HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2009 Pazartesi - 00:00

Çamlı Barajı'nda planlama skandalı!

Başkan Kocaoğlu’’nun projesi olarak gündeme gelen Çamlı Barajı için uzun süre ÇED raporu vermeyen Bakanlığın, İzmir’’in ihtiyacı olan projeye Çevre Düzeni Planı’’nda da yer vermediği ortaya çıktı.’

Çamlı Barajı'nda planlama skandalı!

Başkan Kocaoğlu’’nun projesi olarak gündeme gelen Çamlı Barajı için uzun süre ÇED raporu vermeyen Bakanlığın, İzmir’’in ihtiyacı olan projeye Çevre Düzeni Planı’’nda da yer vermediği ortaya çıktı.’
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun kente kazandırmak için 2 yıl önce harekete geçtiği üç barajdan biri olan Çamlı Barajı’’nın Çevre Bakanlığı’’nca hazırlanan Çevre Düzeni Planı’’nda yer almadığı ortaya çıktı. Koruma havzasında altın madeni çıkarılan ve hükümetin desteğini alan maden nedeniyle baraj projesi uzun süre bekletildikten sonra onaylanan Büyükşehir Belediyesi’’ne bir darbe de planda vuruldu. İzmir/Manisa/Kütahya illerini kapsayan ve bölgenin en büyük planı olan Çevre Düzeni Planı’’nda baraja yer vermeyen Çevre Bakanlığı, Güzelbahçe Belediyesi’’ni harekete geçirdi.
 
Güzelbahçe’’de tartışıldı
 
Başkan Kocaoğlu’’nun vaat ettiği 3 yeni barajdan biri olan Çamlı Barajı’’na bakanlık iznini uzun süre vermeyen hükümet, bu kez hazırlattığı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’’nda da baraja yer vermedi. Havzasında kalan altın madeni nedeniyle de gündemden düşmeyen Çamlı Barajı,  Kocaoğlu’’nun Bostanlı ve Değirmendere ile birlikte planladığı, Yarımada Bölgesi’’nin su ihtiyacını karşılayacak proje olarak görülüyordu.
Güzelbahçe Belediye Meclisi’’nde gündeme gelen skandal olayda Çevre Bakanlığı’’nın planına itiraz kararı AKP’’li iki üyenin de oyuyla alındı.
 
Güzelbahçe Belediye Meclisi’’nden çıkan itiraz kararından sonra Büyükşehir Belediyesi’’nin de Çevre Düzeni Planına itiraz için kolları sıvadığı öğrenildi.
 
Baraj daha önemli
 
İzmir’’in organik tarım havzasında kalan bölgede altın madenine izin veren ancak baraj iznini uzun süre gecikmeli veren hükümetin bölgenin planında baraja yer vermemesini eleştiren CHP Grubu, meclisten oy birliği çıkardığı kararla Çevre Düzeni Planı’’na itiraz ediyor. Belediye Başkanı Mustafa İnce altın madenine izin veren hükümetin baraj projesini planda işlememesini skandal olarak değerlendirirken, askıda olan plana yasal zeminde itiraz ederek Yarımada ve ilçeleri için son derece önemli olan barajı bölgenin en büyük planına işletmekte kararlı olduklarını söyledi.
 
Güzelbahçe sınırlarındaki Yekli Köyü’’nde arkeolojik/doğal sit alanlarından enerji nakil hatları götürüldüğünü ve çivi çakılması yasal olmayan bölgede dev çukurlar açılarak altın madenine ’‘enerji besleme’’ yapıldığını iddia eden Başkan İnce, ’“Biz doğal zenginliklerimize, madenlerimize karşı değiliz. Ancak bölgenin su ihtiyacını, tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacak barajı, altın madeni işletmesinden daha gerekli görüyoruz. Altın madeni için doğrudan Ankara’’dan izin veren bakanlığın, Çamlı Barajı’’nı planlarında görmemesi, yer vermemesini de kesinlikle kasıt olarak görüyoruz. Bölgede yaşayan, barajdan birinci derecede yararlanacak insanların seçilmiş temsilcisi olarak da meclisimizden itiraz kararı çıkardık. Barajların ne kadar gerekli olduğu geçen yıl yaşanan kuraklıkla ortaya çıktı’” diye konuştu.
 
Büyükşehir de itiraz edebilir
 
Başkan Aziz Kocaoğlu’’nun Değirmendere, Çamlı ve Bostanlı olmak üzere İzmir’’deki susuzluğa önlem olması için yatırım programına aldığı yeni barajlardan en önemlisi olan Çamlı’’nın bölgenin en büyük planında görülmemesi CHP cephesinde ’‘kasıtlı’’ bulunurken, Kocaoğlu’’nun da Büyükşehir adına plana ayrıca itiraz etmesi bekleniyor.
 
Başkan Kocaoğlu daha önce 1/100 binlik planı değerlendirirken, ’‘Kentin çıkarlarını zedeleyen bir durum olursa, itiraz hakkımızı kullanırız’’ ifadesini kullanmıştı.

KOCAOĞLU BAKANLIĞI ELEŞTİRDİ...tıklayınız...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 Eylül’’e iki kala’…
Başkan Kocaoğlu, ’“Bir destandır 9 Eylül’” sergisinin ardından ’“Kuva-yi ...
AKP'den bu kez de çöplük muhalefeti!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, metronun tamamlanamaması ve ...
Ve mask açılıyor...
Baykal’’ın İzmir ziyaretinde tartışmaların gölgesinde kalıp açılışı programdan ...
 
Barış için Dikili buluşması’…
Türkiye'nin gündemindeki 'barış' konusu, PEN Kadın Yazarlar ...
Gaziemir’’de sosyal projelere büyük ilgi
Başkan Şenol'un "Her şey para demek değildir,Gaziemir'de yaşayan ...
Konak-İMO ortaklığı’…
İlçe Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’’yle proje üretimi ...
 
Karşıyaka’’da pide baskını!
Karşıyaka Belediyesi denetim ekipleri 30 gıda işletmesini denetledi. ’
Mezarlıklarda bayram hazırlığı
Ramazan Bayramı öncesinde kent genelindeki mezarlıklarda bakım, düzenleme ...
Kabızlık için karpuz yiyin!
Bu yıl Ramazan ayının yaza denk gelmesi, sahur ve iftar arasındaki sürenin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva