HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2024 Cuma - 17:24

Büyükşehir’de saatler süren TİS krizi… Tugay’dan geri adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki TİS görüşmeleri bir kez daha tıkandı. Başkan Tugay’ın hem kamu emekçilerinin hem de büyükşehirden atılan işçilerin toplantının yapılacağı İzmir Sanat önünde eylem yapması nedeniyle masaya oturmadığı ileri sürüldü. Sendikanın talepleri üzerine Tugay ile sendika yöneticileri görüşme gerçekleştirecek.

Büyükşehir’de saatler süren TİS krizi… Tugay’dan geri adım!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi ilie büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz haftalarda başlamıştı.

Sendika yöneticileri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay bugün yeniden bir araya gelecekti ancak hem kamu emekçilerinin hem de büyükşehirden atılan işçilerin toplantının yapılacağı İzmir Sanat önünde eylem yapması nedeniyle toplu iş sözleşmesi görüşmesi başlamadan bitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ve Büyükşehir  bürokratları eylemi gerekçe göstererek masaya oturmadı. 

Masanın daha başlamadan dağılması üzerine sendika görüşme gerçekleştirilene kadar İzmir Sanat’ın önünden ayrılmama kararı alındı. Memurlar ve işçiler başkanlık makamının olduğu İzmir Sanat önünde insan zinciri oluşturdu.

Açıklama yapan Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş “Bizim buraya gelmemiz rahatsızlık veriyor, biz buraya kimseyi rahatsız etmek için gelmiyoruz. Biz buraya taleplerimizin arkasında durduğumuzu göstermek için geliyoruz. İşten atılan arkadaşlar buraya geldiği için bizimle görüşmeyeceğini ifade etti sayın başkan. Biz de burada, bu binanın etrafında halka oluşturup bekleyeceğiz. Oturma eylemine geçiyoruz. Bize diyorlar ki bu ülkede bir kriz var. Bir kriz var bu doğru ama bu krizin sebebi biz değiliz. Bu krizi çıkaranlar biz değiliz, bu krizi çıkaranlar sermaye ve ülkeyi kötü yöneten hem belediye hem de gelen hükümetlerdir. Halka tasarruf var, sermayeye ve saraya tasarruf yok. Biz böyle tasarrufu kabul etmiyoruz, faturasını ödemeyeceğiz.” dedi. 

POLİS ARABULUCU OLDU
Şikayet üzerine İzmir Sanat önüne gelen emniyet mensupları sendikacılarla Büyükşehir arasında arabulucu oldu. Sendikacılar yeni bir görüşme yapana ve kendilerine yeni randevu günü verilene kadar ayrılmayacaklarını aktardı. 

Emniyet Büyükşehir bürokratları ile görüşürken bir sonuç çıkmadı. Açıklama yapan Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, "İki tane ikramiyemiz ödenmedi, diğerini de talep etmek için geldik ama barışçıl taleplerimiz demokratik olmayan bir şekilde kabul görmüyor. Bizler emek örgütüyüz, kabadayı değil. Verilmeyen ikramiyeler için buradayız. Buradan görüşme sağlanana kadar gitmeyeceğiz. Görüşme sağlansın, dertlerimizi karşılıklı anlatalım. Şundan da utandık, belediyemizin bürokratları dururken emniyet görevlileri aracılığıyla görüşüyoruz. Görüşme olana kadar burada bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Tüm Bel Sen ile TİS görüşmeleri için Kültürpark'ta bir araya gelen Tugay, işten atılan İZDOĞA ve İZENERJİ işçilerine yaptığı açıklamada, 'Özür dilerim, benim elimde değil' dedi.

TUGAY’DAN GERİ ADIM!
Tüm Bel Sen üyesi kamu emekçilerimin İzmir Sanat önündeki saatlerce bekleyişinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay görüşme talebini kabul etti. Şube yöneticileri ile Başkan Tugay bir saatlik bir görüşme gerçekleştirildi. 

Görüşme sonrası açıklama yapan Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş bir sonraki görüşmenin 12 Haziran Salı günü olacağını açıkladı.

Tugay’ın memurlarla görüşme talebini kabul etmesi üzerine alınan iş bırakma kararı ise ertelendi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “CHP’nin yapmaya çalıştığı tek tip SDS uygulaması çalışmasını doğru bulamadığımızı ilettik. İllerin büyüklük ve gelir farkı olduğunu, burada da aynı SDS uygulanmayacağını kendisine ilettik. Böyle bir şeyle karşılaşırsak demokratik haklarımızı kullanacağını iletti. Kendisi bize TİS yapmak istediğini ancak tereddütleri olduğunu söyledi. Bizim hukukumuz alacağı konusunda çok mahirdir. Düzenlemelerde zimmet çıkarsa gelip alıyorlar. Bu konuyla ilgili bir dosya hazırlayacağız. Salı günü Öğlen tekrar kendisiyle görüşeceğiz. Umuyoruz ki buradan yine çağrıda bulunuyoruz. Tüm Belediye emekçileriyle hazırladığımız taslağın arkasındayız. Bizim taslağımız hukukidir” diye konuştu.

TALEPLER NELER?
7 bin kamu emekçisini ilgilendiren TİS, 1 Nisan 2024 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında geçerli olacak. Büyükşehir kamu emekçileri tarafından belirlenen toplu iş sözleşmesinin maddeleri ise açıklandı. Açıklanan maddeler arasında 14 bin TL olan sosyal denge tazminatının 22 bin TL’ye yükseltilmesi, mevcut 5 adet ikramiyenin 4 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 3 adet 3 bin TL'lik Halkın Bakkalı alışveriş çekinin verilmesi yer aldı. 

Sözleşmede dikkat çeken maddeler de yer aldı. Bunlardan biri kadın çalışanlar ücretsiz olarak HPV aşısının sağlanmas olurken, diğeri ise 0-15 yaşları arasında çocuğu olan çalışanların mesai saatlerinin düzenlenmesi oldu. Yine engelli yakını olanlarla ilgili de özel maddeler de yer aldı.

 
Başkan Balkan 'işçileri enflasyona ezdirmedik' dedi... Urla'da TİS sevinci!
 
Anneannesini rehin almıştı... Akıl sağlığı yerinde değilmiş!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KADROLU 8 Haziran 2024 Cumartesi 15:31

KARABIBER RUMUZLU SAHIS KADROLU ICININ IMZA YETKISI VARDIR HATTA BEKEDIYE BASKANI KADAR IMZA YETKISI VARDIR KHK DEGIL KADROLU ISCI ISCI EZILIR MEMUR ISE SABAH 9 BASLAR 4 PAYDOS EDER ISTEDIGI ZAMAN ISE GELMEZ RAPOR ALIR ISCILER GIBI SIYASI GUC ILE KURUMLARA TAYINLERI CIKSR 65 YASA KADAR ISCI CTM -PAZAR CALISIR MEMUR CALISMAZ HERTYRLU GAK ISCIDEN FAZLA ALIRLAR AMA BELEDIYEDE ISCIYI KUCUK GOREREK MEMURLAR SENIN GIBI KONUSUYORLAR BUNU 657 SAYI LI CESARETLE KANUNDAN ALARAK CAHIL OLAN SENSIN HIC BIR IS YAPMADAN ASALAKCA HATTA ISE GELMEDEN BANKAMATIKCILER DOLU TABI ISCILERDE VAR BASTA SENDIKACILAR

Yorumu oyla      0      1  
Ercan 8 Haziran 2024 Cumartesi 10:23

Alti ikramiye nedir ya.Grev şanta?ıyla belediye yi olmayacak anlaşmaları dayatırsanız neticesi bu olur.Herkes hayal dünyasında yaşıyor.Yumurtayı bile ithal eden bir ülke haline gelmişiz beyler.Gerçeklerle yüzleşelim artık.

Yorumu oyla      0      1  
Karabiber 8 Haziran 2024 Cumartesi 10:00

Fırat topçu cahile laf anlatılmaz ama ben sana cahil e anlatır gibi anlatayım. Beledilerin memuriyet verme yetkisi yok memuriyeti devletin personel başkanlığı verir onu da kazanmak için sınavlara girersin. Memur olmak için üniversite mezunu olmak yetmiyor. Belli ki sende kapasite yok beden işçisi ile beyin işçisini ayırt edemeyecek kadar da cahilsin. Memur asfalt yapmıyor ama o asfaltı oraya atmak için geçen süreci de memur hallediyor. Belli ki yasadan kanundan da haberin yok işçi hesap vermez memur hesap verir işçi hapis yatmaz memur hapis yatar. İşçi sorumluluk almaz memur sorumluluk alır.

Yorumu oyla      1      0  
8 Haziran 2024 Cumartesi 09:16

Chp nin sistemi bu: tam ve rezil biçimde kurmuşlar! Çıkardıkları 200 kişi İzmir bütçesini asla kurtarmaz. Bunların maaşları ve personel sayısı açıklansa millet küçük dilini yutar. Bunlardaki cürete bakar mısınız beld.nin son derece sınırlı kaynakalarını resmen vakumlamak istiyorlar. Neymiş bunlar işçiymiş ne isteseler hakıymış! Ederin ne desen tık yok. İzmirli bu zihniyete kanıp her seferinde bunlara oy veriyor

Yorumu oyla      0      0  
Karşıyakalı 8 Haziran 2024 Cumartesi 08:52

Cemil kendi gelsınde o paraya gecısın Karşıyaka’yı yedi bitirdi Şimdi geldi işçiye memura gözü dikti Sanki özel seçilen belediye başkanları emekçi düşmanları

Yorumu oyla      0      0  
Spark 8 Haziran 2024 Cumartesi 08:08

Tugayınızı da alıp gitseniz memnuniyetinizle ,ne güzel olurfu. Yaptıkları yapacaklarının teminatıymış. Eksik olsun

Yorumu oyla      0      1  
CHP li yaşar 8 Haziran 2024 Cumartesi 07:05

Başkanım ihtiyaç olmadıgı halde ve eski başkanların aday gösterilmedigi halde belediyelerimiz personellerle şişirildi şimdi anlaşma saglanır ise belediye gelirlerine yapacagınız zamlarda halka yansıyacak insanların kazançları az olsnlar nasıl karşılayacak. Beldiye personellerinin en ölüsü 30 000 alıyor onlara dokunmz.

Yorumu oyla      1      1  
Murat 8 Haziran 2024 Cumartesi 05:36

Bunlar danışıklı döğüş; durum hiç iyi değil. Bütçe perperişan her gün bir belediye patlıyor. İşçi send. olağanüstü rakamlar talep ediyor. Zaten mevcut olanalarına maaş veremiyor. Neyse İzmir tercihini yaptı sonuçlarına katlanacak.

Yorumu oyla      2      0  
? talihsiz 8 Haziran 2024 Cumartesi 04:27

Cemil başkanım aslında demokratik çağdaş bir birisi memur emekçilerin haklı haklarını vereceğini umut ediyorum kendisi de memur çocuğudur, halden anlar

Yorumu oyla      0      1  
Şimdiden geçmiş olsun. 8 Haziran 2024 Cumartesi 01:52

Elinde değilmiş, korumalar arasından lüks makam aracına binerken öyle dedi. 30 yaş üstü öğrencilerin kartını iptal edenler koruma ordusuyla, lüks makam araçlarıyla geziyorlar. Özgür Özel erken seçim diyordu; bu, İzmir için de geçerli mi? Yarın seçim olsa yüzde 40 alamaz. 3 ay nazik ziyaretlerle geçti.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Balkan 'işçileri enflasyona ezdirmedik' dedi... Urla'da TİS sevinci!
Urla Belediyesi ve DİSK 4 No’lu Şube arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ...
Ödemiş'te öğrenci ve gönüllüler çöp topladı
Ödemiş Belediyesi Çevre Haftası kutlama programı kapsamında “Hepimizin ...
Başkan Duman, YKS’ ye gireceklere başarılar diledi
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim ...
 
Torbalı Belediyesi’nden çevre şenliği!
Çevreye verdiği önem, çevreyle ilgili yaptığı yatırımlarla dikkat çeken ...
Başkan Tugay'dan turizm çıkışı: Doğal cennetler işgal edildi!
TARKEM ve Etki Yatırımı Danışma Kurulu iş birliğiyle düzenlenen İzmir ...
Gözler mecliste… Büyükşehir tüp taktırıyor!
ESHOT ve İZULAŞ’ta yakıt fiyatlarını azaltmayı amaçlayan İzmir Büyükşehir ...
 
Başkan Denizli esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi: Sorunlara kalıcı çözümler üreteceğiz
Çeşme Çarşı’da esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı ...
Başkan Ünsal çocuklarla buluştu: Türkiye’nin en çevreci ilçesi olalım!
Karşıyaka Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ...
Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sanat şöleni
Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin sanat kurslarında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva