HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2013 Pazar - 14:20

Burak Oğuz'dan 10 Kasım mesajı: Mücadelemiz devam edecek

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk,ü aramızdan ayrılışının 75. yılında minnetle andıklarını belirten CHP Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz, “Mustafa Kemal'in çizdiği bağımsız ve çağdaş Türkiye yolunda, her türlü haksızlık ve zulme karşı direnerek mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Burak Oğuz dan 10 Kasım mesajı: Mücadelemiz devam edecek

İZMİR - Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 75. yılında şükranla andıklarını belirten CHP Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz,  Atatürk'ün çizdiği çağdaş Türkiye yolundan ayrılmayacaklarını söyledi. Oğuz, “Mustafa Kemal'in belirlediği bağımsız ve çağdaş Türkiye yolunda, her türlü haksızlık ve zulme karşı direnerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün, onun yokluğunu daha fazla hissediyoruz. Aramızdan ayrılışının 75. yılında kendisini şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz” ifadesinde bulundu.
Atatürk'ün en büyük eserinin Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Oğuz, “Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, onun ve silah arkadaşlarının aslında ne kadar büyük işler başardığının bir göstergesi. Milli mücadele döneminde bağımsızlık uğruna ağır bedeller ödeyen Anadolu'nun yeniden var olmasını sağlayan Atatürk'ün değerini bir kez daha anlıyoruz. Laik, sosyal, demokrasiye inanan ve tam bağımsız bir Türkiye hayali kuran ve onu bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal'e şükran duyuyoruz” diye konuştu. Türkiye'de demokrasinin ciddi bir sınavdan geçtiğini hatırlatan Oğuz, “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi tablo, ne yazık ki her geçen bireylerin hak ve hürriyetlerini elinden almaya doğru gidiyor. Halbuki, Atatürk ve dava arkadaşlarının ana prensiplerinden birisi de 'Ait olan değil, bireylerden oluşan bir toplum' ortaya koymaktı. Bunu başardılar da ancak geldiğimiz noktada yaşanılan gerçekler maalesef özgürlük yolunda bireyin önüne önemli engeller koyuyor” dedi. Oğuz, bu durumun Cumhuriyetin temel kazanımlarıyla örtüşmediğini kaydederek, “Dünyayı hayran olduğu lider Atatürk'ün, hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine uymayan kimi davranışlar, ülkemize ve milletimize zarar veriyor. Halbuki, Mustafa Kemal dehası ve azmiyle bir millete yeniden yol göstermiş, birlik ve beraberlik ruhu içinde onları birbirine bağlamıştır” şeklinde konuştu.
 
EŞİT HAK VE HÜRRİYETLER
Atatürk'ü anarken akıllardan çıkartılmaması gereken bir konunun da, Cumhuriyetle birlikte herkese eşit hak ve hürriyetlerin verilmesi olduğunu söyleyen Oğuz, bunun modernleşme yolunda büyük bir adım olduğunu söyledi. Mustafa Kemal sayesinde her kesimden insanın katılımcı olduğu bir Cumhuriyet kurulduğunu hatırlatan Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayededir ki, kadın hakları birçok gelişmiş ülkeden çok daha önce bu topraklarda kabul edildi. Daha önce belli azınlıkların tekelinde olan ya da bir takım insanların faydalanabildiği haklar, onun sayesinde toplumun her katmanına yayıldı. İleri görüşlülüğü sayesinde milli değerlerin korunmasında; refah ve özgürlüğün teminat altına alınmasında; huzur ve istikrar ormanını sağlanmasında en büyük adımlar Atatürk döneminde atıldı. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal'i bir kez daha anıyor, çizdiği çağdaş Türkiye yolundan ayrılmayacağımıza söz veriyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'la yan yana Atatürk açıklamaları
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herkese göre farklı bir Atatürk olmadığını ...
Bugün 10 Kasım: Atatürk'ün huzurunda yan yana!
Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 75. yılı nedeniyle Anıtkabir’de tören düzenlendi.
BDP'den Batman'ın adının değişmesi teklifi
BDP, Batman'ın adının ''Elih'' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi ...
 
Erdoğan'ın sağ kolu karma yurtlu çıktı!
Başbakan Erdoğan'ın sağ kolu, AKP Genel Başkan yardımcısı Abdülkadir Aksu'nun ...
Bahçeli: Başbakan kontrolünü kaybetti
MHP lideri Bahçeli, öğrenci evleri tartışmaları üzerinden eleştirdiği ...
Kuzu’dan İzmir’de çok konuşulacak Gezi çıkışı
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Burhan Kuzu, İzmir’de yaptığı ...
 
Ve Gürsel Tekin İstanbul’a resmen talip
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Bağış’tan Arınç’ın sözlerine ilginç yorum
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Polonezköy'de ...
Bakan Yıldız’dan ‘Arınç’ açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva