HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2016 Çarşamba - 12:39

Başkan Uğurlu’dan o iddialara sert yanıt: İftira atıyorlar

Kemalpaşa Belediyesi’nde, Atatürkçü olduğu gerekçesiyle işten çıkartılan personelin olduğunu iddia eden gazeteye cevap, Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan geldi. Uğurlu: “Atatürk’ten geçinenlerin bu işten vazgeçmesi lazım. Bu belediyede bankamatik personeline müsaade etmeyeceğim” diye konuştu.

Başkan Uğurlu’dan o iddialara sert yanıt: İftira atıyorlar

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan; Kemalpaşa Belediyesi’nde işçi kıyımının yapıldığı ve Atatürkçü olduğu gerekçesiyle bazı personelin görevlerine son verildiği iddialarına sert yanıt Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan geldi.

Katıldığı canlı yayında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Uğurlu, “Ülkemizde görevini tarafsız olarak yapan gazeteler olduğu kadar; bu milletin milli ve manevi değerlerine küfretmeyi kendine yayın politikası edinmiş paçavra bir gazete de var. Bu gazete, bir haber yaptı ‘Atatürkçü insanlar işten çıkarılıyor’ diye. Bu iddiaları dayandırdıkları personel ise işe gelmediği 4 kez tutanakla tespit edilmiş bir kişi. Devletten maaşını alacaksın ama işini yerine getirmeyeceksin. Sonra da ‘Atatürkçü olduğum için işten çıkartıldım’ diyeceksin. Kusura bakma, milletimiz buna prim vermiyor. Hak etmedikleri parayı kazanma dönemi kapandı” dedi. Göreve gelir gelmez, ilçe belediyeleri arasındaki en büyük Atatürk resimlerinden birisini Türk Bayrağı ile birlikte duvara astırdıklarını hatırlatan Başkan Uğurlu, “Biz, binalarımızın başköşelerine şanlı bayrağımızı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini asıyoruz. Bunu da birileri mutlu olsun diye yapmıyoruz çünkü Atatürk, bu ülkenin ortak değeri. Bir partinin zimmetinde de değil” diye konuştu.

İFTİRA ATIYORLAR
Belediye’den 350 işçi çıkartılması iddialarına ilişkin olarak Başkan Uğurlu, “Belediyemizde zaten 270 tane taşeron işçimiz var. Bir iftira atıyorsun, bari bunu edebiyle yap. Her yönüyle bir karalama kampanyası yürütülmeye çalışılıyor. Bu belediyede, babamın oğlu dahi olsa hak etmeden maaş alıyorsa, bunun gereğini yaparım. Kemalpaşa halkı bizi, hizmet edelim diye görevlendirdi; 50-60 kişi mutlu olsun diye değil. Biz mevcut personelimizle de görevimizi yerine getiriyoruz. Belediyeden maaş alıp ortalıkta gezinen bankamatik personelinin olmasını müsaade etmeyeceğim” ifadesinde bulundu.

BİRİM MÜDÜRÜ BİLİR
Personelin görevine son verme yetkisinin de birim müdürlerinde olduğunu aktaran Başkan Uğurlu, “Yaklaşık 500 kişinin çalıştığı bir belediyede, belediye başkanı ‘sen şöylesin sen böylesin’ diye bilebilir mi? Biz baştan söyledik ‘Bir işçinin devam edip etmeyeceğine Arif Uğurlu karar vermez, birim müdürü karar verir’ diye. Şu andaki bütün birim müdürlerimiz CHP döneminden kalan arkadaşlarımız. Bakın işten çıkan arkadaşlarımızdan bir tanesi de bizzat benim işe aldığım bir kişi. İstediği verimi alamayınca birim müdürü çıkışını verdiklerini söyledi. Biz de ‘hakkında hayırlısı olsun’ dedik. Siyasi karar vermiş olsaydık böyle olur muydu?” dedi.

Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız ancak şunu da unutmayalım ki; 2009 yılında CHP belediye seçimlerini kazandığı gün, işçileri belediye otobüslerinden indirilerek hepsinin işine son verdi. Bunlar konuşuldu mu? Hayır.”

 
Akdoğan'dan İmralı açıklaması: Görüşme yok
 
CHP'li Çam: Bizi tartaklasalar da polislerin haklarını...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmet 21 Ocak 2016 Perşembe 09:24

Başkanım ÇOK GÜZEL cevap vermişsiniz sizi tebrik ediyorum

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’ya yeni soluk: Kent Konsept
Karşıyaka Belediye şirketi Kent A.Ş. tarafından işletilen Mavişehir’deki ...
Başkan Pekdaş: Demokrasiyi yerelden güçlendireceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve ...
Buca'da bir açılış bir de müjde!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Yaylacık Mahallesi halkına verdiği ...
 
Büyükşehir'den akıllı trafik için bir adım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan ...
Balçova’nın 'üretim ordusu' kendi ekmeğini kazanıyor
Balçovalı kadınların birçoğu öğrendikleri meslek sayesinde artık kendi ...
Ödemiş'te ihtiyaç seferberliği: Sizin için fazla olan...
Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gönüllü Yaşam Sevinci birimine, ...
 
Başkan 'Ulu Çınar'ın yıldönümüne gitti: Siyah-Beyaz gece
Altay'ın 102. kuruluş yıldönümü gecesi “Büyük Altay” sesleriyle yankılandı. ...
Fuar İzmir'e monoray müjdesi!
Türkiye’nin ilk monoray sistemini Fuar İzmir’e kurmak isteyen İzmir Büyükşehir ...
Eroğlu’nun projesi tarım alanlarını kurtardı!
Bakan Eroğlu’nun İzmir adayı olduğu süreçte startına verdiği Fetrek Çayı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva