HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 16:47

Bayındır’a Gökçek ve Yıldırım piyangosu

CHP ve AK Parti’nin çiçek üreticileri üzerinden siyasi hamleler yaptığı Bayındır’da üreticiye piyango vurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, seralarını kapatıp Bayındır’a taşıma kararı alırken Karayolları Genel Müdürlüğü de tüm çiçekleri bölgedeki üreticiden alma kararı aldı.

Bayındır’a Gökçek ve Yıldırım piyangosu

Fatih Yapar/Egedesonsöz - CHP ve AK Parti arasında kıyasıya rekabetin yaşanmasına neden olan Bayındır İlçesi’ndeki çiçek alım konusu farklı bir boyut kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Parklar ve Bahçeler Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan işlerde kullanmak üzere 3 milyon adet çiçek almasıyla birlikte atağa geçen Ak Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla bölgeden alım yapmıştı. Ak Parti’li Bolu, Samsun ve Adapazarı belediyelerinin de çiçek alımı sözleşmesi için çalışmalara devam ederken bir hamle daha geldi.
 
BAKAN YILDIRIM DEVREDE: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI BAYINDIR'DAN ALIM YAPACAK 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyon adet çiçek aldığı, Ankara’nın da 3 milyon adet için girişim başlattığı Bayındır’a iki müjdeli haber geldi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde bünyesinde bulunan tüm yolların çiçek, fidan ihtiyacının Bayındır’dan alınması kararı alındı. Ayrıca Bakanlık bünyesinde bulunan hava meydanları ve limanlar çevresindeki çevre düzenlemelerinde de tüm alımların Bayındır'dan yapılacağı öğrenildi. Aynı zamanda kendi seçim bölgesi olan Bayındır’a büyük destek veren Yıldırım’ın gerekli çalışmaların başlatılması yönünde rapor istediği öğrenildi. Bu zamana kadar özel şirketlerden ihale yoluyla alınan işlerle peyzaj ve çevre düzenlemesi yapan, zaman zamanda bölge müdürlükleri bünyesinde kurulan seralardan ihtiyacını gideren Karayolları’nın ilk tercihi Bayındır olacak. Türkiye’nin genelinde yollara konulan çiçek ve fidanlarda Bayındırlı üreticinin alın teri bulunacak.
 
SERALAR KAPATILIYOR
Bayındır’lı üreticiden bu zamana kadar 3 milyon adet çiçek alan Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir formül geliştirdi. Bayındırlı üretici birliği ile görüşen belediye yetkilileri Ankara’da bulunan çiçek üretim seralarını kapatma kararı aldı. Maliyetin yüksek olması, işçi sıkıntısı ve en önemlisi iklim şartları nedeniyle seraları Bayındır’a taşıma kararı alan Büyükşehir Belediye Şirketi ANFA, stokları da göz önünde bulundurarak taşınma işlemine belli bir süreye yayacak.
 
REKABET ÜRETİCİYE YARADI
İki partinin siyasi rekabeti Bayındır’lı üreticiye yararken yıllık satılan çiçek miktarının 50 milyon adeti bulması bekleniyor. Bu da üreticinin cebine milyonlarca liranın girmesi anlamına geliyor. AK Parti’li belediyelerin çiçek alımı yaptığı Bayındır Süs Üreticileri Birliği (SÜSBİR) ile CHP’li belediyelerin alım yaptığı Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında yaşanan rekabetten en fazla üreticiler memnun oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İİzzet 14 Temmuz 2011 Perşembe 14:00

Tebrikler Kertiş Başkan.Tebrikler Bayındır halkı aynen devam bu arada emeği çok geçen Sn Alaattin Aktaş beyede teşekkürler

Yorumu oyla      12      7  
hüseyin ahmetoğlu 14 Temmuz 2011 Perşembe 10:13

haydi hayırlısı izmir için her alanda düğmeye basıldı.ekonomik anlamda bir canlılık fark edilecektir. sn.bakanlarımıza şükranlarımızı teşekkürlerimizi sunuyoruz

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den önemli yasa teklifi
CHP'liler, özel yetkili ağır ceza mahkemeleri ve özel yetkili Cumhuriyet ...
Öztürk'ten zehir zemberek açıklamalar
Partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiği iddiasıyla kesin ihraç istemiyle ...
AB'ye Kıbrıs resti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kıbrıs Rum Kesimi'nin Kıbrıs'taki müzakereleri ...
 
CHP’li muhaliflerin Soyer tepkisi
CHP Seferihisar’da parti içi muhalefet İl Başkanı Tacettin Bayır’a ortak bir bildiri yollayacak.
Bayır ve ekibinden Çalkaya’ya teşekkür
Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü ilçelere yaptığı ziyaretlere Balçova ...
Demirsoy’dan olay röportaja ek açıklama
CHP İzmir örgütünün renkli ismi Gaziemir Eski İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, ...
 
AK Parti’nin 9 İzmir vekili komisyonlara girdi
CHP’nin yemin krizini bitirme kararı aldığı TBMM’de komisyon üyeliklerine ...
'Olağanüstü toplantı talebimize cevap vermediler'
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, 75 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi ...
Gök: İki haftada ne değişti?
CHP’li İsa Gök, AK Parti’yle yapılan mutabakatın ardından alınan yemin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva