HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2011 Pazar - 19:14

Baykal: Erdoğan geri adım mı attı?

Antalya'da bulunan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın dünkü açıklamalarını yorumladı.

Baykal: Erdoğan geri adım mı attı?

ANTALYA - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü konuşmasında, "Ergenekon davasının savcısı olduğuna dair hiçbir açıklama yapmadığını" söylediğini belirterek, "Bu çok ilgi çekici bir durumu ortaya koyuyor. İnsan düşünüyor; acaba Başbakan, Ergenekon davasının seyrini görerek, artık savcı olmaktan vazgeçme kararı mı aldı?" dedi.
 
Kepez Belediyesi tarafından yedincisi Varsak Stadı’nda düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerini izleyen Deniz Baykal, güreş meydanında cazgır eşliğinde, tur atarak milletvekili adaylarıyla seyircileri selamladı. Stattan ayrılan Baykal, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Ergenekon davasının savcısı olduğuna dair hiçbir açıklama yapmadığını ifade ettiğini" belirten Baykal, şunları söyledi:
 
"Dün Sayın Başbakan, çarpıcı bir açıklama yaptı. Ergenekon davasının savcısı olduğuna dair hiçbir açıklama yapmamış olduğunu ifade etti. Bu çok ilgi çekici bir durumu ortaya koyuyor. İnsan düşünüyor; acaba Başbakan, Ergenekon davasının seyrini görerek, artık savcı olmaktan vazgeçme kararı mı aldı? Eğer Başbakan ’Ben hiçbir zaman savcısı olmadım’ diyorsa bunu anlamak çok güç. Çünkü Başbakanın böyle bir açıklaması olmuştur. Hatta o açıklama üzerine ben de ’Bir Başbakanın yürütülmekte olan bir davanın savcısı olması hukuka saygısızlıktır. Böyle bir şey olamaz. Hukuk devletini anlamamak, kuvvetler ayrılığını kavramamak anlamına gelir’ demiştim. Başbakanın savcı olduğu bir büyük davada eğer bu kadar fütursuzca bu uygulamalar yapılabiliyorsa ona karşı mağdur insanları savunmak da ana muhalefetin görevidir. ’Ben de haksızlığa uğrayan insanların avukatıyım’ diye açıklama yapmıştım.
 
Şimdi Başbakan, ’benim böyle bir açıklamam olmadı’ diyor. Ya Başbakan hafızasını kaybetti, yaptığı açıklamayı gerçekten unuttu. Böyle bir açıklama yapmadığını samimiyetle düşünerek bunu söylüyor. Ya da Başbakan Türk milletinin hafızasına saygısızlık ediyor. Türk milletinin böyle lafları çok kolayca kabul edebileceğini zannediyor. ’İstediğim zaman istediğimi söylerim. Bir söylediğimin tam tersini ifade ederim her ikisini kabul ettiririm’ gibi bir fütursuzluk içinde millete karşı bir saygısızlık içinde. Bunun her ikisi de gerçekten çok vahimdir. Yani, Başbakan gerçekten unuttuysa vahimdir. Ya da ’ben istediğimi söylerim’ anlayışıyla bu açıklamaları yapıyorsa çok şaşırtıcıdır. Başbakanın açıklamaları ortadadır. Vahim bir iş yapmıştır."
 
Bu davayı çığırından çıkaran uygulamaların başında Başbakanın bu açıklamasının olduğunu ileri süren Baykal, şöyle devam etti:
 
"Başbakan, savcı olduğunu ilan etmiştir. Bu dava şimdi Türkiye’de hukuk açısından, demokrasi açısından çok ciddi sorunları da beraberinde getirmiştir. Eğer Başbakanın bu açıklaması bu duruma bir son verme arzusuyla ilgiliyse bunu tabii ki memnuniyetle karşılamak lazım. Bir an önce Başbakan, elini eteğini davalardan, hukuktan çeksin. Buna şiddetle ihtiyaç var. Bunu vurgulama, Başbakanla bu tartışmayı yapmış bir insan olarak ’mağdur insanların avukatıyım’ demiş bir insan olarak bunu açıklama gereği hissettim."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den ‘aday’ şov
AK Parti’nin aralarında Ertuğrul Günay ve Ulaştırma eski Bakanı Binali ...
Batum'dan son bomba
Daha önce söylediği kağıttan kaplan sözüyle gündeme oturan CHP Genel Başkan ...
Kurtulmuş: Askerliği 3 aya indireceğiz
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ...
 
Kılıçdaroğlu Cihaner için ne dedi?
Kılıçdaroğlu İlhan Cihaner'in adaylığı hakkında ilk kez Uğur Dündar'a konuştu.
'Davetinizi talimat kabul ettim'
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, seçim startını Aliağa-Cumaovası ...
AKP’nin en sürpriz milletvekili adayı
AK Parti, İstanbul 2’nci Bölge 16’ncı sıradan aday gösterilen 46 yaşındaki ...
 
Günay'a öğrenci protestosu
Öğrenciler AKP'nin İzmir'den aday gösterdiği Ertuğrul Günay'a Kitap Fuarı girişinde tepki gösterdi.
Batum’dan iddialı oy hedefi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP'nin yüzde 35 AK Parti'nin ...
Kılıçdaroğlu: AKP insanı unutmuş
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva