HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2011 Pazartesi - 10:00

Çakma yazar Çeşme Belediyesi'ni 43 bin lira dolandırdı

Kendisini ünlü bir yazar olarak tanıtan M.Y isimli bir kişi kitap yazacağını söyleyerek Çeşme Belediyesi'ni 43 bin lira dolandırdı.

Çakma yazar Çeşme Belediyesi ni 43 bin lira dolandırdı

İZMİR - Yaklaşık bir yıl önce İstanbul'dan Çeşme'ye gelerek ilçenin tarihi ve kültürünü ön plana çıkacak bir kitap yazmak istediğini anlatan M.Y, bunun için Çeşme Belediyesi'nden destek talebinde bulundu. İlçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel ve tarihsel zenginliklerin tanıtılacağı kitabın hem Türkçe hem de İngilizce dillerinde basılacağını da söyleyen M.Y, Belediye'nin Kültür Müdürlüğü'nü destek için ikna etti.
 
43 bin lira verildi
Çeşme Belediyesi ile bir protokol imzalayan M.Y'ye belirli aralıklarla yaklaşık 43 bin lira ödeme yapıldı. Aradan bir yıla yakın bir süre geçmesine karşılık sözde kitabın bir türlü tamamlanamaması sorun yarattı. M.Y'nin aynı yolla başka belediyeleri de dolandırdığı iddialarının ortaya çıkması üzerine Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, konuyla ilgisi bulunan belediye personelinden hesap sordu. Kültür Müdürü ile Özel Kalem Müdürü'nü dinleyen Tütüncüoğlu, ortaya çıkmayan kitap için 43 bin lira ödenmesine tepki gösterdi. Sorumlulardan rapor isteyen Tütüncüoğlu, bu ay sonuna kadar ödenen 43 bin lira'nın M.Y'den geri alınması talimatını verdi.
 
Bir yılda bir sayfa bile yazılmadı
Konuyla ilgili Egeli Sabah’ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, dolandırıcılık olayını doğruladı. M.Y isimli şahsı kendisinin hiç görmediğini, görüşmelerin Belediye'nin Kültür Müdürü tarafından gerçekleştiğini belirten Tütüncüoğlu, "Bu şahıs bir yıl önce Belediyemize gelerek ilçemizin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini anlatan bir kitap yazmak istediğini söylemiş. Kültür Müdürlüğümüz ile yaptığı görüşmeler sonunda kendisine belediyemiz olarak destekte bulunmuşuz. Bir protokol imzalanmış. Ancak kitap bir türlü bitirilmemiş. Bitmeyince bizde kendisine uyarıda bulunduk. Arkadaşlarımız konuyu takip ediyor. Bu ay sonuna kadar kitap hazır olmadığı için ödediğimiz parayı geri alacağız" dedi.
 
"Ben hiç görmedim"
Belediyeyi dolandırdığı iddia edilen M.Y isimli şahsın daha önce de başka belediyeleri aynı yöntemle dolandırdığı yönünde kendilerine de bilgi geldiğini söyleyen Başkan Tütüncüoğlu, "Ben kendisini hiç görmedim. İstanbul'dan gelen ve daha önce benzer birkaç kitabını olduğunu söyleyen bir kişiymiş. Bize de daha önce başka belediyeleri dolandırdığı yönünde iddialar gelmeye başladı. Araştırıyoruz. Eğer böyle bir durum varsa biz de gerekeni yapacağız. Şuan da arkadaşlarımız kendisi ile görüşüyor" şeklinde konuştu.
 
Suç duyurusunda bulunulacak
Öte yandan 43 bin lira ödeme yapılan M.Y'nin belediyenin tüm girişimlerine karşılık kayıp olduğu iddia edildi. Çeşme'de bir süre ikamet ettikten sonra İstanbul'a gittiği söylenen M.Y'e ulaşılamadığı dile getiriliyor. Belediyede büyük karışıklığa neden olan olayla ilgili önümüzdeki günlerde Savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıldığı da dile getiriliyor. Ayrıca Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun da konuyla ilişkisi olan belediye personeli hakkında soruşturma başlatacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. (Egeli Sabah – Fırat Soylu)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas rıza 12 Aralık 2011 Pazartesi 20:21

ben bu belediye hiç hizmet etmiyor bu paraları ne yapıyor kine diye düşünürken ahanda ortaya çıktı.kitapçılara dağıtıyolarmış.:-)))

Yorumu oyla      16      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Operasyona rağmen İzmir'i karış karış geziyor
Temsil görevi ve toplantılar dışındaki tüm zamanını İzmirlilere ayırmaya ...
Çiğli'de okullara destek devam ediyor
Çiğli Belediyesi Aralık ayında dört okulun daha fiziki ihtiyaçlarını karşılamak ...
Flaş! Teslim olan Derbentoğulları cezaevinde!
Büyükşehir’e yönelik ikinci operasyon sonrası önce tutuksuz yargılanmasına ...
 
Selanik-İzmir dostluk köprüsü sağlamlaştı
Yunanistan'da geçen Kasım ayında yapılan yerel seçimde göreve gelen Selanik ...
Kore ve Kıbrıs Kahramanları tek çatı altında
Türkiye genelinde 200 üyesi bulunan, Kore ve Kıbrıs kahramanları derneğinin ...
Konak’tan AB projesine büyük destek
Konak Belediyesi, Karataş Lisesi’nin Ulusal Ajans ile birlikte geliştirdiği ...
 
İşte operasyondaki son 13 tutuklamanın gerekçesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci şok operasyonda önce gözaltına ...
'Bugün Türkiye'nin en önemli ihtiyacı adalettir'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Bugün Türkiye'nin, ...
Narlıdere geleneksel aşure gününde buluştu
Tahtacı Kültür Derneği Narlıdere Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva