HABERLER>GÜNCEL
6 Ağustos 2011 Cumartesi - 11:10

Büyükşehir'in ekmeğine Fırıncılar Odası talip

Oda Başkanı Nejdet Durmuş, Büyükşehir'in fabrikalarında üretilen ekmeklerin, odaya bağlı 400 fırında aynı fiyattan satılmasını önerdiklerini söyledi

Büyükşehir in ekmeğine Fırıncılar Odası talip

İZMİR - İzmir Fırıncılar Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kent Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ekmeklerin, odaya bağlı 400 fırında aynı fiyattan satılmasını önerdi. Teklifin ayrıntılarını Yeni Asır'a açıklayan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, "Bu projemiz uygulanırsa vatandaşlarımız ekmeğe kuyruk beklemeden ulaşabilecek. Hem de yüzde 20-30 kapasiteyle çalışan 857 fırınımızın da kapasitesi artacak" dedi. Durmuş, "İzmir'de 857 tane ekmek üreten fırın var ve bu fırınlar yüzde 20-30 kapasiteyle çalışıyor. Geriye kalan yüzde 70 kapasite boş. Bu kapasite değerlendirilmeli" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiği ekmeklerin, odaya bağlı fırınlarda ayrı bir stant kurularak satılmasıyla kapasite sorununa da katkıda bulunulacağını söyleyen Durmuş, "Belediyenin sattığı fiyattan satmak üzere, ekmeklerin fabrikadaki banttan alınıp perakende olarak fırınlarımızda satılması için öneride bulunduk. Önerimizin değerlendirilmesini talep ediyoruz" dedi.
 
'ÇÖPE GİTMEYECEK'
İzmir Fırıncılar Odası, üretim fazlası olarak çöpe atılan ekmeklerin değerlendirilmesi için de proje hazırladı. Oda Başkanı Nejdet Durmuş, kentte bir günde üretilen 3 milyon ekmeğin, 600 bininin çöpe gittiğini söyledi. Durmuş, "Bu korkunç bir israf ve mutlaka önlenmesi gerekiyor. Çöpe giden ekmeklerin hayvan yemi olarak kullanılmasına yönelik çalışma başlattık" dedi. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, kentte bir günde 3 milyon ekmeğin üretildiğini ancak bunun 600 bininin çöpe gittiğini söyledi. Durmuş, bu durumu "korkunç bir israf" olarak değerlendirerek uzun süredir ekmekleri değerlendirmek üzere proje hazırlığında olduklarını belirtti. Durmuş, bayat ekmekler için çöp konteynerlerinin yanına konulacak özel bir kutu hazırlanacağını ve bu kutuya konulacak ekmeklerin toplanarak hayvan barınaklarına gönderileceğini dile getirdi.
 
RAMAZAN SONRASI
Nejdet Durmuş, hayvan barınaklarındaki sevimli dostlar için en büyük sıkıntının gıda olduğuna dikkat çekerek, "Bu projeyle hem israfın önüne geçmiş olacağız hem de kentimizdeki sevimli dostlara sahip çıkıp onların en önemli ihtiyaçlarını gidermiş olacağız" dedi.

Projeyle ilgili olarak ilk önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü ve kendisinin konuya ilgi gösterdiğini ifade eden Durmuş, "Projeyi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlatacağız ve eminim ki, diğer belediyeler de sonrasında bize destek verecek" dedi. Projenin ne zaman başlayacağı yönündeki soruya yanıt veren Başkan Durmuş, Ramazan sonrasında bunu yazılı hale getirip Büyükşehir'e sunacaklarını belirterek, "Sanırım 2, 3 ay içinde uygulamaya koyarız" dedi.
 
Günde, 75 bin ekmek üretiliyor
Fırıncılar Odası, günde 3 milyon ekmek üretirken 9 Mayıs 2009'dan itibaren üretime başlayan Kent Ekmek Fabrikası günde ortalama 75 bin ekmek üretiyor. Toplam 69 büfeye sahip olan Kent A.Ş'nin hijyenik ortamlarda el değmeden üretiği 'kent ekmek' Çiğli, Karşıyaka, Konak, Karabağlar, Gaziemir'de özellikle dar gelirlilerin yoğun olduğu bölgelerde hizmet veriyor. Fırıncılar 300 gram ekmeği 75 kuruşa satarken Kent Ekmek büfelerinde 300 gram ekmek 40 kuruşa satılıyor.(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su ve elektrik sayaçlarında büyük oyun
İzmir’de evraklarda sahtecilik yapılarak 258 konuta elektrik, 72 konuta ...
İl Genel Meclisi ve İTO'da kravat krizi
İl Genel Meclisi’nin Başkanı Serdar Değirmenci, bazı hizmetlerin özelleştirilmesinin ...
Son günde bile skandal
ÖSYM, üniversiteye yerleştirmede tercihlerin bitimine 27 dakika kala Cüneyt ...
 
Minik Can kaza kurbanı
Bornova’da yolun karşısına geçmeye çalışan 3 yaşındaki Bayramcan Çoban'a, ...
HSYK’dan iki ‘fener’e de inceleme
HSYK, Deniz Feneri savcıları hakkında evrakta sahtecilik ve usulsüz yazışma ...
SBS'de tek İzmirli şampiyon Elif
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi ...
 
Uğur Arslan serbest bırakıldı
Deniz Feneri soruşturmasında gözaltına alınan sunucu Uğur Arslan serbest ...
İZBAN’dan 'koku' açıklaması
İZBAN vatandaşları rahatsız eden koku için, “kullandıkça geçecek” açıklaması yaptı.
O polislerin isimlerini açıkladı
Dünkü duruşmada Cumhuriyet gazatesine moloflu saldırının polislerin yönlendirmesiyle ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva