HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2024 Cuma - 20:06

Buca’da ‘komisyon’ gerginliği ve dikkat çeken iddia: Son dakika kimden telefon geldi?

Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis oturumunda komisyon gerginliği yaşandı. Türkiye gündeminde yer alan sokak hayvanları ile ilgili MHP'li Meclis Üyesi Bahadır Altınkeser'in verdiği önergenin meclis günü iptal edilmesi Cumhur İttifakı ve CHP'li üyeler arasında tartışmalara neden oldu. 

Buca’da ‘komisyon’ gerginliği ve dikkat çeken iddia: Son dakika kimden telefon geldi?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yokluğunda oturuma Başkan Vekili Hüseyin Benzer başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise belediye bünyesinde kurulması planlanan Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu önergesi yer aldı. Geçmiş aylarda meclis gündeme gelen ilgili önerge  için meclis öncesi geri çekilme kararı alınırken, önerge tartışmalara neden oldu.

ALTINKESER: SİYASİ BİR KARAR
Önerge sahibi olan MHP Meclis Üyesi Bahadır Altınkeser gündem maddesi ile ilgili söz alarak, “Türkiye’nin gündemini meşgul eden bir konu var. Biz de MHP olarak Buca’da olmayan komisyonun oluşturulmasını talep etmiştik. Bunda belediyemizi beceriksizlikle suçlamadık. Ancak beceriksizlikleri ortadadır. Biz önergeyi getirdiğimizde sayın belediye başkanımız uygun buldu, geçerlidir dedi teşekküre etti. Ancak bugün bakıyoruz. Gündeme aldığımız madde ile ilgili karar yazıyor. Sonra karar kısmı silinip geri çekilecek deniliyor. Biz komisyonu kuralım sonra kanunla ilgili işleyişi sürdürürüz diye yaptık. Bu kanun 3 gün önce çıktı. 3 gündür niye geri çekilmedi. Neden bugün geri çekildi? Burada iyi niyetimize karşı art niyet arıyoruz. Burada İzBB ve Buca Belediyesi'nin işi beceremediğini görürüz. Bu kanunda zaten yetki belediyelere verilmiştir. 3 büyük kentin sokak hayvanı sayıları açıklandı. İzmir’de  450 bin tane sokak köpeği var. Buca Belediyesi sorumluluğunu yerine getiremediği için hayvanlar sahipsiz kalmıştır. Biz bugüne kadar bunları dile getirmemiştik ancak bunu bundan sonra yüzünüze vuracağız. Bunu siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Son dakika kimden telefon geldi de madde geri çekildi merak ediyoruz!” ifadelerini kullandı. 

AYDIN: ASLA BİR ART NİYET YOK
Altınkeser’e cevap veren CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın, “Sokak hayvanlarını koruma konusunda CHP’nin bu yasa sürecinde nasıl mücadele verdiğini hepimiz gördük. Bu konuda siz sokak hayvanlarını korumuyorsunuz şeklinde söylemde bulunması, söylenmesi mümkün değil. Kabul etmiyoruz. Belediyelerin eksik veya fazla çalışması durumu yok. Bu zamana kadar yasa kapsamında topla, aşıla, yerine bırak vardı. Belediyeyi ne zaman arasak gelip gerekli tedaviyi, bakımı yerine getirmiştir. Bir yasa çıktı mecliste tartışmalarla. Şimdi bir muğlaklık var diyoruz, uyutulması mümkün olabilir diyoruz vs. Genel Başkanımız da yasayı yürütmeyi durdurma talebiyle Anayasa Mahkemesine taşıyacağını söyledi. Biz de bu muğlaklık varken yasanın uygulanmaya başlaması sonrası oturup o karara imza atıp o komisyonu kurarız. Bu da bununla ilgilidir, asla bir art niyet yoktur” dedi.

POLATOĞLU:  SAMİMİYETİNİZİ GÖSTERMİŞTİR
AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Polatoğlu ise, “Uğur Beyin bahsettiği ifadelere katılmıyorum. Bazı kanun maddeleri açıklanmalı. Kendisi genel başkanlarını konuya bakışını ve hayvan haklarını desteklediğini ifade etse de bunun manipülasyon olduğunu belirtmek isterim. Bahadır Bey’in verdiği önergede komisyonun kurulması ve bugüne kadar gündemde tutulan ve komisyon kurulması düşünülen önerge iken yasa değişikliği nedeniyle geri çekilmesini kabul etmiyoruz. Gerek toplumda gerek medyada bazı manipülasyonlar söz konusu. Burada hayvanları katledelim düşüncesi yoktur. İnsan sağlığını, çevreyi tehlikeye atacak ilaçlarla müdahalesi sonrası  düzelmeyeceği kesin kanaat getirilmiş, bulaşıcı hastalıklara neden olacak hayvanların ötenazisi kanunu çevreyi korumak için yapılmışken bunun hayvan karşıtı ya da katliam gibi sunulması ve verilen önergenin geri çekilmesi samimiyetinizi göstermiştir” ifadelerini kullandı. 

BENZER: DAHA SONRA GÖRÜŞMEK İÇİN GERİ ÇEKİYORUZ
Son olarak konuşan Meclis Başkanvekili Benzer, “Hepimiz önerge ve içeriğine karşı değiliz. Hassasiyetleriniz için teşekkür ederiz. Bahadır Beyin verdiği önergeye katılıyoruz. Konuyu daha sonra görüşmek için geri çekiyoruz. Yoksa bizim önergenin içeriğiyle, hayvanlarla ilgili hassasiyetlerimiz hakkında bir sorun yok. İleride uygulamanın nasıl olacağını göreceğiz. Onu da zamana bırakalım. Umarım kötü bir şeyler yaşamayız, olumlu şeyler yaşarız. Önergeyi daha sonra görüşülmek üzere geri çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

KENT LOKANTASI GERİLİME NEDEN OLDU
Buca Belediyesi bünyesinde yer alan Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde kent lokantası açılması için 7 yıl süre ile intifa hakkı tesisi ve Ticaret Mahkemesinin belirleyeceği 7 yıllık intifa hakkı bedeli üzerinden sermayesinin yüzde 100’ü Belediyeye ait olan Üzüm Kent İmar İnş. San. ve Tek. Hizmetler A.Ş.’ne sermaye artışı yapılması önerisi tartışmalara neden oldu.

POLATOĞLU: 7 YILLIK KULLANMA HAKKINA ÇEVİRELİM
AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Polatoğlu, “Plan Bütçe-Hukuk ve Esnaf Komsiyonları’na havale edilmelidir. 7 yıllık intifa hakkının 7 yıllık kullanma hakkına çevirelim. Üzüm Kent İmar Şirketi’nin müdürü neredeyse belediye başkanımızdan çok alana sahip olmaya başladı. Esnaf komisyonu dememizin nedeni son zamanlarda belediye kent lokantalarını medyada ve toplumda farklı durumlar söz konusu. Biz bu kanalların oluşunda maddi durumu yetersiz ve öğrenci vatandaşlarımızın yararlanmasından mutluyuz. Ancak denetimin daha iyi yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Kent lokantaları yapılsın, bununla ilgili şerhimiz yoktur. Biz komisyonlarda görüşülmesi ve sonra karar verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

AYDIN: KEYFİ DAVRANILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Keyfi bir davranışın söz konusu olmadığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Aydın, “Belediyemizce kurulan belediye lokantalarının dar gelirli öğrenci ve vatandaşlara ne kadar fayda sağladığını biliyoruz. AK Parti Grup Başkanvekili farklı durumlar var dedi ama açmadı. Farklı durumların ne olduğunu açıkça söylemesi gerekiyor. Belediye ne kadar belediye lokantaları açabilir, ne kadar çok öğrenci ve vatandaşı ağırlayabiliriz, onun derdindeyiz. Asli Ticaret Mahkemesi bu bedeli belirleyecek. Üzüm Kent ve diğer belediye şirketlerinde Sayıştay denetimindedir. Sayıştay başkanının nasıl atandığı da bellidir. Burada belediye şirketlerine ki özellikle belediye lokantasıyken keyfi davranılması söz konusu değildir. Bunun için önergenin hızlı bir şekilde geçirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTINKESER:  MADDİ DURUMU İYİ İNSANLAR DA YEMEK YİYOR
MHP’li meclis üyesi Bahadır Altınkeser ise işleyişte sıkıntı olduğunu dile getirirken, “Bu lokantaları biraz daha tartışmaya açmak gerekiyor. Geçen dönemden gelen bir proje. Görkem Duman döneminde herkese 45 tl olarak açıklandı. Sosyal belediyecilik olarak elbette güzel bir şey. Ancak ben geçen gün lokantaya gittim ve maddi durumu insanların da yemek yediğini gördüm. Bunun bir düzene girmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediyemize başvuran ihtiyaç sahibi vatandaş nasıl belli bir kritere uyması gerekiyorsa burada yemeğimizi maalesef ihtiyaç sahibi olmayanlar veriyoruz. Burada işleyişinin düzeltilmesi gerekiyor. Doğru hizmeti doğru kişilere vermeliyiz. Bunu yapmak ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını başkalarına vermiş oluyoruz” diye konuştu.

NEZİR: KOMİSYONA SEVKİNİ TALEP EDİYORUZ
Son olarak söz alan AK Parti Meclis üyesi İsa Nezir, “7 yıllık… Niye görev süreci boyunca demedik? Lokantada  verilecek olan yemeklerin ötesinde Üzüm Kent şirketinin sermaye artışı ile ilgi bir durum var. Bunun en azından plan ve bütçe komisyonuna gönderilmeli. Plan ve Bütçe Komisyonu’nu işlevsiz hale getiriyoruz. Bunun muhakkak komisyona sevkini talep ediyoruz” dedi.

İlgili meclis gündemi AK Parti ve MHP’nin ‘ret’ oylarına karşı, CHP’li üyelerin ‘kabul’ oyu sonrası oy çokluğuyla kabul edildi. 

 
Marmara Gölü için kritik karar!
 
Manisa'da zincirleme trafik kazası: 3 kişi yaralandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eminebolat 3 Ağustos 2024 Cumartesi 11:01

Kent lokantalarindan sadece öğrenciler ve ihtiyaç sahibi olanlar yararlanmali. Kent lokanta kartı çıkarılmalı. Maddi durumu iyi olanlar resmen hücum etti. Adalete inanan bir CHP taraftarı olarak yazıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir sanat yönetmenini arıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda (İzBBŞT), yeni Genel ...
İsmail Sivri heykeli önünde anıldı
Türk basın tarihinin duayen isimlerinden gazeteci yazar İsmail Sivri aramızdan ...
Araziler satışa çıkmıştı: Büyükşehir'den Menemen Belediyesi'ne dava!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen Belediyesi’nin satışa çıkardığı taşınmazlar ...
 
İklim krizinin etkileri kent belleğinde!
İklim krizi, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de etkilerini göstermeye ...
Yangın sonrası jet karar: Urla küllerinden doğacak
Urla Belediyesi ağustos ayı meclisi ilk oturumunda orman yangınları ile ...
Çerçioğlu ve Günel’den Kuşadası’nda yaz konseri
Aydın Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği “Yaz Konserleri” ile vatandaşları ...
 
Başkan Yıldız'dan Bakanlık ziyareti!
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Ankara’da Çevre Şehircilik ve ...
Bergama'da borçlara karşı mahsuplaşma hazırlığı!
Bergama Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye ...
Karşıyaka Kent Konseyi’ne kadın eli değecek
Karşıyaka Kent Konseyi seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belli ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva