HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2023 Çarşamba - 09:40

Başkan Saygılı'dan Soyer'e salvo: İzmir’de ses var görüntü yok!

2024 Yerel seçimleri öncesinde sahaya erken inen AK Parti İzmir’in İl Başkanı Bilal Saygılı, Bayraklı Teşkilatıyla Buluşması’nda, 4,5 yıllık çalışmalarını anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi. Başkan Saygılı; “İdare ettikleri, yetkili oldukları İzmir’i düşürdükleri durum belli. Soyer’in başkanı olduğu İzmir’de ses var görüntü yok; reklâm var ürün yok.” dedi.

Başkan Saygılı dan Soyer e salvo: İzmir’de ses var görüntü yok!

Bayraklı teşkilatının seçim çalışmalarına ilişkin bilgi alan ve ana kademe, kadın ve gençlik kollarına seslenen AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; İzmirlilerin güvenerek oy verdiği CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’i ‘yoklar şehri’ yaptığını söyledi. Son 21 yılda İzmir’e yapılan yatırım bedeli 223 Milyar TL; 20 binin üzerinde konut, 4 organize sanayi, 2 endüstri bölgesi, 4 teknopark yaptıklarını hatırlatan Başkan Saygılı; “Beğenmedikleri AK Parti iktidarı, bu şehre 47 hastane kazandırdı. 37 baraj, 44 sulama, 109 taşkın koruma tesisi yaptık. 2’si stadyum 115 spor tesisi inşa ettik. İstanbul-İzmir, Menemen, Aliağa, Çandarlı Otoyollarını açtık. Bin kilometrenin üstünde bölünmüş yol yapmışız mesela. Sabuncubeli, Konak Tünellerini halkla birlikte kendileri de kullanıyor. Oldukça da mutlu mesutlar bizim yatırımlarımızdan faydalanırlarken. Peki, 25 yıldır bu şehri yöneten CHP, neredeyse 5 yıldır da koltukta oturan Soyer, neden hiç rakam vermiyor! Mesela; İzmir’in trafik çilesini ortadan kaldırmak için kaç battı çıktı yaptı? Hani, ‘Söz verdik, yaptık’ diyorlar ya. Kaç kavşak, yol, üst geçit yaptılar? Koku sorunun hem sebebi hem çözemeyenler kendileri! Bunlar en temel hizmetler. Vizyoner konuşmaları, genel siyaset lügatını çok seviyorlar, en bildik sığınakları, savunma mekanizmaları hükümeti suçlamak. Kaç metro, kaç rekreasyon alanı yaptılar, kaç kilometre yağmur suyu hattı döşediler? Başlayıp bitirdikleri bir merdiven var mı acaba? İstedikleri rakamı versinler; altı boş, arkası boş. Tam takır kuru bakır.” dedi.

Halk soruyor; “Ne olacak İzmir’in bu hali?”
“AK Parti; hayal satmaz, hayal kurar ve gerçekleştirir. CHP ise hayal satar ve belediyeciliği de ancak kitaptan okur gibi anlatır böyle.” sözleriyle İzmir için yaptıklarını ve yapmayı planladıklarını anlatan Saygılı, teşkilatın kapı kapı bunları anlatmasını istedi. Başkan Saygılı sözlerini şöyle sürdürdü; “Halkımız, görüyor. Ama biz yine de anlatmaya devam edeceğiz. CHP’li Büyükşehir Belediyesi hayal satıyor, biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Onlar yıllardır iki kürek harçla temel atıp, milyarlık reklamlarla kendisini alkışlatıyor; biz milyonluk, milyarlık sayısız yatırımın kurdelesini kesiyoruz. Hemşerilerimize kalem kalem bilgi vereceğiz. Kırk katır mı kırk satır mı görülecek. Sokaklarda, otobüslerde, parklarda, yan yana gelen iki kişinin konu başlığı; “Ne olacak İzmir’in bu hali!” Anlatacağız! CHP’li Büyükşehir Belediyesi devam ederse, İzmir gerilemeye devam edecek. AK Belediyecilik gelirse, bu dertlerin hepsi bitecek. Bıkmadan usanmadan anlatacağız! AK hizmetin farkı, gözle görünür, elle tutulur işlerdir; marka şehir hedefiyle atılan adımlar, yatırımlardır. Çözüm ve sonuç odaklı yaklaşımdır. İki İzmirli bir araya geldiğinde sadece ‘ah’ etmiyorlar. Korkuyorlar, kaygılılar. Gelecekten kaygılılar. Yaşadıkları şehrin korku tüneline dönüşünden kaygılılar.”

Biz 5061 konut yaptık, onlar anıt yaptılar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bayraklı’nın en ağır biçimde yaşadığı İzmir depremini hatırlatarak şunları söyledi; “Bu kentin üçte birinin dönüşmesi gerektiği gerçeği, yılların gerçeği. CHP’li belediyeler kaç adım attı bu konuda? Sıfır! Arabaların sokaklarına giremediği Bayraklı’nın mahallelerinde yıllardır ne değişti? Hiç! 3 yıl oldu deprem felaketi yaşanalı. Hükümetimiz, 5061 konut teslim etti depremzedelerimize, onlar anıt yaptılar! Avrupa’dan milyon tane şehircilik ödülü alsalar ne olur; şehir liğme liğme dökülüyor. Kâğıttan kale gibi, bir vurulsa yıkılacak koskoca İzmir. Bayraklı ona keza. İlçe olduğu günden bu yana ağırlaşan yükün altında. Yeni kent merkezi hedefiyle yapılanması, planlanması hedefleniyor ama ilçenin arka bahçesi görülen mahallelerinde sorunlar çığ gibi. Belediyecilik; hizmeti bütün görmeyi; ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmet etmeyi gerektirir. Köklü çözümler üretemiyorsanız, günü geçiştirmek üstüne iş tutuyorsanız; gün gelir sorulan hesapların altından kalkamazsınız. Yazık oluyor İzmir’e, yazık oluyor Bayraklı’ya. Ama az kaldı. Sayılı günler kaldı. İzmir’in yoklar dönemi kapanacak. Gerçek hizmet, AK Belediyecilik tarafından İzmir’le buluşacak.”

 

 
İzmirli sporculardan çifte madalya!
 
Narlıdere'de çöken bölgeye kalıcı çözüm!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eskiköy 21 Aralık 2023 Perşembe 10:05

fanatıkler cok kaybetmez bunlar cocuklarımızın gelecegı gitti

Yorumu oyla      1      1  
Biz 21 Aralık 2023 Perşembe 05:54

AKP öncelikle 22 senede İzmir için ne yaptığını bir söylesin, Her yatırıma ket vurdu.

Yorumu oyla      2      2  
megaköy 20 Aralık 2023 Çarşamba 20:07

izmir çukurdan geçilimiyor 2km yolda 50 tane çukur var.....

Yorumu oyla      2      4  
HAMZA DAĞ 20 Aralık 2023 Çarşamba 17:30

DEĞİŞİM ŞAR BU SEFER AK PARTİ.........

Yorumu oyla      2      4  
bakar kör olmak 20 Aralık 2023 Çarşamba 16:18

Dün Buca'da TBM'ler çukurdan aşağıya indirildiği sırada bu açıklamanın gelmesi. Bir taraf metro yapıyor, diğer taraf 3 bin TL ödenek koyuyor. Ses var, görüntü yok derken sanırım kendilerinden bahsediyor.

Yorumu oyla      7      2  
Ha ha ha ... 20 Aralık 2023 Çarşamba 16:16

Bu sefer ak parti, Mehmet, acil, Ünal aynı kişi.

Yorumu oyla      3      3  
gültepeli 20 Aralık 2023 Çarşamba 16:12

sayın saygılı ülkeyi yönettiğiniz gibi izmiride yönetirsiniz ülke bitmiş iflas bayrağını çekmiş heryerde

Yorumu oyla      5      1  
Red Kit 20 Aralık 2023 Çarşamba 15:27

Manavda elma 52 lira.Seçimden sonra 5 lira metal para çıkacağına göre 5 bin lirada kağıt para çıkar artık.

Yorumu oyla      8      3  
Bülent Işık 20 Aralık 2023 Çarşamba 15:25

47 tane hastane yaptınız 15 gün sonraya bile randevu alamıyoruz. 2 tane stadyum yaptınız ama 2032 yılında yapılacak Avrupa futbol turnuvası maçları için UEFA'ya bildirilen şehirler arasında İzmir yok.Demekki 9 sene içinde de İzmir'e Avrupa kupası maçları oynanacak stad yapılmayacak. 25 senede Istanbul'a tüy mü diktiniz diyecektim ama keşke tüy dikseydiniz onun yerine gökdelen diktiniz. 70 metre üzeri bina sayısında Avrupa rekortmeniyiz.

Yorumu oyla      9      2  
BU SEFER AK PARTİ 20 Aralık 2023 Çarşamba 14:50

DEĞİŞİM ŞAR İZMİRİN HİZMETE İHTİYACI VAR

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ: Randevu talebimize İYİ Parti'den cevap gelmedi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Ne çağrımıza ne randevu talebimize ...
İYİ Parti'de İl Başkanı istifa etti
İyi Parti'nin kurucularından ve Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan istifa ...
Komünist Başkan'dan adaylık açıklaması: İzmir olabilir!
Komünist Başkan adıyla bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ...
 
Akşener'in 'savaş ilanı'na İmamoğlu'ndan yanıt
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partide son günlerde yaşanan art ...
Erdoğan Kuveyt'in yeni emiri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devleti'nin yeni emiri olan ...
Aslanoğlu’ndan övgü dolu sözler: Soyer neyin peşinde anlatayım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4,5 yıl sunumunda konuşan ...
 
İzmir'de 3 ilçede seçim denklemini etkileyecek karar!
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, ...
CHP'den asgari ücret talebi: 19 bin 372 lira olmalı!
CHP'li Veli Ağbaba, "TÜİK’in açıkladığı temmuzdan itibaren gerçekleşen ...
Af çıkacak mı? Bakan Tunç'tan açıklama!
8. yargı paketine ilişkin hazırlıklar sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva