HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2022 Cuma - 14:49

Büyükşehir'den kararlılık mesajı: Katı Atık Tesisi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte sürdürülebilir atık yönetiminin sağlanması amacıyla Menderes’te kurulması planlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin ÇED sürecinin durdurulması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Ankara’daki toplantıda alınan karar doğrultusunda, ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin ışığında, projenin teknik hususlarının değerlendirileceği bildirilerek, kamu yararı niteliğindeki tesisin kente kazandırılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğine dikkat çekildi.

Büyükşehir den kararlılık mesajı: Katı Atık Tesisi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes’te kurulması planlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin ÇED sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda dün (24 Şubat 2022) yapılan 1. İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri doğrultusunda projenin teknik hususlarının değerlendirileceğini bildirdi. Açıklamada ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınıncaya kadar ÇED sürecinin durdurulduğuna dikkat çekilerek kamu yararı niteliğindeki tesisin kente kazandırılması için çalışmaların süreceği vurgulandı.

Bazı siyasi çevrelerin tesisin halk ve çevre sağlığını tehdit edeceği yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilerek şu görüşlere yer verildi:

“Menderes Çakaltepe Gölova mevkiinde Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere ilçelerinin atıklarının değerlendirileceği Menderes Güney-2 Entegre Katı Atık Yönetim ve Elektrik Üretim Tesisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mevzuatına göre atık kabulü yapacak ve Türkiye genelinde kurulan atık bertaraf tesislerindeki standart uygulamalar burada da geçerli olacaktır.

Bergama, Ödemiş ve Türkiye’nin diğer kentlerinde aynı çalışma prensibiyle kurulan atık bertaraf tesislerinde olduğu gibi Menderes'e kurulması planlanan tesiste de katı atıklar ekonomiye kazandırılacak ve elektrik enerjisi üretilecektir.

KAMU YARARI TAŞIYOR
ÇED sürecinde yürütülen akademik çalışmalar, proje için belirlenen teknoloji ve metotların uygulanabilir olduğunu, faaliyet yerinin isabetli seçildiğini, işletim modeli açısından da tesisin kamu yararı niteliği taşıdığını ortaya koymuştur.

İlçede kurulması planlanan tesisin doğa ve halk sağlığı açısından tehlike oluşturacağı söylemleri gerçeği yansıtmamaktadır. Tesisin çevre ve insan sağlığı açısından herhangi bir riski yoktur. Bilimsel gerçekler ve yasalar doğrultusunda yapılacak, bölgeye istihdam ve katma değer kazandıracak bu projenin hayata geçmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi kararlılıkla çalışmalarını sürdürecektir”.

 
Zelenskiy, Putin'i görüşme masasına çağırdı
 
'Coğrafyanın gerçeklerini göz önünde bulundurmalıyız'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gölovalı 25 Şubat 2022 Cuma 20:45

Izmır coğrafi konumu itibarı ile muhteşem bir şehir ve çevresindeki bir çok yerleşim yerlerinde yeşil ormanlık alanları yeterince geniş çapta olup gerek imar kanunu gerekse yalnış yapılanma sonucunda bu güzel şehir yavaş-yavaş güzelliklerini kayıp ediyor,Menderes düz ovaları ceza büyük orman örtüsüne sahiptir ama verimli ovası hobi bahçelerinin mantar gibi çoğaldığı bir yerleşim yeri olarak Izmirin en kalabalık ve karmaşık bir yerleşim yeri olarak yerini almış durumda gerek yerel gerek merkezi yönetim bu konuda kör ve sağır hiçbir işlem yapılmıyor,düşünün kullanım hakkı Izsu da olan Gölova köyü içme suyunun etrafı illegal şekilde işgal edilmiş ve üstelik köyün içme suyu çalınarak zararlı ekim dikim işleri yapılıyor ne kontrol var ne de arayan soran yok,ayrıca bu katı tesis bu bölgede yapıldığında ormanlık alanda heba olur gider...

Yorumu oyla      5      3  
Tahtalı Barajı 25 Şubat 2022 Cuma 19:12

Neden illa ki Menderes ilçesi ? Madem katı atık işletmesinin “ çevre ve insan sağlığı açısından herhangi bir riski yok” neden çöplerinin toplanacağı adı geçen ilçelerin merkezine veya merkezine yakın bir bölgeye katı atık tesisi yapılmıyor ? Çöpler taşınırken hem akaryakıt , hem de zamandan tasarruf sağlanmaz mı ? Narlıdere , Balçova nire , Menderes Çakaltepe nire ? Katı atık tesisine karşı çıkanlar tesisin yapılmasına mı , tesisin yapılacağı coğrafyaya mı karşı çıkıyorlar ?

Yorumu oyla      3      4  
sezarın hakkı sezara 25 Şubat 2022 Cuma 16:09

Kötü siyasetçiler katı atık tesisi gibi modern dünyanın kullandığı ve çevreye zararsız geri dönüşüm noktalarını malesef hiç bir şeyden haberi olmayan saf milletimize kötü bir şey gibi lanse edip kandırıyorlar. Çevre ve şehircilik bakanlığının kendine ait tesisleri bile bulunmakta ve açılacak olanları da desteklemektedir . http://cevreselgostergeler.csb.gov.tr/atik-duzenli-depolama-tesis-sayisi-belediye-sayisi-hizmet-verilen-nufus-i-85750 bu linkten incelemesini de yapabilirsiniz. Peki çevre ve şehircilik bakanlığının desteklediği bir olayı Sevgili AKP li vekiller nasıl olurda kötü gösterir ? nasıl olurda menderesin belirli bir kısmını " bu tesis kötü, kaka " diye inandırır ? başka bir makale https://emlakkulisi.com/kati-atik-duzenli-depolama-tesisleri-465-milyon-kisiye-hizmet-veriyor/287951 bakın bu tesislerden aynı zamanda elektrik üretimi de yapabiliyorsunuz. Almanya %90 oranında katı atık tesisi kullanıyor. Amerika da Benzer oranlarda katı atık tesisi kullanmaktadır. Siyaset çok kötü bir şey arkadaşlar. KAtı atık tesisinin fayladı olduğunu ve düynada benzer dönüşüm tesislerinin çok çok fazla kullanıldığını size kanıtları ile sunuyorum ama gelde bunu kötü niyetli vekillere anlat. Zor çok zor şey bu izmir bürokrasisi.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar 30 yıllık acıyı andı
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da Ermenistan tarafından ...
Aydın'ın desteğiyle doğalgaz hatları çoğalıyor
Hava kirliliğine sebep olan zararlı gaz ve partiküllerin doğada yayılmasına ...
Başkan'ın yargılandığı davada neler yaşandı? Erdoğan: En büyük hatamız...
Görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla Karaburun ...
 
Bağlama eğitimi için beş yeni merkez
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sanatı kentin tüm kesimlerine ...
Torbalı bağımlılığa karşı tek yürek
Torbalı Belediyesi son yılların en büyük sorunu olan madde kullanımı ve ...
Balıkçılar hünerlerini festivalde gösterecek!
Aliağa Belediyesi’nin bu yıl 4’üncü kez gerçekleştireceği At-Çek Balık ...
 
İklim zirvesinden iktidara yaylım ateşi!
Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir ...
Çiğli’de Sivil Toplum ve Kamu İş Birliği Zirvesi
Çiğli Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Ulusal Demokratik Enstitü ...
Sağlık Personeli için ulaşım kartlarında son gün 28 Şubat!
Sağlık personelinin toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için İzmir Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva