HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2016 Çarşamba - 10:44

Buca'da bir açılış bir de müjde!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Yaylacık Mahallesi halkına verdiği sözünü tuttu. Yaylacık Mahallesi’nde yıllardır çözülemeyen ve heyelan tehlikesi nedeniyle hayati risk oluşturan bin 770 metrekarelik alanı baştan yaratıldı.

Buca da bir açılış bir de müjde!

Yağışlı havalarda yaşanan toprak kaymaları nedeniyle yıllardır tedirgin yaşayan yüzlerce Yaylacık Mahallesi sakini, yapılan düzenleme ile rahat bir nefes aldı. Yaylacık Parkı’nın açılış kurdelesini mahalle sakinleri ile birlikte kesen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Türkiye’nin Kültür, Sanat ve Spor Merkezi alanında en iddialı projesini de Yaylacık’ta hayata geçireceklerini açıkladı.

Buca’nın Yaylacık Mahallesi sakinleri sonunda rahat bir nefes aldı. Yıllardır yüzde 40 eğimden dolayı toprak kaymalarının yaşandığı bin 770 metrekarelik toprak alan Buca Belediyesi tarafından düzenlenerek, yeni yaşam alanına dönüştürüldü. 5 kademe olarak düzenlenen ve 500 bin TL’ye mal olan parkta çocuk oyun ve fitness alanı da bulunuyor.

Demirel: “Parkın ismi ‘Şehit Asker Gürkan Necati Yenikapı’ olsun”

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediyesi meclis üyeleri ile mahalle sakinlerinin katıldığı parkın açılış töreninde konuşan Yaylacık Mahalle Muhtarı Nejdet Demirel, Başkan Piriştina’nın bir yıl önce verdiği sözünü tuttuğunu söyledi. Başkan Piriştina’nın Yaylacık Mahallesi’ne spor kompleksi yapma sözü verdiğini de hatırlatan Demirel, bunun da en kısa sürede yerine getirileceğine inancının tam olduğunu vurguladı. Başta Başkan Piriştina olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Demirel, parka Yaylacık Mahallesi’nde oturan Şehit Er Gürkan Necati Yenikapı’nın isminin verilmesini istedi.

Piriştina: “Hem güzelleşti hem tehlike ortadan kalktı”

Ülkemizin zor günlerden geçtiğini ve gelen şehit haberlerinin acısını hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, park isimleri meclis kararı ile alındığını, meclis üyesi arkadaşlarının şehitlerimize karşı duyarlı olduklarını ve Demirel’in isteğinin karşılıksız kalmayacağına inandığını belirtti.

Sözlerini ‘Yaylacık Mahallesi için yaptıklarımız ve yapacaklarımız var’ diyerek sürdüren Piriştina, “Bu bölge ciddi heyelan riski taşıyordu. Bugün hem çocuklarımızın eğlenmesi, spor yapması için fiziki bir güzellik oluşturuldu, hem de heyelan riski ortadan kaldırıldı. Onu bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.     

“İzmir’in değil, Türkiye’nin en iddialı projesi”

Konuşmasında Yaylacık Mahallesi sakinlerine prestij projesinin müjdesini de veren Başkan Piriştina, ” Yaylacık Mahallesi’nde plan, proje ve tasarlanma açısından sona geldiğimiz ve kazma vurulmayı bekleyen çok iddialı bir projemiz var. Buca veya İzmir değil, Türkiye’nin en iddialı projesini Yaylacık’ta yapacağız. Türkiye’de daha önce yapılmamış kültür, sanat ve spor merkezi olacak. Spor, kültür ve sanat üçlüsünde baş ilçe olma iddiamızı sürdürüyoruz. En geç Nisan ayına kadar startını veririz ve binamız yükselmeye başlar” diye konuştu.

Parkın hayırlı olmasını dileyen Başkan Piriştina, konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesini mahalle sakinleri ile birlikte kesti.

 
Polisten boşanmak isteyen eşine üç kurşun!
 
AK Partili Sürekli'den gece mesaisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den akıllı trafik için bir adım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan ...
Balçova’nın 'üretim ordusu' kendi ekmeğini kazanıyor
Balçovalı kadınların birçoğu öğrendikleri meslek sayesinde artık kendi ...
Ödemiş'te ihtiyaç seferberliği: Sizin için fazla olan...
Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gönüllü Yaşam Sevinci birimine, ...
 
Başkan 'Ulu Çınar'ın yıldönümüne gitti: Siyah-Beyaz gece
Altay'ın 102. kuruluş yıldönümü gecesi “Büyük Altay” sesleriyle yankılandı. ...
Fuar İzmir'e monoray müjdesi!
Türkiye’nin ilk monoray sistemini Fuar İzmir’e kurmak isteyen İzmir Büyükşehir ...
Eroğlu’nun projesi tarım alanlarını kurtardı!
Bakan Eroğlu’nun İzmir adayı olduğu süreçte startına verdiği Fetrek Çayı ...
 
Burhaniye'den Çeşme'ye marina ziyareti
Çeşme'deki marinaları incelemeye gelen Burhaniye Belediye Başkanı Uysal, ...
Çiğli’de öğrencilere tatilde sinema şöleni
Çiğli Belediyesi, bu yıl da sömestir tatilinde karne alan öğrencileri ...
Karşıyaka’nın Filizleri Türkiye’yi sardı!
Karşıyaka’nın Filizleri Projesi Türkiye’ye yayıldı. Başkan Akpınar, Mersin’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva