HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mart 2010 Cuma - 00:00

Bornova’’da Başkan Sındır’’la bir yıl’…

Geçtiğimiz yıl Başkanlık görevine gelen Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bir yıl önce hedeflediği projeleri ve bugüne kadar hayata geçirilen hizmetleri değerlendirdi.’

Bornova’’da Başkan Sındır’’la bir yıl’…


Bornova’’da yapılanları ve yapılacakları anlattı’…

Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Geçtiğimiz yıl Bornova Belediye Belediye Başkanlığı görevine gelen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bir yıl önce hedeflediği projeleri ve bugüne kadar hayata geçirilen hizmetleri değerlendirdi.

Bornova’’ya belediyecilik anlayışını kazandırdıklarını söyleyen Başkan Sındır, bölgenin üniversite ve sanayi kenti olduğunu ifade etti. Sındır, ’“İzmir’’in en büyük sanayi siteleri ile Türkiye’’nin en büyük üçüncü üniversitesi olan Ege Üniversitesi bizim ilçemizde. Bu özelliklerimiz ile hem sanayi hem teknoloji hem de ilim konusunda öncü konumdayız. Böyle bir kentin belediye başkanı olmaktan mutluluk duyuyorum’” diye konuştu.

Bir yıl boyunca karşılarına çıkan en büyük sorunların esnaf, ruhsat ve seyyar satıcılık olduğunu ifade eden Başkan Sındır, sorunlara çözüm ararken hiç kimseyi mağdur etmeyeceklerinin de altını çizdi. Başkan Sındır, birlikte yaşamak zorunda olan kesimlerin, birbirleri ile uyum içinde yaşaması gerektiğini belirterek, huzurlu ve sağlıklı bir çevre için yasal çerçevede gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.
Başkan Sındır, Bornova’’da göreve geldiği anda ilk adım olarak, Kent Konseyi oluşturarak, Bornova’’nın mekansal ve toplumsal yaşamının şekillenmesinde Bornovalıların doğrudan karar mekanizmalarına katılabildiği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirdi.

131 memura sözleşme Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, memur çalışanlarının ekonomik, sosyal, demokratik, hukuksal hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek adına 131 memuruyla toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Pazaryeri çalışmaları pazar yerlerinin sokak arasından uzaklaştırılarak çok daha sağlıklı mekansal ve hijyenik pazar koşullarının sağlanması amacıyla bütün mahalleler itibariyle çalışma yapılarak gerekli plan tadilatı çalışmaları tamamlandı.

Toplu sünnetler, Ramazanda her 1000 kişiye yemek
Ramazan ayı  boyunca 4 ayrı noktada her gün toplam 1000 yurttaşa sıcak ve sağlıklı aş imkanı sunuldu. Toplu sünnet töreni ile 220 çocuğa sağlıklı ve hastane koşullarında sünnet imkanı sunuldu. Öncelikle yoksul mahallelerde yer alan okulların fiziki ihtiyaçları imkanlar ölçüsünde ve artan oranlarda karşılandı.
 

 
Bornova Belediyesi tarafından bir yılda gerçekleştirilen proje ve etkinlikler;

’• Kent Konseyi Bornova’’da yaşayan sivil toplum kuruluşları, dernekler ve muhtarların da katılımıyla hayata geçirildi.
 
’• 131 memurla Toplu Sözleşme İmzalandı.
 
’• Organik Oyuncak Projesi’’nde 60 kadına organik oyuncak eğitimi verildi.
 
’• Yeşilova Höyüğü’’nde 8500 yıl öncesi yaşam bulundu. Höyükte uygulanan Zaman Yolculuğu projesiyle öğrenciler 8500 yıl öncesinin şartlarında bir yolculuğa çıkıyor.
 
’• Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda Sağlık Köyü Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Halk Sağlığı  binasının kaba inşaatı bitti. Çocuk Sağlığı binasının da proje çalışmalarına başlandı. Sağlık köyü içinde ayrıca anne-çocuk sağlığı, işçi sağlığı ve eğitimi, yaşlı bakım evi ve gündüz bakımı binaları yer alacak.
 
’• Bornova’’nın 3 tiyatro sahnesine tiyatro ustalarının ismi verildi.
Açılışları 8 Mart Kadınlar Günü’’nde yapıldı. Hocaların Hocası Prof. Dr. Sevda Şener (Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro sahnesine) , Nedret Güvenç (Çamdibi Kapalı Pazaryeri üstündeki tiyatro sahnesine), Yıldız Kenter (Altındağ Rekreasyon Alanı içindeki tiyatro sahnesine)
 
19 Mart Cuma Günü Yıldız Kenter’’in ismi verilen Altındağ Rekreasyon Alanı içindeki Tiyatro Salonu Yıldız Kenter’’in de katılımıyla açıldı.
 
’• Bornova’’da 47 parselden oluşan Hobi Bahçesi kuruldu. Bornovalılar artık doğayla iç içe kendi sebzelerini ve bitkilerini yetiştirebilecek.
 
’• Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tamamlandı.
 
’• Naldöken Toplum Merkezi tamamlandı.
 
’• Prof. Dr. Türkan Saylan Kadın Konuk Evi tamamlandı.
 
’• Pınarbaşı Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı tamamlandı.
 
’• Köy Pazarı Açılıyor. İzmir Köy Koop Şubesi ve Bornova Belediyesi arasında imzalanan protokole göre Bornova’’da Köy Koop’’a üye köylülerin ürünleri bu mağazada tüketici ile bulaşacak. Bornova Belediyesi tarafından Köy-Koop’’a tahsis edilen alanın açılışı yapılacak.
 
’• Bornova Belediyesi’’nin takı tasarım, iğne oyası, tel kırma, çini bezeme, fotoğrafçılık, resim, THM, TSM, gitar, bale, halk oyunları, latin dansları, bağlama, çocuk korosu kurslarıyla binlerce Bornovalıya beceri kazandırıyor.
 
’• Bornova Belediyesi ’“Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’” ile geleceğin tiyatrocularını yetiştiriyor.
 
’• Bornova Belediyesi yaşlılara evinde hizmet veriyor. Özel olarak hazırlanan ekip Bornova’’da yaşayan yaşlıların tüm sağlık hizmetlerini evlerinde gideriyor.
 
’• Bornova Belediyesi hamile bayanların sağlık ihtiyaçlarını da evlerinde karşılıyor.
 
’• Bornova Belediyesi Yeni Logosunu Arıyor. Bornova Belediyesi tarafından açılan logo yarışması başvuruları 18 Mart günü saat 17.00’’de son buldu. Değerlendirme devam ediyor.
 
’• Bornova Belediyesi’’nin dershanesi olan Belgem’’de öğrenci sayısı 1000’’den 1250’’ye çıkarıldı. Dershane hizmetleri mahallelere yaygınlaştırılıyor.
 
’• Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Projesiyle geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor.
 
’• Domuz Gribi bilgilendirme broşürleri basıldı. Vatandaşlara uzmanlar eşliğinde domuz gribinden korunma yolları konusunda bilgi verildi.
 
’• Bornova Belediyespor Teknosa Türkiye Kupası’’nda yarı finale kalarak Basketbol’’un devleriyle başa baş mücadele verdi. Beko Basketbol Ligi’’nde play off’’a kalma mücadelesini sürdürüyor.

 
Projesi başlayan ve yapımı devam eden projeler
 
’• Büyük Çarşı Dış Cephe Yenileme Proje çalışması yapıldı. Büyük Çarşı esnafıyla görüşmeler devam ediyor.
 
’• Bornova’’ya 7 adet modern pazaryeri projeleri tamamlandı. Çalışmalar devam ediyor.
 
’• Dramalılar Köşkü Restorasyon Çalışması Projesi hazırlandı. Köşkte Levantenlerin geçmişteki yaşamları sergilenecek. Yeşilova Höyüğü’’nde uygulanan Zaman Yolculuğu Projesi Dramalılar Köşkü Restorasyonu sona erdiğinde  burada da uygulanacak.
 
’• İlk yazılı edebiyatın evrensel değeri Homeros’’un yaşadığı mağaralarda Yeşilova Höyüğü’’nde uygulanan Zaman yolculuğu projesi uygulanacak. Uluslararası Homeros Şenlikleri düzenlenecek.
 
’• Daha önce Böcek Müzesi olarak kullanılan ancak zaman içinde atıl kalan Tristramp Köşkü, Bornova Belediyesi ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’’nın ortak protokolü ile Tarım Müzesi olarak hayata geçirilecek.
 
’• Işıkkent Tarihi Köprüsü Restore çalışmaları başladı. Osmanlı dönemine ait olan köprü tarihi dokuya uygun olarak restore edilerek Bornova’’ya kazandırılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’’de fidan bayramı’…
Gaziemir Belediyesi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle ...
Konak’’ta kültür gezileri’…
Belediye kadınlara yönelik kültür gezileri başlattı. Eşrefpaşa’’da yaşayan ...
Başkan’’dan mermercilere fuar teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MARBLE 2010’’a katılan ...
 
İZSU 30 yıllık hattı yeniliyor
İzmir’’in su ihtiyacının yüzde 10’’nu karşılayan Menemen kuyularından ...
Balçovalı kadınlar atık pilleri biriktiriyor
Balçova Belediyesi, atık pillerin çevreye zarar vermeden düzenli şekilde ...
’“İzmir’’e yatırımlar niye askıya alınıyor?’”
Olağanüstü toplanan İzmir İl Genel Meclisi’’nde CHP’’li Albayrak, İller ...
 
Tartan: Ben 4 yıl sonra yokum!
Konak Belediye Başkanı, tekrar aday olmayacağını açıkladı. Tartan, ’“İnsanların ...
Kocaoğlu: Altın aranmasına sonuna kadar hayır!
TBMM Komisyonu’’yla Efem Çukuru’’nda incelemelerde bulunan Başkan, ’“Eğer ...
İzmir projeleri Cannes’’de’…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin 3 projesi, Fransa’’nın Cannes kentinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva