HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2012 Salı - 17:40

Cantimur'dan ilçe başkanlarına sert mesajlar

Parti çalışmaları için İzmir'e gelen AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, seçim kazanmaktan korkan ilçe başkanlarının görevlerini bırakmasını isterken ilçelerde bulunan yüksek kürsü ve masaların kaldırılmasını istedi. Cantimur, "İlçeyi denetlemeye geldiğimde referanduma yani geçmiş zamana ait kullanılmayan doküman görmek istemiyorum" dedi.

Cantimur dan ilçe başkanlarına sert mesajlar

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti İzmir Koordinatörü Cantimur, İl Başkanlığı'nda ilçe başkanları ile toplantı yaptı. Toplantıda tek tek söz alan ilçe başkanları yapılan çalışmaları ve ilçelerinin durumunu anlattı. İlçe başkanlarına AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından tüm illerde yürütülen Siyaset Akademisi’ne katılımların yüksek olmasının sağlanması istendi. İlçe başkanlarından yönetim kurulu toplantılarını aksatmamalarını ve zamanında toplanmalarını isteyen Cantimur, üye sayılarının arttırılmasını, olanların güncellenmesini, takip edilmesini ve sürekli üyelerin ziyaret edilerek yeni kayıtların yapılmasını talep etti. Sandık kurulları ve mahalle temsilcilerinin çalışan ve faydalı kişilerden oluşmasını isteyen Cantimur, ilçelerdeki yönetim ve alt kademe yöneticilerin birbirleriyle iletişim halinde olmasını da istedi.
 
GÖREVDE KALMASININ ANLAMI YOK
İlçelerden iddialı olmalarını isteyen Cantimur, yerel seçimlerde İzmir’den çok büyük bir başarı beklediğini söyledi. Başkanlara hitaben yaptığı konuşmada “Bir ilçe başkanı bulunduğu ilçede ‘seçimi alamam, başarmamız zor’ diyorsa onunla çalışmayız. Zaten iddialı olmayan birisinin ve yönetimin de görevde kalmasının anlamı yok. Motivasyonu yüksek, çalışan ve dinamik ilçeler istiyorum. Sizleri takip edeceğim. Genel merkezde oluşturulan AKBİS Sistemi’nden ne yaptığınızı görüyorum. En küçük toplantınızı, katılanları ve katılamayanların mazeretlerini yazın. Ona göre belki aramam gereken yerler olabilir. Zaten zaman zaman mahalle sandık görevlilerini arayarak ne yaptığını araştıracağım. Halkı da arayıp sizin çalışmalarınızı denetleyeceğim” dedi.
 
HEPİNİZ EŞİTSİNİZ
İki gündür yaptığı açıklamalarda parti yöneticilerinden kendilerini yüksek görmemelerini, halk ile iletişim kurmalarını ve kapılarını kapatmamalarını isteyen Cantimur, ilçe başkanlarını toplantıda yine uyardı. Cantimur, “İlçe başkanlığına gittiğimde bir kürsü ya da yönetimin olduğu yüksek bir masa görüyorum. Böyle şey olmaz. Kimse kimseden üstün değildir. Tüm ilçelerde kürsüler ve yüksek hitap yerleri kaldırılacak. Siz de diğer partiler gibi olacaksınız” ifadelerini kullandı. Cantimur’un il başkanlığındaki toplantı salonunda bulunan aynı yükseklikteki masa ve sandalyeleri de örnek gösterdiği öğrenildi.
 
YAKARIM DİYE DÜŞÜNMEYİN
İzmir’e sık sık geleceğini, ilçe başkanlıklarını ziyaret edeceğini ifade eden Cantimur denetim mekanizmasının çok katı ve keskin bir şekilde çalışacağını söyledi. İlçe başkanlarından yaptıkları faaliyetlere dikkat etmesini isteyen Cantimur, “Bir ilçeye geldiğimde binada bulunan dolabı açarım. İçeride ne var ne yok incelerim. Kesinlikle geçmiş döneme ait broşür, baskılı görsel afişler istemiyorum. Diyelim ki önümüzdeki günlerde bir ilçeye gittim orada dolabı açtığımda referanduma ait afişler, farklı doküman ve malzemeler bulursam iyi olmaz. Siz ‘nasıl olsa biz geri kalanı yakarız’ diye düşünmeyin. Herkes parti genel merkezinden gelenleri en iyi ve etkili şekilde kullanacak. Bu işler için de kaynak aktarılıyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAS Parti'den Kürt Açılımı!
Has Parti Twitter'de "Partiye Denge Gel" adıyla Kürtçe hesap açtı ve takipçilerine ...
Kılıçdaroğlu: On yıllık kökün var, onu da inkar ediyorsun
CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık olağan grup toplantısında ...
Deniz Baykal: Kurultayı fazla mıncıklamayın
Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, artık herkesin ...
 
Cantimur: Kimse teşkilatı 'harem' gibi görmesin
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı İzmir Koordinatörü Abdullah Erdem ...
CHP'deki kadın kotası erkekleri korkuttu
CHP'de tüzük değişikliği ile gerçekleşen yüzde 33 kadın kotası, partinin ...
İzmir Milletvekili Balbay 1 yıldır hücrede
1090 gündür Silivri'de tutuklu olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ...
 
‘Millet dizi seyretmeyi bıraktı, keyifle seni seyrediyor’
Başbakan Erdoğan, CHP'nin demokrasi aşkının platonik olduğunu belirterek, ...
Bahçeli: Olan Erbakan’a oldu AKP’ye gün doğdu
Partisinin grup toplantısında 28 Şubat sürecini değerlendiren MHP Genel ...
Kurultay sonrası ilk mesaj belediye başkanlarına
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Olağan ve Olağanüstü kurultay sonrası ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva