HABERLER>POLİTİKA
12 Ekim 2011 Çarşamba - 12:38

AK Parti'de aday olamayacaklar belli oldu

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Memur Sen İzmir Şubesine yaptığı ziyarette gazetecilerin soruları üzerine ilçelerdeki kongre sürecine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Başkan Akay, ‘Başarısız ilçe başkanlarımız aday yapılmayacak’ dedi.

AK Parti de aday olamayacaklar belli oldu

İZMİR - Memur Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Akay, Sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların Türkiye’nin sivilleşmesine katkı sağlayan en önemli erkler olduğunu ifade etti. Ziyarette AK Parti'nin kongre sürecine de değinen Akay, "Genel merkezimiz tüm ilçelerimize yönelik karne hazırlamış durumda. Başarılı olan arkadaşlarla yola devam edeceğiz' dedi.
 
TOPLU SÖZLEŞME HAKKI!
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti paylaşan Memur - Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, Memur - Sen olarak gündemlerinde 2 önemli konunun olduğunu belirterek; bunlardan birinin yeni anayasa diğerinin ise toplu sözleşme kanunu olduğunu açıkladı. Siyasi partilerin anayasa komisyonuna eşit sayıda, 3’er üye vermesini önemli bir uzlaşı olarak gördüklerini ifade eden Şenocak, “Anayasa çalışmalarının siyasi rekabete dönüşmeden mutabakatla sonuçlanacağına inanıyoruz. Memur – Sen olarak 21-22-23 Ekim tarihlerinde Ankara’da uluslararası anayasa kongresi düzenleyeceğiz. Önemle takip ettiğimiz diğer konu ise Referandumda yapılan değişikle elde ettiğimiz toplu sözleşme hakkının 2.mevzuatı yani kanunun çıkarılmasıdır. Kanunun bir an önce meclise getirilmesini ve kanunlaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
GÜÇLÜ SENDİKA SİYASETİN DE ELİNİ GÜÇLENDİRİR
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise sivilleşmeyi siyasilerin tek başına yapamayacağını belirterek bu anlamda sivil toplum kuruluşları ve sendikalara büyük görev düştüğünü ifade etti. Akay şöyle konuştu: “Sivil toplum kuruluşları, sendikalar Türkiye’nin sivilleşmesine büyük katkı sağlayan en önemli erklerdir. Kamuda güçlü bir sendikanın olması siyasetin elini güçlendirir. Memur-Sen’in gerek referandumdaki sivil duruşu gerekse şu anda anayasanın yapılmasıyla ilgili yapacağı katkılar hem Türkiye için hem de anayasa için vazgeçilmez katkılardır. Umuyoruz ki tüm sendikalarımızın görüşleriyle Türkiye’nin özlediği bir sivil anayasaya kavuşması gerçekleştirilir”
 BAŞARISIZ İLÇE BAŞKANLARI ADAY OLAMAYACAK
Gazetecilerin sorusu üzerine delege seçim takvimi ve ilçe kongreleri sürecini de değerlendiren Akay, hafta sonu itibariyle delege seçimlerinin sona ereceğini 24 Kasım itibariyle de ilçe kongrelerinin başlayacağını belirtti. İlçelerde ortak liste çıkarılması ile ilgili bir çalışmalarının olduğunu; Bornova, Bayraklı ve Menderes’in dışındaki diğer ilçelerde buna uygun sonuçlar çıktığını söyleyen Akay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in İzmir ziyaretindeki açıklamalarının altını çizdi. Akay, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız Türkiye’deki 957 ilçeyi masaya yatıracağını ifade etmişti. Eğer ilçe başkanımızı teşkilatımız, genel merkezimiz, il teşkilatımız başarılı buluyorsa devam edecek olan arkadaşımız olacaktır. Başarılı olan arkadaşlarımızın zaten karneleri önünde,biz onları görüyoruz. Bunun kararını tek başımıza vermeyeceğimiz. Genel merkezimizle istişare ederek,teşkilattan gelen sese kulak vererek yapacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı başkan 13 Ekim 2011 Perşembe 12:21

hazır konu acılmışken adalet ve kalkınma partisinden bir iki kelamda bulunmak istedim sayın bucadaki akp büyükleri b.selman ü.ömür m.ilkbahar.m.girgin ne olduda mevcut başkaana karşı bir araya gelindi sayın mustafa solmaz beyefendi bana göre cok dürüst cok iyi biri gelin akp için en doğru olanı yapın ekibini yeni baştan oluşturun herkesi kucaklayın bu benim dostca tavsiyem *ha birde necati bahceci ve mutafa kedi kimmiş onlara neler oluyo kimsede anlamış değil sizin ne emeğiniz varda eleştiriy

Yorumu oyla      12      6  
bornova 13 Ekim 2011 Perşembe 10:16

ben akp li degilim aslada oyvermem ama birilerinin hakınıda vermek adil olmak gerekir hüseyin beybenim onun düşüncesinden olmama rahmen bir vatandaşin bir sorununu ilettim halledip yogunlugundan gün içinde arayamaqmış hem özür diliyor gece 11-de arayıp bilgilendiriyor şaşırdım ve hayıflandım işte adamlar böyle büyüyor bakın benim gibi bir fanatiyin bile sempatisini kazanıyor yanında olmasamda karşısında olmam*bizim belediye başkanımız halkla ne işi olur size dönmek ne söz onlar elit seçkin

Yorumu oyla      14      6  
haldun 13 Ekim 2011 Perşembe 06:57

CHP 'Lİ OLARAK AKP'nin kazanmak için strateji belirlemesi ve bu stratejinin arkasında samimi olarak durabilmesi takdir edilecek bir şey.CHP,MHP VE DP Bırak uygulamayı,strateji belirlemeyi bile başaramıyor muhalefet olmaları bu yüzden.

Yorumu oyla      13      6  
gerçekler 12 Ekim 2011 Çarşamba 23:35

sayın izmirde akpartiyi yöneten başkanlarım ilçe başkanı ve ekibi nasıl olmalı teşkilatları iyi tanıyan gidip konuşabilen bölücü ve bölgeci olmayan kin kusmayan ilçesinde seçim kazanmak için çalışan delege seçimlerinde parti mozayiği her kesimden çalışan partiliyi severek yazan siyah beyaz gibi insanları renklere ayırmayan sçildiği zaman halkla barışık ziyaretler yapacak hoşgörüye sahip olanlar ilçe başkanlarımız olsun adam döven veya dövdürenden bu partiye hayır gelmez.

Yorumu oyla      14      6  
adaletsizlik 12 Ekim 2011 Çarşamba 19:21

syn il başkanımız yerini garatilemek için delege seçimlerinde her türlü sahtekerlığı bizzat teşcik etmektedir.ama bilmelidir ki bu davranışı onun yerini garantilemek yerine gidişini hızlandıracaktır.İzmirimize genç,dinamik,demokrat vede çok azimli bir başkan yakışır.bunun için bence en güzel aday seçimlerde göstermiş olduğu performans ile herkesin takdirini kazanmış olan BEKİR PAKDEMİRLİ'dir...

Yorumu oyla      16      15  
Şakir Turan 12 Ekim 2011 Çarşamba 19:19

Tüm Akpartili arkadaşlara başarılar diliyorum.Allahın izniyle izmirde islam rüzgarının esintisi hissedilmeye başlandı.Münafıkların seçimi kaybetmesine çok az kaldı.

Yorumu oyla      20      7  
MOTOR ISINIYOR 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:09

KİMSENİN YERİ GARANTİ DEĞİL KONUŞMALARI ONA GÖRE AYARLAYALIM.UCAK KULLANAN BİR ÇOCUK VARMIŞ MOTORU ISITMAYA ÇALIŞIYORMUŞ.EH HAYDİ HAYIRLISI

Yorumu oyla      18      12  
murat tertekin 12 Ekim 2011 Çarşamba 17:44

önümüzdeki dönemde inşallah ilçe başkanlığı koltuklarına oturtulucak insanlar izmirde ak parti lehine esen bu güzel havayı taşıyabilicek insanlar olurlar çünkü mevcut ilçe başkanlarından çok yetersiz ve başarısız olanlar var. Bakanlarımız ve il başkanımız gece gündüz lokomotif gibi çalışırken daha fazla istekli arzulu ilçe başkanları görmek istiyoruz hayırlısı olsun inşallah.

Yorumu oyla      20      7  
BAŞKAN 12 Ekim 2011 Çarşamba 14:23

sayın BAŞKAN hasan tahsin GAZETECİ biliyorsunuz.sayın hasan beye sorun menemen ak parti yönetim kurulu üyesi alattin kocakaya ile facebookta ne yazıştınız.nasıl kavga ettiniz.konu neydi bi sorun.yoksa ben size gönderecem konunun ne oldugunu? hatırlamazsa ULU ÖNDER ATATÜRKLE İLGİLİ.DERSİNİZ

Yorumu oyla      20      88  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Bakanlığı Kılıçdaroğlu'nu şikayet etti!
Adalet Bakanlığı, Erzurum Cumhuriyet savcılarıyla ilgili iddialar hem ...
Abant toplantısından şok ayrıntılar!
CHP'nin haftasonu Aban'ta düzenlediği toplantının ayrıntıları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na 'köstebek' cevabı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP lideri bugün grup toplantısındaki ...
 
Ve Kılıçdaroğlu ‘Köstebeği’ açıkladı
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Deniz Feneri soruşturmasında ortaya ...
Arınç'tan şok Karayılan açıklaması
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç PKK elebaşı Murat Karayılan’nın İran ...
CHP'li kadınlar atakta
CHP İzmir İl Kadın Kolu başkanlığı tarafından, 30 ilçe kadın kolu başkanı ...
 
AK Parti vekilleri İzmir için nöbette
AK Parti İzmir İl Başkanlığının başlattığı ve İzmirlilerden büyük ilgi ...
Türkiye Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına kilitlendi
CHP lideri Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında Deniz Feneri soruşturmasında ...
Rahmi Aşkın Türeli’den teşekkür
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva