HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2011 Cuma - 15:37

İstasyon meydan düzenlemesinin önü açıldı

Tarihi Bizans su kemerlerinin de içinde bulunduğu Selçuk İstasyon Meydanı düzenleme çalışmalarının önündeki iki büyük engel daha ortadan kalktı

İstasyon meydan düzenlemesinin önü açıldı

İZMİR - Selçuk Belediyesi’nin istasyon meydanını yeniden düzenlemek amacıyla 7 yıl önce başlattığı kamulaştırma çalışmaları kapsamında 2 binanın daha kamulaştırılmasında anlaşma sağlandı. İstasyon meydanında geçtiğimiz yıllarda özel şahıslara ait 2 binayı kamulaştırarak yıkan ve alanı genişleten Selçuk Belediyesi kamulaştırma çalışmaları kapsamında yıkım kararı aldığı İş Bankası binası ve Efes Mandıra binası olarak bilinen iki mülkiyetin sahipleriyle anlaşma sağlayarak meydan düzenleme çalışmalarının önündeki en büyük engelleri kaldırmış oldu.
 
Selçuk Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısının gündem maddeleri içerisinde yer alan taşınmazların kamulaştırma talebi kapsamında Efes Mandırası adıyla bilinen Hasan Karahan ve ailesine ait 123 metrekare arsa üzerine inşa edilmiş 86 metrekare kapalı alana sahip binanın belediyeye ait toplam 76 metrekare büyüklüğünde 4 adet dükkanla takas edilmesinin belediye meclisinde kabul edilmesinin ardından bitişiğinde bulunan 4 katlı binanın İş Bankası’na ait zemin katının da kamulaştırma anlaşması tamamlandı.

Meclis toplantısında öncelikle bu takası gerçekleştirmeye çalışan tüm ilgili personele Selçuk Belediyesi olarak teşekkür ettiğini belirten Başkan Ülgür, En büyük teşekkürün ise eski Efes Mandırası sahibi Hasan Karahan ve ailesine yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Ülgür, eski İş Bankası binasının kamulaştırılması yapıldıktan sonra Karahan ailesinin işlettikleri mandırayı hemen kapattıklarını, büyük bir anlayışla, büyük bir olgunlukla yıllardır sabırla Selçuk Belediyesini beklediklerini ve bu takas kapsamında da oldukça anlayış gösterdiklerini, bu anlamda kendi adına ve Selçuk Belediyesi adına bir kez daha Karahanlar ailesine teşekkür ettiğini dile getirdi.




Meclis toplantısının 3 gün sonrasında da İş Bankası Genel Müdürlüğü Temsilcilerini makamında kabul eden Başkan Ülgür, İki bina ile ilgili görüşmelerin 7 yıldır sürdüğünü dile getirerek Selçuk’un yeni kapısı istasyon meydanı ve su kemerleri çevresindeki yapıların süreç içerisinde meydana katılması konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda bu hafta içerisinde iki tane çok önemli gelişme sağlandı. Birincisi Efes mandırasının mülkiyet sahipleriyle anlaşma sağlandı. İkincisi ise İlçemiz için önemli kurumlarından bir tanesi olan İş Bankası ile de sorunlarımızı sonlandırdık. Belediye Başkanı olarak Efes mandırası sahiplerine ve yine İş Bankası Şube Müdürü Saliha Başçılar Hanımefendiye ve Genel Müdürlük temsilcilerine yapmış olduğumuz bu sosyal projeye katkılarından dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Veles'le kardeş kent oldu
Makedonya’dan İzmir’e on binlerce kişinin göç ettiği kentle daha yakın ilişkiler kurulacak.
“En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü ...
Karabağlar standında balkan rüzgarı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standında Balkan rüzgarı estirdi.
 
Amatörün dilinden ‘Şenol’ anlar
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, 2011-2012 sezon açılışında malzeme yardımı ...
Dev fıskiyeler de yılbaşına hazır
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın vizyon projelerinden biri olan ...
Su kanalına tel çitli önlem
Bergama Belediyesi Kurtuluş Mahallesi 9. Cadde ‘de bulunan Devlet Su İşleri ...
 
BELGEM'in kapasitesi yüzde 100 arttı
Bornova Belediyesi’ne bağlı BELGEM dershaneleri kapasitesini yüzde 100’ün ...
Tartan'dan 'önce insan' vurgusu
Bu yıl ilk defa düzenlenen Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik ve Ebelik ...
Başkan Çalkaya'dan kadınlara destek
Bu yıl 80. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda birbirinden ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva