HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2012 Perşembe - 12:44

Bayır’dan itirazlara sert cevap!

Delege seçimlerine tam gaz devam eden CHP İzmir Örgütü’nde, iptal edilen ve geçersiz sayılan bazı mahallelerin seçim sonuçları, il ve ilçe yönetimleri ile kaybeden listelerdeki partilileri karşı karşıya getirdi.

Bayır’dan itirazlara sert cevap!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Cumartesi günü yapılan Karabağlar Poligon Mahallesi seçimlerinde de kavga yaşanmış ve seçimler karakolda bitmişti. İlçe yönetimine yakın ‘beyaz’ listenin kazandığı açıklanan seçimlerin ardından toplanan il yönetimi, sonuç tutanağında sahtecilik yapıldığını tespit etmiş ve üç oy farkla asıl kazananın ‘mavi’ liste olduğu yönünde karar vermişti. Tutanakta imzası bulunan İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Çakar ve iki dosya sorumlusu da disipline sevk edilmişti. İl yönetimince alınan karar CHP Karabağlar İlçe örgütünde tepkiyle karşılandı. İlçe Başkanı Birol Ağırbaş, il yönetiminin aldığı kararda prosedür hatası yaptığını, kendisine getirilen evrakta hiçbir oynama veya tahribatın bulunmadığını, dolayısıyla seçim sonuçlarının iptal edilmesinin doğru bir karar olmadığını söyledi.
 
AĞIRBAŞ: “HAKKIMIZI ARACAĞIZ”
Ağırbaş “Bana getirilen evrak, kuralına göre hazırlanan ve yasal sıkıntı bulunmayan bir evraktı. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. İl yönetiminin aldığı kararı kabul etmemiz söz konusu değil. Çıkartılan kavgaya rağmen, ilçe yöneticimiz düzgün bir tutanak tuttu” dedi. Parti tüzüğüne hakim bazı hukukçular ise Poligon seçim sonuçlarına yönelik olası itirazların, ilçe yönetimince karara bağlanmadan, direk il yönetim kurulunda görüşülüp iptal edilmesinin hukuka aykırı bir davranış olacağını öne sürdü. Hukukçular “Tüzükte, ‘Delege seçimlerine yönelik itirazlar önce ilçe yönetiminde karar bağlanır, daha sonra il yönetiminde görüşülür’ deniliyor. Poligon ile ilgili olarak il yönetiminin, ilçenin kararını beklemeden karar vermesi prosedüre aykırı olabilir. İlçe yönetimi arzu ederse yargıya başvurabilir” görüşünü belirtti.
 
BAYIR “İLÇE SAHTEKARLIĞA GÖZ YUMDU”
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise Poligon seçimlerinde, ‘resmi seçim evrakında sahtecilik’ tespit ettiklerini ve böyle bir durumda ilçe yönetiminin kararını beklemek zorunda olmadıklarını savundu. İlçe yönetiminin de yaşanan soruna göz yumduğunu belirten Bayır “İlçe yönetimine sunulan tutanak üzerinde karar aldık. Ortada hayali bir suç uydurma söz konusu değil. Tutanakta tahribat yapıldığını ortaya çıkardık. Seçimlerin sağlıklı yapılmadığını tespit ettiğimiz takdirde, ilçeye yapılacak itirazların sonuçlanmasını bekleme zorunluluğumuz kalmaz. Zaten ilçe yönetimi de soruna taraf olmuş ve göz yummuştur. İlçe başkanının yerinde olsam, tutanağı hazırlayanlardan hesap sorardım. İlçenin, bu hatayı gözden kaçırması bile ilçe yönetimini görevden almak için neden sayılabilir ama bu saatten sonra kimseyi kahraman yapma niyetinde değilim” dedi.
 
GÜZELYALI’YA OY KULLANDIRTMAM!
Tartışmalı şekilde iptal edilen Buca Efeler Mahallesi ve bir ilçe yöneticisinin darp edildiği Konak Güzelyalı Mahallesi seçimlerinin de Pazar günü yapılacağını ifade eden İl Başkanı Bayır, yeniden bir sorun yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Bayır “Pazar günü, Çiğli, Buca, Karabağlar, Konak, Gaziemir ve bazı çevre ilçelerde sandık kuracağız. Güzelyalı Mahallesi için sandık yerini il yönetimi olarak biz belirledik. Taraflar arasında bir sorun yaşanmaması için de tedbirleri aldık. Eğer benzeri bir sorun yaşanırsa, Konak İlçe Kongresi’nde, Güzelyalı delegelerine oy kullandırtmam. Bir mahallede, iki kez üst üste sağlıklı seçim yapılmasının önüne geçiliyorsa, bir üst kararla bunu yapma hakkımız var” diye konuştu.
 
EFELER SEÇİME HAZIR!
Öte yandan; iptal edilen ve Pazar günü tekrar yapılacak olan Efeler Mahallesi seçimlerinin de gergin geçebileceği ifade edildi. Seçimler öncesinde, İl Başkanı Bayır’ı hedef alan bazı partililerin ‘Dökülecek her damla kandan Tacettin Bayır sorumludur’ şeklindeki mesajlar ile ortamı germe düşüncesi yerini sakinliğe bıraktı. Efeler Mahallesi üyelerinden Lokman Fazla “Her türlü baskı ve dayatmaya karşın güle oynaya sandığa gideceğiz. İl Başkanı Tacettin Bayır, yeniden seçilememe korkusu ile Efeler’i iptal etti ancak kendisine gereken cevabı sandıkta bir kez daha vereceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeki 10 Şubat 2012 Cuma 13:10

İlk yazdığım yoruma katılan hiç yok.Bu demektir ki CHP de birlik istenmiyor,hep iki liste olsun isteniyor,ayrılık isteniyor,ben bu kişilere CHP de ki siyasi yaşamlarında kendilerine başarısızlıklar diliyorum.Allah siyasi yollarını hep kapalı tutsun.

Yorumu oyla      12      6  
demokrasi 10 Şubat 2012 Cuma 09:49

SAYIN İL BAŞKANI NEYE HİZMET ETTİĞİNİ KENDİSEDE BİLMİYOR GALİBA YILDIZ MAHALESİNDE ALDIĞI KARAR DOĞRU BİR KARAR DEYİL KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK SEN O KOLTUĞU DOLDURAMADIN SAYIN TACETİN BEY SEN GEÇ KENDİ İŞİNİN BAŞINA SANA BU KOLTUK ÇOK BOL GELDİİİİİİİİİİİİ

Yorumu oyla      14      7  
demokrasi 10 Şubat 2012 Cuma 09:43

SAYIN İL BAŞKANI NEYE HİZMET ETTİĞİNİ KENDİSEDE BİLMİYOR GALİBA YILDIZ MAHALESİNDE ALDIĞI KARAR DOĞRU BİR KARAR DEYİL KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK SEN O KOLTUĞU DOLDURAMADIN SAYIN TACETİN BEY SEN GEÇ KENDİ İŞİNİN BAŞINA SANA BU KOLTUK ÇOK BOL GELDİİİİİİİİİİİİ

Yorumu oyla      13      8  
partili yorumcu 10 Şubat 2012 Cuma 05:01

Sayın Bayır; il başkanı seçilin de kapatın şu milletin ağzını. sizin o koltukta kalmanız gerekiyor bunun için de elimizden geleni yapacağız ve umuyorum ki karabağlar, buca, karşıyaka, bornova ilçe başkan ve yönetimleri değişir. delegeler umarım doğru kararı verir...

Yorumu oyla      16      8  
zeki 9 Şubat 2012 Perşembe 23:48

Dökülecek her damla kandan Tacettin bayır sorumludur demek ne demek? bu şekilde bir yorum yapmak ne anlama geliyor? Yani efeler de kavga mı olacak,bunu mu demek istiyorlar.Şimdi diyelim ki Buca da bir kesim istediği sonucu aldı,her şeyi ele geçirdi,peki sonun da yapılacak mahalli ve genel seçimlerde bu kesim başarılı mı olacak?Buca örgütünde birlik beraberlik olmadan seçimlerde nasıl başarılı olunacak? Neden bütün mahalleler de tek liste ile seçim yapılmıyor,niçin iki liste,niçin bu ayrılık?

Yorumu oyla      13      8  
ödemiş delege seçimleri h.k İzmirden!! 9 Şubat 2012 Perşembe 16:07

Ödemiş delegesi olarak oy kullanmaya gittim,birde ne göreyim belediye başkanı,m.eriş,h.kurt,b.balıkçıoğlu birleşmiş bir tek adamın üstüne oynuyorlar,o kadar komik görünüyorlardıki inanın kenilerini sadece güldürdüler.Emin ÖZTÜRK ün yokluğunu dördünüz bir araya gelin dolduramazsınız..Çünkü Ödemiş C.H.P zenginler,burjuvalar kulubu değildir halkın yeridir.İzmirden kalktımgeldim sizin o durumunuzu görünce inanın beyler çok üzüldüm sizin adınıza

Yorumu oyla      17      8  
gercek chp 9 Şubat 2012 Perşembe 14:47

sayın lokman fazla ikilik yaratma bu partide herkes chp li seçimlerde yoktun delege seçimlerde ise koşturuyorsun amacın ne rantmı var lütfen chp ligibi hareket et saygılarımlar

Yorumu oyla      20      14  
DELEGE 9 Şubat 2012 Perşembe 13:28

BUCA EFELER MAH. SİNDE İL.BAŞ.TACETTİN BAYIR*IN LİSTESİMİ KAZANACAK YOKSA ÖRGÜT LİSTESİMİ KAZANACAK DELEGE SEÇİMİNDE İZMİRDE EN ÇOK KONUŞULACAK SEÇİM EFELER MAH.OLACAK İL BAŞKANI BURADA MAĞLUP CIKARSA ADAY ADAYI OLABİLECEKMİ POLİSLE GELECEM DİYEN BAYIR*A GENEL MERKEZ NASIL BAKACAK BAYIR SEÇİME GELİRSE GERGİNLİK KAÇINILMAZ GÖRÜNÜYOR ÜYELER TACETTİN BAYIR HAKKINDA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA HAZIRLANIYORLAR SAYGILAR.

Yorumu oyla      27      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozdağ: Bu soruşturmanın mantığını anlamış değilim
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye ...
Balbay cezaevinden soru önergesi verecek!
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Mustafa Balbay'ın yakında kamuoyunu ...
Kılıçdaroğlu: Kavga ortamına sürükleniyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'deki içtüzük gerilimiyle ilgili ...
 
Aytun Çıray: Bu hesap ahirete kalmayacak
“Vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacak !” diyen CHP İzmir Milletvekili ...
Meclis'te 'İçtüzük' isyanı, yumruklar konuştu!
Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen iç tüzük görüşmelerinde CHP'li ...
Herkese yasak Hakan Şükür'e serbest!
Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün, Lig TV’yle Maraton programında ...
 
CHP’li İnce'den AKP'ye imalı soru
TBMM Genel Kurulu’nda, AKP ve CHP arasında imam hatip lisesi tartışması yaşandı.
CHP İzmir yeni tüzükte başrolde!
CHP’de, kurultay öncesi tüzük çalışmalarına katkı koymak adına oluşturulan ...
Tekelioğlu “:Uygulanabilirliğini sağlamak için çalışacağız”
AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof Dr. Mehmet Tekelioğlu Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva