HABERLER>GÜNCEL
6 Mart 2011 Pazar - 00:00

Bölük Kurtlar Vadisi izlerken cephane çalındı!

Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı’’nda görevli bir astsubay bölüğündeki askerler Kurtlar Vadisi dizisini izlerken 15 bin mermi çaldı. Hırsızlığı bir erin ihbarı ortaya çıkardı.’

Bölük Kurtlar Vadisi izlerken cephane çalındı!


DİYARBAKIR - Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı cephaneliğinden bir astsubay tarafından son yılların en büyük cephane hırsızlığı yapıldı. Skandalı bir ’‘er’’in askeri savcılığa yaptığı şikayet ortaya çıkardı.
Star gazetesinden Cevheri Güven'in haberine göre bir jandarma erinin ihbarı ile ortaya çıkan olayda Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı’’nın deposundan 15 bin kaleşnikof mühimmatının çalındığı tespit edildi. Yapılan araştırmada olayın failinin aynı birlikte görev yapan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serhat Akkuş olduğu anlaşıldı.
Cephanelikte 15 bin Kaleşnikof mermisinin olmadığı fark edildiğinde savcılığa bildirilmeden önce mühimmatın sarf edildiğine yönelik belge tanzim edilmesi ve başka birliklerden mühimmat bulma yoluna gidilmesi planlandı. Aynı birlikte vatani görevini yapmakta olan bir er, askeri savcılığa suç duyurusunda bulundu. 23 Şubat 2011’’de yapılan suç duyurusu üzerine Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı duruma el koydu.
30 BİN LİRALIK MERMİYE 3 BİN LİRA
Askeri savcılığın yaptığı sayım esnasında depoda yaklaşık 15 bin kaleşnikof mermisinin eksik olduğu tespit edilerek soruşturma başlatıldı.Yapılan araştırmada mühimmatın Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı’’nda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serhat Akkuş tarafından kışla dışarısına çıkarılarak sivillere para karşılığı sattığı anlaşıldı. Savcılık sorgulamasında bu kişilerin isimlerini vermeyen Astsubay Serhat Akkuş, piyasa değeri 30 bin TL olan mühimmat karşılığı ise 3 bin TL aldığını itiraf etti.
ÇALINAN MERMİLER PKK’’YA MI GİTTİ
Çalınan mühimmatın miktarının büyüklüğü alıcının PKK olduğu şüphesini doğurdu. Askeri kaynaklar mühimmatın, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarının 1 yıl Kuzey Irak’’tan ikmal yapmadan ihtiyaçlarını ortadan kaldıracak çapta olduğunu belirtiyorlar. Savcılık soruşturmayı bu yönde de ilerletiyor. Bir erin tespit edebildiği çalıntı mühimmatın, Diyarbakır Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem tarfından tespit edilip önceden bildirilmemesi dikkat çekerken soruşturma idari açıdan bu yöne de uzandı.
ÇALDIĞI MERMİLERİ ASKERLERE TAŞITTI
Savcılık sorgulamasında suçunu itiraf eden Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serhat Akkuş’’un mühimmatı depodan kışla dışarısına çıkarmak için izlediği yol ise savcıyı da şaşırttı. Akkuş ifadesinde anlattığına göre hırsızlık olayı şöyle gerçekleşti: Askeri personelin Kurtlar Vadisi dizisine olan ilgisini bilen Astsubay Akkuş, dizinin başlama saati ile birlikte arkadaşlarına fark ettirmeden depoya girdi. Yanında götürdüğü çantalara mühimmatları doldurdu. Ancak ağırlık nedeniyle deponun dışına çıkardığı çantaları kışlanın bahçesinde park halinde bulunan aracına taşımakta zorlandı. Akkuş 2 asker çağırdı ve onların yardımıyla mühimmatları aracına yükledi. Kapıdaki nöbetçileri gözleyen Akkuş uygun anda aracıyla kışla dışarısına çıkarak daha önceden anlaştığı kişilere mühimmatları sattı.
YAKALANAN UYUŞTURUCUYU ÇALIP SATMIŞ
Hırsızlık olayının ortaya çıkmasının ardından başlatılan Askeri savcılık soruşturma esnasında Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serhat Akkuş’’un aynı zamanda adli emanet deposunda bulunan 10 kilo toz esrarı Silvan İlçesi’’nde ikamet eden ve borcunun olduğu bir şahsa, borcuna karşılığı olarak verdiği tespit edildi. Ancak depoda yapılan sayım esnasında esrarın eksik çıkması üzerine Akkuş’’un sattığı esrarı alarak tekrar depoya koymaya çalıştığını tespit etti. Bu durum üzerine savcılık geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’’daki bütün birliklerin katılımıyla yapılan uyuşturucu operasyonunu mercek altına aldı.
ÖZEL HAYATI BATAĞA ÇEKTİ
Bu operasyonda özellikle Lice ve Hazro ilçelerine odaklanılmış ve Lice’’de yüklü miktar uyuşturucu madde ele geçirilmesine rağmen Hazro’’dan herhangi bir sonuç elde edilememişti. Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serhat Akkuş’’un lükse düşkünlüğü nedeniyle maddi olarak zor durumda olduğu, bankaların yanında bir çok mesai arkadaşına da borçlu olduğu belirlendi. Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serhat Akkuş her iki suçtan dolayı da tutuklanarak cezaevine konuldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aleviler ayrımcılığa karşı Gündoğdu’’da buluştu
''Demokratik Anayasa ve Eşit Yurttaşlık Hakkı'' yürüyüşü ...
Şık ve Şener’’in Metris’’e gönderildi’…
'Ergenekon' soruşturmasında gözaltına alınarak mahkemeye sevk ...
'Ergenekon'da sigara krizi
"Ergenekon’” soruşturmasında gözaltında tutulan Odatv yazarı Müyesser ...
 
Şüpheli paket korkuttu
İzmir'in Konak ilçesindeki bir kilisenin yanına bırakılan şüpheli ...
Yine inşaat yine ölüm!
Fırat Mahallesi 270/11 Sokak'taki inşaatın 6. katında çalışan kalıp ...
TSK'dan jet cevap!
PKK'lı teröristleri gören Heron uçaklarına rağmen TSK'nın ...
 
Şırnak yine karıştı!
  Şırnak’’ın Cizre İlçesi’’nde, polisin Yüksekova’’daki göstericilere ...
Şener ve Şık adliyeye sevkedildi
Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteciler Nedim ...
Balbay, Özkan ve Perinçek için toplandılar
''Cumhuriyet İçin Güçbirliği'' İzmir Temsilcisi Demet ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva