HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2024 Perşembe - 20:41

Başkan Zeyrek: İçme suyunu tarımsal sulamada kullanmayın!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, halk odaklı hizmet anlayışıyla ilçelere yaptığı ziyaretlere devam ediyor. Başkan Zeyrek, bu kapsamda Saruhanlı ilçesinde muhtarlarla buluştu. Su israfına dikkat çeken Başkan Zeyrek, “Suda yaptığımız indirim sonrasında maalesef bazı vatandaşlarımız içme suyunu bağ bahçe sulamada kullanır hale geldi. Biz bunun önüne geçmezsek, suyumuza sahip çıkmazsak, bugünü kurtarırız ama yarınlara maalesef bırakacak suyumuz kalmaz. İçme suyunu tarımsal sulamada kullanmayın” dedi.

Başkan Zeyrek: İçme suyunu tarımsal sulamada kullanmayın!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, haftalık ilçe ziyaretlerine Saruhanlı ile devam etti. Başkan Zeyrek, ilk olarak ilçede mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya CHP İl Başkan Yardımcısı Aysun Helvacıoğlu, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Levent, önceki dönem CHP İlçe Başkanı Kamil Altındağ, Saruhanlı Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz Kurtuldu da katıldı.

Sosyal belediyecilikte önemli projeler
Manisa’nın sosyal belediyecilikte hak ettiği değeri alamadığını belirten Başkan Zeyrek, “Geldiğimizden beri sosyal hizmetlere başladık. Bunlara başlarken ilk başta pilot bölgeler seçtik. Çünkü hatamızı, eksiğimizi görelim ve bu hizmetlerimizi tüm şehrimize götürdüğümüzde hata yapmayalım diye. Yunusemre’de halk ekmek büfeleri kurduk. Saruhanlı’ya da geliyor. Kent Lokantası’nı Salı günü açıyoruz. Halk Mandıra geliyor Manisa’ya. Kooperatiflere 17 liraya süt alacağımı söyledim. Bu aldığımız sütleri şişe süt, yoğurt ve peynir olarak daha ucuza halkımıza satacağız. Üreticiyi güçlendireceğiz, hayvancılığı geliştireceğiz. Hemen sistemi kuracağız ve 17 ilçeye dağılacak. Yunusemre’de evde bakım hizmetleri başladı. Berber, hemşire ve sağlık hizmeti yapacak kişilerden oluşan ekibimizle kapı kapı dolaşıyoruz, hizmete ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. Anne Kart geliyor. Önümüzdeki hafta inşallah başlayacak. Cenaze hizmetlerinde kilometre başına alınan mazot parası uygulamasına son verdik. Hem Manisa’nın ilçelerine hem diğer illere cenaze naklinde ücret almıyoruz” dedi.

Refakatçi evi geliyor
Başkan Zeyrek, hasta yakınlarının hastalarını hastane kapılarında beklemelerine çözüm olmak istediğini de ifade etti. Zeyrek, “Benim en büyük hayalim refakatçi evi açmak. Her akşam eve giderken, hasta yakınlarının kalacak yer bulamaması veya diğer nedenlerden dolayı arabada yattığına şahit oluyorum. Bunu hepimiz yaşayabiliriz. İşte bunun önüne geçmek ve hasta yakınlarının sıcak bir yatakta yatması için refakatçi evi açacağız. Ben istiyorum ki, ben evimde sıcak yatağımda yatıyorsam, Manisa’mdaki herkes de bu şekilde rahat yatsın” dedi.

“Suyumuza sahip çıkalım”
Suyun gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olduğuna vurgu yapan Başkan Zeyrek, “Seçim boyunca söz verdim ve 2 ton su 1 TL, sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim olacak dedim. Vatandaşa sormadan yapılan kartlı sayaç uygulamasına da son verdik. Suda yaptığımız indirim sonrasında maalesef bazı vatandaşlarımız içme suyunu bağ bahçe sulamada kullanır hale geldi. Vahşi sulamada kullanır hale geldiler. 2 ton su 1 TL, insani su kullanım hakkıdır. Bundan 15-20 yıl önce kazma vurduğumuzda su çıkardı ama şimdi 250 metrelerden çıkıyor. Biz bunun önüne geçmezsek, suyumuza sahip çıkmazsak, bugünü kurtarırız ama yarınlara maalesef bırakacak suyumuz kalmaz. Bunu görmezden gelemeyiz ve suyumuza bugünden itibaren sahip çıkmak zorundayız. Sizlerden istediğim tek bir şey var: köyünüzde ya da çevrenizde içme suyunu bu şekilde kullanan kim varsa lütfen uyarın. Ya da bana söyleyin ben ona gidip suyun ne kadar değerli olduğunu kendim anlatacağım. Su ve ormanlarımız, bizim yarınlarımız. Lütfen bu konuda hassasiyet gösterin, içme suyunu tarımsal sulamada kullanmayın” dedi.

Kooperatifçiliğin önemine dikkat çekti
Manisa’nın bereketli topraklarında üreticinin para kazanamadığına vurgu yapan Başkan Zeyrek, “Çünkü çıkan ürün belli başlı yerlerde fiyatla sınırlı kalırsa maalesef üretici kazanmıyor. Bununla ilgili Tariş’le de TMO ile de görüştük. Üreticinin ürünlerini daha katma değerli hale getirecek olan üretim tesisleri kurmamız gerekiyor. Bunun için de kooperatifleşmek gerekiyor. Kooperatifleşme konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi, birçok kooperatifimizi davet etti. Dedik ki gelin kooperatifleşmenin doğru örneklerini biz size anlatalım. Ben bundan sonra tüm üreticiye desteği kooperatiflere vereceğim. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Herkes birlik haline gelmeli. Birliklere de üretim tesisi desteği vereceğim. Kuru üzümü dökerken bir kere para kazanacaksınız. Bir de onu paketledikten sonra satarken para kazanacaksınız. Ben, ürününüzün daha değerli hale gelmesini istiyorum. Her zaman için kooperatiflerin yanındayım. Bu tesisleri kuracağız, ürünü değerli hale getireceğiz. Üreticinin bu kadar bereketli topraklarda ürettiği üründen zarar etmesi beni rahatsız ediyor. Bunu hep birlikte giderebiliriz” diye konuştu.

80 tane taral doldurma tesisi yapılacak
Önümüzdeki yıl 80 tane taral dolum istasyonu yapacaklarını da belirten Başkan Zeyrek, “Bütün altyapı çalışmalarını başlattık. Tarımda kullanıldığı gibi yangınlarda da ilk müdahalede ilk kullanılacak şey taral dolum istasyonu. Çünkü yangın çıktığında itfaiye oraya ulaşıncaya kadar ilk müdahalede alacağımız sular orada oluyor. İtfaiye Daire Başkanlığımız şu anda fahri itfaiyecilik eğitimi başlattı. Bu yıl Gördes ve Salihli’de çok ciddi ormanlarımızı kaybettik. Böyle bir kayıp yaşamamak için fahri itfaiyecilik eğitimi vereceğiz. Yangında köydeki arkadaşlarımız yol gösterecek ormana girecek. Jandarma da haklı olarak diyor ki “sana bir zarar verir, bize seni içeri alamayız.” İtfaiye araçlarına yolu gösterecek kişiyi jandarma bırakamıyor. Böyle bir birlikteliği sağlamak adına fahri itfaiyecilik eğitimi vereceğiz. Bununla ilgili de taral dolum istasyonlarının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Herkese eşit bir şekilde el uzatmak istiyoruz”
Herkese eşit hizmet etmek istediğini de ifade eden Başkan Zeyrek, “Selendi ve Demirci yolları ve altyapısı en kötü ilçelerimizdi. Geçtiğimiz 5 ayda Selendi’nin altyapısı bitti. Demirci’nin altyapısı bitmek üzere. İnşallah Haziran ayına kadar Selendi ve Demirci iki pırıl pırıl ilçemiz olacak. Çünkü hizmet anlayışı, siyaset anlayışından bambaşkadır. Ben bugün burada Ekrem Başkanın da olmasını çok isterdim. Biz hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkese eşit bir şekilde el uzatmak istiyoruz. Çünkü ben Saruhanlı’nın bir sorununu çözeceksem, oradaki belediye başkanı ve büyükşehir aynı masaya oturacak ve birlikte hareket edeceğiz. Biz birlikte hareket edersek, hizmette aksamalar yaşanmaz. Ben Saruhanlı’ya hizmet etmek istiyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Zeyrek, muhtarların taleplerini dinledi.

 
Kütahya'da okul müdürü öğrencinin hayatını kurtardı
 
Fenerbahçe maçı öncesi olay çıktı: Yaralılar var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yıldız, reçeteyi anlattı ve ekledi: 1992'den bu yana gelen borçlar var!
Çiğli Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumunu ...
Buca'nın stratejik planına onay!
Buca Belediyesi'nin 2025-2029 dönemine ait stratejik planı onaylandı.
Karabağlar’dan SGK formülü… Al camiyi, sil borcu
Karabağlar Belediye Meclisi, belediye şirketlerinin SGK’ya olan borçlarına ...
 
Manisa Şehir Tiyatrosu perdelerini açıyor
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek öncülüğünde, şehirde ...
Adabahçe sofralara lezzet ve bereket katacak
Kuşadası Belediyesi tarafından kentin tarımsal üretim potansiyelini geliştirmek ...
Karabağlar’da 4,5 milyarlık bütçeye onay!
Karabağlar Belediyesi 2025 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Hazırlanan ...
 
Manisa Büyükşehir ve Alaşehir Belediyesi bir arada
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, ...
Büyükşehir’den vatandaşlara E-Belediye kolaylığı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla ...
'Yuvamız Çeşme' projesi açılışa hazırlanıyor
Çeşme Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. birleşiminde, Yuvamız ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva