HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 17:03

Başkanlarla örgütün arasındaki buzlar eridi

Gizli toplantılarda bir araya gelen ilçe belediye başkanları ile tek tek görüşen CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, aradaki buzları eritti. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır “Örgütün yanımızda olduğunu hissettiriyorsunuz” derken, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “Şikayetlerimizi kamuoyu önünde tartışmayız” dedi.

Başkanlarla örgütün arasındaki buzlar eridi

Can Özlü/Egedesonsöz- Genel seçimlerin ardından, başarısızlığın faturasının kesildiği ilçe belediye başkanları ile arası açılan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, bu kez de Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bir araya geldi. Gizli toplantılar düzenleyen 8 belediye başkanı arasında yer alan Karabağ ve Sındır ile samimi diyaloglar kuran Bayır “Buzlar eridi” mesajı verdi.
 


“DAHA SIK GÖRÜŞECEĞİZ”
İl Başkanı Bayır ilk olarak Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı makamında ziyaret etti. Yerel seçimlerde tüm ilçelerin CHP çatısı altına girmesini istediğini belirten Bayır, “Başkanlarımız ile elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. 28 ay var. Bu süre başarılı olmak için yeterli bir süre. Bundan sonra tüm belediye başkanlarımız ile daha sık bir araya geleceğiz, fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.
 
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise “Bizler partimiz ve örgütümüzle varız. Ziyaretiniz çok anlamlı. Bize örgütümüzün yanımızda olduğunu hissettiriyorsunuz. Belediyelerin başarısında örgütün gücü çok önemli” diye konuştu.
 
“GÜCÜMÜZÜ YAYMALIYIZ”
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, günün ikinci ziyaretini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yaptı. Son dönemde bazı belediye başkanlarının gizli yaptıkları toplantılara ev sahipliği yapan Hasan Karabağ da il örgütü ile bir sorunlarının olmadığını vurguladı. Genel seçimlerde, Bayraklı’daki CHP üstünlüğünü Ak Partiye kaptıran Başkan Karabağ “Yerel seçimlerde bizim bölgemizde oylar daha farklı şekillenecektir. Onun için çalışıyoruz. Gücümüzü her yere yaymalıyız. Aziz Başkanla yaptığımız görüşmelerde de bu enerjiyi görüyorum. Son seçimlerde, sanki İzmir’i kaybetmişiz gibi bir hava estiriliyor. Kimse şimdiden zafer çığlıkları atmasın” dedi.
 
“KAMUYOU ÖNÜNDE TARTIŞMAYIZ”
Karabağ ve Bayır’ın görüşmesinde, bazı ilçe belediye başkanlarının kendi aralarında yaptıkları toplantı da gündeme geldi. Karabağ, İl Başkanı Bayır’ın, yapılan gizli görüşmeler için “Mangal partisi” benzetmesinde bulunmasını espri ile karşıladıklarını belirterek “Yapılması gerekeni yapıyoruz. Elimizdeki gücü kullanıyoruz. Aile içindeki sorunlarımızı şahsen benden kimse duyamaz. Sayın başkanımı alırım karşıma ziyaret ederiz. Aziz başkanı da ziyaret ederim, ne sıkıntım varsa anlatırım ama kimse kamuoyunda bu şikayeti duyamaz. Arkadaşlarımızın sıkıntısı varsa, İl Başkanı ve Aziz başkanın makamında çözsünler. Partinin başarısı için elimizden geleni yapacağız ama bunu kamuoyu önünde yapmayacağız” diye konuştu. İl Başkanı Tacettin Bayır, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Çiğli Belediye başkanı Metin Solak’ı da makamında ziyaret etti.



Solak “Kimseyle bir sorunumuz yok”

Belediye başkanlarının büyük güce sahip olduğunu vurgulayan Bayır, “Bu kalelerde CHP bayrağının dalgalanmasını istiyoruz. Planlı programlı hareket edeceğiz. Yerel seçimlerde ne kadar çok CHP’li arkadaşımız başkanlık koltuğuna oturursa o kadar çok sevineceğiz” diye konuştu.

Başkan Metin Solak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyeler arasında dayanışma olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin birlikte hareket ederek uyumlu bir çalışma örneği sergilediklerine dikkat çeken Başkan Solak, CHP örgütünün desteğini de arkalarına alarak önemli bir güç elde ettiklerini söyledi. Solak şöyle konuştu; “Bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Belediyelerimizin daha fazla nasıl hizmet üretirim diye bir derdi var. Halkımızın taleplerini yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu anlamda da gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de ilçe belediyelerinin birlikte hareket etmesi çok önemli. Bu süreçte örgütümüzle de sağlayacağımız sıkı diyaloglarla başarı kaçınılmaz olacaktır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülen 14 Temmuz 2011 Perşembe 09:24

Chp dik duramıyanların siyaset yaptığı bir parti konumunda artık. Birileri mecliste, diğerleri İzmir ilçelerinde. Birileri çalıp diğerleri orta oyununu oynuyor.

Yorumu oyla      12      6  
offffffff 13 Temmuz 2011 Çarşamba 19:47

şikayetlerini medyada dile getirmediğin içinmi aziz kocaoğlu bizi sadece çöp toplayan ilçeler haline dönüştürdü diyorsun...

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şirinlik olsun diye konuşmadım'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, seçim döneminde İzmir'de inandıklarını ...
Bayındır’a Gökçek ve Yıldırım piyangosu
CHP ve AK Parti’nin çiçek üreticileri üzerinden siyasi hamleler yaptığı ...
CHP'den önemli yasa teklifi
CHP'liler, özel yetkili ağır ceza mahkemeleri ve özel yetkili Cumhuriyet ...
 
Öztürk'ten zehir zemberek açıklamalar
Partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiği iddiasıyla kesin ihraç istemiyle ...
AB'ye Kıbrıs resti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kıbrıs Rum Kesimi'nin Kıbrıs'taki müzakereleri ...
CHP’li muhaliflerin Soyer tepkisi
CHP Seferihisar’da parti içi muhalefet İl Başkanı Tacettin Bayır’a ortak bir bildiri yollayacak.
 
Bayır ve ekibinden Çalkaya’ya teşekkür
Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ilçelere yaptığı ziyaretlere Balçova ...
Demirsoy’dan olay röportaja ek açıklama
CHP İzmir örgütünün renkli ismi Gaziemir Eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, ...
AK Parti’nin 9 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin yemin krizini bitirme kararı aldığı TBMM’de komisyon üyeliklerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva