HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2024 Perşembe - 08:42

Büyükşehir’de memurlar iş bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinde görüşmelerin tıkanmasının ardından sendika üyesi memurlar iş bıraktı. Memurlar, Cemil Tugay'ın ofisinin önündeki barikatları yıktı ve Tugay ile görüşmek istedi. İsteğin reddedilmesi sonrası sendika, SDS hakkının tüm ilçe belediyelerinde kırpılmak istendiği ve bu kararının CHP Genel Merkezi tarafından alındığını öğrendiklerini açıkladı. Eylem CHP önüne taşındı. Yapılan görüşmelerde sonuç alınamayınca sendika yeniden Kültürpark'a dönüş kararı aldı.

Büyükşehir’de memurlar iş bıraktı!

Oktay GÜÇTEKİN-Büşra ÇETİNKAYA-Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ile yetkili sendika TÜM-BEL-SEN arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmesinde sonuç çıkmadı. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca memurlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda eylem gerçekleştirdi, eylemde olaylar yaşandı.

- BAŞKAN TUGAY, EYLEMLER İÇİN KONUŞTU: 10 BİN TL KAOSU!

BARİKATLAR YIKILDI (VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ)

BASIN TOPLANTISNIN YAPILACAĞI BİNA ÖNÜNDE GERGİNLİK

Memurlar ise aldıkları karar doğrultusunda bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. TÜM-BEL-SEN üyesi memurlar bugün saat 9:30’da 1 no’lu holün önünde toplanmaya başladı.

EGEMENLİK BİNASI ÖNÜNDE TOPLANMA
Öte yandan Tüm Yerel Sen ise 1, 2 ve 3 No’lu şubelerle birlikte ilçeler dahil tüm gün iş bırakacaklarını duyurdu. Tüm Yerel Sen üyeleri saat 10:00’da Egemenlik Evi önünde toplandı. Sendika üyeleri, eylemin ana merkezi olan Kültürpark'taki belediye hizmet binası önüne yürüyüşe geçerek eylem alanına geldi.

KOLTUKLARINIZDA RAHAT OTURAMAYACAKSINIZ
Memurlar adına açıklama yapan TÜM-BEL-SEN 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “Dün bir yazılı metin paylaşılmış belediye tarafından. Emekçiler alınan ekmeğine sahip çıktığı için onları yasa dışı ilan ediliyor. Yazıklar olsun ya.  Zafer direnen emekçinin olacak.  Buradan ilan ediyoruz. Emekçilerin hakkını alamazsınız. Emekçiler buna müsaade etmeyecek. Bu yaz evet bize sıcak geçecek. Ama size daha sıcak geçecek. Her gittiğiniz yerde bizi karşınızda bulacaksınız. Koltuklarınızda rahat oturamayacaksınız. Bunu böyle bilin” dedi.

İSYAN CHP BİNASI ÖNÜNE SIÇRADI
Kapı önünde toplanan memurlar ilk olarak hollerin içerisine girsi ve sloganlar attı. Hollerin dolaşılmasının ardından işçiler, Belediye başkanı Cemil Tugay'ın çalışma ofisinin olduğu İzmir Sanat binasına harekete geçti. Barikatlarla kapalı alanı aşan memurlar Tugay'ın ofisinin önüne geldi.

Sendikadan yapılan açıklamada ise Başkan Tugay'ın görüşmeyi reddettiği bildirildi. steğin reddedilmesi sonrası sendika, SDS hakkının tüm ilçe belediyelerinde kırpılmak istendiği ve bu kararının CHP Genel Merkezi tarafından alındığını öğrendiklerini ve eylemi CHP önüne taşıma kararı aldıklarını açıkladı.

CHP İl Binası önüne gelen işçiler "Hak, Hukuk, Adalet sloganları attı. İl Başkanlığından olmayan Başkan Şenol Aslanoğlu'nun sendika ile telefon görüşmesi yaptğı öğrenildi.  Yapılan görüşmelerde sonuç alınamayınca sendika yeniden Kültürpark'a dönüş kararı aldı. Başkan Tugay ise basın toplantısı düzenledi.

GERGİNLİK YÜKSELDİ
Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın basın açıklaması yapacağı sırada memurlar basın toplantısının yapılacağı yere girmek isteyince olaylar çıktı.

SENDİKA BAŞKANI KELEŞ: ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Altan İnanç ve Başkan Danışmanı Ali Sabuktay ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklamada bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “Biraz önce Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Altan İnanç ve Başkan Danışmanı Ali Sabuktay ile görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede belediye yönetiminin dünkü eylemlerden sonra kullandığı dili ve bugün demokratik ve sendikal haklarımızı kullandığımızda yapmış oldukları tehditleri doğru bulmadığımızı ilettik. Sendikal haklarımıza saldırı olduğunu ifade ettik. Bizim buradaki amacımız alınan ekmeğimizin mücadelesi olduğunu ve sendika olarak bunu asla kabul etmeyeceğimizi söyledik. Asla geri adım atmayacağız” dedi.

‘YARIN OLUMSUZ HABER OLURSA HAYAT DURACAK’
Görüşmeye dair detayları anlatan Keleş, “Biz toplantıdayken arkadaşlarımızdan mesaj geldi. 14 bin TL’lerin 7 bin TL’lere düşürüldüğüne dair mesajlar geldi. Orada bunu da kendilerine ifade ettik. Bu kararınızı geri çekmezseniz yarın daha büyük eylemlere hazırlıklı olun dedik. Grupbaşkanvekili taleplerimizi Tugay’a ileteceğini ve bu görüşmenin Tugay’ın bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. Biz de ‘Bugün sizden haber bekliyoruz, bu kararınızı geri çekmezseniz yarın İzmir’de daha büyük eylemler yapacağız’ dedik. Kazanımlı TİS imzalanana kadar eylemlerimiz devam edecek. Taleplerimizi ilettik, haber bekliyoruz. Yarın olumsuz haber olursa yarın hayat duracak” ifadelerini kullandı.

 
Bayram alışverişini sosyal medyadan yapanlara 'dolandırıcılık' uyarısı
 
Kuveyt'te yangın: 49 kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 103 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hanefi çolak 15 Haziran 2024 Cumartesi 09:10

İş veren seçim öncesi ayrı bir dil kullanmış ve emekçileri aldatarak oy devşirme yolunu seçmiştir.yani yalan söylemiştir.şimdi ysal olmayan dediği ücreti veren de kendisi .dün yasal olan bugün neden gayri yasal.samimi değil.

Yorumu oyla      0      0  
Körfez 14 Haziran 2024 Cuma 09:56

Sayıştay diye bahsediliyor ya...seneler geçmiş bugün mü akıllarına gelmiş, kendisi Karşıyaka'da ne kadarlık SDS'nin altına imza atıyordu..Belediyeler batmış, milyonluk,milyarlık borcun içindeler bunun vebalini kendileri hiçbir zaman çekmedi bugün memurlar çeker, yarın da vatandaş olarak biz çekeceğiz ve çekiyoruz da. Bakkal yönetemeyecek vasıfta insanlar belediyelerin yönetiminde, vasıfsız, vizyonsuz, dünyadan bir haber ceplerini doldurma peşindeler..memurlarda onların uyguladığı mobbing vs nedeniyle torununun torunu bile ödeyemeyecek milyonluk zimmenlerle,mahkemelerle, tazminat davaları yaşaya dursun..ki ölene kadar bunlar peşinizi bırakmaz,emekli oldum herşey bitti diye bir durum yok devlettte.. Ne sorumlulukların altına girildiğini, memurun hangi cezalar aldığını ve alabileceğini bilmeden memur zaten yatıyor vs demek cahilliktir. Burada bir doğru da vardır, bir şekilde hizmet yürüyorsa tüm memurlarla değil azınlıkta olan bence %30'luk memur kesimiyle bu işler gitmektedir. Hak eden ile etmeyen de aynı kefede olmamalıdır. Bu arada merak edenler için veya Sayın Tugay parayı nereden bulabilirim derse; google'da İBB sayıştay raporu yazarsa Sayıştayın tespit ettiği usulsüzlükleri görebilir, burada o kadar ilginç kalemler var ki, araçların özel kullanımını vs olaylarını geçtim, dükkanların kiraya verilip şahıslardan para alınmaması, şahıslara ihalesiz işlerin verilmesi vs vs..bu usulsüz işleri durdursa zaten kasada para olur ve memurun alacağı üç kuruş paraya gözünü dikmezdi Sayın Tugay..

Yorumu oyla      0      0  
murat 14 Haziran 2024 Cuma 09:55

Belediye memurları bir gün iş bıraktı, Hayat durdu, İzmir felç oldu.

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 14 Haziran 2024 Cuma 08:52

'Memurların çalışması hiç farkedilmedi çünkü çalışmadıkları için..' diyen o kişi, senin ücret bordronu memurlar imzalamadıklarında anlarsın maaşalamadığın gün çalışıp çalışmadıklarını!

Yorumu oyla      6      3  
14 Haziran 2024 Cuma 06:07

Y Ö N E T E M E Z……

Yorumu oyla      8      0  
Bilge 13 Haziran 2024 Perşembe 23:26

Belediyedeki memurların. Çoğunluğu CHP ne oy verirken , İş cilerin yüzde 30 si bile CHP ye oy vermezler. Mermur düşmanlığı yapan yorumcuların amacı CHP ile memurların arasını açmaya çalışanlardır. Memur ve işçi tanımını bilmeden yorum yapan cahiller var .

Yorumu oyla      10      3  
Bilge 13 Haziran 2024 Perşembe 23:15

Kimsenin devlet memurları ile CHP nin arasını bozmaya hakkı yok . Memurlar aleyhine genel yorum yapanlar CHP yi hedef alıyor .

Yorumu oyla      7      3  
Gaziemirli memur 13 Haziran 2024 Perşembe 19:38

Geçmiş dönem Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda 4 yıl önce Sosyal Denge Tazminatını yasal sınıra çekince kıyamet koptu. Memurlar aylarca eylem yaptı, tabut taşıdı. Bu süreçte ne o dönem il başkanı Deniz Yücel, ne ilçe başkanı Kasım Özkan, ne diğer belediye başkanları, nede bir grup meclis üyesi, Halil Ardaya hiç destek olmadı. Şu an yasal sınırdan fazla vermeyen başkanlar 5 yıldır popülizm yaptılar, sonunda iş çığrından çıktı.

Yorumu oyla      11      4  
Bilge 13 Haziran 2024 Perşembe 18:57

Sayın başkan Müteahhit ödemelerinde de aynı hassasiyeti göstermenizi, izmirlinin parasını üç beş müteahhide yedirmemenizi bekleriz .

Yorumu oyla      14      2  
Bilge 13 Haziran 2024 Perşembe 18:53

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali çöküşü Buğra Gökçe’nin uygulamaları ile başlamıştır. İsteyen ile istediği ortam da tartışırım .

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste gündem memur isyanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis oturumu meclis ...
İzmir'in bir lezzeti daha tescillendi!
Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan’ın, seçim öncesinde verdiği söz, yöresel ...
İzmir ile Kuzey Ege adaları daha da yakın olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Midilli Belediye Başkanı ...
 
Büyükşehir’de TİS krizi... Sendika iş bıraktı!
Tüm Bel-Sen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında bugün gerçekleştirilen ...
Bir zam da feribota!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz yoluyla gerçekleşen araç taşımacılığına zam yaptı.
İmzalar atıldı: Manisa'ya 'raysız tramvay' geliyor!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sosyal medya hesabı üzerinden ...
 
Tarife belli oldu... İzmir'de toplu taşımaya zam!
Olağan toplantısını gerçekleştirilen UKOME’de İzmir ulaşımına zam kararı ...
Konak'tan örnek dayanışma... Bayramlıklar Giysi Market'te!
Konak Belediyesi Giysi Market’te bayram yoğunluğu başladı. Konak’ın farklı ...
Bayraklılı jimnastik ve bale kursiyerleri büyüledi
Bayraklı Belediyesinin düzenlediği jimnastik ve bale kurslarına katılan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva