HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2011 Pazartesi - 09:31

Flaş! Teslim olan Derbentoğulları cezaevinde!

Büyükşehir’e yönelik ikinci operasyon sonrası önce tutuksuz yargılanmasına sonra da tutuklanmasına karar verilen Grand Plaza Eski Genel Müdürü Derbentoğulları, 3.günün sabahında teslim oldu.

Flaş! Teslim olan Derbentoğulları cezaevinde!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ – Bazı kesimlerce ikinci operasyonun kilit ismi olarak lanse edilen Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları, iki gün aradan sonra bugün sabah saatlerinde İzmir Emniyeti’nin Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne teslim oldu. 
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘örgüt/çete’ iddiasıyla 22 Kasım’da başlatılan ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan 44 kişiden biri olan Derbentoğulları, mahkeme tarafından önce tahliye edilmiş, özel yetkili savcıların itirazı sonucu haklarında tutuklama kararı verilen 13 kişiden biri olmuştu. Geçtiğimiz Cuma akşamı verilen ancak Cumartesi öğle saatlerine doğru uygulanan karar doğrultusunda polisin evinde bulamadığı ve iki gün boyunca aranan Derbentoğulları, bu sabah saatlerinde emniyete kendiliğinden teslim oldu.

Büyükşehir operasyonunda 10 tutuklu 3 firar haberi için tıklayın

Operasyondan son fotoğraflar için tıklayınız
 
DERBENTOĞULLARI BUCA CEZAEVİNDE
Derbentoğulları hakkında verilen yakalama kararı böylelikle hayata geçmiş olurken, gıyaben verilen tutuklama kararı da mahkeme tarafından yüzüne okunduktan sonra Buca Cezaevi'ne gönderildi.  Hukukçulara göre iki günlük aramanın firar olarak değerlendirilmeyeceği belirtiliyor.
 
YAKLAŞIK BİR YILI AŞKIN SÜRE ÖNCE EMEKLİ OLMUŞTU
Büyükşehir operasyonunda özellikle CHP seçim ofislerine dağıtıldığı ileri sürülen 26 bin sandviç nedeniyle sorgulanan Derbentoğulları, 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmış ancak itirazları değerlendiren hakim Ali Sayın tarafından ‘delilleri karartabilecekleri’ iddiasıyla tutuklanmasına karar verilmişti. Muharrem Derbentoğulları ise yaklaşık bir yıl önce Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilişkisini kesmiş ve emekliye ayrılmıştı. Grand Plaza Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin Spor Kulübü başkanlığı görevini de yürüten Derbentoğulları’nın bir yılı aşkın süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir ilişkisi bulunmuyor.
 
FİRARİ İKİ KİŞİ KALDI
22 Kasım’da başlayan ve 44 kişinin gözaltına alındığı operasyonda itirazların değerlendirilmesinden sonra 24 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiş oldu. Son olarak 13 kişilik tutuklama kararından sonra hafta sonu 10 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuş, Derbentoğulları’nın da teslim olmasıyla bu rakam 11’e çıkmıştı. Halen haklarında tutukluluk kararı bulunan 2 organizatörün arandığı belirtiliyor. Organizatörlerin de görevleri nedeniyle KKTC’de oldukları iddia ediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zoptirik cem 14 Aralık 2011 Çarşamba 09:04

onurlu genç!!!, sana soruyorum... eski kurumundan kaç kişiden borç aldın ve geri ödemedin? Onurluysan bunun cevabını ver...

Yorumu oyla      17      6  
izmirli 12 Aralık 2011 Pazartesi 23:01

ne tepkisi izmirlinin umrunda bile değil suçlularsa çeksinler artık bunu chp karşı diye yapmayın kaçkişi vardı gündoğduda allah aşkına izmirliler inanmıyor varsa çekin ha yoksa suçunuz ispatlarsınız o zaman koşarız peşinizden yedi düvel duydu beledyede olanları lütfen siyasi bir baskı demeyin kimi kandırıyorsunuz siz izmirli chp den değil chp yi kullananlardan kurtulmak istiyor emekçi halkçı insanlarla hareket etmek istiyor

Yorumu oyla      14      7  
Ozan 12 Aralık 2011 Pazartesi 21:19

Bu uygulamanın yüksek tansiyonu düşürmek tepkileri yumuşatmak için olduğunu anlayamadıysanız bu hareket siyasi demeyin.Zira ilk tutuklamalardaki tepkiyi görebiliyormusunuz izmir de.

Yorumu oyla      12      8  
cem 12 Aralık 2011 Pazartesi 20:02

ayrıca,madem kendine çok güveniyorsun,gerçek ismini yaz.kaçak güreşmeyin artık.şu anda gizlilik kararı olduğu için konuşmam yasak.iddianame açıklandığı zaman kimlerin neler yaptığını göreceksiniz.ortada iftira falan yok.iftira atanlarla gizlilik kalktıktan sonra ben hesaplaşıcam.o nedenle şimdi meydanı boş bulmuşken söyleyeceğinizi söyleyin.sonra sıra bana gelecek.daha çok malzeme var merak etmeyin.1 soda vermem için önümde takla atmadığı kalan insanların lafları çok da umurumda değil...

Yorumu oyla      15      13  
cem 12 Aralık 2011 Pazartesi 19:46

özge adlı yorumcu,çok yakında kimin iftira attığını herkesle beraber göreceksiniz.neler olmuş neler!!delillerin bazıları internete bile düştü,onlara da iftira diyorsanız o da sizi ilgilendirir.artık deniz bitti,karı-koca belediye saltanatı bitti.üzülmeyin.

Yorumu oyla      16      14  
işte türkiyem 12 Aralık 2011 Pazartesi 17:52

Herkes şaşkın, AK Partililer bu soruşturmaların neticesi ne olacak diye birbirlerine sorarken, CHP liler ise, bu operasyon rüzgârını nasıl arkamıza alır mağduru oynarız çabasında. Kimse operasyonun içeriğiyle ilgilenmiyor. Oysa ortada çok vahim olaylar oluyor kimse bunu sorgulamıyor, yâda sorgulamak istemiyor. Bu gelişen olaylar da tek suçlu YARGI demek nasıl bir anlayıştır.

Yorumu oyla      13      9  
Yeter Artık Bu kadar BASKI... 12 Aralık 2011 Pazartesi 17:13

Anlamadığım birşey önceden serbest bırakıldılar şimdi niye böyle oyuncakla oynar gibi tekrar tutuklama kararı çıktı anlamak gerçekten zor...

Yorumu oyla      21      7  
Murat 12 Aralık 2011 Pazartesi 12:30

Yerel seçimlerde seçimin finansmanını belediyeden yapanlar utansın.

Yorumu oyla      19      11  
ben özge 12 Aralık 2011 Pazartesi 11:49

sen neyin ne olduğunu herkesten iyi bilirsin onurlu gencim. insanlara iftira atmanın örneğini aynada ara kolay bulursun. evet çok doğru Allah çok büyük. kimsenin ahı kimsede kalmaz.

Yorumu oyla      36      13  
cem 12 Aralık 2011 Pazartesi 11:32

ALLAH büyük muharrem!!

Yorumu oyla      19      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selanik-İzmir dostluk köprüsü sağlamlaştı
Yunanistan'da geçen Kasım ayında yapılan yerel seçimde göreve gelen Selanik ...
Kore ve Kıbrıs Kahramanları tek çatı altında
Türkiye genelinde 200 üyesi bulunan, Kore ve Kıbrıs kahramanları derneğinin ...
Konak’tan AB projesine büyük destek
Konak Belediyesi, Karataş Lisesi’nin Ulusal Ajans ile birlikte geliştirdiği ...
 
İşte operasyondaki son 13 tutuklamanın gerekçesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci şok operasyonda önce gözaltına ...
'Bugün Türkiye'nin en önemli ihtiyacı adalettir'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Bugün Türkiye'nin, ...
Narlıdere geleneksel aşure gününde buluştu
Tahtacı Kültür Derneği Narlıdere Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel ...
 
Kadifekale'ye 200 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dönüşümünde Türkiye’ye örnek bir model ...
Büyükşehir Operasyonu'nda flaş gelişme: 13 tutuklama
Özel yetkili savcıların itirazı sonrası, operasyon hakiminin dün akşam ...
İzmir’in yeni gemileri için 9 Türk firması dosya aldı
İzmir’e getirmek istedikleri modern yolcu gemilerini Türkiye’de yapacak ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva