HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2024 Perşembe - 18:03

Karabağlar’da 4,5 milyarlık bütçeye onay!

Karabağlar Belediyesi 2025 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Hazırlanan bütçeye göre 2025 yılı gelir bütçesi 4,2 milyar TL olurken gider bütçesi 4,2 milyar TL oldu. 300 milyon TL’lik borçlanma öngörüldü. AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri bütçenin gelir kalemi ile ilgili kabul, gider ve borçlanma kalemiyle ilgili de ret oyu verdi.

Karabağlar’da 4,5 milyarlık bütçeye onay!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Başkan Helil Kınay yönetimindeki oturum belediye meclis salonunda yapıldı.

Oturumun ana gündemi 2025-2029 Stratejik Planı, 2025 Yılı Performans Programı, 2025 Mali Yılı Bütçesi ve 2025 Mali Yılı Ücret Tarifeleri oldu.

2025-2029 Stratejik Planı ile açıklamada bulunan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Rahile Yeni, planın katılımcı bir şekilde hazırlandığını kaydederek “Planda 4 eksenimiz oluşmuştur. Bu eksenlerimiz dirençli Karabağlar, nefes alan Karabağlar, yaşayan ve yaşatan Karabağlar ve değer üreten Karabağlar. Bu 4 eksenimizin içerisinde 10 adet amaç, 36 hedef,  253 faaliyet ve proje ve 195 de performans göstergesi tanımlanmıştır” dedi.

2025 Mali Yılı Bütçesi hakkında bilgi veren Yeni “Bütçe giderleri 4 buçuk milyar, bütçe gelirleri ise 4 milyar 200 milyon TL olarak belirlenmiştir. Tahmin edilen borçlanma miktarı ise 300 milyon TL olarak öngörülmüştür. Bütçede yatırımlar için 506 milyon TL ayrılmıştır. Pazar yerleri yapılması için 90 milyon TL, ihtiyaç duyulan yolların bakım onarım çalışması için 217 milyon TL, yeni parkların ve yeşil alanların kazandırılması için 15 milyon TL, mevcut parkların iyileştirilmesi için 189 milyon TL, tematik parkların oluşturulması için 3 milyon TL, hayvan barınağı yapılması için 15 milyon TL, iş makinesi ve kara taşıtlarının alınabilmesi için 62 milyon TL, kamulaştırmalar için 55 milyon TL, imar uygulamaları için 940 milyon TL, temizlik hizmetlerinin sağlanması için 424 milyon TL, sokak hayvanları için 10 milyon, ayni ve nakdi yardımlar için 66 milyon TL bütçe ayrılmıştır” dedi.



KARABAĞLAR DAHA ÇOK YATIRIMI HAK EDİYOR
Stratejik planla ilgili eleştirilerde bulunan AK Partili İbrahim Ulubaş “5 yıllık stratejik planda temel atma ve daha değişik projeler görmek isterdim ama öyle bir proje anlatmadı. Şenliklerden ve kültürel faaliyetlerden bahsetti ve geçti. Daha önceki 5 yıldan farklı önemli bir şey göremedim. Gözüme çarpan vatandaşlar ve muhtarlarla yapmış olduğunuz anket oldu. Orada da en büyük problem ulaşım ve otopark olmuş. Karabağlar gün geçtikçe ulaşım sorunlarının daha da artacağını düşünüyorum. Bunu siz de göreceksiniz. Stratejik planda otoparklarla ilgili hiçbir şey göremedik. Ulaşımı rahatlatacak projeler de göremedik. 5 yıllık stratejik planda 3600 sokağı olan Karabağlar’da asfaltlama miktarını 67 kilometre olarak planlamışsınız. Karabağlar’da en çok gündeme gelen sorunların başında da asfalt problemi gelmektedir. Biz bu miktarla yama bile yapamayız. 58 mahallesi olan Karabağlar’da spor alanlarının artırılması ile ilgili bir çalışma göremedik. Spor İşleri Müdürlüğü’ne ayrılan 10 milyon TL’lik bütçeyi yetersiz olarak görüyorum. 2029’a kadar 3 adet pazar yeri yapmayı planlıyorsunuz. Karabağlar daha çok yatırımın, kentleşme yapısı ve yeşili ile daha çok modernleşmeyi hak etmektedir. Doğru bir planlama ile bunu sağlamak mümkündür.” ifadelerini kullandı.

2025 YILINI SOKAKLARDA KUTLAYARAK GEÇİRECEĞİZ
AK Partili Meclis Üyesi Hasan Acar da bütçe ile ilgili de “Geçen seneki bütçeye göre yüzde 50 oranında artmış. Fen İşleri bütçesi önemli bir şekilde düşmüş. 864 milyon TL’den 384 milyon TL’ye düşmüş.  4,5 milyarlık bir bütçede sadece yüzde 2,2 oranında yatırım yapabiliyoruz. Bu da sadece 2023 yılında temeli atılmış Yeşilyurt Pazaryeri. Karabağlar’da bir şeyleri değiştireceksek her sene bir temel atmamız gerekiyor. Yeni bir projemiz yok.  2024 ve 2025 yılında temel atma töreni düzenlemeyeceğiz gördüğümüz kadarıyla. İzmir Büyükşehir Belediyesi projesi olmayan bir neden destek olsun. Sosyal yardım bütçesi sınırda olmuş. Bu rakam keşke daha çok yukarıda olsaydı. Kültür sanat faaliyetleri kalemini 40 milyondan 103 milyona çıkarmışsınız. Demek ki biz 2025 yılını sokaklarda kutlayarak geçireceğiz. Bu bütçede yatırım yok eğlence var. Bu bütçe Karabağlar halkını nasıl memnun edeceksiniz. İnşallah başarırsınız ama 6 aylık performansınız ve 2025 yılı bütçenize bakarsak beceremeyeceksiniz gibi geliyor” dedi.

YATIRIMLAR TASARRUF TEDBİRLERİNE TAKILIYOR
CHP’li Meclis üyesi Elvin Sönmez Güler de “Meclis üyesi olup, Türkiye’deki bazı gerçeklerden uzak kalmak bana enteresan geldi. AK Partili Meclis üyeleri tasarruf tedbirleri genelgesinin içeriğinden habersiz. Büyükşehir ve hükümet kapsamında olan yatırımlarla ilgili bize ‘neden yok’ diye soruluyor. AK Partili Meclis üyelerinin bahsettiği birçok yatırım tasarruf tedbirleri politikasına takılıyor. Kent meydanı tasarruf tedbirlerine takılıyor. ‘Neden yatırım yok?’ sorusunun muhatabı biz değiliz. Yeşilyurt Pazaryerini açıyoruz. Gençlik Merkezi ile büyükşehirden destek alacağız. Yıl sonuna doğru da açılışını hedefliyoruz. Tasarruf tedbirlerinin sonlandığı tarihe göre yatırımlarımız, projelerimiz başlıyor. Doğalgaz süreci ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Her sene bir temel atamamızla ilgili önümüzde tasarruf tedbirleri genelgesi bulunuyor” diye konuştu.

AK Partili Eroğlu'ndan 'üniversite' çıkışı!

‘KONSERLERE GELİNCE TASARRUF TEDBİRLERİ YOK’
AK Partili Meclis üyesi Fırat Eroğlu da “'Elvin Hanım tasarruf tedbirlerinden bahsetti. AK Parti gurubuna ithafen tasarruf tedbirlerinden bahsetti. Herhalde şunu demek istedi: ''Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla!'' Sayın Başkan bunu size söyledi. Belediyede biz işçilerin maaşlarını ödeyemiyoruz, çöpleri toplayamıyoruz ama konserlere, şenliklere eğlenceye tasarruf tedbirleri yok işçilere gelince var.'' dedi. Tasarruf tedbirleri hizmeti engellemek için değil, gereksiz harcamaları engellemek içindir. Karabğlar Belediyesi her türlü harcamayı yapıyor. Muhittin Selvitopu'nun 10 yıldır biriktirip kasaya bıraktığı para 5 ayda eridi bitti Stratejik planda hangi projeniz var? Koca bir sıfır. Vatandaş da illallah etmiş ve takdiri vatandaşa bırakıyorum”  dedi.



‘5 YIL İÇERİSİNDE KARABAĞLAR DÖNÜŞÜP DEĞİŞECEK’
Eleştirilere yanıt veren Başkan Helil Kınay “Karabağlar’da hepimiz daha iyi bir hayatı hak ediyoruz. Dirençli ve yaşayan Karabağlar için kat etmemiz gereken çok yolumuz var. Stratejik planımıza eleştiriler geldi, yollar ve otoparklarla ilgili. Bizler 5 yıl içerisinde Karabağlar’ın dönüşüp değişeceğini, sağlıklı bir kentsel dönüşümle yapılaşmasının da doğru bir şekilde ilerleyeceğini öngörüyoruz. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. İmar planlarına uygun şekilde yapılacak yapılaşmada yollar, parklarımız, otoparklarımız ve sosyal kültürel alanlarımız yeterli, sağlıklı ve bakımlı olacak. Önümüzde tasarruf tedbirleri ve ülkenin ekonomik koşulları gibi bir gerçeklik var. Bu şartları biz yaratmadık ama bedelini biz ödüyoruz. Çözmek için de mücadele ediyoruz ve kazanacağız. Tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında biz 5 yılda hedeflerimizi revize ettik. Hayal satmayan, gerçekçi, hedefine emin adımlarla ilerleyeceğimiz bir planlama sürecimiz. Yavaşlasak da sonraki süreçte hızlı adımlar atacağız. Araç bakımlarının sayısının azalmasının nedeni araç filosunun yenilenmesidir. 58 mahallemizin tamamına hizmet edecek bir çalışmayı hedefliyoruz. Seçim çalışmamız kapsamında da öngördüğümüz tüm hedefler faaliyetler ve projeler adım adım stratejik planımızın içerisindedir. Karabağlar’da kadınların, gençlerin sosyal kültürel alanları yok. Bu mekanları yaratabilmemizin önünde tasarruf tedbirleri genelgesi var. Bir taraftan yatırımlarımızı yapacak bir taraftan da şenliklerimizi gerçekleştireceğiz. Hepimizin buna ihtiyacı var” dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 2025-2029 Stratejik Planı, 2025 Yılı Performans Programı oy çokluğu ile geçti. 2025 Mali Yılı Bütçesi de meclis tarafından onaylandı.  AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri bütçenin gelir kalemi ile ilgili kabul, gider ve borçlanma kalemiyle ilgili de ret oyu verdi.
 

 
Madencilerden yerli üretime destek mitingi!
 
Adabahçe sofralara lezzet ve bereket katacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa Büyükşehir ve Alaşehir Belediyesi bir arada
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, ...
Büyükşehir’den vatandaşlara E-Belediye kolaylığı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla ...
'Yuvamız Çeşme' projesi açılışa hazırlanıyor
Çeşme Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. birleşiminde, Yuvamız ...
 
Büyükşehir’de bir isim daha gitti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, Destek Hizmetleri Daire Başkanı ...
İzmir'de yangınlar masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meslek odaları iş birliği ile bu yıl 5’incisini ...
Tire Meclisi'nde gündem borç!
Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İYİ Parti’nin tepki gösterdiği ...
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi kente yepyeni bir enerji katacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin enerji ihtiyacına katkı sunmak için ...
ÇİBEM'de yeni dönemin startı verildi
Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla faaliyetini sürdüren Çiğli ...
Görüşmenin detayları: 'Cavit Bey'in ofisinde karşılaştık'
Basmane Çukuru sorununun çözümü sürecinde İstanbul'a giderek İşadamı Cavit ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva