HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2009 Pazartesi - 00:00

Barış için Dikili buluşması’…

Türkiye'nin gündemindeki 'barış' konusu, PEN Kadın Yazarlar Komitesi tarafından, Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Dikili’’de masaya yatırıldı. ’

Barış için Dikili buluşması’…


 
İZMİR - Dikili Belediyesi’’nin katkılarıyla düzenlenen ve "Ne Olur Barış" başlığını taşıyan konferansa konuşmacı olarak kadın yazarlar Feyza Hepçilingirler, Müge İplikçi, Karin Karakaşlı ve Jale Sancak katıldılar. 
 
Üç saat süren konferansın açılış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; ’“Savaşların nasıl yıkım getirdiğini, barış için nasıl çabalamamız gerektiğini, barışı sonsuza kadar kovalamak gerektiğini anlatmak gerekiyor. Toplumların barış içinde, kardeşçe, dostça bir arada yaşaması, birlikte barış şarkıları söylemesi kadar güzel bir şey var mı? Biz bugün ve her zaman her şeye rağmen barışı anlatacağız. Barıştan yana tavrımızı ortaya koymaya devam edeceğiz. Bugünkü panelimizin ismi ’‘ne olur barış’’ yalvarıyoruz barış, barış, barış diye’… Bugün kadın yazarlarımız barışı anlatmak için koşup buraya geldiler. Kendilerine geldikleri için teşekkür ediyorum’“ açıklamasını yaptı.
 
Daha çok bayanların ilgi gösterdiği söyleşiye Çiğli Yakamoz Deniz İnci Spor Kulübünün 4 gündür pisa plajında kampta bulunan minik izcileri de dinleyici olarak katıldılar. Konferans sonunda Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yazarlar Feyza Hepçilingirler, Müge İplikçi, Karin Karakaşlı ve Jale Sancak’’a katılımlarından dolayı Olof Palme Barış Anıtı verdi. 
 
PEN Kadın Yazarlar Komitesi, bir yıllık projede Bursa, Edirne, Urfa, Trabzon, Diyarbakır ve Mardin ile Antakya, Konya ve Eskişehir gibi illerde de bu oturumlarını sürdürmüştü.
 

 
MİNİK İZCİLER DE PANELDE

4 gündür Dikili’’nin Bademli köyündeki eşsiz Pisa plajında kamp yapan Çiğli Yakamoz Deniz İnci Spor Kulübü’’nün minik izcileri Dikili Belediyesi’’nin katkılarıyla düzenlenen, PEN Kadın Yazarlar Komitesi’’nin ’‘Ne Olur Barış’’ adlı paneline izleyici olarak katıldılar.
 
Panel öncesi Dikili Belediye Başkanı  Osman Özgüven’’i de ziyaret eden miniklerin ’‘Barış’’ panelini izlemeleri Belediye Başkanı Osman Özgüven’’i oldukça memnun etti. 
 
Çiğli Yakamoz Deniz İnci Spor Kulübü Başkanı Emine Belge, Başkan Yardımcısı Atakan Savaş ve Liderleri Zülfikar Kaya gözetiminde Dikili’’de kamp yapan minik izciler panel sonrası yaşıtlarının sokak resimleri sergisini de dolaştılar.

ÇİZGİ SANAT EVİNDEN ’‘YAZ DÖNEMİ ÇOCUK RESİMLERİ SOKAK SERGİSİ’’
 
Çizgi Sanat Evi’’nin minik öğrencileri, öğretmenleri ressam Behçet Urgun gözetiminde Muammer Aksoy parkında ’‘Yaz Dönemi Çocuk Resimleri’’ sokak sergisi açtılar.
 
Sergi açılışına Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Belediye Meclis Üyeleri, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, minik öğrencilerin velileri ile çok sayıda vatandaş katıldılar.
 
Büyük ilgi gören minik ressamların sergisi, yaşıtları minik izciler tarafından da gezildi. Sergiyi dolaşanlar minik ressamlarla bolca hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmediler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’’de sosyal projelere büyük ilgi
Başkan Şenol'un "Her şey para demek değildir,Gaziemir'de yaşayan ...
Konak-İMO ortaklığı’…
İlçe Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’’yle proje üretimi ...
Karşıyaka’’da pide baskını!
Karşıyaka Belediyesi denetim ekipleri 30 gıda işletmesini denetledi. ’
 
Mezarlıklarda bayram hazırlığı
Ramazan Bayramı öncesinde kent genelindeki mezarlıklarda bakım, düzenleme ...
Kabızlık için karpuz yiyin!
Bu yıl Ramazan ayının yaza denk gelmesi, sahur ve iftar arasındaki sürenin ...
Kardeşe taziye ziyareti
Makedonya’’nın bağımsızlık kutlamaları için bu ülkede bulunan İzmir Belediye ...
 
4 köye ’“dört dörtlük’” yatırım
Büyükşehir Belediyesi, 16 kilometrelik şebekeyle Efemçukuru, Barbaros, ...
Bu da mikroçip kuyruğu
Her yıl binlerce sokak hayvanını kısırlaştıran ve aşılarını yapan ...
Aile içi şiddet bitmiyor
Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’’ne 17 ayda 459 kadın başvurdu.’
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva