HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2022 Perşembe - 21:33

Gaziemir'de bütçeye onay... Kaçak yapı gerginliği!

Gaziemir Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumu tartışmalara neden oldu. Gaziemir Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programını ve 2023 Mali Yılı ve izleyen iki yılın bütçe tasarısı ve ekli tarife cetvellerinin görüşülmesi sırasında AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri arasından tartışmalara neden oldu. Yaşanan tartışmalar sonrası oylaması yapılan 630 milyon TL'lik 2023 bütçe taslağı AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyesi'nin 'ret' oyuna karşın, CHP'li üyelerin 'kabul' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

Gaziemir de bütçeye onay... Kaçak yapı gerginliği!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Belediye bünyesindeki meclis toplantı salonunda düzenlenen oturum Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3,5 saat süren meclis oturumunun gündeminde ise Gaziemir Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programını ve 2023 Mali Yılı ve izleyen iki yılın bütçe tasarısı ve ekli tarife cetvellerinin görüşülmesi sırasında yaşanan tartışmalar damga vurdu.

ÖZKARA: GELİRLERİN YILLAR İÇİNDE ARTIŞ GERÇEKLEŞTİĞİNİN DİKKAT ÇEKİLDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR
CHP adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Özkara, "Belediyemizin 2023 yılı gelir ve gider bütçesi denk hazırlanmış ve 630 milyon TL olarak meclisimize sunulmuştur. Gelir ve gider bütçesi ayrı ayrı değerlendirildiğinde gelirlerin yıllar içinde artış gerçekleştiğinin dikkat çekildiği görülmüştür. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen belediyemizin hesaplarına bakıldığında işçisine, esnafına borcu olmadığı görülmektedir. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ATMACA: SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLERDE BÜTÇESİNDE GÖZLE GÖRÜŞÜR ARTIŞLAR OLMASINA RAĞMEN
Söz alarak eleştirilerini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca,  “Performans programı ve bütçe şüphesiz ki birbirinden ayrı tutamayacağımız birlikte irdelenmesi gereken iki konu. Halkın belediyemizden beklentisi, sürdürülebilir hizmetler, sakin ve huzurlu bir kent. Belediye başkanı kenti yönetirken bunları mutlaka öncelemeli. Salt performans programı ya da bütçe yapmak bu sorunları çözmüyor. Önemli olan hayata geçirebilmek ve halkın önceliklerine dikkat etmek. Elbetteki son dönemde pandemi ve bütün dünyada yaşanan ekonomik kriz ile bu ekonomik hedefleri tutturmanın kolay olmadığını biliyoruz. Bu nedenle gerçekleşme oranlarına da bakmadık çünkü önemli olan bu süreçte ayakta kalabilmekti. Performans programında basın yayın müdürlüğünün anketleri dikkatimizi çekti. 2023 için bu işe 600 bin TL ayrılmış. Umarım ve dilerim ki anketler kamuoyu ile paylaşılır. Özel kalem 65, basın yayın 23 adet toplantı yapacak. Hafta sonlarını çıkarırsak 2 günde 1 etkinlikler yapılması planlanıyor. Ancak bunların içeriği önemli. Sağlık ve sosyal hizmetlerde bütçesinde gözle görülür artışlar olmasına rağmen performans hedefleri yeterince artmış değil. Engelli yurttaşlarımıza yönelik araç alımı önemli ancak onun dışında da ciddi bir çalışma yapılmalı. Kentsel dönüşüm konusunda atılması gereken adımlar var. Temel atılması sorun çözüldüğü anlamına gelmiyor. Bizim bölge için verdiğimiz doğalgaz önerisi vardı ve bunun reddedilmesi mağduriyeti devam ettiriyor. Kira ihalesi yapılmadan kiralanan yerleri merak ediyoruz.  Sarnıç Pazar Yeri için adı geçen yer 2B alanıdır devredilmesi mümkün değil bu nedenle başka formüllere bakılmalı. Emrez’de Büyükşehir’in dönümlerce alanı var buradan bir yer tahsis edilebilir” dedi.

BÜTÇEDE EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN KORUNMASI VE KOLLANMASINI İSTİYORUZ
Gelir ve gider kalemlerini de değerlendiren Atmaca, “2022 ve 2023 bütçesi ile bir kıyas yapmaya çalıştık rakamlarda. 2022 yılı bütçesi 285 milyon. Sonrasında bir ek bütçe yapıldı ancak biz ana bütçeyi esas alıyoruz. 2023 yılı bütçesi 630 milyon TL. Artış oranı yüzde 120… Giderlerden bazıları personel gideri. Memurların 2022’de yer alan rakam 28 milyon TL, 2023’de 55 milyon. Yani yüzde 95’lik bir artış söz konusu. Bunlar maaşlara yansıyacaksa şimdiden tebrik ederim. Özellikle bu kalemi inceledik. Bu artışı gerçek anlamda destekliyor ve doğru buluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Sözleşmeli personelde bazı soru işaretlerimiz var. Yüzde 140’lık artış var bu kalemde. 2019 yılında 22 tane sözleşmeli personelimiz vardı ve bunlardan 20 tanesinin sözleşmesi yenilenmedi 2 tanesi de kaldı. Bugünlerde beklenti net. Sözleşmeli arkadaşların kadrosunun gelmesi. 20 arkadaşımıza haksızlık oldu. 20 arkadaşımızın ellerinde hakları gasp edildi. Belediyemizde istihdam edilen 26 personel var sözleşmeli olarak. Bu arkadaşlarımız kim, hangi ilçelerde ikamet ediyorlar ve kimlerin yakınları çocukları? Bu çıkarılan 20 arkadaşın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Memurlara yüzde 95, işçi kardeşlerimize yüzde 23 civarında bir artış gözüküyor. Bu bir haksızlık. Öngördüğünüz personel giderleri yüzde 40’ın üstüne çıkıyor. Çünkü belediye şirketlerinden aldığımız hizmet toplamda yüzde 40’ı geçmememiz gerekiyor. Biz bunu geçmiş durumdayız. Bunla ilgili incelemelerimiz yapıp gerekli yasal işlemleri yapacağız. Gelir kısmında harçlar 2022’de 20 milyon TL, 2023’de 99 milyon TL. Temsil ve tanıtma giderleri… Özel Kalam Müdürlüğü bünyesinde bu kalem 1,5 milyon TL bedelinde. Bir de yolluk var o da 1,5 milyon TL. Bu temsil tanıtım giderleri kalemi başka hangi birimlerde var? Toplamda 24 milyon 800 bin TL ayrılmış. 2022’de bu rakam 5 milyon 670 bin TL. Yüzde 337 oranında bir artış var. Biz her şeyden önce performans programında ve bütçede emekçi kardeşlerimizin korunması ve kollanmasını istiyoruz. Memurlar ile ilgili rakam mantıklı ve makul, ancak diğer personel arkadaşlar içinde aynı çalışmanın yapılmasını istiyoruz” dedi.

ARDA: BURADA İNSANLARIN GÖZÜNE BAKA BAKA…
Eleştiriler hakkında söz alan Başkan Halil Arda, “Yasal müracaatları yapacağız diyorsunuz 3,5 yıldır yapıyorsunuz. Gaziemir Belediyesi iyi yönetiliyor, gelen arkadaşlar yine teşekkür edip gidecek. Sözleşmeli memurların 20'sine ne oldu diyorsunuz ancak 20'si ile sözleşme imzaladığımızı biliyorsunuz. Ancak burada insanların gözüne baka baka doğruları söylemiyorsunuz ve algı yaratmaya çalışıyorsunuz. 630 milyon TL’lik bütçe… Gider kısmını beğenemeyebilirsiniz ancak gelir kısmını eleştiriyorsunuz. Nerden bulacağız 630 milyon TL’yi. Bu bütçeyi 400 milyon TL yapsak yine eleştireceksiniz. Gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğiz. Siz gelir kalemini eleştirirken sanki bize paraları harcıyor musunuz gibi söylüyorsunuz. Kutlayın. Bu gelirleri elde edersek o harcamaları yapacağız. Memurlara yüzde 95 artış koyduk diye tebrik ediyorsunuz. Bizi niye tebrik ediyorsunuz? Memur maaşını biz mi beliyoruz? Siz ne kadar artarsa o kadar artacak. Temsil ağırlama ile ilgili paralar konuluyor. Bu sene müdürlüklere dağıttık. Bunların ne akdarını gerçekleştireceğiz onu konuşacağız. 2022’de ne ayırmışız ne harcamışız konuşmamız gereken o. Bu süreçte ayakta kaldık dediniz. Teşekkür ediyorum. Evet bu süreçte Gaziemir Belediyesi ayakta kaldı. Gelirlerini topladı borçların kapattı. Personel borcu olmadan 3,5 yıl geçti ve bu gün de yatırımlar yapılıyor. Sosyal yardımların artması aslında bu milletin nasıl bir duruma düşürüldüğünü gösteriyor. İçler acısı insanlar var. İnsanlar aç durumda. Performans artmamış olabilir ancak rakamlara baktığınızda enflasyon yüzde 460" dedi.

ŞAHİN: KAÇAK YAPI İLE MÜCADELE ETMEK BİRİNCİ DERECEDE BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDADIR
MHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “2022 yılında yıkım kararı alınan yapı sayısının 48 olduğu görülmektedir ve kesilen imar cezası miktarının 5 milyon 500 bin TL olduğu görülmektedir. Bu kalem eğer tahsil edildiyse belediyemiz bütçesine iyi bir katkı sağladığı açıktır. 2023 yılı için hedef 50'şer yapı ve 7 milyon  TL olarak hedefe konmuştur. Sayın Başkanım siz kaçak yapılara kesilen imar cezasını belediyeye gelir kapısı olarak mı görmektesiniz? 2023 yılında 50 olacağını nerden biliyorsunuz? Kaçak yapı ile gerçekçi mücadeleyi ne zaman yapacaksınız? Bu yıl Kaçak yapı ile mücadele için Yapı Kontrol Müdürlüğü kurulduğunu biliyoruz. Bu müdürlükteki personel sayısı az mıdır? Araç sayısı az mıdır? Kaçak yapıya yönelen vatandaşlarımızı inşaatları daha ilerlemeden durduramıyor muyuz? Özellikle 31 Aralık 2017 yılından sonra yapılmış ve uydudan tespiti mümkün olan yapıları ve yeni yapımına başlanan yapıların yıkım işlemini vatandaş daha fazla zarar görmeden yapamıyor muyuz? Kaçak yapı ile mücadele etmek birinci derecede belediyenin sorumluluğundadır. Belediyeler bu görevi yerine getirmediği zaman ortaya kaçak yapı yığını sorunu çıkıyor. Zaten sorun yumağı haline gelmiş yapıların fiziki durumunu düzeltme işide maalesef merkezi hükümet tarafından imar barışı ile ilgili benimde çekincelerimin olduğunu söylemek isterim” diye konuştu

RAYİÇ BEDEL BELİRLEME SORUMLULUĞU BELEDİYEMİZE AİT OLMAMAKLA BERABER…
Plan revizyonlarını da eleştiren Şahin, “2019 yılından bu yana vatandaşlardan gelen plan revizyonları ve lokal revizyonlar haricinde belediyemiz tarafından ihtiyaç olarak görülüp de kapsamlı bir şekilde yapılan kaç adet plan revizyonumuz bulunmaktadır? Plan revizyonlarımızı sadece iş adamlarına yönelik müteahhitlere yönelik işlemler midir? Sarnıç bölgemizde özellikle Hürriyet Mahallesi'nde Menderes Caddesi'nin Kısık Bölgesi tarafındaki bölgesinde Atatürk mahallesinin tamamında ve Menderes Mahallemizin bir kısmında fiiliyattaki yer ve yollarla 1/1000’lik planlarında uyumsuzluklar 1/5000 lik planlarda uyumsuzluklar olduğunu vatandaşlarımızdan duyuyoruz. Bu bölgede mülkiyet genelde 2B kapsamında kalmaktadır. Vatandaşlarımız bu yerleri aldıktan sonra yola tek yoldan tahsis yeşil alana tecavüz gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Bunları önlemek adına bugüne kadar neden bu bölgede kapsamlı plan çalışması yapılmadı? 2B ile ilgili rayiç bedel belirleme sorumluluğu belediyemize ait olmamakla beraber burada gösterdiğiniz hassasiyeti sorumluluğu ve görevi size ait olan 1/1000 lik uygulama imar planlarını revize etme işinde neden bu güne kadar göstermediniz? Vatandaşlarımızı buraları satın almadan önce bu işlemleri tamamlarsak en azından vatandaşların bir kısmının yola terk yoldan ihdas gibi işlemlere maruz kalmasını önleriz diye düşünüyorum” dedi.

'VATAN CADDESİNDE YAPILDIĞI YILDAN BU YANA…'
Yapımı devam eden ya da başlayan alanların süresine sitemde bulunan Şahin, “Özellikle Sarnıç bölgesinde bu yıl içinde yapımına başlanan Vatan Caddesi ve başlanacağı söylenen Bayrak Caddesi yol yapım çalışmaları ile ilgilidir. Sayın başkanım Vatan Caddesi ile ilgili çalışmalar yaklaşık 4-5 aydan bu yana devam etmektedir. ve sonuçlanmamıştır. Burada yaşayan vatandaşlarımızın şikayetleri size de bize de gelmektedir. Bayrak Caddesi ve diğer sokakların yapımıda bu kadar uzun sürecek midir? Vatan Caddesi'nde yapıldığı yıldan bu yana yaşanmayan yağmur suyu birikme sorunu umarım yol yapımından sonra yaşanmaz. Ancak gördüğüm kadarı ile Vatan Caddesi'ne bağlanan yan dik yolların Vatan Caddesi'ne bağlandığı kısmında yaklaşık 10 cm'lik yükseltiler bulunmaktadır. Bu yükseltilerin yan sokakların yapımı sırasında giderileceği söylenmektedir. Bu yollar yağmurlardan önce yapılacak mıdır. Başkanım burada yapılan yoldan siz memnun musunuz?” diye konuştu.

GEÇİRİP GEÇİREMEYECEĞİNİZ İZSU’NUN İSTEMEZUKÇU EKİBİNİN ELİNDE
Sarnıç Pazaryeri için planlanan alanın 2B alanında kaldığını hatırlatan Şahin, “Bildiğimiz kadarı ile Sarnıç'ta yapmayı planladığınız pazaryeri inşaatı Çamlık caddesi üzerinde Kır düğün salonlarının olduğu bölgenin yan tarafındaki 2B arazisidir. Sayın başkanım bu 2B arazisi bildiğim kadarı ile 2B çalışmaları sırasında dönemin Belediye başkanı Halil İbrahim Şenol bey zamanında kullanıcısı olarak Gaziemir Belediyesine yazdırılmıştır. Ancak o günden bu güne sizin döneminizde dahil olmak üzere satın alma yönünde hiçbir girişimde belediyemiz tarafından bulunulmamıştır. Sayın başkanım bu bölgede bildiğim kadarı ile Tahtalı Barajı Koruma Sahası içinde kalmaktadır. Bu bölgenin 5000 lik ve 1000 lik planları bulunmamaktadır. 25000 lik planda makilik fundalık alanı olarak gözükmektedir. Sayın başkanım planı olmayan bu yere Pazaryeri nasıl yapacaksınız Burda İzsu nun baraj ile ilgili müdürlüğünü Pazaryeri yapmak için ikna ettiniz mi? Bildiğim kadarı ile Havza denince onlar genelde istemezukçu yani hep sorun çıkartıyorlar. Cumhur ittifakında olan biz meclis üyelerinden buranın belediyemize tahsisi için yardım istersiniz buranın bedelsiz tahsisini talep edersiniz, lakin buranın 1/5000 lik 1/1000 lik planlarını daha hayata geçirmediniz. Geçirip geçiremeyeceğiniz de İZSU’nun istemezukçu ekibinin elinde. Yani sayın başkanım sadece siyası oy devşirme adına Sarnıç Halkının hisleri ile oynayıp bazı bölgelere afiş asmakla Pazaryeri yapılmaz. İlk önce adımı siz atın Hani göreve geldiğiniz yıldan bu yana bir türlü revizyonunu yapamadığınız Sarnıç Bölgesi imar planları içinde bu bölgenin de imar planlarını pazaryeri olarak yapın. Bizde Cumhur ittifakı meclis üyeleri olarak üzerimize düşeni yaparız Kaldı ki buranın planları yapılmadan buraya nasıl inşaat ruhsatı alıp inşaata başlayacaksınız. Sadece üzeri kapalı çevresi açık bile yapsanız inşaat ruhsatı gerekecek buna göre kendiniz veya ihale yöntemiyle yapacaksınız . Bu güne kadar imar plan tadilatı veya plan eklemesi dahil hiçbir işlem yapmadan her yıl performans kitapçığına bu hedefin konması sadece Sarnıç Halkının hisleri ile oynamaktan ileri gitmez” ifadelerini kullandı.

BİR AN ÖNCE BELEDİYEMİZE GELMESİ DİLİYORUM
Sözlerine geçmiş performans raporlarında yer alan ve bu yılda raporda bulunan bazı maddelerle devam eden Şahin, “Bu performans hedeflerinde hemen hemen her yıl kitapçığa konan ancak bu güne kadar yapılamayan hedefler olarak göze çarpıyor. Halbuki bu alanlar bildiğim kadarı ile 1/1000 lik planda Belediye Hizmet alanı veya Meydan olarak geçiyor Bu alanların bu güne kadar yapılmaması ile ilgili plan anlamında bir sorun olmadığını düşünüyorum . Mevcut planlarına göre düzenleme yapılsın Özellikle Abdullah Arda meydanı ile ilgili olarak yıllardan beri süren plan çalışması yapılsın eğer bir çözüm yoksa mevcut haliyle bir meydan çalışması yapılsın. Keşke şimdiye kadar her iki meydan çalışması yapılsa idi En azından Abdullah Arda meydanı kadar olmasa bile Sarnıç Bölgemize güzel bir meydan projesi kazandırılabilirdi diye düşünüyorum. Ancak 2009 yılından bu yana hafta sonları otopark alanı olmak üzere yılda yapılan 1-2 aktivitenin dışında bu alan atıl olarak durmaktadır. Pek umutlu olmamakla beraber İnşallah bu yıl düzenleme yapılır diye ümit ediyorum Sayın başkan sayın meclis Performans kitapçığımızın 23 sayfasında Belediye yönetimimizin Temel Değerlerimiz başlığı altında Adalet ve Eşitlik başlığı dikkatimi çekti Belediye hizmetlerinin kamusal hizmet sunumunda hak ve hukuk eşitlik ilkesine uygun ve tüm paydaşlarımızın hakkını gözetecek şekilde davranılması esastır şeklinde bir ifade bulunduğu dikkatimi çekti Bu ifadeye göre Sarnıç Aktepe Emrez ve Binbaşı Reşat Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın Belediye hizmetlerinin kamusal hizmet sunumunda hak ve hukuk eşitlik ilkesine uygun hizmet aldığı günlerinde bir an önce belediyemize gelmesi diliyorum” dedi.

ARDA: 100’NCÜ YILI ÇOK GÜZEL KUTLAMAK İSTİYORUZ
Şahin’in eleştirileri hakkında söz alan Başkan Arda, “Yurtdışı gezileri ile ilgili 3,5 yıldır müdürlerimiz başkan yardımcılarımız canla başla çalışmasına rağmen hiçbirine katılmadı. Başlanacağı söylenen Bayrak caddesi diyorsunuz ancak demek ki yaşadığınız yerin fakrında değilsiniz. Projeye başlandı yapılıyor. Vatanda Caddesi sonuçlanmadı diyorsunuz ancak bitti gidip gezebilirsiniz. Yağmur suyu kanalları ile ilgili yolun iki tarafında oluklar bırakıldı. Kaykay alanı ise gençlerin talebiydi ve onarlın baskısı ile yapılmış bir alan. Abdullah Arda Meydanı’nda Büyükşehir’in sorumluluğunda ve yakın zamanda başlayacaklar. Sarnıç Meydanı’nı yapmak istiyoruz ve sizden de yardım bekliyoruz. Tahsisini istedik ve onu yaptırırsanız sizlere teşekkür edeceğim. Önce kendi yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı anlatacaksınız. 1/1000 planlar yapıyor ve meclise getiriyorsunuz. Kaçak yapılardan gelir elde ediyorsunuz diyorsunuz ancak kaçak yapılarına asıl sorumlusu sizsiniz. 40 milyon TL’ye yakın cezayı Gaziemir Belediyesi encümende sildi. İmar affında topladığınız paranın bir kısmını belediyelere verin de belediyelerde çalışmalarını yapsın. Türkan Bebek anmasına bizim görevlendirdiğimiz İzel Hanım’a gri pasaport vermedi İzmir Valiliği.  2023 yılı 100’ncü yılımız. Evet temsil ağırlama festivaller… 100’ncü yılı çok güzel kutlamak istiyoruz” diye konuştu.

DERİNSU: KENDİ İÇİNDE BU KADAR ÇELİŞKİLİ BİR KONUŞMA GÖRMEDİM
CHP sıralarından söz alan Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, “Her iki grup başkanvekilimiz de uzun uzadıya tüm kalemleri ele alarak yoğun bir şekilde çelişkiler ve algı yönetme yönelik konuşmalar gerçekleştirdi. Bütçeler bürokratlarımız, müdürlerimiz hazırlıyor. Bütçeyi hazırlayan görevlilere teşekküre edilirken, ardından ret oyu vereceklerini açıklıyorlar. Arıdan da bize ve müdürlüklerimize yönelik asılsın eleştiriler sıralanıyor İşçi kaleminin yüzde e46 olduğunu dile getiren meclis üyemiz yasal sınırı aştığından dolayı yasal müracaatları yapacağız diyor ancak ardından niçin işçiye yüzde 90 zam yapmıyorsunuz diyor. Ben kendi içinde bu kadar çelişkili bir konuşma görmedim. Elimizdeki kaynağı iyi kullanmak için son derece büyük bir mücadele veriliyor. Enflasyona rağmen dimdik duran bir Gaziemir Belediyesi var ve takdir etmek gerekiyor. Sosyal yardım kalemindeki artışları övünülecek bir şey gibi yansıtmaya çalışan zihniyet bu zihniyet. Bizim performans hedefimiz bu ülkede yoksulluğu yok etmek. Temsil ağırlama kalemlerinin içinde neler var? Sosyal yardım hizmetlerinin içindekinde mesela taziye işlemleri var. Çay şeker gibi ihtiyaçların karşılanması içeriği var. Yine ramazan ayında ihtiyaçlı ailelere karşı gerçekleştirdiğimiz yemek yardımı, yada önemli günlerde yapılan tüm etkinlikler, oralarda ikram edilen çay su… Bunlar gökten zembille inmiyor. Her müdürlük kendi içinde bu temsil ve ağırlama kalemi içinde karşılamak zorunda" ifadelerini kullandı.

 IŞIK: KEŞKE BU BÜTÇEYE HEP BİRLİKTE KABUL OYU VERİP…
CHP’den söz alan Meclis Üyesi Ünal Işık, “Bütçe devlet, kuruluş, aile ve kişilerin ileriye dönük tasarladığı gelir ve giderleri tasarladığı bir çizelgedir. Tutturmak bir hedeftir. Tuttursanız iyi bir sonuç ortaya koyduğunuz gösteriri, tutturamazsanız nedenlerini irdelersiniz. Devletin de bütçe planları var. Çöpünüz toplanıyorsa, işçi ve memurun maaşını ödeyebiliyorsanız kapınıza alacaklardan dolayı haciz gelmiyorsa bunu her belediye için parti ayırmadan başarı saymak lazım. Keşke bu bütçeye hep birlikte kabul oyu verip, yapılması beklenen güzel şeylerin altına hep birlikte imza atabilseydik” dedi.

KIRMAZ: YAZIKLAR OLSUN
CHP’den söz alan Grup Başkanvekili Necati Kırmaz ise eleştirilere yanıt verirken, “Yapılan bazı eleştiriler kısa kısa cevap vereceğim. Sarnıç ve Vatan  caddesindeki yol yapımı ile ilgili farklı iddialar yaptı. Haziran başında başladı inşaat, TEDAŞ  altyapıyı yer altına almak için başvuruda bulundu. 1 ay bekledik. Haziran sonunda projelerinin onaylanmadığını söylediler. 4 Temmuz Pazartesi bordur döşenmeye başladı. 4 Ekim günü de Vatan caddesindeki yol imalatı bitmiştir.  Bunun içinde aslında yolun için bitiş süresi 2,5 gibi ancak 20-22 arsanın bahçe duvarını geri çektirmek zorunda kaldık. Bir kısmını vatandaşlar kendi çekti, diğer kısmını ekiplerimiz ile vatandaşlarımız birlikte çektirdi. Başlangıçta bir takım fiziki hatlar olabilir sonra müteahhitten ekiplerini değiştirmesini istedik ve çalışmalar yürütüldü. Kaçan yapılar ile mücadele edilmeli denildi ancak nasıl yapılacağı da söylense iyi olurdu. 6 Haziran 2018’de imar barışı çıktı. 1 Temmuz’da da Elektrik su affı çıktı. Bugün de TBMM’ye 31 Temmuz’a kadar yapılan binaların affedilmesi ile ilgili önerge verildi. Yazıklar olsun. 4 yılda bir imar barışı çıkarıp sonra mecliste kaçak yapılar ile mücadele edin diyorsunuz. Nasıl edeceğiz? 38 yıllık mühendisim ancak ben bilemiyorum. Devlette kaçak yapmayacak tabii ki. Gaziemir’deki bazı devlet kurumlarının da kaçak inşaatları var”  ifadelerini kullandı

ÇAĞLARSU: İLÇE GERÇEKLERİNDEN ÇOK UZAK ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ
Görüşmelerde söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "CHP Gaziemir meclis grup sözcüsü benim geçen mecliste verdiğim kumanya dağıtımı ile ilgi AK Parti’nin servis ile ilgili önergelerini popülist olarak nitelendirdi. Ülkede gelir yükselmesi gerekiyor, belediyelerin bütün bu tip sosyal yardımları popülist olarak algıladı. Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi CHP Grup Sözcüsü bir arkadaşımız Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine vermiş olduğu sosyal belediyeciliği popülist olarak lanse etti. Bu siyaset böyle olmaz. Neymiş performans kitapçığı… Sosyal medyada takip ediyorduk, başkanımızın okulu ziyareti sırasında bir yorum yaptım ve hemen silinerek engellendim. Geçtiğimiz mecliste ilk ve orta okul öğrencileri için kumanya dağıtılması ile ilgili verdiğim önergem gündeme dahil alınmadı. Birkaç gün sonra Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine kumanya vermesini ayakta alkışlayan Belediye başkanı ve meclis üyeleri ilçemizde sosyal belediyeciliği neden engelliyor? Çünkü burada önergeyi bağımsız meclis üyesi veriyor. Bu iki yüzlü anlayış sosyal demokrat belediyecilik anlayışı değildir. 2022’de olduğu gibi belediyemizin 2023 bütçe ve performans hedefleri ilçe gerçeklerinden çok uzak şekilde hazırlanmıştı. Belediye bütçesi adete Arda ailesinin egolarını tatmin etme haline dönüşmüştür. Cumartesi günü düzenlenecek olan Türk valsleri program da tam bu dediklerime uygun bir şekilde oluşturulmuştur. Temel görevlerinden biri kaçak yapı ile mücadele etmek olan belediyemiz maalesef bu konuda kendi kendine görevsizlik kararı aldı.  Hazine ve orman arazileri bizi ilgilendirmez diyen bir yönetim anlayışının kaçak yapılar ile mücadele etmesi beklenemez. 2021 yılında 41, 2022 de 48 kaçak yapı tespiti yapan idare 2023’de 50 kaçak yapı tespiti öngörmüş. En az inşaatlar kadar çevre katliamına nende olan moloz ve hafriyatlar için hiçbir çalışma yapılmadı ve 2023’de de yapılacağı belirtilmedi" diye konuştu

ARDA: VARSA YOKSA 3,5 YILDIR AYNI ŞEYİ SÖYLEMEKTEN BIKMADINIZ
Çağlarsu'nun sözlerine yanıt veren Başkan Halil Arda, "Dezavantajlı aileleri 2 yıldır her ay Gaziemir Belediyesi sosyal marketi yardımda bulunmaktadır. Öyle sabah kumanyası değil öğlen ve akşam yemekleri için sosyal marketten  yardım yapılmaktadır. Tabii ki sosyal marketin ne olduğunu bilmez, önünden geçmezsiniz. Bir tane dezavantajlı aileyi buraya getirmemişsinizdir. Sosyal Markete 1 kilo şeker pirinç alıp koymamışsınızdır ancak konuşmaya gelince ego, kibir gibi sözler söylersiniz. o 700 aileyi ziyaret edin ve bakın Halil Arda ile ilgili neler söylüyorlar. Hepsini görürüsünüz. Gaziemir'de kültür sanat hizmetleri herkese hizmet etmektedir. Türk valsleri Gaziemir'de ilk kez sahneye konulacaktır. Konuşmanızın hiçbirinde bütçe performans yok, varsa yoksa 3,5 yıldır aynı şeyi söylemekten bıkmadınız" dedi.

Tartışmalar sonrası oylamasın yapılan Gaziemir Belediyesi’nin 630 milyon TL’lik 2023 yılı bütçesi AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyenin ‘Ret’ oylarına karşın, CHP’li üyelerin ‘kabul’ oyları sonrası oy çokluğuyla kabul edildi.

 
İzmir'de geri itilen 48 düzensiz göçmen kurtarıldı
 
ABD enflasyonu beklentiyi aştı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Biz Temiz İnsanlarız ?? 18 Ekim 2022 Salı 14:32

Bornova Belediyesi çalışanlarına %90 zam yaptı... Seçimler yaklaşıyor.. Uyuma başkan bey uyuma.. Bu kafayla devam edersen gidişin muhteşem olacak...!!

Yorumu oyla      11      3  
Belediye Personeli 14 Ekim 2022 Cuma 12:36

Başkanım bütçemiz Gaziemirimiz'e hayırlı olsun.. Bu 630 milyon liralık bütçeden biz Belediye çalışanlarının maaşlarımıza iyileştirme, bir düzenleme yapmayı düşünüyormusunuz acaba? Malum Kınık Belediyesi 9100 TL Buca Belediyesi 11.500 TL ye imza attılar.. Biz de Belediye olarak İzmir'de en düşün maaşı personeline ödeyen Belediye olarak birinci sıradayız.. Lütfen bütçeden personelede bir düzenleme ve iyileştirme yapın, önümüz kara kış En azından Kınık belediyesi kadar olalım başkanım. Bizden küçük belediyeler pekala personeline bizden daha fazla maaş verebiliyorken bizler çalışanlar olarak neden hak ettiğimiz maaşları alamıyoruz ?? Sorun sıkıntı nerede ?

Yorumu oyla      31      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirim Kart'ta devrim gibi yenilik... Unutma sorunu tarih oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Güzel İzmir’in akıllı kartı” sloganıyla ...
Çiğli'de bütçe tartışması... 990 milyonluk bütçeye onay!
Çiğli Belediye Meclisi’nin Ekim ayı 3. birleşiminde, gündeme alınan 990 ...
Batur’dan ‘sağlam mali yapıya sahibiz’ yanıtı... Konak'ta milyarlık bütçeye oyçokluğu!
Konak Belediyesi’nin 1,4 milyarlık bütçesi meclisten oy çokluğu ile geçerken ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi gençleri Buca’da buluşturdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri odağına alan projeleri devam ...
Ödemiş’ten Başkent’e 'gül' köprüsü
Ödemiş Belediyesi’nin üreten belediyecilik anlayışının bir parçası olarak ...
Feridun Düzağaç'ın konseri ertelendi
Kalıtsal kas hastalığı SMA hastalarının tedavilerine destek olmak amacıyla ...
 
İlçe belediye başkanlarından ziyaret... Soyer'e tam kadro destek!
İlçe belediye başkanlarının destek ziyareti sonrası konuşan İzmir Büyükşehir ...
Aristonikos İsyanı Çiğli’de konuşulacak
Çiğli Belediyesi, MÖ 130’lu yıllarda Çiğli bölesinde bulunan Leukai Antik ...
Seferihisar'ın çınarları buluştu
Seferihisar Belediyesi’nin yürütücülüğünde gerçekleşen ‘’Seferihisar’ın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva