HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2022 Cuma - 11:01

Bornova'da 1,5 milyon dolarlık proje için imza!

Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Bornova’nın geleceğine yönelik önemli bir adım attı. İki kurum “İklim, çevre ve enerji” alanlarında işbirliği protokolü imzaladı.Protokole Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer imza attı. Protokol kapsamında sürdürülebilir “Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı” hazırlanacak. Bornova için önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan İduğ, "1.5 milyon dolarlık bir yatırımla yılda 50 milyon TL’lik elektrik giderini ortadan kaldıracağız" dedi.

Bornova da 1,5 milyon dolarlık proje için imza!

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen protokol töreni sonrası CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu’nun konuşmacı olduğu bir panel gerçekleştirildi.

Enerji insani bir haktır
Dünyanın yeni bir yeşil düzene geçtiğini ifade eden Ahmet Akın, Türkiye’nin bu düzene ayak uydurması gerektiğini ifade ederek, “Enerji bir tasarım ve tercih işidir. Enerjinin bir insan hakkı olduğunu her yerde söylüyoruz. Onun için ulaşılabilir şartlarda olmalı. Ödenebilir olmalı. Temiz olmalı. Çevreye, çevre dostu ve vatandaştan yana olmalı. Şimdi yeni bir yeşil düzene geçiyor dünya artık. Yepyeni bir yeşil düzen. A'dan Z'ye yaptığımız her şeyi, üretimi, hizmetleri yeşil düzene uyumlu hale getirmeliyiz. Biz iktidara yürüyen CHP olarak bunun için çalışıyor, bunu tasarlıyoruz. Bu uzun bir yol ve bunu bilimle, değerli hocalarımızla yapıyoruz” dedi.

İzmir ve Bornova örnek oluyor
CHP belediyelerin yaptığı örnek çalışmaları her yerde anlattıklarını belirten Akın, “2013 yılında sürdürülebilir eylem planını hazırlayan Bornova Belediyesi bu alanda yıllardır örnek oldu. O günden bugüne önemli çalışmalar yaptı. İzmir enerji verimliliği konusunda gerçekten çok önde. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, hem de Mustafa İduğ gibi ilçe belediye başkanlarımız sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda farkını ortaya koymuştur” diye konuştu.

Kendi elektrik ihtiyacımızı karşılayacağız
Kurumlararası işbirliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yaşar Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Enerjinin hayatın her alanda gerekli olduğunu ifade eden İduğ, “Cep telefonlarından elektirikli araçlara enerji önemi giderek artan ciddi bir ihtiyaç. Biz de bu anlayışla Bornova Belediyesi’nin enerji ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi sistemiyle ilgili yatırımı yakında hayata geçiriyoruz. İhalesini yaktık. 1.5 milyon dolarlık bir yatırımla yılda 50 milyon TL’lik elektrik giderini ortadan kaldıracağız” dedi.

Eyleme geçmeliyiz
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Bornova Belediyesi ile yaptıklarını protokole büyük önem verdiğini belirterek, “Sürdürülebilirlik kelimesi her yerde telaffuz ediliyor ama çoğu zaman sadece söylemde kalıyor. Bir anlam ifade etmesi için eyleme geçilmesi gerekiyor. Üniversite olarak biz bugüne kadar pek çok çalışma yaptık. Şimdi benzeri çalışmaları Bornova Belediyesi ile birlikte yapacağız” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla ilgili bir sunum yaptı.

 

 
Otelde korku dolu anlar: 12 kişi hastaneye kaldırıldı
 
Ücretli çalışan sayısı ağustosta arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar Belediyesi’nden yalan habere suç duyurusu!
Seferihisar Belediyesi, basında çıkan Doğanbey Mevkii Sakız Ağacı’nda ...
Bayraklı’dan spora davet
Bayraklı Belediyesi tarafından baştan sona yenilenerek halkın hizmetine ...
İzmir Valisi Köşger açıkladı... Şehir Hastanesi'ne 'teleferik' formülü!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yakın zamanda açılması planlanan Şehir ...
 
Başkan Tugay, duyarlı gençlerle buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçedeki okullarda eğitim ...
Karabağlar'da asfalt seferberliği sürüyor
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarındaki ...
Menderes Belediyesi’nden tarım seferberliği
Menderes Belediyesi, bünyesinde kurduğu Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile ...
 
Narlıdere Belediyesi elini uzattı... Bu lokantayı kadınlar işletiyor
Narlıdere Belediyesi’nin destekleriyle Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi ...
Güzelbahçe'de atık pil toplayan okullara ödül
Güzelbahçe Belediyesi, atık pil toplama kampanyası kapsamında geçtiğimiz ...
Gaziemir'de bütçeye onay... Kaçak yapı gerginliği!
Gaziemir Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumu tartışmalara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva