HABERLER>GÜNCEL
3 Ağustos 2024 Cumartesi - 19:39

Bilimler Köyü gidiyor hayvan barınağı geliyor!

İzmir'in Foça ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Bilimler Köyü olarak kullanılan 74 bin metrekarelik alanın tahsisinin iptali meclis gündemine geldi. İlgili önerge komisyonlara gönderilirken Bilimler Köyü'nün bulunduğu alana hayvan barınağı yapılacağı iddia edildi. Foça Belediye Meclisi'nin AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe alınmak istenen kararla ilgili, "Barınak yapılacak birçok alan var, burasının tahsisi de yapılmış ve işlemler sürüyor. Ancak buraya hayvan barınağı yapmak istiyorlar. Hangi mantıkla bunu yapmak istiyorlar bilmiyoruz" dedi.

Bilimler Köyü gidiyor hayvan barınağı geliyor!

EGEDESONSÖZ- Foça'da geçmiş dönem Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tarafından 74 bin metrekarelik alan üzerine bir vakfa tahsisi yapılan Bilimler Köyü için Foça Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Saniye Bora Fıçı dikkat çekici bir karar almaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin gündeminde yer alan sokak hayvanları için birçok belediye barınak arayışına başlarken, Foça'da ise Bilimler Köyü olarak kullanılan alan barınağa çevrilmek isteniyor.

Ağustos ayı olağan meclis oturumuna getirilen gündem maddesinde "İlçemiz Yeniköy Mahallesi 516145 ada 389-390 Parselde Bilimler Vakfı lehine intifa hakkı tesis edilmesine ilişkin Belediye Meclisimizin 04.07.2019 tarih ve 102 sayılı kararı ile 02.08.2019 tarih ve 122 sayılı kararının iptal edilmesi hususu ile ilgili komisyon raporları. – imar ve hukuk komisyonları raporu" ifadelerine yer verilirken, alanın tahsisinin iptali sonrası barınak yapılacağı iddia edildi.



BOZTEPE: PARTİ İÇİ HESAPLAŞMA DURUMU
Foça Belediye Meclisi AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe alınmak istenen karara tepki gösterirken, "Geçmiş dönemlerde bu alan ile ilgili çokça konuştuk ve eleştirilerimizi dile getirmiştik. Fakat bir şekilde burası yapıldı ve tahsis edildi. Fakat bugün gelinen konu şu; Tahsisi iptal edeceğiz ve buraya hayvan barınağı yapılacağı iddiaları var. Ancak karşı olduğumuz konu şu; Barınak yapılacak bir çok alan var, burasını tahsisi de yapılmış ve işlemler sürüyor. Ancak buraya hayvan barınağı yapmak istiyorlar. Hangi mantıkla bunu yapmak istiyorlar bilmiyoruz. Aslında geçmiş dönemle ilgili parti içi hesaplaşma söz konusu. Yeni gelen belediye başkanları buna Büyükşehir de dahil olmak üzere geçmiş dönemde yapılanları , planları iptal ediyorlar. Buda projeye doğru yanlış diye bakılmadan yapılıyor. Sonuç olarak burada kaybeden ve sıkıntı yaşayan vatandaşlar oluyor. Bugün de burada aynı durum söz konusu. Bilimler Köyü'nde öğrenciler eğitim görüyor, öğretmenler görev yapıyor. Ben görevli öğretmenlerle de bir araya gelerek konuşma fırsatı yakaladım ve kendileri tahsisin iptal edilmesi durumunda dava açacaklarını belirttiler. Yaptıklarına biz bir türlü anlam veremiyoruz. Bilimler Köyü'nü kapatıp hayvan barınağı yapılmasının nedeni nedir anlamış değiliz!" dedi.

 
MİT ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden ortak operasyon: Terör örgütü PKK'ya büyük darbe!
 
Kiracısının kapısına dayanıp tehdit etti... İzmir'de ev sahibi dehşeti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kendinehas dedikodu 4 Ağustos 2024 Pazar 11:55

Başkan Y. Birtanın olanları işliyor nerde kendince kendi pis zihniyeti gibi hatalı iş var deşip çıkartıp bu yanlış diyor aslında derdi intikam peki ya asının zamanında yaptıkları ve onun ortak olduğu konular neden kapatılıyor ? Neden birtan efendi kendini namuslu ayağı yapıyor tüm Foça tanıyoruz ne mal olduğunu biliyoruz buradaki amaç ne acaba

Yorumu oyla      0      0  
Yenifoçalı 4 Ağustos 2024 Pazar 11:14

Açıkçası Boztepe haklı başkan şu kişileri dinliyor B.U. Ve Y.T bunlar da İsmail adamları tıpkı ilk zamanlarda Fatih By düşürdükleri duruma düşürüp 5 yıl hüküm sürmek istiyorlar mama götürmek istiyorlar düzen aynı saniye hanım bian önce uyanmalı güzellik uykusundan yoksa devir değişti konu yargıda patlar bu insanlar tek derdi intikam almak o bu şunu yaptı diye karalayıp sonra oturup kulis yapmak gülmek Foça belediyesini İsmail ası gelmeden ofisinden yönetiyor dosyaları bile gelmeden onaylanıyor yazıları yazılıyor bunların hepsinden haberimiz var günü gelince bu defa yargıda tek tek anlatılacaktır yapılan işlemler hukuk dışıdır

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden ortak operasyon: Terör örgütü PKK'ya büyük darbe!
Milli İstihbarat Teşkilatı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonu ...
Prof. Dr. Naci Görür'den istifa açıklaması
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ...
Telefon dolandırıcılığı operasyonu: 6 gözaltı
Şanlıurfa'da telefonla aradıkları kişileri, kendilerini kamu görevlisi ...
 
Ayrı yaşadığı eşini öldüren koca: Onu kendi tabancasıyla vurdum
Konya'nın Ereğli ilçesinde ayrı yaşadığı eşi Arife Öz'ü (49) tabancayla ...
Erkek dehşeti: Kaçırdığı kadını vurup intihar etti!
Bursa'da eski erkek arkadaşı Arda Tırkaz’ın (28) evini basıp kaçırdığı, ...
Akraba barışmasında kan aktı: 1 kişi can verdi!
Sakarya’nın Hendek ilçesinde barışmak için bir ara gelen husumetli akrabalar ...
 
Otobüste çıkan yangını söndürdü... İzmir'de kadın şoförden cesur davranış!
İzmir'in Konak ilçesinde belediye otobüsünde çıkan yangın, aracın kadın ...
Kahreden son... 11'inci kattan ölüme düştü!
Kayseri'de, 14 katlı binanın 11'inci katındaki balkondan düşen H.İ.Ş. (40) hayatını kaybetti.
Türkiye'den Somali'deki terör saldırısına kınama
Dışişleri Bakanlığı, Somali’nin başkenti Mogadişu'da dün akşam düzenlenen ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva