HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2024 Perşembe - 18:08

Manisa Şehir Tiyatrosu perdelerini açıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek öncülüğünde, şehirde yaşanan değişim, kültür ve sanat alanında da sürüyor. Şehir Tiyatrosu da Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu yönetiminde yeni sezonunu ‘Ayna’ temasıyla açıyor. Sezonun ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ ile perdelerini açacağını müjdeleyen Başkan Ferdi Zeyrek, “Tüm Manisalıları, 11 Ekim Cuma günü itibariyle sanatın evrensel dilini birlikte konuşmaya çağırıyoruz” dedi.

Manisa Şehir Tiyatrosu perdelerini açıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in Manisa’yı kültür ve sanat şehri yapma vizyonu meyvelerini vermeye başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu yönetiminde, yeni sezonu 11 Ekim’de birçok yenilik ve sürprizle açmaya hazırlanıyor. 2024-2025 temasını ‘Ayna’  olarak belirleyen Şehir Tiyatrosu’nun yeni sezonu öncesi bir tanıtım gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar ile Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu, Şehir Tiyatrosu’nun yeni sezonu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Zeyrek; “Zengin ve çeşitli oyun repertuvarıyla halkımızla buluşacağız”
Başkan Zeyrek, 11 Ekim’de yeni sezonuna başlayacak olan Şehir Tiyatrosu’nun Manisalı sanatseverlere unutulmaz deneyimler yaşatacağını söyledi. Başkan Zeyrek, “Bu sezon, tiyatromuzun değerli Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu öncülüğünde, Manisa’mızın kültürel dokusuna uygun, oldukça zengin ve çeşitli bir oyun repertuvarıyla halkımızla buluşacağız. Hem yerli hem de yabancı yazarların eserlerinden seçilen oyunlar, farklı yaş gruplarına ve ilgi alanlarına hitap edecek. Özellikle 11 Ekim'de sahnelenecek olan ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ adlı oyun, Shakespeare'in ölümsüz eserlerinden biri ve seyircilerimize büyülü bir gece yaşatacak. Oyundaki meşhur ifadeyle söylemek gerekirse, ‘Bazen bir rüya, gerçek hayattan daha gerçektir.’ Bu sezon, tiyatromuzda sahnelenecek oyunlarla sizleri de büyülü bir rüya alemine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tiyatro toplumun aynasıdır”
Başkan Zeyrek, “Değerli sanatçılarımızın ve teknik ekibimizin özverili çalışmaları sayesinde, tiyatromuzun her geçen gün daha da güçleneceğine inanıyorum. Bu yolda onların her zaman yanında ve destekçisi olacağımı da bir kez daha vurgulamak istiyorum. Kubilay hocamızın da vurguladığı gibi tiyatro sadece bir sanat dalı değil, aynı zamanda toplumun aynasıdır. Düşünceleri şekillendiren, duyguları harekete geçiren ve bizi birbirimize daha yakınlaştıran bu evrensel dil, şehrimizin sosyal dokusunu da zenginleştirecektir. Kubilay Penbeklioğlu hocamıza, değerli oyuncu kadromuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sanatı ve sanatçıyı desteklemeye, halkımızı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Tüm Manisalıları davet etti
Bu sezonun sadece başlangıç olduğuna dikkat çelen Başkan Zeyrek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelecek sezonlarda da tiyatromuz, yeni oyunlar, atölye çalışmaları ve gençlere yönelik etkinliklerle Manisa’nın kültürel hayatını daha da zenginleştirecek. Tiyatro, sadece bir bina değildir. O bir ruh, bir kimlik ve bir gelecektir. Bu kimliği birlikte güçlendirmek, hepimizin ortak görevidir. Tüm Manisalıları, 11 Ekim Cuma günü itibariyle sanatın evrensel dilini birlikte konuşmaya çağırıyoruz.”

Penbeklioğlu; “Tiyatromuz baştan sona yeniden tasarlandı”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu ise Şehir Tiyatrosu’nun kültür ve sanatı Manisa halkıyla buluşturmayı hedeflediğini söyledi. Penbeklioğlu, “2024-2025 sezonu, sadece bir tiyatro sezonu değil, aynı zamanda sanatın gücüyle hayatımıza dokunacak, unutulmaz anlara tanıklık edeceğimiz eşsiz bir yolculuk olacak” diye konuştu.

“Tiyatro Hayatın Aynasıdır”
2024-2025 sezonu boyunca ‘Tiyatro Hayatın Aynasıdır’ temasını vurgulayacaklarını belirten Penbeklioğu sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu sezonun teması olan ‘AYNA’ ile sanatın hayatın yansıması olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Tiyatro insan yaşamını, toplumları, duyguları ve gerçekleri sahneye taşır; onları sanatın diliyle aydınlatır. ‘Tiyatro Hayatın Aynasıdır’ sloganıyla, insanın ve toplumun her yönünü yansıtarak seyircilerimizi derin düşüncelere sevk etmeyi amaçlıyoruz. Bu tema altında, bireyin iç dünyasına dokunan, toplumsal meselelere ışık tutan ve sanatı hayatla buluşturan oyunlar sahneleyeceğiz.”

“Zengin Bir Sezon Manisalıları Bekliyor!”
Güçlü bir repertuvar ile Manisalıların karşısında olacaklarını ifade eden Kubilay Penbeklioğlu “Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu sezon büyük ustaların klasik eserlerinden çağdaş yazarların güçlü yapıtlarına kadar geniş bir repertuvarla Manisalıların karşısında olacak. Bir Yaz Gecesi Rüyası ile William Shakespeare’in büyülü dünyası, yepyeni bir soluk kazanacak. Bay Pati’nin Mutfağı ise Şehir Tiyatrosu’nun genç yeteneklerinden Bartu Kaan Şensoy’un yönetmenliğinde sahnelenecek. Bu sezonun diğer oyunları arasında; Murathan Mungan’dan ‘Taziye’, Güngör Dilmen’den ‘Midas’ın Kulakları’, Bertolt Brecht’ten ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ ve William Shakespeare’in diğer ölümsüz eserleri ‘Romeo ve Juliet’ ile ‘Fırtına’ gibi başyapıtlar yer alıyor. ‘Sakarca’ (Fakir Baykurt), ‘Oz Büyücüsü’ (Lyman Frank Baum) ve ‘Alice’ (Lewis Carroll) gibi büyüleyici hikayeler ise küçük izleyicileri bekliyor olacak.

Şehir Tiyatromuz, ulusal ve uluslararası platformlarda da Manisa’nın gururu olacak. Adana 9. Şehir Tiyatroları Festivali (28 Ekim 2024), Berlin Türk-Alman Tiyatro Festivali (Aralık 2024) ve KKTC Girne Tiyatro Festivali’nde (Haziran 2025) tiyatromuzun sesini ve sanatını dünyanın dört bir yanına taşımaya devam edeceğiz.”

“Tiyatroyu halkımızın ayağına götüreceğiz”
Penbeklioğlu, Şehir Tiyatrosu bünyesinde gerçekleştirilecek özel projeler ve etkinlikleri de şöyle anlattı: “Bu sezon boyunca, geleneksel festivallerimize de ev sahipliği yapacağız. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü unutulmaz bir festivalle kutlarken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuk oyunlarımızı ücretsiz olarak sahneleyeceğiz. Ayrıca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda genç yeteneklerimize tiyatro sahnesini açarak, gelecek nesillere sanat sevgisini aşılamaya devam edeceğiz. Bunların yanı sıra, sokak tiyatroları projelerimizle tiyatroyu halkımızın ayağına götüreceğiz. Şehrimizin kültürel değerlerinden biri olan Niobe (Ağlayan Kaya) Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştireceğimiz açık hava performansları ise bu sezonun en dikkat çekici etkinlikleri arasında yer alacak.  Kurumsal tiyatro çalışmaları da yapacağız. Manisa ili içindeki kurumların tiyatro ile olan bağlarını güçlendirmek ve ilgiyi arttırmak için faaliyetlerimiz olacak.”

Penbeklioğlu, gezici bir tır ile Manisa’nın tüm ilçe ve köylerine, tiyatro oyunları götürmeyi amaçladıklarını da belirtti. Ayrıca kurulan Sinema Ofisi ile Manisa’da beyaz perdeye gönül vermiş amatör ve profesyonel çalışmalar da desteklenecek.

Konservatuvar yeniden açılıyor
Büyükşehir Belediyesi konservatuvarının yeniden açılacağını da vurgulayan Penbeklioğlu, “Daha önce açıktı fakat anlam veremediğim bir şekilde kapatılmış. Biz bunu canlandırdık. Konservatuvarda gençlerimizin eğitim almasını sağlayacağız” diye konuştu. 

“Manisa’nın kültürel hayatı her geçen gün daha da zenginleşiyor”
Başkan Zeyrek’e teşekkür eden Penbeklioğlu, “Bu büyük sanat yolculuğumuzda bizleri yalnız bırakmayan, her zaman yanımızda olan ve sanata verdiği büyük destekle yolumuzu aydınlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız, Mimar Ferdi Zeyrek’e özel bir teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız, tiyatromuza verdiği değer ve sanat projelerimize sağladığı katkılarla her zaman yanımızda olmuş ve bizlere ilham vermiştir. Kendisinin vizyonu ve sanata olan bağlılığı sayesinde, Manisa'nın kültürel hayatı her geçen gün daha da zenginleşiyor. Bu destekle, tiyatromuz çok daha büyük başarılara imza atmaya devam edecektir. Ayrıca, tüm oyuncularımıza, teknik ekibimize ve değerli izleyicilerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak, bu sezon sanatla dolu bir yıl geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Hepinizi tiyatromuzda ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Unutmayın, tiyatro hayatın aynasıdır ve biz bu aynayı sizler için sahnede tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezon tanıtımı, tüm oyuncuların sahneye çıkarak, selam vermesiyle son buldu.

 

 
Adabahçe sofralara lezzet ve bereket katacak
 
Karabağlar’dan SGK formülü… Al camiyi, sil borcu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adabahçe sofralara lezzet ve bereket katacak
Kuşadası Belediyesi tarafından kentin tarımsal üretim potansiyelini geliştirmek ...
Karabağlar’da 4,5 milyarlık bütçeye onay!
Karabağlar Belediyesi 2025 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Hazırlanan ...
Manisa Büyükşehir ve Alaşehir Belediyesi bir arada
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, ...
 
Büyükşehir’den vatandaşlara E-Belediye kolaylığı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla ...
'Yuvamız Çeşme' projesi açılışa hazırlanıyor
Çeşme Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. birleşiminde, Yuvamız ...
Büyükşehir’de bir isim daha gitti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, Destek Hizmetleri Daire Başkanı ...
 
İzmir'de yangınlar masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meslek odaları iş birliği ile bu yıl 5’incisini ...
Tire Meclisi'nde gündem borç!
Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İYİ Parti’nin tepki gösterdiği ...
Manisa Büyükşehir Belediyesi kente yepyeni bir enerji katacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin enerji ihtiyacına katkı sunmak için ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva