HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2011 Perşembe - 17:14

Buca’da Ayda Saryal davayı kazandı

Buca Belediye Şirketi Buca-Mar’da İmar Danışmanı olarak görevlendirilen ama yaşanan tartışmaların ardından belediyeden ayrılan Ayda Saryal, şirket aleyhine açtığı davayı kazandı. Tazminatı haksız bulan şirket ve miktarı az bulan Saryal, kararı Yargıtay’a taşıdı.

Buca’da Ayda Saryal davayı kazandı

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ/ÖZEL - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından Buca-Mar’da imar danışmanlığı görevine getirilen ancak görev yaptığı süreçte belediye içindeki tartışmaların odak noktası haline getirilen Ayda Saryal -alacaklarını tahsil edemediği gerekçesi ile- şirket aleyhine açtığı davayı kazandı. Yaklaşık bir yıl önce, birikmiş altı aylık maaş, eksik ödemeler, prim ve kıdem tazminatlarını alamadığı gerekçesi ile istifa eden ve şirket aleyhinde tazminat davası açan Saryal, yasal faizleri ile birlikte altı yüz bin liraya yaklaşan bedel talep etmiş, dava belediye ve şirket üzerinde şok etkisi yaratmıştı.
 
BİLİRKİŞİ RAPORU TARTIŞMA YARATTI
İş mahkemesinde görülen dava Ekim ayı itibari ile sonuçlandı. Bilirkişi raporlarını inceleyen İş Mahkemesi; maddi ve manevi zarara uğradığını öne sürerek, sözleşmesinin sona ereceği 2012 yılı sonuna kadar ki tüm alacaklarını talep eden Saryal’ı kısmen haklı bularak belediyeyi mahkûm etti. Mahkeme heyetinin hazırladığı gerekçeli kararda; Saryal’ın, Buca-Mar ile devam eden sözleşmesinin 2012 yılına kadar sürdüğü ancak Saryal’ın şirketten ayrılmasının ardından kısa sürede başka bir kurumda işe başlamasıyla maddi kayıp yaşamadığı bu nedenle sadece üç aylık tazminat ödenmesi gerektiği görüşüne yer verildi. Mahkeme, Saryal’ın Buca-Mar’da görev yaptığı döneme ait maaş, kıdem tazminatı ve primlerin toplamı olarak, yasal faizleri ile birlikte seksen bin liraya yakın tazminat hakkı elde etmesine karar verdi. Tazminat bedelinin 20 bin liralık kısmı karara bağlanırken, -fazlaya ilişkin talep ve dava hakkını- saklı tutan Saryal’ın avukatları, geri kalan tazminat miktarını da ek dava ile alabilecek.
 
TAZMİNAT MİKTARINA ÇİFTE İTİRAZ!
İş mahkemesi tarafından verilen karar hem Buca-Mar yönetimini hem de Sarışın Danışman Saryal’ı memnun etmedi. Şirket yönetimi, Saryal’ın kendi isteği ile belediyeden ayrıldığını gerekçe göstererek, mahkemece verilen tazminat kararını Yargıtay’a taşıdı. Saryal’ın avukatları ise şirket ile 2012 yılına kadar yapılan iş akdini gerekçe göstererek bilirkişi raporuna itiraz etti. Yasal sürenin baz alınması halinde tazminat miktarının artacağına dikkat çeken avukatlar, raporun geçersiz sayılması gerektiğini belirtti ve tazminat miktarının yeniden belirlenmesi talebi ile mahkeme kararını temyize taşıdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk 21 Kasım 2011 Pazartesi 22:19

sayın demokrat MEHMET ALİ SUSAM seni çiğ çiğ yer necati imam belediye başkanı olamadıya gerisini sen düşün gari.

Yorumu oyla      12      7  
BUCALI 19 Kasım 2011 Cumartesi 16:18

DEMOKRAT Bucamızın öz bucalıya ve gerçekten bucamız için çalışacak birine ihtiyacımız var projelerini zamanı gelince öğrenmek ve bucamız için ise projelerin söz veririm seninleyiz boşyere bi 5 yıl kaybettik bir 5 yıl daha bu zihniyete oy vermem .

Yorumu oyla      16      6  
taş 18 Kasım 2011 Cuma 20:43

demokrat kardeş sana tvsiyem pisgoloğa git gercekten ihtiyacın var aysel abla sende yorum yapma olsun bitsin zaten yorumlarında senin gibi boş

Yorumu oyla      12      9  
bakarsın 18 Kasım 2011 Cuma 19:12

yarında seni konuşuruz ;)

Yorumu oyla      12      11  
isimsiz 46 18 Kasım 2011 Cuma 18:30

bugün Arda Saryal ' ın tazminatını , alacaklarını konuşuyoruz , yorum yapıyoruz..Bakarsınız yakında F.Hami Kara ' yı veya bir başkasını konuşuyor oluruz , kimbilir..Bu belediyede her an herşey olabilir , hiç şaşmamak gerek..Toplama kadroyla belediye yönetimi bu kadar oluyor..

Yorumu oyla      18      6  
DEMOKRAT 18 Kasım 2011 Cuma 14:21

Dededen bir CHP li olarak hadi ben Aday Olup BUCA İçin birşeyler Yapayım desem,daha İlçe Teşkilatının Mayınlı Sahasını Aşamam.Bağımsız Olayım desem,kimse oy vermez.Buca için yapabileceğim tam 14 adet Projem var desem,herkez bir şeyler ümid eder.Belediyede Araçlar ile süren Makam Saltanatına son vericem desem,kimse peşimden gelmez.İhalelerde Şeffaf ve Adil olalım desem,anında kuyumu kazarlar.Karşılık beklemeden Bucamıza hizmet edecek Arkadaşların Görüşlerini Öğrenmek İstiyorum.

Yorumu oyla      19      6  
ersin 18 Kasım 2011 Cuma 13:30

Ercan tatı nın yaptıkları neden bütünüyle CHP ye mal edilmek isteniyor,CHP nin ne suçu var,suç sadece deniz baykal da,ercan tatı yı aday gösteren o,buca chp nin ne suçu var? 2014 yerel seçimlerinde, borcu olmayan,dürüst, en az 25 yıllık CHP li,başka partilere pingpong topu gibi gidip gelmeyen vede başkanlık maaşına muhtaç olmayan birisini Aday gösterirsiniz olur biter, Buca halkı yeniden CHP ye oy verir hemde büyük yüreklilikle oy verir,sırf ercan tatı yüzüden Buca yı AKP ye mi teslim edeceğiz.

Yorumu oyla      19      10  
AYSEL 18 Kasım 2011 Cuma 12:22

BEN ARTIK YORUM YAPMAKTAN BIKTIM.ARKADAŞLAR BUCA DA DOĞRU GİDEN BİR ŞEY YOKKİ.HER GÜN BİRAZ DAHA KÖTÜYE GİDİLİYOR.ERCAN TATI YAN GELİP YATIYOR.

Yorumu oyla      23      12  
CHP Lİ 18 Kasım 2011 Cuma 11:53

ercan tatının bu yanlış ve yandaş yönetimini lütfen bütün chp ye yüklemeyin

Yorumu oyla      24      13  
ben anlamıyorum 18 Kasım 2011 Cuma 11:51

bu kadar yorumcunun gocuntusu nedir anlamıyorum siz sayın yorumcular bundan önceki dönemlerde başkanları ne kadar gördünüz ki anonslara gerek duyuyorsunuz yapmayın arkadaşlar muhalefetinde bir sınırı var eğer kendinize güveniyorsanız buyrun 2014 seçiminde siz aday olun

Yorumu oyla      18      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umuda ağ attılar
Narlıdere Belediyesi, İŞKUR ve Narlıdere Su Ürünleri Kooperatifi engellilerin ...
İzmirli seyyah, Başkan Durak’ı ziyaret etti
Yelkenli teknesiyle 3 yıl boyunca 42 ülkeyi dolaşan Özkan Gülkaynak Karşıyaka ...
İZSU 20 köye paket arıtma yaptı, yenileri yolda
2008 yılından itibaren devralmaya başladığı orman köylerindeki su sıkıntısını ...
 
Ulaşıma ve suya zam geliyor!
İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Ocak'tan itibaren içme suyuna zam yapmaya hazırlanırken, ...
Bucalı engelliler stres attı
Buca Engelliler Derneği’nin düzenlediği müzik dinletisinde engelliler ...
Bornova’da iki pazaryeri ard arda açılıyor
Bornova Belediyesi’nin bir süre önce yapımını tamamladığı Mevlana ve Doğanlar ...
 
Serginin geliri vakıf ve derneklere
Konak Belediyesi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde ...
Örnekköy “kesintisiz” ulaşıma kavuşuyor
Örnekköy’ün Yeni Girne Caddesi, Karşıyaka ve çevre yoluna bağlantısını ...
İlk kepçe Başkan Tartan’dan
Konak Belediyesi, Eşrefpaşa Yeşillik Caddesi üzerinde imar planlarında ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva