HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2012 Perşembe - 11:52

Bozdağ: Bu soruşturmanın mantığını anlamış değilim

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasını değerlendirirken, ''Bir hukukçu olarak bu soruşturmanın mantığını anlamış değilim'' dedi.

Bozdağ: Bu soruşturmanın mantığını anlamış değilim

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT yöneticilerini ifadeye çağrılmasına ilişkin, "Benim gördüğüm, ortaya çıkan şeylere baktığınızda işlenen herhangi bir suç yok. Yapılan bir vazife var" dedi.
 
Bozdağ, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin, "MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılması ve bununla ilgili yorumlar" konusunda görüşünü sorması üzerine Bozdağ, gazetelerde yer alan haberler dışında bu konuyla ilgili net bilgilerin daha henüz açıklanmadığını belirterek, "Terörle mücadele eden görevlilerimize en büyük desteği MİT vermektedir. Çünkü, MİT’in vazifesi terör örgütlerinin içerisine sızmak, onlardan bilgi almak, eylem planlarını, para, silah ve terörist transferlerini, içeride ve dışarıda desteklerini ve çalışmalarını yakından takip etmek zaten bu teşkilatın
birinci derecede görevidir" diye konuştu.
 
Ülkenin güvenliğiyle ilgili verilen görevleri yapmanın MİT’in yasa ile verilmiş vazifesi olduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:
 
"Bu vazifesini yaparken terör örgütlerinin içine sızmış olması onun yine kendi görevidir. Dünyanın her yerinde istihbarat örgütleri çalışmalar yaparken bu minval üzerinde çalışırlar. Ama yargılama ve soruşturmalarda kimin bu minval üzerinde görev yapıp yapmadığını titizlikle ayırmak ve bu hukuku uygularken, kanunu uygularken de terörist ile terörist olmayanı ayırmak, bu yargı terazisini elinde tutan yargı görevini yapanlara ait bir vazifedir. Ama siz bunu yapmaz, elma ile armudu birbirine karıştırırsanız, o zaman bu noktada görevini yapan, canı pahasına ülkesi için hizmet eden insanları, ’terör örgütü ile işbirliği yapıyor’ diye itham noktasına gidilebilir ki bu da fevkalade yanlıştır. Ben onun için soruşturmanın şu aşamada ortaya çıkan bilgileri çerçevesinde, bir hukukçu kişi olarak bu soruşturmanın işin doğrusu hukuki mantığını hala anlamış değilim."
 
Ortaya çıkacak veya açıklanacak bilgiler, belgeler çerçevesinde daha sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğini belirten Bozdağ, "Benim gördüğüm, ortaya çıkan şeylere baktığınızda işlenen herhangi bir suç yok. Yapılan bir vazife var. Bu vazifenin suç olduğuna dair yorumlar görüyorum. Halbuki suçlar yorumlarla oluşturulmaz, kanunlarla oluşturulur" dedi.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 9 Şubat 2012 Perşembe 15:55

ne oldu paçalar tutuşmuşa benziyor, bu telaşınız niye ki. Yoksa ortaya çıkmasından korktuğunuz bir işlermi yaptırdınız sn. Hakan Fidan'a. Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir zaat için ifadeye çağrıldığında hep bir ağızdan koro halinde adalete güven ve git ifadeni ver diyordunuz. şimdi adalete güvenmiyormusunuz yada korkulacak bir durum mu var ortada. adalet bir gün herkese lazım.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 9 Şubat 2012 Perşembe 15:11

MANTIĞI ŞU, TAYYİP ERDOĞAN, GÜL ÇEKİŞMESİ. HALA ANLAYAMADIYSANIZ. BOŞUNA O KOLTUKLARI İŞGAL ETMEYİN. KİŞİSEL İHTİRASLAR TAVAN YAPTI. VE SİZ HALA ÜLKENİN MENFAAETLERİNİN HANGİ EKSENDE OLDUĞUNU GÖRMÜYORSUNUZ. SALTANATINIZ BİR GÜN SONA ERECEK.

Yorumu oyla      12      6  
Murat 9 Şubat 2012 Perşembe 12:49

Yargıya müdahale etmiyelim beyler!

Yorumu oyla      14      8  
AHMET NEVZAT GÜVEN 9 Şubat 2012 Perşembe 12:43

Bu çıkmaz sokakğın sonunda AKP ye yeni bir kapatma davası gelebilir.Artık bu davada kendiisni savunacak hiçbir şeyi kalmamıştır.Ülkenin bağımsızlığına ve istiklaline gölge düşürecek olayların içinde olduğu ortaya çıkmıştır.Mit-PKk görüşömeleri başlı başına bir ihanettir.Bunların geriside geleceğe benziyor.Çok yakında Almanya'da bir bomba da patlayabilir.Artık çıkış yoktur.AKP nin kirlerini ve günahlarını,ülkedeki ekonomik yıkım ve felaketi ne din ve nede imanlı gençlik gizleyebilir.Film bitiyor.

Yorumu oyla      14      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 9 Şubat 2012 Perşembe 12:40

Onu yanıltanlar,baştan beri onu türlü türlü oyunların içine sokup,kendi filmlerini çevirmeye çalışanlardı.AKP büyük oyunu göremedi.Arkasını sıvazlayanları dost sandı.Ve onların dolmuşuna bindi.Kendi milleti,ülkesi ve Ordusu aleyhine kurulan türlü dolaplara alet ve aracı oldu.Sonuçta kendisini uçurumun kenarına getirenler kendiisni oracıkta yapayalnız bıraktılar.AKP nin çabalanmaları,çırpınışları boşunadır.Yol tükenmiştir.Ell gelen sermaye,yelle uçup gitmiştir.AKP artık çıkmaz bir sokaktadır.

Yorumu oyla      14      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 9 Şubat 2012 Perşembe 12:35

AKP kendi kazdığı mkuyua kendi düştü.Yarattığı canavar önce Dr.Frenkeştayn'ı yedi.AKP cemaatinin mantığı hiçbir zaman"devlet"i anlamadı.Devlet onlara göre tekke gibi bir şeydi.Postu seren boylu boyunca uzanır,sazı eline alan dilediği gibi çalardı.Ancak "Devlet" i oluşturan şey: öncelikle ve mutlaka hukuk ve yasalardır.Yasaya aykırı hiçbir eylem sonuçta cezasız veya yaptırımsız kalmaz.Muhatap kim olursa olsun ondan bunun hesabı birgün sorulur. AKP devleti babasının çiftliğ sandı.Ve yanıldı.

Yorumu oyla      14      6  
ali adacı 9 Şubat 2012 Perşembe 12:24

kanıtlanana kadar herkes masumdur, bu temel ilkeyi bugune kadar çiğneyenlerin şaşırması gerçekten çok ilginç,genel kurmay eski başkanının tutuklanma gerekçesi pazarda limon satmasımıdır,herneye ileri demkortaik hareketler bunlar sadece ileri demokrasilerde de yol kazaları olabilir sayın bozdağ..

Yorumu oyla      14      8  
Asım Korkut 9 Şubat 2012 Perşembe 12:19

sayın bakan hani yargı bağımsızdı siyasiler karışmazdı.suçu yoksa zaten dava açılmaz.bu telaş niye.yargıya intikal etmiş konularda başbakan yardımcısının konuşması yargı görevi yapanı etkilemedir.ilk ifadeye çağrılan kişi mit başkanı değil.kişiye göre yakınma olmaz yanlışlık varsa yasaları değiştirirsiniz.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay cezaevinden soru önergesi verecek!
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Mustafa Balbay'ın yakında kamuoyunu ...
Kılıçdaroğlu: Kavga ortamına sürükleniyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'deki içtüzük gerilimiyle ilgili ...
Aytun Çıray: Bu hesap ahirete kalmayacak
“Vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacak !” diyen CHP İzmir Milletvekili ...
 
Meclis'te 'İçtüzük' isyanı, yumruklar konuştu!
Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen iç tüzük görüşmelerinde CHP'li ...
Herkese yasak Hakan Şükür'e serbest!
Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün, Lig TV’yle Maraton programında ...
CHP’li İnce'den AKP'ye imalı soru
TBMM Genel Kurulu’nda, AKP ve CHP arasında imam hatip lisesi tartışması yaşandı.
 
CHP İzmir yeni tüzükte başrolde!
CHP’de, kurultay öncesi tüzük çalışmalarına katkı koymak adına oluşturulan ...
Tekelioğlu “:Uygulanabilirliğini sağlamak için çalışacağız”
AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof Dr. Mehmet Tekelioğlu Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ...
Çelik: Gençliğe Hitabe kaldırılmayacak
AK Partili Çelik, Gençliğe Hitabe’yi kaldırmayı düşünmediklerini söyledi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva