HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2011 Salı - 11:44

Başkan Şenol okulların hamisi oldu

Gaziemir Belediyesi, 3 yılda ilçedeki tüm okulların destekçisi oldu. Başkan Şenol, okulların bakım onarımından eğitim aracına kadar tüm ihtiyaçlarını öncelikle karşılıyor.

Başkan Şenol okulların hamisi oldu

İZMİR - Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, göreve geldiğinde belirlediği eğitim ve sağlık önceliklerine sahip çıkıyor. Çalışmalarını sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdüren Başkan Şenol, özellikle eğitime sağladığı destekle tüm okul ve öğrencilerin hamisi haline geldi. İlçede başı sıkışan tüm okul yöneticileri Başkan Şenol’u arayarak taleplerini bildiriyor, Başkan Şenol belediyenin tüm olanaklarını eğitim için seferber ediyor. 
 
Daha sağlıklı kuşakların yetişmesi için eğitime desteğini her alanda sürdüren Başkan Şenol, özellikle okulların bakım ve onarımlarına da ağırlık verdi. İlköğretim okulları ve liselerde çocukların sağlıklı ortamlara kavuşturulması için ilçe genelinde sürdürülen çalışmalarda 20 okul yenilendi, 2 tane profabrik anaokulu inşa edildi.
 
Gaziemir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından boya - badanası yapılan, kapı ve pencereleri ile tuvaletler, kazan daireleri, tesisatlar onarılıp yenilenen okulların bahçeleri de Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenleniyor, ağaçlandırılıyor. Basketbol potası, voleybol neti monte ediliyor. İhtiyaç varsa bahçe duvarı ve korkuluk da yapılıyor. Sadece 2010 yılında Gaziemir’deki okulların iç ve dış cepheleri için 9 bin 930 litre boya temin edildi
 
Destek Hizmetleri Müdürlüğü okulların neredeyse tüm ihtiyaçları için seferber oluyor. Bu kapsamda, Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu’na iki bilgisayar ve bir projeksiyon cihazı ile ana sınıfına 2 adet klima alındı. Fatih İlköğretim Okulu’nun 2 bilgisayar ve 2 projeksiyon cihazı talebi karşılandı. Cengizhan İlköğretim Okulu, Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu, Gaziemir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ve ana binası için toplam 10 bin 260 litre kalorifer yakıtı temin edildi. İlçedeki tüm okulların spor takımları ve halk oyunları ekiplerinin müsabakalara katılımı için destek verildi. Öğrencilerin, şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarını sağlamak üzere araç tahsisi yapıldı.
 
Öğretmeni gurur duydu
Başkan Şenol, son olarak Sabri Öney İlköğretim Okulu’na 1 dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve perdesi ile yazıcı hediye etti. Cihazları teslim etmek üzere okula giden Başkan Şenol, Okul Müdür Rıfat Doymuş ve öğretmenlerce karşılandı. Ortaokul yıllarında Başkan Şenol’un da öğretmenliğini yapan Doymuş; Başkan Şenol’un okula salon ve ek bina başta olmak üzere büyük katkılarda bulunduğunu belirterek, “Başımız her sıkıştığında Başkan Halil İbrahim Şenol’u arıyoruz, hemen yardımımıza koşuyor. Ayrıca, öğrencimin başkan olup kenti yönetmesinden, bizleri unutmamasından gurur duyuyorum” diye konuştu.
 
Her şey çocuklar için
Başkan Şenol ise, eğitim için tüm imkanları seferber etmeye devam edeceklerini belirterek, “Öğretmenimiz Rıfat Doymuş’un üzerimde büyük emeği var. Hangi mesleği yaparsak yapalım hepimizi öğretmenler yetiştiriyor, bu nedenle en onurlu meslek öğretmenlik. Her zaman emrinizdeyim. Çocuklarımızın iyi eğitim alması çok önemli, çünkü onlar geleceğimiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GaziEmir 7 Aralık 2011 Çarşamba 08:09

sayın "DEMOKRAT" evet haklısınız belediyecilik kanununda bahsettiğiniz madde var. Ama eğer kanunu daha dikkatli okursanız (a) bendinde yeşil alanlar, parklar kanalizasyon ve altyapı gibi işlerden bahsederken "yapar, eder" ifadesi kullanılmış. Sizin bahsettğiniz (b) bendinde ise "yapabilir,edebilir" ifadesi kullanılmış. bu bir zorunluluk değil. Bu zorunluluk milli eğitim bakanlığının veya müdürlüklerinin yetki ve sorumluluklarında mutlaka vardır. Bu konuda belediye tam yetkili değildir aslında.

Yorumu oyla      12      6  
DEMOKRAT 6 Aralık 2011 Salı 12:32

Belediyelerin Yapmakla Yükümlü Oldukları bu görevlerden biride Okulların İhtiyaçlarının Karşılanmasıdır.Bu 5393 sayılı Bel.Kan.un 14.maddesinin (b)bendinde belirtilmiştir.Her Belediye Başkanın "BEN YAPTIM "havasındaki bu yaklaşımlarını Kınıyorum.Sizin göreviniz olan bir şeyi bu tür Reklamvari Tarzda Halka Yansıtmanız Çok Yanlış,bunu bilhassa Buca Belediyeside yapmakta.O makamda Hizmet için varsınız,yapmama gibi bir Lüksünüz zaten Olamaz.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan: Çağdaş toplum kadının gücüyle bir yerlere geliyor
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan,”Görev sürem bittikten sonra benim ...
Ürkmez’de su kesintisi
Ürkmez’de 8 Aralık ve 16 Aralık tarihleri arasında iki bölgeye belirli saatlerde su verilemeceyek.
Mevlana’nın torunu Bergamalılar'la buluştu
Bergama Belediyesi Mevlana Haftası nedeniyle Mevlana’nın 22. Kuşak Torunu ...
 
Karşıyakalı otomobil tutkunları oto slalom yarışında buluştu
Karşıyaka Belediyesi ile Ege Otomobil Sporları’nın ortaklaşa düzenlediği ...
Servis elemanlarına meslek içi eğitim
Karşıyaka Belediyesi kuruluşu Kent A.Ş’nin sosyal tesislerinde çalışan ...
‘40 yıl sonrası için yeni bir dünyaya ihtiyacımız var’
Vehbi Uçal, çevreye zarar veren maddelerin bilinçsizce kullanıldığını, ...
 
Doğal Yaşam’dan 'en güzel kare' yarışması
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda çekilen en güzel fotoğraflar “Doğal Yaşam’dan ...
Balkan dostundan anlamlı sergi
Romanya Ulusal Günü’nde açılan ‘Romanya’nın Ünlü Mucitleri ve Dünya Mirasına ...
Yavru TEMA’cılar palamut topladı
Güzelbahçe’deki ilk öğretim okullarının Yavru TEMA Klübü üyesi öğrenciler palamut topladı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva