİYORSA 2X2=4 EDER MİSALİ HAMİT NİŞANCIDAN BAŞKASIYLA KAZANAMAZ.BUNU ANLAMANIN YOLU ÇOK KOLAY İLÇEYE YÖNETİM KURULU KİMSENİN HABERİ OLMAKSIZIN BİRKİŞİ YOLLASIN ESNAFLA VATANDALA MUHTARLARLA MEMURLARLA HERKEZLE KONUŞSUN GEÇEK ORTAYA ÇIKAR KİM BU SEÇİMDEN GALİP ÇIKAR BELLİ OLUR.

Yorumu oyla      16      6  
ŞİRİNYERLİ 29 Şubat 2012 Çarşamba 10:38

"HAREM" KELİMESİNİ TEŞKİLATLA BAĞDAŞTIRMAK ÇOK YANLIŞ BİR SÖYLEM,AMA AKLINDAN ÇIKARAMIYORSA İŞTE SÖYLEMİŞ,İL BAŞKANIDA "OKULDA 6 KIZI BİRDEN İDARE EDİYORDUM" DEMİŞTİ,KELİMELERİ ÖRTÜŞMÜŞ,YOKSA ONAMI ÖRTÜLÜ "MESAJ VERDİ" SAYGILAR..

Yorumu oyla      15      6  
Yenal Ünseli 28 Şubat 2012 Salı 21:32

Demokrasi mümeyyiz vasıflı insanların rejimidir.Maruz nedenlerle de siyasi karar organlarında nitelikli temsili sağlamak, siyasi mücadeleyi Cebine fayda yaratmak amacı ile partiye katılan değil, liyâkat ve başarılarını her alanda kanıtlamış insanlarla yürütmek gerektiğine inanıyorum. Saygılarımla, Av.Yenal Ünseli

Yorumu oyla      13      6  
28 Şubat 2012 Salı 17:54

seferihisar ilçe başkanı sayın cingöz kazanamayacağını bile bile başkan adayı olarak ilçe teşkilatına kendini işaret ettiryor ve bazı toplantılardada kendisinin aday olacağını ısrarla belirtiyor.Seferihisar'ın seçim aritmatiği Hamit başkanın adaylığına göre şekil alacağı kesindir.Hamit başkan ak partiden aday olmaması durumunda seferihisarda seçimler chp ile hamit başkan arasında geçecektir.Seferihisar hamit başkanı partimizden aday olduğunu görmek istiyor.

Yorumu oyla      19      7  
eski bir yönetici 28 Şubat 2012 Salı 17:36

biz teşkilat mensupları durmadan çalışıyoruz akpati icraatlarını anlatıyoruz şu anda görev yapmasakda halk ve partili üyelerimiz hala bizleri görevde görüyorlar bizlerde zaten hssettirmiyoruz eskisi gibi üye yapıyor birlik beraberlik mesajları veriyoruz yeni yönetimler biraz eski yönetici ve mahallede çalışan eski öncülere değer vermelerini istiyoruz partimiz adına halkın ayağına gidelim ev toplantıları yapalım yeni yüzler kazandıralım eskileride kaybetmeyelim düşman yaratmayalım

Yorumu oyla      14      6  
kadri 28 Şubat 2012 Salı 17:29

Saqyın Cantimur seferihisar teşkilatıyla ilgili objektif bir bilgiye sahip olmamış demekki.Seferihisar da yerel seçimi kazanmayı çok kolay hale getirecek hamle belliyken ilçe teşkilatı partinin genel siyasetindeki başarısına ortak olmayı yeterli görüyor.Ak parti ilçe teşkilatı bu tavrıyla en çok desteği chp li idarecilerden görüyor ilçemizde.Hamit Nişancı ilçemizde herkesimden seçmeni ak parti çatısı altında bir araya getirebilecek tek aday ismidir.

Yorumu oyla      19      7  
28 Şubat 2012 Salı 15:16

sadece laf canbazlığı

Yorumu oyla      16      10  
Selma Ç. 28 Şubat 2012 Salı 14:53

Sayın Cantimur Başkanım, ağzınıza sağlık. "Anlayana saz, anlamayana davul zurna az" tütünden bir mesaj vermişsiniz. Allah sizin gibileri başımızdan eksik etmesin.

Yorumu oyla      15      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'deki kadın kotası erkekleri korkuttu
CHP'de tüzük değişikliği ile gerçekleşen yüzde 33 kadın kotası, partinin ...
İzmir Milletvekili Balbay 1 yıldır hücrede
1090 gündür Silivri'de tutuklu olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ...
‘Millet dizi seyretmeyi bıraktı, keyifle seni seyrediyor’
Başbakan Erdoğan, CHP'nin demokrasi aşkının platonik olduğunu belirterek, ...
 
Bahçeli: Olan Erbakan’a oldu AKP’ye gün doğdu
Partisinin grup toplantısında 28 Şubat sürecini değerlendiren MHP Genel ...
Kurultay sonrası ilk mesaj belediye başkanlarına
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Olağan ve Olağanüstü kurultay sonrası ...
AK Partili Cantimur: 'İzmir’i almak çok kolay'
AK Parti İzmir Koordinatörü Abdullah Cantimur, İzmir’i almanın kolay olduğunu ...
 
İzmir’in 17. Kurultay Temsilcisi “Abdül Batur”
CHP'nin 17. olağanüstü kurultayı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ...
Deniz Baykal'dan kurultay sonrası ilk açıklama
Üst üste iki kurultay toplayan CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal sessizliğini bozdu.
Akay'dan uç beyliklere AK ziyaretler
AK Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay, Uç beyleri olarak nitelendirdiği ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva