HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 19:50

Büyükşehir Meclisi’nde soruşturma tartışması

Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında CHP ve AK Parti arasında soruşturmalar nedeniyle tartışma çıktı.

Büyükşehir Meclisi’nde soruşturma tartışması

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı toplantıyı Meclis Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Toplantıda AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ile CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan arasında gündemdeki maddelerin ayrıntısı ve soruşturmalar nedeniyle tartışma yaşandı.
 
Meclis Toplantısında Çakar, imar komisyonundan gelen raporların ayrıntılı şekilde mecliste önlerine gelmediğini söyledi. İdare tarafından taleplerin ciddiye alınmadığını söyleyen Çakar, "İmar Komisyonundan kararlar oy birliği ile geçmiş olsa bile gelen maddelere olumsuz oy kullanacağız. Bunu defalarca kez söyledim. Bizim bu hassasiyetimiz dikkate alınmıyor. Herhangi bir madde ile ilgili 'oy çokluğu ile kabul edilmiştir' ibaresi yer alıyor ama kimlerin ret ya da olumlu oy verdiği belli değil. Meclis başkanlığınızdan ve müdürlüğünüzden bu konuyu dikkate almanızı istiyoruz. Biz bunu söylediğimizde ve durumun altını çizdiğimizde yetkililer 'başkan AK Parti ya da CHP'nin ne söylediğini söylemediği için bunu yapıyoruz' açıklamasında bulunuyor. Her oylamanın sonrasında bu konuya dikkat etmeninizi istiyoruz. Bundan sonra maddeler görüşülürken tutanaklara yansısın" dedi.
 
Basında CHP'li meclis üyelerinin soruşturmalarla ilgili kendilerini suçlayan açıklamaların olduğu yönünde duyumlar aldığını da söyleyen Çakar, "Şu ana kadar gelmiş olan soruşturmaların tamamında ben de varım. Bizim soruşturmalardan kaçmak, sıyırmak gibi tatlı su kurnazlığı durumumuz olmaz. Soruşturma açılmış olması bu işin yapıldığı anlamına da gelmez. Biz burada görevlerimizi yapacağız. Soruşturma açılırsa da dik bir şekilde duracağız. Bu tür duyumları alıyoruz. Bizim ret kararı vererek soruşturmalardan kaçtığımız konuşuluyor. Siz de bu tür gerekçeleri ortadan kaldırın. Biz de bu tür bir tavrı uzatmak istemiyoruz. Kent yararına ortak kararlar alalım" diye konuştu. Çakar, Manisa Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan katı atık protokolünün bir örneğinin de kendilerine verilmesini istedi.
 
SORUŞTURMADAN KAÇIYORLAR
CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan da Çakar'ın talebinin haklı olmadığını söyledi. Bakan, "AK Partili üyelerin bireysel görüşü var. Grup olarak fikir beyan etme durumları söz konusu değil. Burada 40 tane önerge var. Kimi zaman 70-80 önerge geliyor. İnsanları ilgilendiren kararlar alıyoruz. Komisyon kararında 'evet' diyorsunuz. Sonra da geleceksiniz 'hayır' diyeceksiniz. Şimdi Sayın Çakar İmar Komisyonu'nda maddelerden tatmin olmasa, bürokratlar kendisine bilgi vermese onay verir mi? Bana göre AK Parti gurubu 'tek tek onaylayalım, yarın soruşturma olursa biz burada ret vermiştik' demek için bunu yapıyorlar. Bu bana çok mantıklı gelmiyor. Biz CHP grubu olarak komisyon çalışmalarında hukuka, ahlaka ve vicdanımıza uygun karar alıyor ve bu kararların sonuna kadar arkasında duruyoruz. Komisyon çalışmalarında 'evet' dediğimiz bir konuya mecliste 'hayır' demiyoruz. Bu gerekçe sorumluluktan ve soruşturmalardan kaçmak için yaratılmıştır. Amaç meclisi çalışmaz hale getirmektir. Ancak biz İzmirli hemşehrilerimize çalışmak ve üretmek için söz verdik. AK Partililer kaçsa da biz İzmir halkı için karar almaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz." dedi.
 
BASİT SİYASET TAKTİKLERİ
Bakan'ın sözlerinin ardından Çakar tekrar söz aldı. Çakar, "Geçen meclis toplantısında CHP'li ve MHP'li meclis üyelerinden bir kaçı 'ben karşı oy kullanıyorum, tutanaklara geçsin' dedi. Biz üç beş kişiye hak olarak bunu veriyorsak 30-40 kişiye de verebiliriz. Burada her meclis üyesi 'ben ret oyu kullananıyorum' diyebilir. Biz burada 'meclisin zamanını almayalım' diyorum. Sayın Bakan'a hiç yakıştıramadığım sözler söylüyor. Bunlar basit siyaset taktiklerinden ve oyunlarından başka bir şey değil. Yüz kişilik bir gurubun olması diğerlerinin haklarını ihlal etme hakkını size vermez" dedi. Konuşmaların ardından grup olarak görüş bildirme, olası grup içinden ayrı fikir beyan etme durumunda da tutanaklara geçme şartı getirildi. Mecliste ayrıca komisyon raporları ve başkanlıktan gelen önergeler bölümünde 'madde numarası' okuma yeterliliği de kabul edildi.
 
AHLAK ABİDESİ
Kısa süreliğine CHP İl Başkanı Ali Engin ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın da katıldığı toplantıda ayrıca Belediye Meclis Üyesi Levent Köstem engelliler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin "Engelsiz İzmir" kongresini anlatan Köstem, yapılan çalışma ile Türkiye'ye mesaj verileceğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan da cezaevinde bulunan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'i övdü. Aydoğan, "Gerçekten bu insanlar belediyecilik tarihinin son 40 yılına damgasını vurdular. Bir ahlak abidesi insandır. Bunu daha önce de söyledim" ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
naniğe 11 Temmuz 2012 Çarşamba 01:30

ben AHMET abiyi iyi tanırım 2005ten beri belediyede çalışır buna benzer yorumlar daha öncede olmuştu.Bende kendisine sormuştum ne kadar maaş alıyosun diye? 2.grup izelman çalışanıyım dedi.her 2.grup çalışan işçi ne kadar alıyosa bende onu alıyorum dedi.Aksini iddia eden varsa 7 yıllık bordrolarım evde ,isteyene rulo şeklinde isteyene ütülü bir şekilde verebilirim demişti.

Yorumu oyla      13      6  
HAMDİ 10 Temmuz 2012 Salı 14:41

İMAR PLAN DEGİŞİKLİKLERİNİN HALKLA DEGİL, RANTİYECİLERİE İLGİSİ VARDIR SAYIN CHP SÖSCÜSÜ.BU RANT KONULARINDA GRUP KARARI ALINMAZ. AHLAKİ DEGİLDİR.

Yorumu oyla      12      6  
nanik 10 Temmuz 2012 Salı 08:31

Sayın Yusuf Kenan Çakar size bir sorum olacak: İzmir siyasetinin önemli ismi yıllarını CHP gençlik kollarına vermış İBBnin en çalışkan İŞÇİSİ ve aynı zamanda CHP İzmir il sekreteri sevda kılıçın eşi olan Ahmet Kılıç'ın İBBde ne iş yaptığını kaç para maaş aldığını biliyormusunuz...

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar basketbolda Türkiye 4’cüsü oldu
Karabağlar Belediyesi Basketbol Minik Bayanlar Takımı, Türkiye dördüncüsü ...
Çiğli Belediyesi’ne 4 milyonluk piyango!
CHP’li Çiğli Belediyesi, kat karşılığı satılan arsaların meyvesini toplamaya ...
İzmir TOKİ’nin Mavişehir planına karşı: 2 bin itiraz
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul ...
 
Pita şenliği Çakmaklı'yı çoşturdu
Boşnaklar, Aliağa’nın Çakmaklı Köyü’nde 6. Pita Şenliği'nde buluştu. Aliağa ...
Srebrenitsa’ya mektuplar yola çıktı…
Srebrenitsa katliamının 17’inci yılında, Türkiye’den Bosnalı annelere ...
Bornova’ya Polonya’dan kardeş geliyor
Balkanlardan sonra Avrupa’nın birçok kenti de Bornova’ya ilgi duymaya ...
 
Tatil Gaziemirli çocukların da hakkı
Başkan Şenol, başarılarla dolu karnelerine rağmen tatil imkanı bulamayan ...
Selçuk mezarlığına kaldırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe genelinde alt ve üst yapı ...
Dünya gençleri Aliağa’da iş başında…
Aliağa Belediyesi’nin Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva