HABERLER>GÜNCEL
12 Nisan 2023 Çarşamba - 17:11

Büyükşehir’de TİS gerilimi tırmanıyor… ‘Direnme hakkımızı kullanacağız!’

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında yürütülen ve otobüs, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde sonuç alınamaması sonrası sendika üyeleri belediye meclis toplantı salonu önünde eylem yaptı

Büyükşehir’de TİS gerilimi tırmanıyor… ‘Direnme hakkımızı kullanacağız!’

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında yürütülen ve otobüs, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde görüşmelerindeki kriz devam ediyor.

Üst üste yapılan toplantılarda sonuç alınamayan ve sendikanın kısmi grev sürecine gittiği süreçte bugün işçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinin yapılacağı toplantı salonu önünde eylem yaptı. Yarım saat erken iş bırakan ve hollerde sloganlar atarak ilerleyen emekçiler, 4 No’lu hol önünde 5 dakikalık oturma eyleminin ardından basın açıklamasında bulundu

YAVUZ: GEÇİM SIKINTISINI ANLAMAKTAN UZAKTIR
Katılımcılar adına hazırlanan metni okuyan TÜM BEL-SEN işyeri temsilcisi Şükriye Yavuz, “Sendikamız Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında belediye memurlarının insanca yaşamasını ve biraz olsun nefes almasını sağlamak için, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Eshot ve İzsu Genel Müdürlüklerinde çalışan belediye emekçilerinin önerileri ile oluşturduğu toplu sözleşme taslağını hazırlamış ve hazırlanan taslak üzerinden Belediye Yönetimi ile beş oturum gerçekleştirilen görüşmelerde uzlaşı sağlanamamıştır. Emekçiler olarak alım gücümüzün azaldığı, enflasyonun ise her gün arttığı bir ortamda nasıl hesaplandığını anlayamadığımızdan sahte diye adlandırdığımız TUIK verilerine göre 2022 yıl enflasyon oranı yüzde 64.27 iken, emekçilerin cebinde hissettiği enflasyora en yakın veriyi bağımsız araştırma grubu ENAG yüzde 137.55 olarak açıklamıştır. Dört kişilik bir allenin gıda ve tüm diğer harcamaları için hanesine girmesi gereken aylık ücret (yoksulluk sınırı) 31 bin 241 TL., açlık sınırı ise 9 bin 591 TL’yi aşmıştır Hal böyleyken belediye yönetiminin sendikamıza son olarak önerdiği yüzde 42'lik zam teklifini gerçeklikten kopuk, emekçilerin geçim sıkıntısını anlamaktan uzak bulduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

Sözlerine istenen ve verilen arasındaki farklarla devam eden Yavuz şu ifadeleri kullandı;

“Sendikamız, artan hayat pahalılığı karşısında her geçen gün yoksullaşan belediye emekçilerinin biraz olsun rahatlaması için mevcut sosyal denge tazminatı olan 4 bin 560 TL’nin yüzde 86 zam yapılarak 8 bin 500 TL'ye çıkarılması, her biri 1.500 TL olan 5 adet ikramiyenin 6'ya çıkartılarak 3 bin TL olması talep edilmiş ayrıca iş yerlerinde yaşanan sorunların çözülmesi için, koku primi, kasa tazminatı, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmetlerinde çalışan emekçilere teşvik primi, şoförlere kaza risk primi gibi çalışma yaşamında çözülemeyen sorunların giderilmesine yönelik taleplerimiz, yapılan görüşmelerde dile getirilmiş ancak, koku pirimi, tahsildar ve veznedarlar için kasa tazminatı, şoför kadrosunda çalışanlara kaza risk primi, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmet eri gören birimlerde çalışan emeklilere teşvik primi gibi taleplerimiz reddedilmiştir Sosyal denge tazminatı için 8 bin 500 olan talebimize karşı 6 bin 500 TL. ve her bir 3 bin TL olan altı ikramiye talebimize 2 bin 200 TL... gıda yardımı olarak önerdiğimiz aylık 750 TL olan talebimize karşılık, kara mizaha konusu olacak öneriyle, yılda bir defaya mahsus 2 kilo kıyma verilmesi teklif edilmiştir

İzmir halkına doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında hizmet sunan belediye emekçilerine reva görülen sadaka mahiyetindeki sefalet amirini kabul etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin değerli meclis üyelerinden, insanca ve onurluca bir yaşam için verdiğimiz mücadelede yanınızda görmek istiyoruz.

Zengin olmak için değil, yoksullukla mücadelede bir nebze nefes almamızı sağlayacak taleplerimiz kabul edilene kadar, üretimden gelen gücümüzün de kullanılması dahil olmak üzere demokratik direnme hakkımızı kullanacağız.”

 
Suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya tutuklandı!
 
Akşener: Sizin hakkınızı yiyenler hesap verecek
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
insan 13 Nisan 2023 Perşembe 15:54

insan gibi yasamak herkesin hakki...Dikbas Tok karin Mutlu yarin...

Yorumu oyla      2      3  
Ayse 13 Nisan 2023 Perşembe 11:05

Maaşların begenmiyorlarsa çıksın hepsi onların yerlerine geçecek bir sürü işsiz genç var

Yorumu oyla      2      3  
fırtına 13 Nisan 2023 Perşembe 09:12

bb bütçesi doğru kullanılsa istenilen zamlar karşılanır. ama sözde sanatçılara ödenen paralar, yanlış ihalaler vs... kaynaklar doğru yönetilmiyor. olan izmirliye oluyor. yazık..

Yorumu oyla      5      3  
emre 13 Nisan 2023 Perşembe 07:50

davut kaya, provokatörlük yapma lütfen

Yorumu oyla      7      4  
Hasan aydın 13 Nisan 2023 Perşembe 00:05

Kardeşim sizlerde cok ücuk şeyler talep ediyorsunuz ülkedeki şartları hepimiz biliyoruz belediyenin bütçesi izmir halkin vergilerinde oluşur bu halkin aldıği maaş ortada aşgari ücret ,beli emeklinin aldiği beli memurun aldiği beli sizin bu kesiminlerin aldıği ücretin bir mişli fazlasini talep ediyorsunuz halka haksizlik olmiyormu.

Yorumu oyla      4      10  
memur 12 Nisan 2023 Çarşamba 20:31

izmir büyükşehir çalışanı 30 ilçenin işini yapıyor en yüksek maaşı almayı hakediyor..malesef ilçe belediyelerinde çalışanlar daha fazla alıyor...

Yorumu oyla      11      9  
12 Nisan 2023 Çarşamba 20:30

menemen belediyesinde çalışan davut kaya sanırım aldığın maaş büyükşehir personelinden az..

Yorumu oyla      8      6  
İZMİRLİ 12 Nisan 2023 Çarşamba 17:59

Ver memleketi bunların ellerine Memleket bu hale gelsin...

Yorumu oyla      17      11  
davut kaya 12 Nisan 2023 Çarşamba 17:51

yasal sınırdan fazla sosyal denge isteniyor. olayları dramatize etmeyin lütfen

Yorumu oyla      14      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya tutuklandı!
Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle ...
Kütahya'da otomobil devrildi: 2 yaralı!
Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 2 kişi yaralandı.
Gaye Usluer'den yuvaya dönüş yorumu!
CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'nin kurucuları arasına giren ve geçen ...
 
Oktar ile 13 yöneticiye 8 bin 658 yıl ceza
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Adnan Oktar ile birlikte 14 kişinin, ...
İstanbul'da kreşte dayak iddiasına beraat
İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir kreşte 23 aylık kız çocuğunu uyutmaya çalıştıkları ...
45 ilde 'Kontak' operasyonu: 221 gözaltı!
Bulgaristan'dan kaçak yollarla getirdikleri araçları, şasi numaralarını ...
 
Torbalı Belediyesi ve TAL'dan çevreci protokol
Torbalı Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen Erasmus+ ‘DiGree Digital ...
8 kişi vuruldu... 'Motosikleti yavaş sür' cinayeti!
Adana'da, iki grup arasında çıkan, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı ...
İzmir'de 5 aylık eşini öldüren cani konuştu: Telefonda erkek resmi gördüm!
İzmir'de boşanma aşamasındaki 5 aylık eşi Zehra Kalmaz'ı (19) bıçaklayarak ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva