HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2016 Çarşamba - 09:12

Fuar İzmir'e monoray müjdesi!

Türkiye’nin ilk monoray sistemini Fuar İzmir’e kurmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje ihalesini de yaptı. 6 firmanın teklif verdiği ihalede en düşük rakam Tekfen Mühendislik’ten geldi.

Fuar İzmir e monoray müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Mart ayında hizmete açtığı Fuar İzmir’e ulaşımı kolaylaştıracak monoray sistemi için önemli bir adım daha attı. Monoray hattı, istasyonları ve tren setleri uygulama projeleri için danışmanlık hizmeti ihalesinde son aşama da geçilerek mali teklif zarfları açıldı. 

6 FİRMA TEKLİF VERDİ
İzmir Banliyö Esbaş İstasyonu - Gaziemir Yeni Fuar Alanı (Fuar İzmir) arasında çift hatlı, 2 istasyonlu, 3 vagonlu 3 tren seti ve atölye binasını içeren “Monoray Projesinin Uygulama Projelerinin Hazırlanması” için gerçekleştirilen ihalenin son aşamasında Tekfen Mühendislik A.Ş., Arup Mühendislik Ve Müşavirlik Ltd. Şti - Boğaziçi Proje Mühen. Plan. Ve İnş. San. Tic. Ltd.Şti. İş Ortaklığı, Proyapı Mühendislik Müşavirlik A.Ş., Prota Mühendislik Proje Dan. Hizm. A.Ş., Emay Uluslararası Mühendislik Ve Müşavirlik A.Ş. ile Su-Yapı Müh Ve Müş. Aş. –  KMG Proje Müh. Müş. Bilişim Tek. Ltd. Şti. İş Ortaklığı teklif verdi. İhalede en düşük teklif Tekfen Mühendislik A.Ş.’den geldi. İhalenin komisyon incelemesinden sonra sonuçlanacağı bildirildi.  

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s575062.jpg

FUAR İZMİR'E ÖZEL ULAŞIM
İZBAN’a entegre olacak ve sadece Gaziemir’deki yeni fuar kompleksine ulaşımı sağlayacak 2.2 kilometrelik monoray sistemi, gidiş-dönüş çift hat olacak. Araç depolama ve bakım onarım tesislerinde kurulacak işletme kontrol merkezinden (OCC) işletilecek monoray trenleri sürücüsüz olacak ama gerekirse manuel olarak da sürülebilecek.

Yükseltilmiş kolonlara yerleştirilecek kirişler üzerinde çalışacak monoray sistemi, İZBAN’ın ESBAŞ istasyonundan başlayacak ve Akçay Caddesi’ni keserek çevreyolu-Gaziemir Kavşağı-çevreyolu paralelinden devam ederek Fuar İzmir’e ulaşacak. Monoray 2.2 kilometrelik gidiş-geliş çift hatlık güzergahta İZBAN ve yeni fuar alanı arasında kesintisiz ulaşım sağlayarak yolcu taşıyacak. Fuar İzmir kompleksine gelmek isteyen yolcular,  İZBAN ile ESBAŞ istasyonuna geldikten sonra monoray sistemi ile Fuar alanına ulaşabilecek. Ziyaretçiler, fuar dönüşünde de yine aynı sistemi kullanabilecek. Dünyanın gelişmiş kentlerinde örnekleri görülen monoray, Türkiye’de ilk kez İzmir’de kurulmuş olacak. 

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s292955.jpg

MONORAY NEDİR?
Kent içi ulaşım türlerinden biri olan monorayda vagonlar, mono yani tek bir ray üzerinde veya altında asılı şekilde hareket ederler. Toplu taşımacılıkta kullanılan ray sistemi, bir kolon üstüne oturtulan kirişler ve bu kirişlerin üzerinde bulunan raylar ile gidiş ve geliş aynı anda gerçekleştirilebilir. Bu sayede sefer sıklığı yolcu yoğunluğu dikkate alınarak işletilebilmekte ve sistemin verimliliği yolculuk talebine bağlı olarak arttırılabilmektedir.  

 

 
Davutoğlu'ndan İngiltere'de PYD çıkışı!
 
İzmir'de feci son: Motosikletten düşen...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
barış erkısa 20 Ağustos 2017 Pazar 00:24

MONORAY İZMİRE ÇOK YAKIŞICAK ÇOK GÜZEL POROJE

Yorumu oyla      11      5  
ST 20 Ocak 2016 Çarşamba 21:06

Monoray İzmir'in yüksek semtlerinden en yakın İzban veya metro istasyonlarına ulaşım için de düşünülmeli. Örneğin Egekent, Evka5-Egekent aktarma, Evka-2 Mavişehir Aktarma, Gümüşpala - Naldöken aktarma, Bayraklı sırtlarından Bayraklı istasyon ve iskelesine gibi...

Yorumu oyla      12      5  
20 Ocak 2016 Çarşamba 16:29

2.2 km monoray yapılınca fuarın maliyeti 2 katına nasıl çıkacak ? Zararın neresinden dönersek kardır ne demek? Biraz mantıklı şeyler yazalım. Adamlar koskoca fuar yapmış ama eleştiri alıyor. Komik olmayalım. Hasan Bey niye bitmesin ? Sabuncubeli Tüneli ' ni devlet yapıyor. 2011' de temeli atıldı. 7 yılda bitecek. Bayraklı Şehir Hastanesi nerede ? 30 ayda bitecekti ama daha temel ortada yok. 1,5 sene önce temel atıldı. Bunları görmeyenler fuara çamur atacağım diye yorum yazıyorlar. 😀☺

Yorumu oyla      12      5  
Hasan 20 Ocak 2016 Çarşamba 15:49

Hayatta bitmez bir proje bu bu ekiple na mümkün

Yorumu oyla      11      6  
ERCÜMENT ŞAHİN 20 Ocak 2016 Çarşamba 15:40

fuarın maliyeti iki katına çıkıcak . en akıllı yol zararın neresinden dönerseniz kardır.

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 20 Ocak 2016 Çarşamba 15:01

izmirin ticari hayatı açısından gelişime önü en açık bölgesi.. havaalanı,serbest bölge,sanayi,fuar,oteller... monoray bence bu bölgeye yakışacak örnek bir proje.. hatta daha da geliştirilmeli... havada(direkler sütunlar üzerinden) giden yollar dünyanın her yerinde kullanılıyor.. şehir içi bile düşünülebilir.. büyükşehir belediyesini kutluyorum.. vizyonsuz adamların ülkeyi getirdiği hal ortada.. izmir belki yavaş ama tüm türkiyeye örnek olacak bir gelişme çizgisi gösteriyor...

Yorumu oyla      12      5  
20 Ocak 2016 Çarşamba 14:32

Adam takmış Çiğli' ye. Güzel kardeşim burasının ulaşım problemi yok. Yer mükemmel. Havaalanına yakın, çevre yolu dibinde, şehir merkezine 10 dakika, otellere yakın... Çiğli' de otel mi var ? Bu kadar büyük arazi mi var ? Buraya kim gelecek diyenler fuarlara olan ilgiyi görmüyor mü ? Gelinlik Fuarı için tüm standlar satılmış ve 25 bin profesyonel konuk gelecekmiş. şimdi de ulaşım için monoray yapılıyor. Fuarların genelde sektöre yönelik olması toplu ulaşım ihtiyacı yok anlamına gelmez. monoray ileride Üçkuyular' a uzatılmalıdır. Havaalanı bile olabilir.

Yorumu oyla      12      5  
ibrahim 20 Ocak 2016 Çarşamba 10:54

neden yapıldığını anlayabilen varmı çok merak ediyorum. yeni fuar alanında yapılan fuarların çoğu sektör fuarlarıdır, yani sıradan bir izmirli girip gezemez. yılda 10 gün geleneksel fuara girip gezebilir, onunda eski yerinde yapılıp yapılmayacağı dahi belli değil. aziz başkan ne yapmaya çalışıyor neden buna öncelik veriyor anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      11      6  
20 Ocak 2016 Çarşamba 10:05

Fuarın yeri ulaşım yeri olmayan biryer olduğu için yanlış idi. Şimdide ulaşımı olmadığı için dünya para harcanıp monoray deniyor. Kardeşim İzmirin denize sıfır hektarlarca düzlükleri ve ulaşım problemi olmayan Çiğli'ye yapsaydınız ya. Monoraya harcanacak gereksiz paralarla İzmir kentsel dönüşüm ve diğer yatırımlara ayrılsaydı. Bu kentin başında beceriksizler ordusu var.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eroğlu’nun projesi tarım alanlarını kurtardı!
Bakan Eroğlu’nun İzmir adayı olduğu süreçte startına verdiği Fetrek Çayı ...
Burhaniye'den Çeşme'ye marina ziyareti
Çeşme'deki marinaları incelemeye gelen Burhaniye Belediye Başkanı Uysal, ...
Çiğli’de öğrencilere tatilde sinema şöleni
Çiğli Belediyesi, bu yıl da sömestir tatilinde karne alan öğrencileri ...
 
Karşıyaka’nın Filizleri Türkiye’yi sardı!
Karşıyaka’nın Filizleri Projesi Türkiye’ye yayıldı. Başkan Akpınar, Mersin’in ...
İzmir’in gurur projesi ‘marka’ oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 118 bin hanenin kapısını tek tek çalarak ...
İzmir'de evsizlerin de bir yuvası var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dondurucu soğuklarda sokakta kalan evsizleri ...
 
İzmir’deki tartışmalı tesiste sürpriz gelişme!
İzmir Defterdarlığı, üç yıldır atıl durumda bekleyen Kaynaklar Et Entegre ...
Ödemiş Belediyesi karla savaşa hazır!
Ödemiş Belediyesi, hafta sonu itibariyle tüm ülke genelinde olduğu gibi ...
Yargı'dan ESHOT'un 'uyuşmazlık' itirazına ret!
İZELMAN çalışanları, Yargıtay kararını uygulamayan ESHOT Genel Müdürlüğü’ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva