HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2011 Cumartesi - 10:20

Büyükşehir'den Buca’ya 3 milyonluk yatırım

Başkan Kocaoğlu geçtiğimiz gün seçimlerden önce bitirmek üzere açıkladığı 58 projenin ardından kış hazırlıklarına hız verdi. Büyükşehir ilk olarak Buca Şirinyer’de yaşanan su baskınlarına son vermek için harekete geçti. Altyapı çalışmalarında 2 metre çapında kanallar döşenecek. Proje, yılbaşına kadar tamamlanacak..

Büyükşehir den Buca’ya 3 milyonluk yatırım

Can Özlü/ Egedesonsöz/Özel - Yaklaşan kış ayları öncesi kritik bölgelerdeki su baskınlarını önlemek ve maddi zararları en aza indirmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak Buca’yı seçti. Şirinyer merkez ve ara sokaklarında 25 yıldır devam eden su baskını sıkıntısının giderilmesine yönelik yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. İZSU ve Buca Belediyesi tarafından yürütülen, Mehmet Akif Caddesi, Şirinyer Tren İstasyonu, Menderes Caddesi’ne açılan ara sokaklar, Koşuyolu Caddesi ve pazaryeri çevresini kapsayan projede zemin etütleri tamamlandı.
 
3 MİLYON LİRAYA YAPILACAK
Proje kapsamında, Ekim ayı içinde yapım ihalesine çıkılacak. Adı geçen caddelerin altyapı özellikleri sil baştan yenilenecek. Su baskınlarını engellemek adına, açılacak dev çukurlara, çapı 2 metreyi bulan yağmur sulama kanalları döşenecek. Kazı ve altyapı onarım çalışmaları toplam 25 sokağı kapsayacak. Çalışmalar sonrası çıkan sular, yan sokaklarda toplanarak oluşturulan terfi merkezlerine pompalanacak. Ana kanala basılacak sular Meles Çayı’na gönderilecek. Yapım ihalesinin gerçekleşmesinin ardından, yılbaşına kadar tamamlanması beklenen Su ve Kanalizasyon Altyapı Düzenleme Projesi, yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hulusi Armağan Jeoloji Müh. 18 Eylül 2011 Pazar 01:51

Sayın Kocaoğlu bu yapılan iş teknik değildir. Uydurmadır,saçmalıktır. Size şu kadarını söyleyeyim. Bu paraların çok çok altında maliyetlerle netice alınacak projeler var. Bu işin projesini ihale edin üniversite onaylı bir projeyi uygulatın. Hem paraya yazık olacak hem de netice alamayacaksınız.Dereleri beton kanala çevirdiler, taşkını önleyecekti,olay fos çıktı ve iğrenç bir görüntü kaldı,paralar gavur edildi. Şimdi aynı tezgah...Protesto ediyorum bu projeyide,uygulamayı da. Uyanın artık...

Yorumu oyla      20      7  
1974 BUCA LİSELİLER 17 Eylül 2011 Cumartesi 23:42

ALLAHIM SİZE UZUN ÖMÜRLER VERSİN Kİ İZMİRLİNİN KULAKLARINIZI UZUN YILLAR ÇINLATMASINI DUYUNUZ.BEYLER!GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ.İNÖNÜ CADDESİNİ NASIL BAŞARIYLA METROYA KAVUŞTURDUĞUNUZU!! GÖRDÜK.BİZİ SU/SELLERİMİZLE BAŞBAŞA BIRAKIN.BİZ ONLARLA MUTLUYUZ.TOZ,TOPRAK,GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ,TRAFİK KARMAŞASI(ZATEN YETERİ KADAR VAR)KAPANMASINI BEKLEYECEĞİMİZ ÇUKURLAR,OLASI ÇUKUR KAZALARINI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ.BİZDEN UZAK SEVDİKLERİNİZE YAKIN OLUN.

Yorumu oyla      18      13  
1974 BUCA LİSELİLER 17 Eylül 2011 Cumartesi 23:05

ELLER GİDER MERSİNE İZMİR GİDER TERSİNE.EKİM AYINDA ÇIKILACAK İHALENİN YILBAŞINA KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYORMUŞ.BUNA KİM İNANIR.TABİİ Kİ KADİR İNANIR.BUNA KİM GÜLER?TABİİ Kİ KEDİLER.SAYIN AZİZ EFENDİ VE ATADIĞI SU-KANALİZASYON İŞLERİNDEN SORUMLU MÜDÜR.BU ŞEHİRDE KASIM AYINDA RÜZGAR VE YAĞMUR BAŞLAR VE 3 AY BOYUNCA KESİK,KESİK YAĞAR.İZMİRDE YAŞAMIYOR MUSUNUZ,İZMİR'E YENİ Mİ GELDİNİZ?BU PROJE İÇİN BAŞKA AY KALMADI MI?ALLAHIM SİZE UZUN ÖMÜRLER VERSİN.

Yorumu oyla      17      13  
DEMOKRAT 17 Eylül 2011 Cumartesi 22:38

Beyler Bunun Türkçe Meali,Yandık ki Ne Yandık.Bu Projenin Yılbaşına Kadar Biteceğine İnanan Varsa Yanılır.Hepimiz Buradayız,Göreceğiz.Trafik Çilemiz Hiç Bitmeyecek.Yağhaneler ve Hatayda'ki Kaldırımları Dahi 4 aydır Bitiremediler,düşünün birde Kanal Projesini Yılbaşına Kadar Bitirecekler.İnsanı Projelerden de Soğuttular.Şeytan Diyor Eksik Olsun Yapacağınız Hizmetler ama ne Çare Çekecek Çilelerimiz Varmış Daha.Yılbaşından Önce Bitsin Hepinizden Özür Dileyeceğim.Fakat Hiç Ümidim Yok.

Yorumu oyla      19      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan isyan cephesine ters köşe
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu’nda yapılması beklenen grup başkanvekilliği ...
İstasyon meydan düzenlemesinin önü açıldı
Tarihi Bizans su kemerlerinin de içinde bulunduğu Selçuk İstasyon Meydanı ...
Karşıyaka Veles'le kardeş kent oldu
Makedonya’dan İzmir’e on binlerce kişinin göç ettiği kentle daha yakın ilişkiler kurulacak.
 
“En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü ...
Karabağlar standında balkan rüzgarı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standında Balkan rüzgarı estirdi.
Amatörün dilinden ‘Şenol’ anlar
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, 2011-2012 sezon açılışında malzeme yardımı ...
 
Dev fıskiyeler de yılbaşına hazır
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın vizyon projelerinden biri olan ...
Su kanalına tel çitli önlem
Bergama Belediyesi Kurtuluş Mahallesi 9. Cadde ‘de bulunan Devlet Su İşleri ...
BELGEM'in kapasitesi yüzde 100 arttı
Bornova Belediyesi’ne bağlı BELGEM dershaneleri kapasitesini yüzde 100’ün ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva