HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Haziran 2024 Cuma - 08:58

Başkan Tugay yeni konutları için kuzeyi gösterdi: Yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 128'inci toplantısında seçim vaatleri arasında bulunan sosyal konut projesine değindi. İlçe belediye başkanları ile potansiyel alanları belirlemek için görüşmelere başladıklarını kaydeden Başkan Tugay, “Orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Altyapısı, ulaşımı, sosyal donatı alanlarıyla nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir kentleşme planlıyoruz” dedi.

Başkan Tugay yeni konutları için kuzeyi gösterdi: Yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 128'inci toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetiminde yapıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıda; İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve İzmir Vakfı Danışmanı Gözde Çeviker Çınar, Create in İzmir: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Merkezi, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer ise “İzmir Girişim Sermayesi Fonu” ile ilgili sunum yaptı. Başkan Tugay, bu fonun kurulumuyla ilgileneceğini ve takip edeceğini ifade etti. Başkan Tugay, “İyi yönetilirse, içimizdeki iyi yatırım fikirlerinden, girişimlerden şehre de ona ortak olan herkese de katkı sağlayacak şeyler çıkar. İzmir için doğru yapılandırılması ve yönetiminin profesyonel olması lazım. Üst düzey bir fon yöneticisi yönetime getirilirse herkes kazanır diye düşünüyorum” dedi.
 
“Nitelikli yaşam alanları yaratmalıyız”
Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Banu Dayangaç ise İzmir'in kuzey bölgesinin planlama sürecine ilişkin sunum gerçekleştirdi. Başkan Tugay, bu bölgedeki 5 bin hektarlık konut alanının planlanmasında dikkat edilecek noktaları sıraladı.  Başkan Tugay, “Bu bölgede yeni yapılan organize sanayilerde, serbest bölgelerde çalışacak insanların aynı zamanda yerleşeceği, işe gidip gelmekte zorluk çekmeyeceği, mesafenin kısalacağı, diğer taraftan İzmir için öngördüğümüz çalışmaları yaptığımız yeni yerleşim birimleri oluşturalım istiyoruz. Ama bu bölgeler aynı zamanda altyapısı, ulaşımı, çevreye olan etkileriyle, su, enerji ihtiyaçlarıyla, sosyal donatılarıyla iyi planlanmış olsun. Sosyal konut niteliğinde olsun. Konut yapan herkes lüks konut yapmaya çalışıyor. Lüks konutlar yüksek maliyetli, dolayısıyla alım gücü olmayan insanlar için almak ya da kiralamak sorunlu hale geliyor. Biraz daha orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir kentleşme planlıyoruz” dedi. 
 
“Kuzey aksta yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var”
İlçe belediyeleriyle koordineli şekilde çalıştıklarının altını çizen Başkan Tugay, “Amacımız İzmir'de pek çok yeni alt yerleşim birimi oluşturmak. İlçe belediye başkanı arkadaşlarımızla da sık sık konuşuyorum. İlçe sınırları içinde potansiyel alanları belirlemelerini istedim. Henüz çok erken dönemdeyiz ama bu bakış açısıyla İzmir'e yeni konutlar kazandırma konusunda çok istekliyiz. Kuzey aksta özellikle sanayi bölgelerinden kaynaklanan, onları besleyecek yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var. Yerleşim bölgesi olmaması gereken yüzde 90'lık alanı da koruyarak bir planlama yapmamız gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.  

 
Kadınlar, Mor Makas ile dikiş öğrenecek
 
Buca'da trafiğe 'kazı' ayarı!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali veli 29 Haziran 2024 Cumartesi 16:50

Başkanı tanımam ancak 30 yıldır CHP nerdeyse hiçbir şey yapmadı. İstanbul, Ankara''ya baktığımızda oldukça geriden geliyor, hiç umudum yok. Karabağlar da yaşıyorum burada durum aynı konser, sergi ,heykel derken 5 yıl bitecek.halka değil sadece varlıklı elitker icin var olan bir anlayış var .

Yorumu oyla      0      0  
Sinan Deniz 29 Haziran 2024 Cumartesi 09:26

İzmir''i ulaşım cehennemine çeviren CHP belediyeleri sokağın değil rantın izinde. Emekliler ulaşım çok pahalı olduğu için sokağa çıkamıyor. Herkes bütün gün küfür etmekten yoruldu.Kamusal alanlar yağmaya açık kimse ses çıkarmıyor. Belediye diye bir kurumun varlığını gören yok.

Yorumu oyla      0      0  
Şahin ofli 29 Haziran 2024 Cumartesi 07:59

Sayın başkanım Öncelikle önceki dönem imar olanlarını gözden geçirin İmar planlarını belediye değil etkin olan müteahhitler yaptı bir çok yerde Meskün mahalde kalan imarlı arsamı belediye ile ilişkileri iyi olan müteahhit imar planı çalışmalarında makilik alana çevirtti kendi yaptığı binaların önüne bahçe yapmış oldu

Yorumu oyla      0      0  
Özcan özler 29 Haziran 2024 Cumartesi 01:26

Alt yapı yok baraj yok,her mahalleye üniversite açarak tarımda çalışacak adam yok,insanları konut yaparak teşvik edeceğinize imarları kapatın eski yapıları yıkıp kentsel dönüşüp yapın 5 sene sonra herşey için çok geç olabilir

Yorumu oyla      0      0  
Mahir 28 Haziran 2024 Cuma 12:21

Çiğ sütün kilosu olmuş 30 lira adamlar hala belediyeye muhalefet edeceğiz diye uğraşıyor.Bu kafa toplu olan herşeye karşıdır örneğin toplu konut, toplu ulaşım gibi.Metro yapmaz onun yerine otoban yapar.Toplu konut yerine bankalar aracığıyla insanlara daire alsınlar diye kredi verdirir ondan sonra eskiden yüzde 25 olan arsa payı yüzde 50 olur.

Yorumu oyla      4      2  
serkan 28 Haziran 2024 Cuma 12:09

konusma iş yap iş

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 28 Haziran 2024 Cuma 12:07

Şehir içinde kalan 1-2 ve 3.sanayi sitesilerinin taşınıp, yerlerine yeni kültürparklar yapılması gerekiyor, hatta zorunlu ama zor. İlla ki inşaat olur. Yeni yeşil alanlara ve mutlaka mahalle arası ağaçlandırma yapılması gerekiyor. İklim değişikliği yüzünden her geçen yıl havalar daha da ısınıyor; şehirleşme, beton etkisi de cabası. Bunu azaltmak bizim elimizden. Ağaçlandırma projeniz var mı? Yoksa niye yok?

Yorumu oyla      2      0  
Defolu 28 Haziran 2024 Cuma 12:01

Ekibin defolu başkan,defadan depo çıkar oda çürür

Yorumu oyla      1      2  
Musellim 28 Haziran 2024 Cuma 11:51

Haydin başlayın artık.Sosyal devlet bu değil.Geç kalınıyor kiracı ev sahibine mahkum ediliyor.Bu hizmetleri eskiden sadece Burhan özfatura da gördük.onun dışında hep laf hep laf.

Yorumu oyla      0      2  
Lombak 28 Haziran 2024 Cuma 11:39

1,2 ve 3. Sanayi siteleri bina yapısı olarak bitmiş. Çoğu taşıyıcı özelliğini kaybetmiş. Bakımsız. Gecekondu görünümünde. Buralara müdahale olmayacak mı?

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar, Mor Makas ile dikiş öğrenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü, kadınlara ...
U13-U15 Kız Futbol Ligi'nde ilk düdük çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu iş birliği ile ...
Menderes'te yol çalışmaları tam gaz!
Menderes Belediyesi bozuk yollarda kilit parke ve kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
 
Güzelbahçe'de yangınlara karşı önlem!
Güzelbahçe Belediyesi, bahar bakımı ve yaza hazırlık çalışmalarına hızlandırdı. ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi yaz konserlerine devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 'Yaz Konserleri' etkinlikleriyle sanatın ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın-Muğla arası deniz otobüsü seferlerine başlıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliğine ...
 
Benzerlikleri gündem olmuştu… Buluşma gerçekleşti!
Ünlü radyo programcısı Nihat Sırdar ile Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ...
Tugay'dan çok tartışılacak medya hamlesi… ‘İlk 5 gazeteyi bana bildirin!’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen ...
Büyükşehir’de TİS masası kurulamadı… Tugay’dan sendikaya veto!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışan memurlar arasında tıkanan olan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva