HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2013 Pazar - 12:33

Arınç'la yan yana Atatürk açıklamaları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herkese göre farklı bir Atatürk olmadığını belirterek, Atatürk'ün bir ayrışmanın aracı olabilecek en son kişi olduğunu söyledi. Erdoğan; Gazi Mustafa Kemal'in adı kullanılarak toplumu kamplara ayırmaya çalışmanın, millete ve ortak değerlere hakaret olduğu gibi aziz hatırasına da haksızlık olduğunu ifade etti. Bu arada Erdoğan ve Arınç öğrenci evleri ile ilgili tartışmanın ardından ilk kez yan yana geldi.

Arınç la yan yana Atatürk açıklamaları

ANKARA - Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen anma etkinliğindeki konuşmasına Atatürk'ün vefatının 75. yılı olduğunu anımsatarak başladı. Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünün iki hafta önce kutlandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserim Cumhuriyettir' sözünü hatırlattı.

Birçok ülkenin cumhuriyet rejimini benimsediğini söyleyen Erdoğan, "Hiç kuşkusuz cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal'in keşfettiği dünyada ya da dünyada ilk kez uygulanan bir yönetim biçimi değildi. Bölgemizde o gün de bir çok ülke cumhuriyet rejimini benimsemişti. Ancak Gazi Mustafa Kemal, çağının cumhuriyetlerinden farklı olarak ülkeyi demokratik cumhuriyet fikrine hazırlamak gibi gerçekten önemli bir devrimi gerçekleştirmişti" diye konuştu.
 
Atatürk'ün, Ali Fethi Okyar 'a bizzat talimat verip, onu teşvik ederek, yüreklendirerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin karşısında ikinci bir siyasi partinin çıkmasını sağladığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Demokrasiye ilk adım böylece atılmıştı. Burası çok anlamlı. Cumhuriyetimizin daha 7. yılında kurulan bu yeni siyasi parti, milletten aslında çok büyük teveccüh görmüştü. Ne var ki Gazi Mustafa Kemal'in tam desteğine rağmenn dönemin hükümeti ve tek parti tarafından yapılan ağır baskılar neticesinde bu deneme akamete uğramış, Serbest Cumhuriyet Fırkası kendisini kısa sürede feshetmiş ve ilk demokrasi denemesi maalesef başarısız olmuştu. Gazi Mustafa Kemal en büyük eseri olarak baktığı Cumhuriyetin döneminin diğer tabela cumhuriyetlerinden farklı olması milleti yani cumhuru özellikle bütünüyle kucaklaması fikrini son nefesine kadar muhafaza etmiştir."
 
Atatürk'ün mensubu olduğu milleti çok iyi bildiğini ve yakından tanıdığını vurgulayan Erdoğan, "Gerek Kurtuluş Savaşına gerek Cumhuriyete giden yolda Mustafa Kemal milletinin tüm renklerini tüm farklılıklarını milleti millet yapan tüm dini, etnik ve mezhebi unsurları bir araya getirmeyi başarmış tüm mücadeleyi onlarla birlikte yürütmüştür. Cumhuriyetimizin böyle bir renklilik üzerine kurulması Cumhuriyetimizin herkese eşit mesafede durması, herkesi eşit olarak kucaklaması, Gazi Mustafa Kemal'in en önemli ideallerinden biriydi" dedi.
 
Herkese göre farklı bir Atatürk yoktur
 
Erdoğan, herkese göre farklı bir Atatürk olmadığını belirterek, Atatürk'ün bir ayrışmanın aracı olabilecek en son kişi olduğunu söyledi. Erdoğan; Gazi Mustafa Kemal'in adı kullanılarak toplumu kamplara ayırmaya çalışmanın, millete ve ortak değerlere hakaret olduğu gibi aziz hatırasına da haksızlık olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Herkese göre farklı bir Atatürk yoktur." diyen Başbakan Erdoğan, kendi şahsi çıkarına, ideolojisine, keyfice istismar edecek bir Atatürk olmadığına dikkat çekti. "Atatürk bir ayrışmanın aracı olabilecek en son kişidir." diyen Erdoğan, Atatürk'ün söylediği 'Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma' sözüne değindi. Erdoğan, şöyle devam etti: "O'nun en büyük amacı, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. 29 Ekim'de açtığımız Marmaray, işte bu amacı gerçekleştirmek yolunda yaptığımız bir projeydi. Avrupa ziyaretimizde bütün başbakanlar bize 'Marmaray'ı nasıl başardınız' diye sordu. Biz Türkiye olarak, dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasındayız. Parasıyla, bayrağıyla ve pasaportuyla itibar gören, saygıyla bakılan bir ülke olmuştur. Türkiye, Kurtuluş Savaşı ve ruhuna uygun biçimde kucaklaşan, kenetlenen, kardeşliğini yücelten yapısıyla her zamankinden daha fazla umut vaat eden bir ülkedir. İleriye, hep daha ileriye gideceğiz. 76 milyon hep birlikte tek yürek olarak geleceğin Türkiyesini inşa edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal'i minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize ve gazilerimize rahmet niyaz ediyorum. Onların hatırasına gölge düşürmeden, aldığımız emaneti yücelterek, kararlılıkla yolumuzda ilerleyeceğimizi hatırlatıyorum."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Kasım 2013 Pazar 18:00

başlığı chp liler okumuş mu hayeller suya düş tü dse ne gene akp bölünmedi arınç la yan ya na foto montaj olmasın

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bugün 10 Kasım: Atatürk'ün huzurunda yan yana!
Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 75. yılı nedeniyle Anıtkabir’de tören düzenlendi.
BDP'den Batman'ın adının değişmesi teklifi
BDP, Batman'ın adının ''Elih'' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi ...
Erdoğan'ın sağ kolu karma yurtlu çıktı!
Başbakan Erdoğan'ın sağ kolu, AKP Genel Başkan yardımcısı Abdülkadir Aksu'nun ...
 
Bahçeli: Başbakan kontrolünü kaybetti
MHP lideri Bahçeli, öğrenci evleri tartışmaları üzerinden eleştirdiği ...
Kuzu’dan İzmir’de çok konuşulacak Gezi çıkışı
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Burhan Kuzu, İzmir’de yaptığı ...
Ve Gürsel Tekin İstanbul’a resmen talip
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Bağış’tan Arınç’ın sözlerine ilginç yorum
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Polonezköy'de ...
Bakan Yıldız’dan ‘Arınç’ açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent ...
AK Parti Ege’de adayı teşkilata sordu
AK Parti’de temayül heyecanı Manisa ve Balıkesir’de yapılan yoklamalarla sürdü.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva