HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2011 Pazar - 18:41

AK Parti’den ‘aday’ şov

AK Parti’nin aralarında Ertuğrul Günay ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın da bulunduğu 26 İzmir milletvekili adayı görkemli törenle tanıtıldı.

AK Parti’den ‘aday’ şov

Fırat Soylu/Soner Çağlar/Egedesonsöz-AK Parti’nin 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde İzmir’den aday gösterdiği 26 isim düzenlenen törenle tanıtıldı. Balçova’daki Kaya Termal Otel’de gerçekleşen tanıtım toplantısında İzmir’den aday gösterilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Coşkulu geçen aday tanıtım töreninin açılış konuşmasını İl Başkanı Ömer Cihat Akay yaptı. İzmir’in hak ettiği yerde olmadığını savunan Akay, İzmir’de çözüm odaklı siyaset anlayışını ortaya koyacaklarını belirterek, “İzmir hak ettiği yerde mi? Hayır, yerel yönetimlerin hak ettiğini vermemesinden yaşanan sıkıntılar İzmir’i durağan hale getirmiştir. AK Parti dokuz yılda İzmir sevgisini yaptığı hizmetlerle göstermiştir. 12 Haziran’da seçimini AK Parti’den yana kullanacaktır. Ege’nin incisi güzel İzmir’imizi hak ettiği noktaya taşımak için tüm teşkilatımızla İzmir’de mutlak başarı odaklı bir seçim maratonuna başladık. AK Partili olmak demek milletin derdiyle dertlenmektir. Bu güzel ülkemizin daha aydınlık yarınlara ulaşması için her ferdimiz bu taşın altına ellerimizi değil, gönüllerimizi koyduk. Hedefe varmak isteyenler yollar ne kadar sarp ve dik olursa olsun hedeflerine ulaşırlar. Bizler Başbakanımızın ifadesiyle, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz” diye konuştu. 


İCRAATLAR ANLATILACAK
AK Parti’nin gücünü halktan aldığını söyleyen Akay, hedeflerinin Cumhuriyetin 100. yılında tek başına iktidar olmak olduğunu dile getirdi. AK Parti’nin hizmetlerini halka anlatacaklarını belirten Akay, “Gittiğimiz her yerde hizmetlerimizi anlatacağız. Teknolojinin imkan ve kolaylıklarını kullanacağız. Hem Türkiye’de hem İzmir’de o kadar hizmet var ki bunları güzel halkımıza anlatacağız. Bu görevi sürdürürken, teşkilatlarımızın kılcal damarı olan tüm üyelerimizle omuz omuza olacağız. Çocuklarımız için çalışmalarımıza bundan önce olduğu gibi bundan sonrada devam etme arzusundayız. Ak Parti gücünü milletimizden almaktadır. Ak kadrolardan beklentisi birlik ve beraberlik içinde heyecanla kararlılıkla çalışmaktır. Genel seçimlere dokuz haftalık bir süre kaldı. Hedefimiz cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde de tek başına iktidar olmaktır. Biz makamların, koltukların geçici olduğunu çok iyi biliyoruz bizim derdimiz milletimize eser bırakmaktır. Her teşkilat üyesi arkadaşımızdan istediğim yeni üyeler kazandırmaktır. AK icraatları İzmirlilere anlatmaktır” dedi. Aday tanıtımının ardından ilçe başkanları adına Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran konuşma yaptı.

AKSOY: GIYBET ETMEZSEK BAŞARIMIZ ARTAR
Törende aday gösterilmeyen mevcut milletvekilleri adına ise Taha Aksoy konuştu. Görev yapmış kişilerin arkasından konuşulmamasını isteyen Aksoy, “İnsanlar hep başarısızlıklardan ders çıkarır. Biz başarılarımızdan da ders çıkardık. Başarıyı kendimize mal etmedik, övünme meselesi yapmadık. Başarımızın millete tepeden bakacak noktaya çıkmasına engel olduk. Biz hizmete talip olduk, hizmete talip olduk, şimdi de hizmete talibiz. Bizi biz yapan değerlere sahip çıktığımız sürece, içimize fitne fesadı sokmadığımız sürece, emin olun yüreklerimiz birlikte atacak. Görevlerinden ayrılanların arkasından gıybet etmediğimiz sürece başarımız artacaktır” diye konuştu.
 
YILDIRIM: KAYIP YILLARI TELAFİ EDECEĞİZ
İzmir’den aday gösterilen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ise, İzmir için önemli projeleri ortaya koyacaklarını söyledi. İdeolojik söylemlerle İzmirliden oy alanların İzmir’e çok şey kaybettirdiğini savunan Yıldırım, “İzmir’de siyaset yapmayacağız. İzmir’e hizmet yapacağız. Siyaset yaparak ideolojik söylemleri kullanarak İzmir’e çok şey kaybettirdiler. Kayıp yılları telafi etmenin gereğini yapacağız. Geciken hizmetleri İzmir’e getireceğiz” dedi.  

 
BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN
“İzmirlilerin gönüllerine yol yapmaya geliyoruz” diyen Yıldırım, İzmirliye beklediği her türlü hizmeti sunmak için canla başla çalışacaklarını söyledi. Yıldırım, “Biz bir şeye inanıyoruz bu başarının arkasında Türk insanının duası var. Bu başarının arkasında Türkiye sevdalısı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu yüzden hem içerde hem dışarıda başarıya koşuyoruz. Bizi izlemeye devam edin. İzmir’in projelerini birer birer anlatacağız. İzmir’i aydınlık günlere hep birlikte taşıyacağız” diye konuştu.
 
GÜNAY: KAVGA İÇİN DEĞİL SEVDA İÇİN GELDİK
Birinci bölge 1. sıra adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da İzmir’den aday gösterilmesinin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Günay, “Bu bir siyaset kavgası yolculuğu değil hizmet sevdası yolculuğu. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak anlayan bir anlayıştan geliyoruz. Sekiz yılı aşkın sürede ondan önceki 80 yılda kıyaslayabileceğimiz büyük başarılar kazandı. Bana düşen, İzmir’i bu dünyanın en güzel, en tarihi ve en bereketli coğrafyasını, kültür turizminin başkentlerinden biri yapmak. Bu şehir ne yapsanız hak ediyor. Bu kentin insanı bize bu gücü verecektir. İzmir’in altyapısına güzel katkılar yaptık. Bundan sonra da yapacağız. Partinin İzmir’e verdiği değer seçim bildirgesinde birkaç satır yada birkaç paragrafla değil birkaç sayfayla yer alıyor. Yunus Emre’nin dediği gibi. “Biz gelmedik kavga için. Biz geldik sevda için. Dostun evi gönüllerdir. Biz İzmir’e gönüller yapmaya geliyoruz” dedi.

 
9 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Aday olmayarak 12 Haziran’dan sonra aktif siyaseti bırakacak olan Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise 9 yıl önce iktidara geldiklerinde, kimsenin AK Parti’nin hizmetlerinden emin olmadığını hatırlatarak, “Bunlar ekonomide başarılı olurlar. Ekonomi zaten önceki ekonomi bakanı tarafından istikamet konmuştu. Öteki alanlarda ciddi endişemiz var” diyorlardı. Bugün nice insan, ‘siz giderseniz ülkeyi kim yönetecek’ diyor. Aktöre, aktörlere bakılmaz, zemine ortama bakılır. Bizim zeminimiz milletimizdir. İktidar eden, hesap soran da millettir. Türkiye çok iyi bir istikamette. Bizim milletin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
AYDIN: BİR ÖNCEKİ DÖNEM BIRAKACAKTIM
Milletvekili adayı olmamaya çok önceden karar verdiğini ve bu kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da ilettiğini belirten Aydın, “Başbakan’a ‘bu dönem bana izin’ dedim. Gündüz Bakanlık yapıyorum gece 03.00’e kadar okuyup, yazıyorum. Geri kalan ömrümü okuyup ve yazarak geçirmek istiyorum. Hayata böyle başladım, ömrümü böyle bitirmek istiyorum. Bana izin isteme gücünü veren partimizin bu gücüdür. Birinci dönemin sonunda da ‘bana izin’ demek istedim Başbakan’ın kulağının bir köşesine ima ettim ama ‘hocam daha değil’ dedi. Bugün yüzde 56 oy oranıyla partimi güçlü döneminde bırakıyorum. Gösterdiğiniz ilgiye, sevgiye binlerce teşekkür” dedi. Törende Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’da bir konuşma yaptı. Aday gösterilmeyen Hotar, İzmir’de iktidar olmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Törenden notlar:
 
  • Balçova Kaya Termal Otel’de yapılan törene çok sayıda partili katıldı. Salona sığmayan kalabalık için bina dışında dev ekran kurularak dışarıda kalan partililerin de törenin canlı izlemeleri sağlandı.
  • Törene Antalya’dan aday gösterilen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün dışındaki tüm İzmir milletvekilleri katıldı. 
  • İzmir listelerinin ilk sıralarında yer alan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay salonları girişleri sırasında yoğun alkış aldı. 
  • Aday tanıtımından önce Seferihisar’dan gelen halkoyunları ekibi ‘zeybek’ oyunu sergiledi. 
  • Adaylar birinci ve ikinci bölge olarak dönüşümlü anons edildi. İki Bakan’ın dışında teşkilattan gelen isimler oldukça alkış aldı. 
  • Tanıtımda ismi anons edilen adaylar konuşmaların yapıldığı platformun üzerine kurulan kürsü üzerinde sıralandı. Adayların özgeçmişleri de okundu. 
  • Kürsüye çıkan adaylara üzerinde AK Parti İzmir İl Başkanlığı yazan ve Ak Parti’nin renklerini taşıyan atkılar ile beyaz gül dağıtıldı. 
  • Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Erdal Kalkan’ın isimlerinin anons edilmesi sırasında CHP’de siyaset yaptıkları ve Deniz Baykal’a karşı cephe aldıkları yönündeki bilgilerin verilmesi dikkat çekti. 
  • Günay’ın anons edilmesinin ardından töreni izleyen partililerden bazıları ellerinde ‘evine hoş geldin’ yazılı pankartı açtı. 
  • Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın anonsu sırasında da ‘Metro seni bekliyor’ yazılı pankartın açıldığı görüldü. 
  • Yeniden aday gösterilmeyen Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi, İbrahim Hasgür de anons edilerek platformda adaylarla birlikte yer aldı.
İşte Ak Parti’nin İzmir’de aday gösterdiği 26 ismin sıralı tam listeleri.
 
1. BÖLGE
1.       Ertuğrul Günay
2.       Mehmet Tekelioğlu
3.       İlhan İşbilen
4.       İlknur Denizli
5.       Ali Aşlık
6.       Rıfat Sait
7.       Bilal Doğan
8.       Cemal Bekle
9.       Tülin Bozkurt
10.   Harun Özdemir
11.   Osman Sakman
12.   Maksut Karaosman
13.   Doğan Bayram
2. BÖLGE
1.       Binali Yıldırım
2.       Aydın Şengül
3.       Erdal Kalkan
4.       Nesrin Ulema
5.       Hamza Dağ
6.       Bekir Pakdemirli
7.       Hasan Şahin
8.       Müjde Özkumova
9.       Tolga murat Balıkçı
10.   Uğur türkan
11.   Abdullah Tekbaş
12.   Yeşim Demirali
13.   Mehmet Kavuk

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert demir 18 Nisan 2011 Pazartesi 15:50

bayadır bu teşkilattan uzaktım uzak kalmak istiyodum dünkü toplantıya gittim ve aldığım 1-2 haber güzel işlerin yapıldığına dair haberler il başkanı,bakanlar ve a takımdakiler çok başarılı gözüküyor güzel bi seçim propagandası bizi bekliyor başarılı bakanlar partilere selamlar alah yardımıcımız olsun iyi günler.

Yorumu oyla      19      6  
sabri paşa 18 Nisan 2011 Pazartesi 14:48

izmirde bir şeyler değişecekse vakit bu vakittir hem binali yıldırım hem ertuğrul günay çok değerli ve her kesimden insanın kucaklıyacağı isimler olduğunu düşünüyorum parti içersinde de kırgınlıkların bittiğini ve güzel birleşmenin olduğunu dün çoşkulu tanıtım toplantısında gördük yeni başkan ve özellikle bazı ilçe başkanlarının özverili çalışmalarının sonucunu seçimde alacağız gibi gözükmekte

Yorumu oyla      23      7  
Arzu Nevin Örs 18 Nisan 2011 Pazartesi 14:39

Başkan işi gücü bırakmış Başbakan ve diğer adaylardan hiçbir farkı olmaması gereken iki bakanın gözüne girme peşinde ki önümüzdeki dönem kendisine yardımcı olsunlar da milletvekili olsun. Alttaki bir arkadaşın dediği gibi, insan kendi ayağına yer yapmak için çabalayabilir, bu gayet normaldir ama bu il başkanı bu işi kişisel şova döküp, pervasızca yapıyor. 3 gün sonra yok olup gidecek ama olan İzmir'e va Ak Parti'ye olacak. Bence seçime kadar partiyi profesyonellere bırakmalı ve bu il başkanı derhal görevden el çektirilmeli. Yoksa bu seçimi de il başkanının ayağına yer yapma telaşı yüzünden kaybedeceğiz

Yorumu oyla      14      17  
Hasan korkmaz 18 Nisan 2011 Pazartesi 14:25

Ak Partili yorumculara sorarim bu baskan geldiginde hicbirimiz onu gercekten tanimiyorduk teskilati kucaklamasiyla ilcelerle birebir sicak temasiyla iyi niyetiyle guler yuzuyle bazi tabulari yiktigini dusunuyorum daha 3 ay oldu sabretmek gerekir diyorum simdiye kadar hangi organizasyonda cuvalladilar dun gene coskulu kalabalik ordaydi basbakan geldiginde onu buradan mutlu bir sekilde yollamadik mi izbanin turan istasyonundan teskilata sorarim tamam daha dolu daha guzel bir aday listesi olabilirdi ancak basbakanimiz bole uygun gorduyse ve bu kadar teskilatci bir liste yaptiysa 4 tane eski il baskani 3 eski ilce baskanini bu listeye yazdiysa teskilat daha ne istiyor allah askina hala o baskanci bu baskanci yok soleydi yok boyleydi parmaklariniz caliscagina inin sokaga oy isteyin zaman calisma zamanidir elestirme zamani degil sikinti varsa secimden sonra kongre yapilir ama su anda teskilatin bahanesi yok durmak yok yola devam saygilar...

Yorumu oyla      22      12  
cenap bektaş 18 Nisan 2011 Pazartesi 13:14

Ümit Aydın'a hitaf olunur Pazar günü yapılan aday tanıtımında oradaydım.Mevcut milletvekillerine koruma müdürü gibi yola açtıran bir il başkanı ile Koskoca Akparti İzmir ilinden topu topu 1000 kişi ya var ya yok Temayüle bakın katılan 4000 küsür kişi...Ya peki nerede? bu insanlar ben size cevaplıyayım.Gelmediler!Neden?Çünkü 2002,2007,2009(yerel seçimler) Ahmet Sarışın gibi yanlışlıkları ve Babam Akpartiden aday olmasaydı Biz kime oy vereceğimizi iyi bilirdik diyen Taha Aksoyun çocukları... Hep aynı nakarat Teşkilatın ve İzmirin tanıdığı adaylar olsun diye hep yırttık kendimizi Sonuç:Koca bir sıfır....Hani 2023 Türkiye vizyonu ,Hani kötü yönetilen bir İzmir ve Akparti üstünlüğü olacaktı.....Bu dönemdede bütün ümitlerimiz kar tanesi misali su olup gitti..acep bir allahın kulu bana söylesin 26 adaydan 1-2 tanesinin haricinde hangisinin seçileceğine inanıyorsunuz?Hangisi vizyon ve misyon sahibi?Hangisi İzmiri şaha kaldıracak oyları arttıracak yapıya sahip...chp ve mhp nin yaptığı icraatlarla ve İzmir sosyal demokratların kalesi deyimini silip atacaktık.. Devşirme adaylarla bu iş olmazzzzzz....12 Haziran da hepimiz göreceğiz.Rabbimden isteğim partim için çok geç kalınmış olmaz.

Yorumu oyla      16      18  
Salih Tuna Kurt 18 Nisan 2011 Pazartesi 11:05

Bu il başkanının tek derdi kendi reklamını yapmak ve önümüzdeki seçimde aday olmak. Kendini Ankara'ya ve iki bakana yamamak için adayları alıp Ankara'ya bu iki bakanın ayağına götürdü. Yazıklar olsun, kendi reklamının derdine düştün ama adayları da aşağıladın. Net olarak söylüyorum, bu il başkanı kendi reklamını yapmayı bile yüzüne gözüne bulaştıracak kadar beceriksiz.

Yorumu oyla      17      17  
kaos 18 Nisan 2011 Pazartesi 09:38

otelde şov yapmak ile sokakta oy istemek farklı şeyler.1. bölgede chp kontenjanından sayın denizli,gülen cemaat kontenjanından işbilen ,cumhurbaşkanı enişte kontenjanından tekelioğlu ha birde ERTUĞRUL bey ordulu tesadüfe bakın Ali aşlık beyde ordulu teşkilatın gücü ha ha ha

Yorumu oyla      16      17  
ümit aydın 18 Nisan 2011 Pazartesi 09:25

sabah erkenden benden kaya termal oteldeyım.soyle bır gozlemledım kaya termaal otel ıkı tane yoğun organızasyona mısafırlık yaptı bırısı temayul yoklamsı diğerı vekıllerın tanıtımı amaclı ıl danışma meslısı oldu ama gorduğum sukı ıkı tane baakana teskılat kucak acmış ve yoğun ılgı gosterılıyordu.cunku sebebpi bu ıkı tane bakanın 23 donemde yapmış oldukalrı hızmettır.cok ılgınç bıur seyde varkı ak partılı olmayan kışılerınde oraya gelıp sayın gunayı tebrık etmesı ıdı.burdan su anlam cıkıyorkı gercekten bakan gunay ızmıre kavga etneye degıl hızmete gelmış olcak kı partılı olayan kışılerın bu anlamlı zıyaretı yapmış olamsıdır. ayrıca temayul yoklasmında sow yapan aday adaylarının sus pus oturusu aday gosterılmeyen aday adayalrının orada var olmaması benı cok uzdu ak partıde gorev ıstenılmez verılır.kaıdesını herhalde unutmuş olsalar gerek.bır cok basın mensubunun ve teskılatın sırlamdan memnun olamdığını duydum ve yorumlardan da okuyorum.ancak su unutulmamalı kı doğru ve yanlış o lıstenın altında bızım genl baskanımızn ve basbakanımzın ımzası olmsaıdır.saygıalrımla umıt aydın

Yorumu oyla      23      9  
MÜCAHİT 18 Nisan 2011 Pazartesi 01:34

Bence programın en etkileyici konuşmasını Nükhet hanım yaptı halen işinin başında olduğunu,herhangi bir polimiğe girmeden herzamanki hanımefendiliğiyle telefuz edip birlik mesajı verdi.Belki haddim deiğil ama;aferin.İnşallah ANKARA'DAKİ tek dikili agacımız solmaz......!!!!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      14      20  
cumhur iyetoğlu 17 Nisan 2011 Pazar 23:40

birileri söylesin izmir sıcaktır çarpar.. ankara havası yok izmirde takmışlar atkıları burası İZMİR tayyip aday olsaydı keşke izmirdenbir atkıda ona takardık...

Yorumu oyla      15      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batum'dan son bomba
Daha önce söylediği kağıttan kaplan sözüyle gündeme oturan CHP Genel Başkan ...
Kurtulmuş: Askerliği 3 aya indireceğiz
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ...
Kılıçdaroğlu Cihaner için ne dedi?
Kılıçdaroğlu İlhan Cihaner'in adaylığı hakkında ilk kez Uğur Dündar'a konuştu.
 
'Davetinizi talimat kabul ettim'
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, seçim startını Aliağa-Cumaovası ...
AKP’nin en sürpriz milletvekili adayı
AK Parti, İstanbul 2’nci Bölge 16’ncı sıradan aday gösterilen 46 yaşındaki ...
Günay'a öğrenci protestosu
Öğrenciler AKP'nin İzmir'den aday gösterdiği Ertuğrul Günay'a Kitap Fuarı girişinde tepki gösterdi.
 
Batum’dan iddialı oy hedefi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP'nin yüzde 35 AK Parti'nin ...
Kılıçdaroğlu: AKP insanı unutmuş
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim ...
Susam'dan kutlu doğum ziyareti
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam, Kutlu ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva