HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2011 Perşembe - 15:02

Buca’da olaylı örgüt yemeği

Seçim hazırlıkları için düzenlenen yemekte Başkan Ercan Tatı, kendisine muhalefet eden meclis üyelerine eşlerinin yanında hakaret etti. Ortalık karıştı. Güldal Mumcu ve pek çok partili salonu terk etti.

Buca’da olaylı örgüt yemeği

Fırat Soylu/Egedesonsoz - Buca Belediye Başkanı CHP’li Ercan Tatı ile partilisi bazı belediye meclis üyeleri arasında uzun süredir devam eden gerginlik dün CHP Buca İlçe Başkanlığı tarafından Buca Gölet’te düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde yeniden alevlendi. Başkan Tatı’nın söylediği sözler dayanışma yemeğine damgasını vurdu.

Buca Gölet’te düzenlenen ve milletvekili adaylarının da hazır bulunduğu 400 kişilik dayanışma yemeğinde söz alan Belediye Başkanı Ercan Tatı, kendisinden önce konuşan İlçe Başkanı Selim Bozdağ’ın yaptığı gibi ekibini yanına çağırmak istedi. “Benimle çalışan meclis üyeleri yanıma gelsin” diyen Tatı, bazı meclis üyelerinin bu çağrıya olumsuz yanıt verdiğini, çağrıya yanıt vermediğini görünce, bir yıl önce belediyeye yönelik yapılan Kasırga operasyonu hatırlatarak, “ Bize operasyon sırasında sahip çıkılsaydı, zamanında destek verilseydi bugün Büyükşehir Belediyesi’ne bu operasyon yapılmazdı. Ama partim bunu yapmadı. Bazı meclis üyelere ta Antalyalara gidip bizi şikâyet ettiler. Bizimle ilgili sözde dosya verdiler ve hala utanmadan burada oturuyorlar” dedi.

MECLİS ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Başkan Tatı’nın ‘utanmadan oturuyorlar’ diyerek suçladığı Belediye Meclis üyeleri Adnan Öztekin, Erkut Tamay, Güngör Kaya, Osman Ergündoğar’ın tepkisini çekti. Tatı’nın sözleriyle kendilerine hakaret ettiğini savunan meclis üyeleri İlçe Başkanı Selim Bozdağ’a duruma müdahale etmesi yönünde uyarıda bulundu. Bozdağ bunun üzerine, “Bu yemek bu tür olayların yeri değil” diyerek durumu sakinleştirmeye çalıştı ancak Tatı’nın sözlerini yemekteki diğer partililer tarafından da tepki görünce olay büyüdü. Bazı masalardan, “Bu terbiyesizi neden konuşturuyorsunuz. Bu parti kimsenin malı değil” diye sesler yükseldi. Gerginliğin artması üzerine meclis üyeleri yemeği terk etmek istedi ancak araya giren ilçe yöneticileri meclis üyelerini ikna ederek, salona geri dönmelerini sağladı.

MUMCU SALONU TERKETTİ, BAYIR MÜDAHALE ETTİ
Başkan Ercan Tatı’nın sözleri ile başlayan gerginliğin büyümesi üzerine yemeğe davetli olarak katılan İzmir milletvekili Güldal Mumcu, Parti Meclisi eski Üyesi Mehmet Süne, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm yemekten ayrıldı. Torbalı’daki seçim çalışmalarının uzamasından ötürü yemeğe geç katılan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, kendisine olayla ilgili bilgi verilmesi üzerine kısa bir konuşma yaptı. Örgüte uyarılarda bulunan Bayır, “Kırgınlıklar, küskünlük olabilir ama hesaplaşma yeri burada değil. 13’üne kadar bu tür tartışmalar istemem. 13’ünden sonra kongrelerde hesabınızı görürsünüz” dedi. İl Başkanı Bayır’ın müdahalesiyle yemekteki gerginlik sona erdi.
 
EŞLERİMİZİN ÖNÜNDE HAKARET ETTİ
Başkan Tatı’ya muhalif meclis üyelerinden biri olan Güngör Kaya, Belediye Başkanı’nın seçim çalışması için yapılan birlik/beraberlik toplantısında eşlerinin, çocuklarının önünde kendilerine hakaret ettiğini belirterek, “Bu tavır belediye başkanına yakışmadı. Seçimi konuşmamız gereken bir toplantıda bu tür kabul edilemeyecek sözlere maruz kalmayı kabul etmemiz mümkün değil. Bu tavır bizleri ötekileştirmekten başka bir anlam taşımıyor” dedi. Başkan Tatı’ya yönelik muhalefet hareketinin simge ismi Dr. Levent Köstem ise yaşanacakları tahmin ettiği için bu yemeğe katılmadığını söyledi ve ‘İyi ki de katılmamışım. Yaşananları duyunca gerçekten CHP adına, Buca adına üzüldüm” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz 46 21 Mayıs 2011 Cumartesi 09:46

sayın muallim ' e ; sadece makam odası değil..Enkaz olarak alındğı savunulan belediyesinin son üç yılındaki ( 2008-2009-2010 ) harcamaların istatistiklerine bakarsaınız gözleriniz yuvalarından fırlar...Hemen hemen tüm harcama kalemleri 2008 ' in üzerinde , bazı kalemlerdeki harcamalar iki katına çıkmış.. Buna ulaşmak çok da zor değil , herkes Buca belediyesinin internet sitesindeki faaliyet raporları bölümüne girerek kendi gözleriyle manzarayı görebilir...Böyle giderse , asıl enkaz bu yönetim kalktığında ortaya çıkacak..

Yorumu oyla      17      10  
muallim 21 Mayıs 2011 Cumartesi 00:01

EKİM'E cevaben: EZKAZ BELEDİYE DEVRALINDI DİYORSUN. HAKLI OLABİLİRSİN BORCU HARCI OLABİLİR HATTA BORÇ BAĞATINDA ALMIŞTA OLABİLİRSİNİZ.AMA SEÇİLİR SEÇİLMEZDE İLK İŞ OLARAK 80-100 BİN LİRA MASRAF YAPARAK MAKAM ODASINI DEĞİŞTİRMEZ Kİ İNSAN YA. DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN YAPILAN MAKAM ODASI GÜZELDİ BANA GÖRE EN AZINDAN BASINDAN GÖRDÜĞÜMÜZ KADARIYLA YAPAN KİŞİDE MİMAR YANİ MİMAR GÖZÜYLE YAPILMIŞ BİR MAKAM ODASI 9 YILDIRDA AYNI, HİÇ DEĞİŞMEDİ BİLDİĞİM KADARIYLA..BAŞKAN MAKAM ODASINI BAŞTAN AŞAĞIYA TAVANDAN DUVARA DUVARDAN TABANA KADAR İYİ BİR MASRAF YAPTI VE DEĞİŞİKLİK YAPMASININ SEBEBİNİDE ŞU SÖZLERLE ANLATMIŞTI YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM. " BEN CUMHURİYET ÇOCUĞUYUM, ESKİ MAKAM ODASINDA ORTADA ORMANLI FİGÜRLERİNİ ANDIRAN BİR HAVUZ VARDI,BİZANS DÖNEMİNİ ANIMSATAN SURLAR VARDI KİMSE KUSURA BAKMASIN AMA BEN CUMHURİYET ÇOCUĞUYUM GİBİ TAM DETAYLARINI HATIRLAYAMADIĞIM Bİ AÇIKLAMASI OLMUŞTU.. MAKAM ODASINI TABİKİ DEĞİŞTİREBİLİR KENDİ İSTEĞİNİZE GÖRE DİZAYN EDEBİLİRSİNİZ, AMA BORÇ BATAĞINDA BİR BELEDİYE DEVRALDIK DEYİP, İLK İŞ İLK İCRAAT OLARAK MAKAM ODASINA HARCANAN (madem boçlu devraldınız)PARAYI NERDEN BULDUNUZ DİYE BİR SORU AKILLARA TAKILIVERİR İŞTE HEPSİ BU..SAYGILAR

Yorumu oyla      21      10  
devrimci 20 Mayıs 2011 Cuma 18:01

che-24 rumuzuyla yazan arkadaş,yalakalık yapmaya devam edebilirsin ama rica ediyorum bu ismi (che)yi yalakalığa karıştırma

Yorumu oyla      20      12  
muallim 20 Mayıs 2011 Cuma 12:35

kimin ne isteyip istemediğini bilmiyorum fakat, chp'li meclis üyelerinden doç.dr. levent köstem, yolsuzluk olduğu iddia edilen "çöp" ihalesi yapılmadan evvel mecliste bununla ilgili bir önerge verdi sanırım yanlış hatırlamıyorsam.. yani çöp ihalesinin neden niçin ve ne şartlada ihale edildiği ile ilgili konuşmaları olduğunu biliyorum detayları hatırlayamıyorum yanlış yazmak ve hak yememek için. meclis tutanaklarında bu konuşmalar vardır.. dileyen çok merak eden varsa araştırabilir..

Yorumu oyla      37      20  
isimsiz 46 20 Mayıs 2011 Cuma 11:52

aşağıdaki yoruma katılıyorum ; böyle bir birlik beraberlik temalı yemekte bld.bşk.nın her zamanki gibi kendini öne çıkarması ve olayları kişiselleştirmesi abesle iştigalden başka birşey değildir...Nedeni ise , sürekli kavga ortamı yaratıp ortam gerginliğine sebep olmak , büyük resimdeki başarısızlıkları ve icraatsizlikleri örtme çabasıdır...Maalesef parti , bu kavgacı ve ortalık karıştırıcı zihniyetin chp aleyhine yarattığı negatif elektrik ile Buca ' da genel seçime girmektedir...

Yorumu oyla      37      22  
diğeri 20 Mayıs 2011 Cuma 11:45

birisi isimli arkadaşın yazdıklarına tamamen katılıyorum,muhalif olarak adlandırılan arkadaşların mesleklerini ilave etmek istiyorum;doç.dr.levent köstem Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Uzmanı,makina mühendisi güngör kaya,mimar erkut tamay,ekonomist adnan öztekin,iş adamı osman ergündoğar,şimdide;ercan tatı lise mezunu,kim kimden ne istemiş olabilir acaba!!!

Yorumu oyla      39      23  
sadecebucalı 20 Mayıs 2011 Cuma 11:36

Aslında bu yazı ile ilğili konuşmanın zamanı ve yeri değil ama insanı çıldırtıyorlar.işkembeden sallayanlar taraflı yazanlar kin güdenler ne ararsanız var.arkadaşlar önce orada olmak lazım olayı tam ve tarafsız olarak bilmelisiniz.söyleki orada yapılan bilmem ama bu muhalif denen kişilerin her türlü çirkefliği mevzubahis.düşünün sevin yada sevmeyin buca belediye başkanı oraya geliyor siz görmemezlikten geliyorsunuz daha sonrada bilerek ve tezgahlayarak salon dışına çıkıyorsunuz sebep zaten başkan salonu gezecek onlarında masalarına geldiğinde selam vermemek tavır almak.fakat başkan salonu gezip eşlerinize de selam vermiştir. Bu bir.salon oturma biçimi gayet güzel seçilmiş olmalı ki aramızda bir masa olmasına rağmen biz bile belediye başkanına yapılan hakaret dolu sözleri duyabiliyorduk.h.k.nın cezaevinden çıkmasına bu kadar üzülen başka bir kişilik ne duydum ne gördüm,düşününki aynı partinin içerisinde bulunan kişiler kendi partilileri dışarı çıktı diye üzülüyor ne kadar yakışık alır siz tartın bu iki, Masada eşlerini yanlarında hakaret edildi denen kişiler zaten ağıza alınmayacak sinkaflı kelimeler kullanıyordu zaten hakaret dene şey sadece kendinize yapıldığındamı geçerlilik kazanmaktadır.bu üç.orada bu bahs edilen meclis üyeleri hanği partiliye selem verebilmiş bu dört.size verilen görevi yerine getiremeyecek kadar aciz olan meclis üyeleri neden grup salonlarında yada partinin kademelerinde değilde basın demeçleri ile gerçekleştirmektedir.siz yapınca iyi ama size yapılınca çocuk gibi mızıklayın öylemi ,sabrında bir sınırı var demekki bu kadar saldırganlıgı belediye başkanıda gösterememiş.ak partiyle ilişki içinde olacaksınız ,partili belediye başkanı ile rant pazarlığı yapacaksınız ,karatş toplantıları düzenleyip part,ili belediye başkanını düşürme planları yapacaksınız,adli makamlara yalan yanlış bilği vereceksiniz,parti üst kademesine şikayet edeceksiniz,partiliye sayğısız lık yapacaksınız sonrada mağdurum edebiyatı yapacaksınız.buca siyasetinde artık hiçbir varlığı kalmayan tüm saygınlığını kaybeden kişleri artık basın mensubu olarak sizlerde pek dikkate almayın artık,yani yapanın yanına kar kalmıyor.en iyi ihtimalle halk cezalandırıyor.

Yorumu oyla      30      28  
birisi 20 Mayıs 2011 Cuma 11:03

Lutfen karıştırmayalım.Bu bir parti yemeğidir.Seçim öncesi birlik beraberlik ve güç gösterisi yemeğidir.Bu ca belediye başkanını burda bu yemekte tartışmak tam bir saçmalıktır.Buca Belediye başkanı ancak ortalık karıştırır,onu iyi beceriyor.Parti ile bir alakasının olmadığını bu yemekte kanıtlamıştır.Hala hazımsızlık çekiyor.Ben CHP adına üzülüyorum.Tüm bunlar CHP ye yakışmadı,yakışmayanlar CHP çatısında durmamalı buna en kısa sürede CHP müdahale etmeli.Lütfen olayı kişiselleştirmeyin arkadaşlar,eğer CHP li isek geniş açıdan bakın olaya.Yok şu hizmeti yapmış yok hiç bir şey yapmamamış,sorun bu değil sorun CHP bu ekiple yıpranıyor ve Genel Başkan mudahale etmezse barajı bile geçemeyen bir parti olacak.Görünen bu malesef.En kısa sürede CHP kendini doğru ihraç kararlarıyla temizlemeli.Baykal ekibini temizledi ama o ekibin İllere yayılan kolları henüz temizlenmedi.Burada tek sorun bir parti yemeğinin bir Belediye Başkanınca kişiselleştirilmesi sorunudur.Ve bu sorunun görüşülmesi gereken yer parti yemeği değildir.Ayrıca kimin ne olduğunu gayet iyi bilenlerin sayısı az değil.Bırakın da üç beş çıkarsız düzgün dürüst efendi insanlara sahip çıkalım,onlar sadece doğru şeyler olsun istediler.Bu kişiler aramızda dolaşsın ki belki hepimize bu düzgünlük doğruluk dürüstlük efendilik meziyetleri bulaşır.Objektif olalım lütfen ve CHP yi sahiplenelim...

Yorumu oyla      41      26  
che_24 20 Mayıs 2011 Cuma 10:17

ercan baskan sen bı tanesın senın neler yapmak ıstedıgını bılıyoruz ama bu hukumet ve muhalıf meclıs uyelerı saolsun hıc bırsey yapmana ızın vermıyo cunku muhalıf meclıs uyelerı bucanın hala köy kalmasını ıstıyolar ama bunlara meydan bırakmayacacız ve bu hukumet bucada ak partının gelmesını ıstıyo onun ıcın ıcın buca ne yapsa ıstemıyolar onlar ıstemesın bız gumbur gumbur gelıyoruz chp

Yorumu oyla      46      30  
serkan 20 Mayıs 2011 Cuma 09:59

BUNLARI BURADA KONUŞMAYA GEREK YOK ZAMANINDA MUHALİFLERİN YAPTIĞI YALAN YANLIŞ BEYANLAR ORTADA BU KONUŞMA DAHİ HAFİF KALIR BU ARADA YEMEKTE DE GÖRDÜK Kİ BAŞKANIMIZIN YANINDAKİ ÖRGÜTÜ ÖRGÜT BUCA CHP ORADA YA SİZ NEREDESİNİZ

Yorumu oyla      44      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İzmir’in kayıp yıllarını telafi edeceğiz’
Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
Tanrıkulu 19 Mayıs'ta gençlerle buluştu
MHP’nin İzmir 2. Bölge Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 19 Mayıs’ta gençlerle ...
Tunceli mitingi öncesi afiş krizi
Memleketi Tunceli’ye gidecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Çam: Dışa bağımlılıktan kurtulacağız
CHP İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili adayı Musa Çam, iktidar koşusu ...
‘Bizim cümlelerimiz yüreğimizden çıkıyor’
İlçe ziyaretlerini sıklaştıran MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Müsavat ...
CHP Bayraklı'dan 2 günde 7 açılış
CHP Bayraklı’nın iki günde 7 seçim bürosunu Postacılar, Yamanlar, Onur, ...
 
Şule Perinçek köy köy geziyor
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu ...
Çelik: Toplum isyan noktasında
Seçim bölgesinde çalışmalarına devam eden MHP İzmir Milletvekili Adayı ...
Adaylar 'Neden CHP' sorusunu yanıtladı
CHP'nin İzmir adayları kentin meslek odaları temsilcileriyle bir araya ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva