HABERLER>GÜNCEL
2 Kasım 2011 Çarşamba - 13:22

Başkan Tatı’ya mobbing suçlaması

Buca Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Durmuş Akgün, Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından kendisine mobbing uygulandığını öne sürerek Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na başvurdu. Kurul Başkan Tatı’yı uyardı.

Başkan Tatı’ya mobbing suçlaması

Egedesonsöz- Kamu görevlilerine mobbing uygulamasının bir örneği İzmir'in Buca ilçesinde yaşandı. Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Durmuş Akgün, Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın kendisine işyerinde psikolojik baskı (mobbing) yaptığı gerekçesiyle Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na başvurdu. Başvurusunda, 2004 yılından bu yana başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirten Akgün, 23 Kasım 2010 tarihinden itibaren fiilen Başkan Yardımcılığı görevi yapmasının engellendiğini ileri sürdü. Eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy zamanında görev yapan ve Şeboy’a yakınlığı ile bilinen Durmuş Akgün, 02 Mart 2011 tarihinde belediyenin Tınaztepe’deki şantiyesinde görevlendirildiğini kaydetti. İddialara göre Akgün’ün tüm başvurularına rağmen kendisine bir makam odası tahsis edilmedi. İnşaat halinde, şantiye içinde, belediyeden uzak, ısıtma ve soğutma sistemi bulunmayan, iki tahta sandalye ve masa dışında mefruşatı olmayan, telefonu, bilgisayarı ve internet bağlantısı bulunmayan, hiçbir personel görevlendirilmesi de yapılmayan bir barakada görev yapmaya zorlandı.
 
'STAT ÜYE UYGUN DEĞİL'
Başbakanlık görevlileri şantiyeye giderek incelemelerde bulundu ve raporlarında "İncelemede tek katlı binadan oluşan çalışma ortamında iki adet masa, dört sandalye ve bir adet vantilatörün bulunduğu" ifadelerine yer verdi. İnceleme sonucunda Başbakanlık konuyu değerlendirerek, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın haksız olduğu kanaatine vardı. Akgün’ün yeni görev yerinin, kişinin makam ve statüsüne uygun olmayan nitelikte bulunması, 2010 Yılı Faaliyet Raporu'nda, diğer Başkan Yardımcıları belirtilirken Durmuş Akgün’e Başkan Yardımcısı olarak yer verilmemesi eleştirildi. Başkan Tatı, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'e aykırı hareket ettiği tespit edilerek, uyarıldı.
 
Akgün, olayın duyulmasının ardından bir süre önce izne ayrıldı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can EROL 3 Kasım 2011 Perşembe 10:44

Sayın Buca Belediyesi Başkanı Ercan Tatı değişikliği yapması.normalı bir durumdur. Her Başkan kendi ekibiyle çalışmak ister.Bu olayın haber değeri bile yok bana göre.Sayın Buca Belediyesi Başkanı Ercan Tatı öyle uygun görmüş. Hatta daha birçok kişinin yeri değiştirse daha iyi olacak. Biz Başkana ve ekibini kurmasın bucaya hizmet yapsınlar diye. halkımız oy verdi ercan beyın yanında poltika yapan herkese yer verimesi gerekiyor cemil şeboy bir gecede kaç kişi değiştin hepimiz biliyoruz bizler bu belediyeyi 15 yıl sonra aldık ama hasan ve hüsnü gibi isimler görevi aldı her konuda başkanı eleştiriyordum ama bu sefer tebrik ediyorum Çalışmalarıda başarılar dilerim.

Yorumu oyla      28      15  
dev 3 Kasım 2011 Perşembe 09:29

bucalılar rumuzlu haddini aşma iki sene dayan biz neler gördük senin gibi hepsi buhar oldu varsa yiğitliğiniz çıkın iki sene sonra orada kozları paylaşırız bakalım konuşabilecekmisin halen aaa gerçi unuttum siz sadece yorumlarda ötüyorsunuz dimi :))))

Yorumu oyla      26      14  
bucalılar 2 Kasım 2011 Çarşamba 19:12

Bence BUCALILARIN delikanlılığı sana kalırsa yandık.çok gördük senin gibi de-li-kan-lı-ları..Size güle güle .

Yorumu oyla      29      22  
gölet manzarası 2 Kasım 2011 Çarşamba 17:30

Ercan Tatı'nın yaptıklarını tasvip etmek amaçlı değil ama Durmuş'a da az bile yapmış. göletin, forbesin, yedigöllerin yapımında sürdüğü sefayı hep sürecek gibi düşünürsen sonun bu olur işte. aslında eline süpürgeyi verip forbesi süpürtse azdır. beter olsun.

Yorumu oyla      39      27  
sadece gülüyorum 2 Kasım 2011 Çarşamba 16:39

bu elbette normal bir durum konu buca ve ercan başkan olunca niteliği değişiyor sanırım birileri buca haberleri sayesinde besleniyor...

Yorumu oyla      41      18  
sadece gülüyorum 2 Kasım 2011 Çarşamba 16:37

bucalılar gibi çoğunluk isme sığınan kişi lafım sana umarım seçimlerde de görüşürüz çok gerilmişsin ne kadar zor dimi ama yapacak birşey yok katlanacaksın korku sizde sanırım bu kadar saldırdığınıza göre gidişimize evet az kaldı 7 sene su akıp geçene kadar biter varsa yiğitliğiniz işte meydana sene kaldı çıkarın agalarınızı abilerinizi görelim bakalım boy ölçüsünü ( bu arada bucalı bucalıyı destekler sen bucanın neresindensin ) BUCALI ADAM DELİKANLIDIR neden senin gibi istisnalar çkyr anlamıyrm

Yorumu oyla      38      16  
Menekşe 2 Kasım 2011 Çarşamba 16:30

Normal bir durum.Geçmişte özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesinde herkes ya çıkarılmıştı.Ya da yer değişikliği yapılmıştı.Bu gibi durumlar tüm belediyelerde zaten oluyor.Olağın bir durumdur.Her Başkan kendi ekibiyle çalışmak ister.Bu olayın haber değeri bile yok bana göre.Başkanımız öyle uygun görmüş.Hatta daha birçok kişinin yeri değiştirse daha iyi olacak.Biz Başkanımıza ve ekibine güveniyoruz.Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yorumu oyla      40      18  
Bucalılar 2 Kasım 2011 Çarşamba 16:25

Canım çok çabuk sinirleniyorsun.Bak sana ve senin gibi düşünenlere tek gerçeği bir daha unutmamanız üzere hatırlatıyorum.Gidişinize az kaldı az.Korkunuz gidişinizi daha da çabuklaştıracak.(Güle gülee)

Yorumu oyla      28      31  
asım korkut 2 Kasım 2011 Çarşamba 16:21

belediye başkan yardımcılığı siyasi tercihle gelinen bir makamdır.siyasi tercihle gelenler siyasi tercihle gider.

Yorumu oyla      40      16  
bucalı 2 Kasım 2011 Çarşamba 16:06

çatlasanız da patlasanızda haber bekleyip yorum yazmak için can atsanızda ERCAN TATI BUCA BELEDİYE BAŞKANI

Yorumu oyla      41      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk turistlere İspanyol kazığı
Bir seyahat acentasının yaşadığı sıkıntı nedeniyle İspanya'daki tatilciler ...
Yargıtay'dan 'Utanç Davası' açıklaması
Yargıtay Birinci Başkanlığı, 13 yaşındaki kız çocuğu N.Ç'ye tecavüz davasında, ...
'Tek sorumlu terör örgütü değil'
Başbakan Erdoğan'dan Alman hükümetine hem terör hem de entegrasyon konusunda ...
 
RTÜK’ten TV’deki reklamlara yeni sınırlama
RTÜK reklam süreleriyle ilgili yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe soktu. Radyo-TV'lerde ...
'Kızımın adı neydi?'
Vanlı Haydar Kartal deprem meydana geldiğinde İstanbul’da kot taşlama ...
AB ile terör listesi krizi tırmanıyor
Türkiye’nin terörle mücadelede Avrupa Birliği’nden daha fazla somut adım ...
 
4 lise öğrencisi 'hamile kadına tecavüz' etti
Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, eşiyle boşanma davası süren, 5 aylık hamile ...
Tunceli'de PKK'ya büyük operasyon
Tunceli’de, PKK’lıların büyük eylem hazırlığında olduğu yönünde istihbarat ...
Eşini ve oğlunu döven polis açığa alındı
İzmir'de eşini ve oğlunu dövdüğü gerekçesiyle şikayet edilen ve ifadesi ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva