HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2011 Cuma - 17:10

Kocaoğlu’ndan isyan cephesine ters köşe

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu’nda yapılması beklenen grup başkanvekilliği seçimleri, Kocaoğlu’nun etkili ve duygu yüklü konuşmasının ardından ertelendi. Muhalif başkanlar da destek verdi. Kocaoğlu’nun “Seçimlerde bir arkadaşımız kazanacak, bir arkadaşımız kaybedecek ancak ben biliyorum ki esas kaybeden CHP olacak” dediği öğrenildi.

Kocaoğlu’ndan isyan cephesine ters köşe

Can Özlü/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Eylül ayı son meclis oturumu öncesi toplanan CHP Grubu, grup başkanvekilinin belirlenmesi konusunda uzlaşma sağlayamadı. Göreve, iki belediye meclis üyesinin talip olması, grup toplantısında gerginlik yaşanmasına neden oldu. Grup toplantısına, her zaman olduğundan daha erken saatte gelen ilçe belediye başkanları, kendi adayları olan Rıfat Özer’i seçtirmek için meclis üyeleri ile ikili görüşmeler yaparak sıkı markajda bulundu. Kulis çalışmalarının tamamlamak üzere olduğu sırada meclis salonuna giren Başkan Kocaoğlu, tüm görüş ve düşünceleri değiştirecek stratejik bir adım attı.

Büyükşehirde kritik gün haberi için tıklayınız...
 
KOCAOĞLU, BAŞKANLARA GOL ATTI
Gergin ve tartışmalı geçmesi beklenen grup toplantısında, duygusal bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu, hem adayları hem de onları destekleyen meclis üyelerini ters köşeye yatırdı. Başkan Kocaoğlu’nun “Hükümet her kanattan üzerimize saldırıyor. AK Parti Meclis Grubu, belden aşağı iddialar ile kamuoyu önünde bizi küçük düşürmeye çalışıyor. Burada yapacağımız seçimlerde bir arkadaşımız kazanacak, bir arkadaşımız kaybedecek ancak ben biliyorum ki esas kaybeden CHP olacak. Gelin, bu maddeyi gözden geçirelim ve seçimleri olağan takvimde yapalım. Grubumuz isterse yine de seçim yapabiliriz” şeklinde konuştu.
 
NİSAN AYINA ERTELENDİ
Başkan Kocaoğlu’nun bu açıklamalarına ilk destek, muhalif grup içinde yer alan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’dan geldi. Tartan, seçimlerden çıkacak sonuçların, parti içinde kavga varmış gibi bir algı yaratacağını ve Sırrı Aydoğan’ın bu göreve devam etmesi gerektiğini söyledi. Tartan’ın sözlerine Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da destek verdi. Durak, konunun ilçe belediye başkanları ile karara bağlanması için grup toplantısına ara verilmesini istedi. Başkan Kocaoğlu makamında ilçe belediye başkanları ile 15 dakikalık bir görüşme yaptı. Uzlaşmaya varan başkanlar, grup yönetimi seçimlerinin Nisan ayına ertelenmesi konusunda anlaşma sağladı.
 
AYDOĞAN KIRGIN
Başkan Kocaoğlu’nun bu hamlesi, içerik ve zamanlama açısından da dikkat çekti. Sırrı Aydoğan’ın, görevi bırakacağını açıklamasının ardından, grup başkan vekilliği için Murat Bakan’ı destekleyen Başkan Kocaoğlu’nun “sandıktan çıkamama” ihtimaline karşılık böyle bir adım attığı öne sürüldü. Kocaoğlu, bu karar ile uzun yıllardır birlikte çalıştığı Sırrı Aydoğan’ın da arkasında durmuş oldu. Öte yandan, Çarşamba günü yapılan CHP grup toplantısında söz alan Metin Solak’ın “Sırrı Başkan, grup içinde birçok görevi yürütüyor. Grup Başkanvekilliğini bırakacaksa, İmar Komisyonu Başkanlığı’nı da bıraksın” dediği, bu sözlere içerleyen Aydoğan’ın “Hayatım boyunca, muhalif partililerden bile böyle bir söz duymadım” karşılığını verdiği öğrenildi.
 
Bayır: Oybirliğiyle bu kararı aldık
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır kararı oy birliğiyle aldıklarını belirterek “Nisan ayına kadar Sırrı Aydoğan Gruba Başkanlık edecek. Görüldüğü gibi kol kola birlik ve beraberlik içindeyiz” dedi.
 
TAŞ OCAKLARI YİNE GÜNDEMDE
İBB meclis toplantısının üçüncü oturumunda söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gündeme getirdiği ve İzmir İl Özel İdaresi tarafından ruhsat verildiğini açıkladığı Belkahve’deki taş ocaklarına henüz kim tarafından ruhsat verildiğinin belli olmadığını söyledi. Çakar, “Belkahve’de hangi ruhsatla kim ne iş yapıyor belli değil. Eğer Bornova Yolu’ndaki Belkahve’de taş ocakları için belediyenin kapatmasına rağmen birileri ruhsat veriyorsa hep birlikte buna karşı çıkmalıyız. Ak Parti olarak bunun takipçisi olacağız” dedi. İBB CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise bakanlıkların hiç düşünmeden ormanları madenlere tahsis ettiğini belirterek, “Madenlere maliyetleri düşük olsun diye yol kenarına izin veriliyor. Bundan sonra hangi maden ruhsatı nasıl alınmış Yusuf Kenan Çakar’la birlikte bakarız” şeklinde yanıt verdi. Öte yandan meclis toplantısında, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlenen Ege mahallesi ile ilgili kentsel yenileme projesinin, Bakanlar Kurulu onayına sunulması da oybirliği ile kabul edildi. Ak Partili meclis üyelerinin, “Kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verin” ricası da Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı’dan geri döndü. İl dışına çıkması gerektiğini belirten Akyarlı, bilgilendirme gösteriminin bir sonraki toplantıda yapılacağını söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 20 Eylül 2011 Salı 10:15

O taş ocakları bölegesindeki ağaçların halini gidin bir görün yemyeşil doğa kireç rengini almış izmire yeni gelen misafirlerimiz allahım bu nasıl bir görüntü kirliği demeden yapamıyorlar.

Yorumu oyla      12      6  
etik mi? 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:18

Sevgili yorumcu arkadaşlar, mevcut haberin altına kişisel düşüncelerini yazmanın keyfini yeterince almış olmalılar ki artık haberlerin başlıklarına ve içeriklerine de müdahale etme hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar..Büyük ihtimalle muhalif başkanların yaptırdığı bu yorumlar etik değildir.. Çünkü haber başlığı kişi veya grupların memnuniyetine göre değil, haberin yörüngesine göre atılır..ayrıca haberi yapan muhabir iken, neden yorumlarda hitap edilen kişi Ümit Bey'dir...

Yorumu oyla      14      6  
yanlış başlık 17 Eylül 2011 Cumartesi 13:30

Haber başlığı çok yanlış,gazetenin saygınlığına ters Ümit Bey..! Kazanacağını bilen kişi seçimi yapar geçer,kaybedeceğini bilen kişi maçı uzatmalara götürür.Seçimi göze alamadı ve seçimden kaçındı.Burada dişini gösteren lçe belediye başkanlarıdır.Şimdilik te kazananlardır..

Yorumu oyla      12      7  
chp 17 Eylül 2011 Cumartesi 11:25

8 ilçe başkanı tek tek meclis üyelerine baskı yaparken aziz kocaoğlu kimseyi aramamıştır. ve konuşmasıyla da grübu bütünleştirmiştir. kazanan chp olmuştur. seçim yapılsaydı da galibi kesin murat bakan olurdu.

Yorumu oyla      17      7  
tekçare 17 Eylül 2011 Cumartesi 09:12

izmir için 1 il başkanı değişmeli 2aziz bey 8 başkanla birlikte olmalı3ilçe kongrelerinde tarafsız bir il ilçelerin tesbitini kolaylaştırmalı4her ilçe kendi belediye başkanını belirlemeli ve kaybederse gitmeli5il encümeni ,ilçe başkanları ve belediye başikanları ilin emrinde her 15 günde bir toplanmalı6aziz bey tekrar aday olmalı ancak ilçelere karışmamalı ve chpli olduğu sürekli hatırlatılmalı 7 yeni chp söylemi eski chplileri rahatsız ediyor bu artık algılanmalı8mezhep ve bölge partisi olmamal

Yorumu oyla      13      7  
erkan tek 17 Eylül 2011 Cumartesi 09:03

ümit kardeş seni ve egede son sözü biz gerçekten seviyoruz.hiç bir ikiyüzlülük yapmadan ama bu başlık dürüstçe değil yaşanan bu değil aziz beyin yere basması gerekiyor ve dün akşam bunu görmeye başladı bu 8 belediye başkanının birlikteliği inan kötü olmuyor

Yorumu oyla      14      8  
darkangel 17 Eylül 2011 Cumartesi 08:08

8 belediye başkanı gömecekti kocaoğlunuda bakma duygu sömürüü yapmışşşş

Yorumu oyla      14      8  
emektar 17 Eylül 2011 Cumartesi 01:17

Ümit bey bir konuyu bu kadar Aziz bey lehine nasıl çevrilebilniyor.. Durum çok açık.Muhabirleriniz mi izleyemedi meclis ve grubu.Aziz beyin istediği kişinin seçılemeyeceğini anlayınca resmen gol yememek için manevra yaptı.Bunun adı nasıl ters köşe oluyor. Dua edin bugine kadar saymadığı başkanlar saygılı davrandı.HAKAN BEY toparlıyor aslında.iyi yayınlar umarım yayınlarsınız.

Yorumu oyla      14      8  
ergin 17 Eylül 2011 Cumartesi 00:04

ne ters köşesi resmen yenilmiş

Yorumu oyla      14      7  
AYHAN UZUN 16 Eylül 2011 Cuma 23:27

SİZEDE YAKIŞAN BUYDU KOLKOLA HEP BERABER HARAMİLERİN SALTANATINI YIKALIM

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstasyon meydan düzenlemesinin önü açıldı
Tarihi Bizans su kemerlerinin de içinde bulunduğu Selçuk İstasyon Meydanı ...
Karşıyaka Veles'le kardeş kent oldu
Makedonya’dan İzmir’e on binlerce kişinin göç ettiği kentle daha yakın ilişkiler kurulacak.
“En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü ...
 
Karabağlar standında balkan rüzgarı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standında Balkan rüzgarı estirdi.
Amatörün dilinden ‘Şenol’ anlar
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, 2011-2012 sezon açılışında malzeme yardımı ...
Dev fıskiyeler de yılbaşına hazır
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın vizyon projelerinden biri olan ...
 
Su kanalına tel çitli önlem
Bergama Belediyesi Kurtuluş Mahallesi 9. Cadde ‘de bulunan Devlet Su İşleri ...
BELGEM'in kapasitesi yüzde 100 arttı
Bornova Belediyesi’ne bağlı BELGEM dershaneleri kapasitesini yüzde 100’ün ...
Tartan'dan 'önce insan' vurgusu
Bu yıl ilk defa düzenlenen Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik ve Ebelik ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva